Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • _KaFka_ Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Omatko nie wiedziałam że aż tak 🙈 to ja to muszę przemyśleć jeszcze. Mały tyle się już wycierpiał...

Co do naszych problemów biegunkowych to winowajcą był norowirus. Uszkodził jelita i nie produkowały laktazy do trawienia cukrów, stąd kwaśne i wodniste kupy. Jelita same muszą się zregenerować ale jeszcze przez jakiś czas podawać delicol.
    Jutro nam stuknie pół roku 🥳

O kurczę to sie Wam przyplątało. Dobrze, że znalazł sie winowajca.
    Wszystkiego najlepszego dla Wojtusia!🎉🎉🎉🎂🍼
    (mam nadzieję, że nie pomyliłam się z imieniem)

Milka1991 lubi tę wiadomość

• _KaFka_ Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ile macie drzemek w ciagu dnia? Jak długie OA? Ja zauważyłam, że jak zeszliśmy z jednej drzemki to sen w nocy sie poprawił. A jak wcześnie zacznie dzień i wpada nam 4 drzemka to staram sie, żeby nie spał za długo.
    Ja się za bardzo nie znam, byc może to przypadek, że sie poprawiło, ale może i u Was to zadziała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:00

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regina pojęcia nie mam. Mógł złapać wszędzie. Dużo tych placówek medycznych odwiedzamy. Dziękujemy 🙂

Kafka tak tak Wojtuś hehe 😘

U nas w nocy lipa niezależnie od ilości drzemek. Różnica tylko taka że idzie spać albo o 19 albo o 20. Niestety pobudki co 1.5-2h. nie potrafi przechodzić płynnie przez fazy snu. Tylko cycek mu w tym pomaga. Drzemek ma średnio trzy. Dwie po 0,5 h i jedna 2-2.5h.

Jeśli chodzi o RD to za nami marchewka dynia i zupka jarzynowa. Pluje tak że szok 🙈
    Dziewczyny które rozszerzają. Jakie słoiczki smakują Waszym dzieciom ? Dziś będę robić zapasy

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:16

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Osiecka, u mnie raczej nie ma nic do poprawienia, po prostu mały źle chwyta. I tak, dyskomfort i nieraz ból, podrażnienia brodawek.
    Wiesz co o ten fragment mi chodziło "Przy okazji się dowiedziałam, że też mam krótkie wędzidełko i spięte żwacze" czy odczuwasz to jakkolwiek i będziesz nad swoją szczęka pracować?

Milka buziaki dla Wojtka 🥰 ale czas leci, masz już takiego chłopa w domu 💪

Ja planuję szczepić na meningokoki, na razie będę próbować z programem od miasta, dają na to budżet. Właśnie wypadałoby tam zadzwonić i dowiedzieć się, gdzie jesteśmy w kolejce.

Kafka no z płcią dziecka to kontrowersyjny temat. Jasne, że najważniejsze żeby było zdrowe! Ale człowiek może mieć swoje preferencje, więc żal jak dla mnie zrozumiały. Super, że wyszło wg założenia, że chłopak najstarszy😉

Dziś startuje weekend, więc mąż będzie więcej ogarniał naszego bąka. Aż jestem podeskscytowana 😅 wczoraj z mężem wspominaliśmy życie przed dzieckiem. Śmialiśmy się z samych siebie 😄

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    Dziewczyny, a ile macie drzemek w ciagu dnia? Jak długie OA? Ja zauważyłam, że jak zeszliśmy z jednej drzemki to sen w nocy sie poprawił. A jak wcześnie zacznie dzień i wpada nam 4 drzemka to staram sie, żeby nie spał za długo.
    Ja się za bardzo nie znam, byc może to przypadek, że sie poprawiło, ale może i u Was to zadziała?

Obecnie jest u nas "dziwnie" z tym spaniem i w ciągu dnia i w nocy🙄 ale raczej mamy dalej ten standard, że w ciągu dnia 4 drzemki są obecnie bardziej 15-20 minut niż 30-40minut. 2 kontaktowe, jedna na piersi (jak się uda) i jedna na spacerze (jeśli są warunki), więc zdarza się, że 4 są kontaktowe.

W ogóle obserwuje, że teraz bardzo potrzebuje, żeby go tak "wytrząsać " i posciskac mocno przed spaniem, jakby z niego miały jakieś napięcia zejść.

Milka jak wciąż naiwnie liczę, że to co teraz wyprawia teraz w nocy, to przygotowanie prezentu dla mamy w postać samodzielnego spania 😅😅😅

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas taki sukces, że mamy już 3 drzemki. Okna aktywności się przedłużyły do ponad 2 godzin i teraz zamiast robić ostatnią drzemkę koło 20 to już idzie spać chwilę po 21. Jednak później wybudzenia co chwilę i bardzo dużo robi w pieluchy. Dzisiaj wymieniałam dwa razy pełne po brzegi pieluchy, a rano i tak armagedon w śpiworku 😑 z nocy na noc coraz gorzej. Chyba zaraz przejdziemy już na 5 na noc, albo spróbujemy pieluchomajtek, ale nie wyobrażam sobie zmieniać ich w środku nocy.
    A jeszcze niedawno było tak, że o 3 w nocy pielucha była niemal sucha, ech ...

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    U nas taki sukces, że mamy już 3 drzemki. Okna aktywności się przedłużyły do ponad 2 godzin i teraz zamiast robić ostatnią drzemkę koło 20 to już idzie spać chwilę po 21. Jednak później wybudzenia co chwilę i bardzo dużo robi w pieluchy. Dzisiaj wymieniałam dwa razy pełne po brzegi pieluchy, a rano i tak armagedon w śpiworku 😑 z nocy na noc coraz gorzej. Chyba zaraz przejdziemy już na 5 na noc, albo spróbujemy pieluchomajtek, ale nie wyobrażam sobie zmieniać ich w środku nocy.
    A jeszcze niedawno było tak, że o 3 w nocy pielucha była niemal sucha, ech ...
    U nas ostatnio był codzienny kasztan koło 5 rano (matka roku nie dała się podpuścić i pampka zmieniałam dopiero koło 7-8 jak wstawaliśmy.. często cierpiał na tym śpiworek 🙈), a od kilu dni przesunęło się i robi chwile po obudzeniu koło 8-9. Także jest nadzieja!
    Edit: Chyba, że u Was tylko siku 😮‍💨 No to u nas jakoś z tym sobie pampki przez całą noc radzą, a jesteśmy „dopiero” na 3 😮‍💨

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:25

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osiecka oczywiście, że trzeba mieć nadzieję! Coś musi nas trzymać przy życiu 😃

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
‹‹ 100 101 102 103 104
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ