Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spanie w dzień cały czas takie sobie, a właściwie zasypianie. Wczoraj wpadła dwugodzinna drzemka kontaktowa, bo inaczej się nie dało. Chciałabym wiedzieć czemu tak jest, że na noc to zasypianie nie jest złe, ale w dzień takie dramy że szok. Teraz jesteśmy u rodziców i wczoraj to mi się wydawało, że jeszcze nie jest tak źle, że wcale tak bardzo nie płakał, ale moja mama już z siebie wychodziła i zakazała "tak wypłakiwać dziecko" xD Teraz trochę się cofnęliśmy i zasypia przy cycu. Co prawda te drzemki "cycowe" są raczej krótsze, ale są i nie muszę leżeć pod nim ani zasuwać z wózkiem 😑 w wózku też trochę śpi, ale w ostatnich latach tak zaasfaltowali okoliczne drogi, że ruch znacznie się zwiększył i spacerki tutaj już nie są takie fajne 💔
    Ewa, mój też solidnie fika przy zmianie pieluchy. Czasami leży w miarę spokojnie, ale jak coś odbije to naprawdę ciężko go ubrać. Chociaż z drugiej strony jak przewróci się na brzuch to całkiem dobrze się wtedy myje tyłek.
    A propos tyłka 💩 - pamiętacie jak się cieszyłam, że od rozszerzania diety robi jedną solidną kupę dziennie na kilka dni albo chociaż na jeden dzień, zamiast kilku takich płynnych niemowlęcych? No to teraz robi kilka solidnych "dorosłych" kloców dziennie. 🙃

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
‹‹ 123 124 125 126 127
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ