Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widze,że macie spanie :) a ja nie moge leżeć bo plecy mnie bolą :( i już całkiem się przeziębiłam :( jakie plany na weekend???

bemommy lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja dzisiaj wybieram się na mecz i do rodzinki z "dobrą nowiną", jutro basen a w poniedziałek jakiś delikatny spacer po górach :)

niunia lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka14-to weekend zapowiada sie luksusowo hehe :) a ja gotuje już rosołek bo mój chłop wstanie z wielkim kacem :) hehe po tym jak rano wstałam i zobaczyłam ilość wypitych butelek to blee aż mi nie dobrze :)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia wrote:
    No i jestem!!!zdałam prawko nie wiem jakim cudem ale się udało :d

mój chłop ma dziś 30
    kupiłam mu super koszule i krawat i obrażony,że nie gra komputerowa :) niema to jak wdzięczność :)

Gratuluję zdanego prawka :)

niunia lubi tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też gotuje rosołek, ale nie na kaca ;)

Kasienko mam nadzieję że nie odzywasz się bo od wczoraj godzisz się z facetem.

Mirka to szykuje się miły weekend u ciebie :)

niunia, kasienka82 lubią tę wiadomość

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bemommy dziękuję Dobra TY Duszyczko ;-)

kasieńka...i jak i jak??? :-) odezwij się jak czas pozwoli.

Zaczęłam szukać wczoraj zimowej kurtki ciążowej....Są takie ogromne, hehe :-) Zaraz pewnie przyjdzie zima...nie chce zostawiać tego na ostatnią chwilę.

Podoba mi się ta: (co o niej myślicie?,szczerze...tylko,hehe)

http://allegro.pl/mama-licious-zimowy-ciazowy-plaszcz-sensation-xl-i3621010568.html

bemommy, kasienka82 lubią tę wiadomość

• niunia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka82-kochana gdzie jesteś??? coś się stało?musisz nam mówić jak cie nie będzie

kasienka82 lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia rosołek po przekacowaniu pomógł? :P

fizjo mi się płaszczyk [podoba mi się bardzo, i ten model chyba też będzie na później czy wydaje mi się? bo tak jak piszą, to miejsce na brzuszek jest, czyli to nie jest zakup na jeden raz :) ja lubie siwy kolor w ubraniach także jak dla mnie dodadtkowo plus :)

mirka to fajny weekend ci się szykuje, ja się wzięłam za generalne porządki i póki co jeszcze nie narzekam na niczyje bałaganiarstwo :)

kasieńka czekamy na ciebie i dobre wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2013, 20:40

niunia, kasienka82 lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś piżamowy dzień:) pewnie że rosolek pomógł :p a tu taka cisza :)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia strasznie cicho dzisiaj dziewczyny są :) może dlatego, że trzy dni wolnego w Polsce :) ja lecę na armagedon na jedynce leci :) miłej pidżama party :) dobrej nocki :*

niunia lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ;D
    Troszkę długo mnie nie było :/
    Nie wiem czy będę w stanie nadrobić zaległości :)))

Ostatnio zajęłam się projektem kuchni - fajnie by było ją wyremontować jeszcze w tym roku :))

... i mam malusi problem - może coś poradzicie ???
    Nie jestem w stanie powiedzieć teściom o ciąży :(
    Mój mężuś już bardzo chce się pochwalić swojej rodzinie, a dla mnie oni są tacy obcy :/
    Jakoś nie wyczuwam między nami zażyłej więzi :(((
    Nie wiem co robić ???
    Może wyślę męża, niech sam się chwali ??

I nie wiem co z tą wagą ?? Już myślałam że przytyłam 0,5kg i nawet ostatnio sporo imprez urodzinowych i odwiedzin u rodzinki z MEGA WYŻERKAMI
    - nawet wczoraj wieczorem na imprezce rodzinnej najadłam się frytków :D
    Z ciekawości z rana na wagę skoczyłam a tu ZONK zaś -0,5kg
    (wróciłam do punktu wyjścia - chyba moja MISIA wszystkie te frytki spałaszowała)

Za rogiem 16tc - może przed 20tc odbiję w górę ?? jak sądzicie ???
    Też bym chciała mieć już brzuszek :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 09:00

• mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas cisza ostatnio.
    Kasienka usprawiedliwiona bo pewnie się godzi :)
    Mirka ma pracowity weekend :)
    A reszta? Tylko bemmomy i fizjo i niunia zaglądają?

Mi się dzisiaj śniło że gin mi powiedział że na 70% bedzie dziewczynka a na 25% chłopiec, ciekawe na co zostało to 5% :) . Oczywiście bardzo się ucieszyłam, ale w środku gdzieś powstał malutki żal że nie chłopczyk. Dziwne bo przecież bardzo chce mieć dziewczynkę. I dziwne jest to że mowie do maleństwa często w formie męskiej. Kobiecie w ciąży to się nie dogodzi :).
    A teraz ide robić ciasteczka bo córcia mnie namawia, bo chce wycinać :)

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzielny deszczowy poranek ze strasznie męczącą migreną :(

dorjana-niech Twoj chłop sam sie chwali po swojej rodzinie hehe :) ja w 2 dni schudłam teraz 4,5 kg nie wiem co grane a waga dobra nawet baterie wymieniłam :)

Mamafasolki-tylko my wszystkich wywiało :)kiedy wizyte masz??? Tojuż napewno poznasz płeć i sprawdzimy czy był proroczy hehe. Mi ani razu nie śniło się ,że chłopiec zawsze dziewczynka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 11:08

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia współczuje migreny :(
    Wizytę mam za tydzień w poniedziałek. Może tym razem mi powie, chociaż ostatnio powiedział że dopiero w 20 tyg. Ale biorę z sobą corcie to może jej powie :)
    Zobaczymy czy mam prorocze sny :)
    Ja nie schudłam wogóle, przytyłam ze 2kg. A wczoraj miałam jakiś duży brzuch, ukryć by sie nie dała :) . Jak sprzątałam to wydawało mi sie ze napięty jest, dopiero puźniej pomyślałam, że muszę zacząć inaczej wykonywać pewne prace, bo poprostu brzuch mi juz przeszkadaz w schylaniu sie :)
    We wtorek muszę umówić się z dentystą bo dziąsła mi sie obsuwają :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 12:27

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamafasolki-ja mam coś z dziąsłami od 2 tyg mi krwawią ciagle :( to pewnie jej powie,niech zapyta czy braciszek czy siostrzyczka:) a ja mam dopiero 28 listopada i wtedy sie dowiem czy moja córcia ma jajka czy nie :) dla mnie to i tak mała niunia i mam nadzieje,że nie będzie niuńkiem :)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kobietki:*

bemmomy, znalazłam już lepszą kurtkę (taką z opcją na później :-))
    tylko troche droga...więc kupię ja po nowej pensji w grudniu.
    co o niej myślisz?:

http://www.pieknamama.pl/kurtka-eva.html

mamafasolki, ciekawe czy sen się sprawdzi :-)

niunia, masz wygodną piżamkę?? :-)

Mój maz gotuje dzis obiad...bo strzeliłam focha :-P nie doceniał jak się starałam w gotowaniu to niech ma....oby tylko było zjadliwe,hehe (ma byc kapusta zasmażana, piersi z kurczaka i ziemniaki)Siedzi juz godzine w kuchni....syn potłukł dwa talerze a teraz słysze ze bawi sie garnkami-wesoło :-) nie mogę wytrzymać...chyba idę do nich:-)

bemommy, niunia, kasienka82 lubią tę wiadomość

• mamafasolki Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż gotujacy obiad lub robiący w kuchni cokolwiek innego niż herbate- marzenie :)

eikte6hhj5bvjgsz.png

iv09io4p0rqg51ty.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia, tem igreny to cie wykoncza i nie przechodza mimo drugiego trymestru :/

dorjana ja nie czuje żebym skoczyła na wadze, może jak będziesz na wiyzcie to wskocz na wagę u lekarza ja nigdzie indziej się nie waże, bo każda waga inaczej mi pokazuje i to skrajnie, na jednej mam 55,6 na innej 58,2 i to tego samego dnia :/ dlatego czekam aż mnie zważy lekarz, bo to waga wadze nie równa.

mamafasolki mam to samo przy sprzątaniu, że mi twrdnieje brzuch, albo zacznie pobolewać, ale to się kładę na chwilę, albo już zapobiegawczo częściej robię przerwy na przykład na dwa trzy łyki herbaty przysiadam , kanapie , dentysta też mnie wypatruje, ale mam nadzieję, że przeciągne po porodzie, bo muszę wyrwać ósemkę, a że mam poskręcane korzenie w ósemkach dwie poprzednie rwał mi na 3 strzykawkach znieczulenia tyle teraz nie może mi dać:(

fizjo cenowo tamta ładniejsza ;) a tak poważnie, ta czarna ma plus za pasek tylko zwróc uwagę że przy pasku marszczy się, i tak mi przyszło do głowy czy za rok bez brzucha jak ją założysz i brzucha nie będziesz miała czy jak zbierzesz się w pasie nie porobią się fałdy? fakt, że pasek jest pod biustem, a może gdzieś znajdziesz tańszą używaną, może ltoś kupił na raz tylko? cięzka decyzja bo tu kaptur siwa nie ma, szkoda, że ich z tyłu nie pokazują czy mają gumkę wszystą, czy są tylko poszerzane i ta fajna i ta :) nie pomogłam chyba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 14:35

niunia, fizjo lubią tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamafasolki niekoniecznie mój jak zacznie eksperymenty to czasami mu wyjdzie super jedzenie, a czasami takie, że sam musi wcinać cały garnek :) chociaż bigos robi najlepszy i musi dwa garnki jeden dla nas drugi mojemu bratu zanosi :)

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
  • bemommy Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo a może w sklepach znajdziesz taniej, bo teraz jak przeglądam tą pieknamame to ceny mają wysokie :( jak patrzyłam na koszulki z nadrukiem na brzuch to były po 29,99, a tu koło 70 złoty dla przykładu
    http://www.pieknamama.pl/t-shirt-dziewczynka-ii-dekolt-v-bialy.html
    http://archiwum.allegro.pl/oferta/ciaza-smieszne-koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-roz-xl-i3345323179.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 14:39

fizjo lubi tę wiadomość

bemommygreek.blogspot.gr
    7v8rdqk3fetj07lv.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ