🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
Rzelka wrote:A jak ubierasz małą na taki mróz? Jutro się wybieram ze swoim i pojęcia nie mam. Wystarczy špiworek? Czy lepiej kombinezon? A może i jedno i drugie? 😱
Jak było 0-5 stopni to wkładałam małego ubranego w "domowe ubranka" (tzn. body, spodenki) w cieplejsze śpiochy, do śpiworka i jazda, ale teraz na te -12 to pojęcia nie mam.
Wiem, że to nie do mnie pytanie, ale odpowiem jak ja swojego ubieram xD
Ja dzisiaj młodego przy -9 ubrałam (body, rajstopy, dres, skarpetki cieplejsze, kombinezon merino, czapka, szalik, rękawiczki i do śpiworka)Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:37
-
To ja też odpowiem, bo robimy codziennie 2-godzinne spacery xD_KaFka_ wrote:Wiem, że to nie do mnie pytanie, ale odpowiem jak ja swojego ubieram xD
Ja dzisiaj młodego przy -9 ubrałam (body, rajstopy, dres, skarpetki cieplejsze, kombinezon merino, czapka, szalik, rękawiczki i do śpiworka)
Jak jest na plusie to domowy strój - body, spodnie i ciepłe skarpety, na to cienki dresowy kombinezon, czapka, rękawiczki i zapakowana w śpiworek cottonmoose. Jak jest na minusie to jedynie daje cieplejszy polarkowy kombinezon. -
U nas się 💩 chyba poprawiła po biogai, bo już ma jakąś tam strukture, a nie kawa wylana na pampka 🙈_KaFka_ wrote:Milka dziwnie to zabrzmi, ale kusisz tymi 💩. Muszę jak najszybciej umówić wizytę u neurologopedy i niech ona jeszcze oceni gotowość młodego do rd.
Fajny ten Twój wózek🤩. Ja zobaczę jak będzie z naszą spacerówka. Jak bardzo źle to pewnie będę rozglądać sie za czymś innym.
I rd też mnie już kusi, chociaż u młodej gotowości żadnej.. Powstrzymuje się od zamawiania słoiczków z rossmanna, bo wtedy już bym raczej poległa, a nawet krzesełko jeszcze nie przyniesione z piwnicy 😅
Czy Wasze bobasy próbują gryźć podczas karmienia? Moja to dzisiaj się tak pastwi nad cyckami, że nawet mnie ze 3 razy użarła swoją bezzebną paszczą 😳 -
KaFka, jeszcze mój nie spieszy się z obrotem.
No to tak jak myślałam, że przy takich minusach nakładać już wszystko co mamy 😂 chociaż jeszcze jutro zobaczę, bo bardzo gruby ten kombinezon co go mam, a mój bardzo nie lubi jak mu w foteliku albo wózku za gorąco.
No właśnie, też miałam rady żeby kupować byle jaką gondolę, bo to na kilka miesięcy, a spacerówki taaaaaakie ciężkie i nieporęczne. Ostatecznie to teraz prawie wszystkie spacerówki albo te 2w1 ważą tyle samo, a możliwość wpięcia łupiny w stelaż to złoto.
Jasmin, obserwuj tam bacznie, ja też myślałam że mnie gryzie bezzębnie, ale to jednak już zębnie było 🙃Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

-