KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
bemommy dziękuję Dobra TY Duszyczko
kasieńka...i jak i jak??? odezwij się jak czas pozwoli.
Zaczęłam szukać wczoraj zimowej kurtki ciążowej....Są takie ogromne, hehe Zaraz pewnie przyjdzie zima...nie chce zostawiać tego na ostatnią chwilę.
Podoba mi się ta: (co o niej myślicie?,szczerze...tylko,hehe)
http://allegro.pl/mama-licious-zimowy-ciazowy-plaszcz-sensation-xl-i3621010568.html
bemommy, kasienka82 lubią tę wiadomość
-
niunia rosołek po przekacowaniu pomógł?
fizjo mi się płaszczyk [podoba mi się bardzo, i ten model chyba też będzie na później czy wydaje mi się? bo tak jak piszą, to miejsce na brzuszek jest, czyli to nie jest zakup na jeden raz ja lubie siwy kolor w ubraniach także jak dla mnie dodadtkowo plus
mirka to fajny weekend ci się szykuje, ja się wzięłam za generalne porządki i póki co jeszcze nie narzekam na niczyje bałaganiarstwo
kasieńka czekamy na ciebie i dobre wieściWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2013, 20:40
niunia, kasienka82 lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny
Troszkę długo mnie nie było
Nie wiem czy będę w stanie nadrobić zaległości ))
Ostatnio zajęłam się projektem kuchni - fajnie by było ją wyremontować jeszcze w tym roku )
... i mam malusi problem - może coś poradzicie ???
Nie jestem w stanie powiedzieć teściom o ciąży
Mój mężuś już bardzo chce się pochwalić swojej rodzinie, a dla mnie oni są tacy obcy
Jakoś nie wyczuwam między nami zażyłej więzi ((
Nie wiem co robić ???
Może wyślę męża, niech sam się chwali ??
I nie wiem co z tą wagą ?? Już myślałam że przytyłam 0,5kg i nawet ostatnio sporo imprez urodzinowych i odwiedzin u rodzinki z MEGA WYŻERKAMI
- nawet wczoraj wieczorem na imprezce rodzinnej najadłam się frytków
Z ciekawości z rana na wagę skoczyłam a tu ZONK zaś -0,5kg
(wróciłam do punktu wyjścia - chyba moja MISIA wszystkie te frytki spałaszowała)
Za rogiem 16tc - może przed 20tc odbiję w górę ?? jak sądzicie ???
Też bym chciała mieć już brzuszekWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 09:00
bemommy lubi tę wiadomość
-
Ale u nas cisza ostatnio.
Kasienka usprawiedliwiona bo pewnie się godzi
Mirka ma pracowity weekend
A reszta? Tylko bemmomy i fizjo i niunia zaglądają?
Mi się dzisiaj śniło że gin mi powiedział że na 70% bedzie dziewczynka a na 25% chłopiec, ciekawe na co zostało to 5% . Oczywiście bardzo się ucieszyłam, ale w środku gdzieś powstał malutki żal że nie chłopczyk. Dziwne bo przecież bardzo chce mieć dziewczynkę. I dziwne jest to że mowie do maleństwa często w formie męskiej. Kobiecie w ciąży to się nie dogodzi .
A teraz ide robić ciasteczka bo córcia mnie namawia, bo chce wycinaćbemommy lubi tę wiadomość
-
Witam w niedzielny deszczowy poranek ze strasznie męczącą migreną
dorjana-niech Twoj chłop sam sie chwali po swojej rodzinie hehe ja w 2 dni schudłam teraz 4,5 kg nie wiem co grane a waga dobra nawet baterie wymieniłam
Mamafasolki-tylko my wszystkich wywiało :)kiedy wizyte masz??? Tojuż napewno poznasz płeć i sprawdzimy czy był proroczy hehe. Mi ani razu nie śniło się ,że chłopiec zawsze dziewczynkaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 11:08
-
Niunia współczuje migreny
Wizytę mam za tydzień w poniedziałek. Może tym razem mi powie, chociaż ostatnio powiedział że dopiero w 20 tyg. Ale biorę z sobą corcie to może jej powie
Zobaczymy czy mam prorocze sny
Ja nie schudłam wogóle, przytyłam ze 2kg. A wczoraj miałam jakiś duży brzuch, ukryć by sie nie dała . Jak sprzątałam to wydawało mi sie ze napięty jest, dopiero puźniej pomyślałam, że muszę zacząć inaczej wykonywać pewne prace, bo poprostu brzuch mi juz przeszkadaz w schylaniu sie
We wtorek muszę umówić się z dentystą bo dziąsła mi sie obsuwają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 12:27
-
Mamafasolki-ja mam coś z dziąsłami od 2 tyg mi krwawią ciagle to pewnie jej powie,niech zapyta czy braciszek czy siostrzyczka:) a ja mam dopiero 28 listopada i wtedy sie dowiem czy moja córcia ma jajka czy nie dla mnie to i tak mała niunia i mam nadzieje,że nie będzie niuńkiem
-
hej Kobietki:*
bemmomy, znalazłam już lepszą kurtkę (taką z opcją na później )
tylko troche droga...więc kupię ja po nowej pensji w grudniu.
co o niej myślisz?:
http://www.pieknamama.pl/kurtka-eva.html
mamafasolki, ciekawe czy sen się sprawdzi
niunia, masz wygodną piżamkę??
Mój maz gotuje dzis obiad...bo strzeliłam focha nie doceniał jak się starałam w gotowaniu to niech ma....oby tylko było zjadliwe,hehe (ma byc kapusta zasmażana, piersi z kurczaka i ziemniaki)Siedzi juz godzine w kuchni....syn potłukł dwa talerze a teraz słysze ze bawi sie garnkami-wesoło nie mogę wytrzymać...chyba idę do nich:-)
bemommy, niunia, kasienka82 lubią tę wiadomość
-
niunia, tem igreny to cie wykoncza i nie przechodza mimo drugiego trymestru
dorjana ja nie czuje żebym skoczyła na wadze, może jak będziesz na wiyzcie to wskocz na wagę u lekarza ja nigdzie indziej się nie waże, bo każda waga inaczej mi pokazuje i to skrajnie, na jednej mam 55,6 na innej 58,2 i to tego samego dnia dlatego czekam aż mnie zważy lekarz, bo to waga wadze nie równa.
mamafasolki mam to samo przy sprzątaniu, że mi twrdnieje brzuch, albo zacznie pobolewać, ale to się kładę na chwilę, albo już zapobiegawczo częściej robię przerwy na przykład na dwa trzy łyki herbaty przysiadam , kanapie , dentysta też mnie wypatruje, ale mam nadzieję, że przeciągne po porodzie, bo muszę wyrwać ósemkę, a że mam poskręcane korzenie w ósemkach dwie poprzednie rwał mi na 3 strzykawkach znieczulenia tyle teraz nie może mi dać
fizjo cenowo tamta ładniejsza a tak poważnie, ta czarna ma plus za pasek tylko zwróc uwagę że przy pasku marszczy się, i tak mi przyszło do głowy czy za rok bez brzucha jak ją założysz i brzucha nie będziesz miała czy jak zbierzesz się w pasie nie porobią się fałdy? fakt, że pasek jest pod biustem, a może gdzieś znajdziesz tańszą używaną, może ltoś kupił na raz tylko? cięzka decyzja bo tu kaptur siwa nie ma, szkoda, że ich z tyłu nie pokazują czy mają gumkę wszystą, czy są tylko poszerzane i ta fajna i ta nie pomogłam chybaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 14:35
niunia, fizjo lubią tę wiadomość
-
mamafasolki niekoniecznie mój jak zacznie eksperymenty to czasami mu wyjdzie super jedzenie, a czasami takie, że sam musi wcinać cały garnek chociaż bigos robi najlepszy i musi dwa garnki jeden dla nas drugi mojemu bratu zanosi
-
fizjo a może w sklepach znajdziesz taniej, bo teraz jak przeglądam tą pieknamame to ceny mają wysokie jak patrzyłam na koszulki z nadrukiem na brzuch to były po 29,99, a tu koło 70 złoty dla przykładu
http://www.pieknamama.pl/t-shirt-dziewczynka-ii-dekolt-v-bialy.html
http://archiwum.allegro.pl/oferta/ciaza-smieszne-koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-roz-xl-i3345323179.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2013, 14:39
fizjo lubi tę wiadomość