Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • _KaFka_ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    A jak ubierasz małą na taki mróz? Jutro się wybieram ze swoim i pojęcia nie mam. Wystarczy špiworek? Czy lepiej kombinezon? A może i jedno i drugie? 😱
    Jak było 0-5 stopni to wkładałam małego ubranego w "domowe ubranka" (tzn. body, spodenki) w cieplejsze śpiochy, do śpiworka i jazda, ale teraz na te -12 to pojęcia nie mam.

Wiem, że to nie do mnie pytanie, ale odpowiem jak ja swojego ubieram xD
    Ja dzisiaj młodego przy -9 ubrałam (body, rajstopy, dres, skarpetki cieplejsze, kombinezon merino, czapka, szalik, rękawiczki i do śpiworka)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:37

• Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    Wiem, że to nie do mnie pytanie, ale odpowiem jak ja swojego ubieram xD
    Ja dzisiaj młodego przy -9 ubrałam (body, rajstopy, dres, skarpetki cieplejsze, kombinezon merino, czapka, szalik, rękawiczki i do śpiworka)
    To ja też odpowiem, bo robimy codziennie 2-godzinne spacery xD
    Jak jest na plusie to domowy strój - body, spodnie i ciepłe skarpety, na to cienki dresowy kombinezon, czapka, rękawiczki i zapakowana w śpiworek cottonmoose. Jak jest na minusie to jedynie daje cieplejszy polarkowy kombinezon.

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    Milka dziwnie to zabrzmi, ale kusisz tymi 💩. Muszę jak najszybciej umówić wizytę u neurologopedy i niech ona jeszcze oceni gotowość młodego do rd.
    Fajny ten Twój wózek🤩. Ja zobaczę jak będzie z naszą spacerówka. Jak bardzo źle to pewnie będę rozglądać sie za czymś innym.
    U nas się 💩 chyba poprawiła po biogai, bo już ma jakąś tam strukture, a nie kawa wylana na pampka 🙈
    I rd też mnie już kusi, chociaż u młodej gotowości żadnej.. Powstrzymuje się od zamawiania słoiczków z rossmanna, bo wtedy już bym raczej poległa, a nawet krzesełko jeszcze nie przyniesione z piwnicy 😅
    Czy Wasze bobasy próbują gryźć podczas karmienia? Moja to dzisiaj się tak pastwi nad cyckami, że nawet mnie ze 3 razy użarła swoją bezzebną paszczą 😳

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaFka, jeszcze mój nie spieszy się z obrotem.
    No to tak jak myślałam, że przy takich minusach nakładać już wszystko co mamy 😂 chociaż jeszcze jutro zobaczę, bo bardzo gruby ten kombinezon co go mam, a mój bardzo nie lubi jak mu w foteliku albo wózku za gorąco.
    No właśnie, też miałam rady żeby kupować byle jaką gondolę, bo to na kilka miesięcy, a spacerówki taaaaaakie ciężkie i nieporęczne. Ostatecznie to teraz prawie wszystkie spacerówki albo te 2w1 ważą tyle samo, a możliwość wpięcia łupiny w stelaż to złoto.
    Jasmin, obserwuj tam bacznie, ja też myślałam że mnie gryzie bezzębnie, ale to jednak już zębnie było 🙃

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
‹‹ 98 99 100 101 102
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ