Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Kafka witaj z powrotem ♥️
    Wiesz co u nas w samolocie najciekawsze byly fotele i butelka plastikowa 😉 ale na Instagramie wyświetlała mi się taka książeczka z elementami na rzepy "my first farm" czy jakoś tak Było to zachwalane na podróże i się skusiłam, myśląc, że pewnie daje się oscamować 😏 no ale za 50 zł było żal nie spróbować. I jestem zachwycona! Rzadko kiedy wychodźmy dalej niż pierwsza strona, bo przyczepianie i odczepianie słońca, to zabawa na 20 minut, z głośnym śmiechem 😅 plus myślę, że prędko się nie znudzi, bo tych elementów jest całe mnóstwo! Jak zacznie więcej czaić to zabawa będzie jeszcze fajniejsza.
    Z tymi bioderkami to dziwna akcja. Faktycznie raczej niemożliwe, żeby nikt nie zauważył. Czemu fizjo chce, żeby hamować małego ze wstawaniem?

Jasmin będziesz próbować podnieść żelazo i ferrytyne dietą czy już wjeżdżają suplementy? U nas ferrytyna przy dolnej granicy i póki co mamy próbować dietą. Będę szukać w necie co najlepiej małemu podawać.

Ewa widzę, że masz małego głośnika 😄

Rzelka jak u was spanie? Jak nastroje synka?

Regina podoba mi się przysłowie o spadających dzieciach z łóżka 😅 chociaż u nas liczę, że się prędko nie wydarzy, bo mamy te barierki ochronne. To jest mój top3 wyprawki🙏🏻 ale o ile z łóżka ciężko będzie mu spaśc, tak upadek z kanapy obstawiam w ciągu najbliższych 2 miesięcy 🫠

U nas jutro (czyli za niecałe 30 minut) stuknie nam 9 miesięcy 🫪 przeraża mnie ten zapieprzajacy czas. Powoli zaczynam myśleć o roczku.
    I szukam tablicy manipulacyjnej. Ceny nowych są dla mnie kosmiczne🤯myślicie, że mój synek Piotrek obrazi się jak kupię mu z imieniem Antoś? 😅 Chociaż w używanych szału też nie ma.
    Wszystkiego naj z okazji dnia dziecka dla waszych pociech🎉🥰🥳
    U nas o dziwo ferrytyna była niezła, chociaż robiliśmy w czasie infekcji, a ponoć wtedy może być podwyższona. Plus dostaliśmy zjebke od naszej pediatry, że po co ta ferrytyna, że ona nic nie mówi i ją się bada dopiero przy niskim żelazie i hemoglobinie 🫣 Z dietą u nas ciężko, bo apetyt marny. Suplementujemy Actiferol i po miesiącu sprawdzimy czy coś ruszyło. Żeby było śmieszniej to żelazo wchodzi jak złoto i aż się trzęsie na widok strzykawki z lekiem 🙈
    Młoda na dzień dziecka dostała Alilo i liczę, że ja zajmie w drodze na wakacje. Na razie starsza jej ukradła i nie chce oddać 😅
    Btw my nawet nie mamy 3 badania bioderek.. starsza też miała tylko 2 razy. Myślałam, że to standard, ale widziałam, że często teraz sprawdzają 3 razy 🫣

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osiecka, spanie u nas bardzo w kratkę. Wczoraj na poranną nie udało się położyć go w łóżku, musiałam leżeć pod nim 🥵 a na popołudniową drzemkę w ogóle się nie udało, więc poszedł spać o 19 po ponad 7 godzinach bez spania. Jedyny pozytyw taki, że zasnął szybko, ale około 23 było pół godziny płaczu z krzykiem, a potem pobudki co godzinę 🥴 zawsze tak jest, jak ostatnie okno jest za długie.
    Tego, że przy przechodzeniu na 2 drzemki będzie problem z 2 drzemka to się nie spodziewałam.
    Teraz śpi sam w łóżku, ale też nie było łatwo. Ale też są pozytywy - w trakcie tej walki ze snem okazuje się, że się naprawdę sprawnie turla i coraz lepiej mu wychodzi wspinanie się na mnie. Tak że wygląda na to, że potrafi, ale musi być naprawdę zdesperowany i zrozpaczony.
    Ogólnie kiepsko się czuję, jak on tak płacze i krzyczy, a ja leżę obok i go najwyżej głaszczę, ale wtedy sobie myślę, że przecież jak go nosiłam to też nieraz była prawdziwa walka i dużo wrzasków, odpychania się (właściwie to chyba dlatego zdecydowałam się spróbować bez noszenia, bo i sił brak, i chyba już bardziej nie da się płakać), więc chyba większa krzywda mu się nie dzieje... No i czuję też, że już zaczyna trochę wymuszać wzięcie na ręce, cyca itp., więc chyba musimy to jakoś przetrwać dla wspólnego dobra.
    No to mojemu wczoraj stuknęło 9 miesięcy. Jejku, jak ten czas leci! Jutro spotkanie organizacyjne w żłobku 😳

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka, a jak w dzień go próbujesz kłaść i się nie da to nie próbujesz iść na spacer? Mój w wózku na dworze szybkim truchtem po kamienistym terenie szybko odpada 😅.

_KaFka_ lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Rzelka, a jak w dzień go próbujesz kłaść i się nie da to nie próbujesz iść na spacer? Mój w wózku na dworze szybkim truchtem po kamienistym terenie szybko odpada 😅.
    Wczoraj byliśmy na spacerze 14-16 i nie zasnął. Próbowałam jeszcze później o 17 i nic z tego. Za to dzisiaj na spacerze bardzo szybko odpadł o 14:10 i pospał pół godzinki. Teraz o 19 zasnął znów szybciutko, zobaczymy czy będą nocne krzyki... 😥
    Właśnie w tym rzecz, że teraz jest naprawdę trudno. To co do tej pory działało i było takim 90% pewnikiem teraz już tak średnio.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Wczoraj byliśmy na spacerze 14-16 i nie zasnął. Próbowałam jeszcze później o 17 i nic z tego. Za to dzisiaj na spacerze bardzo szybko odpadł o 14:10 i pospał pół godzinki. Teraz o 19 zasnął znów szybciutko, zobaczymy czy będą nocne krzyki... 😥
    Właśnie w tym rzecz, że teraz jest naprawdę trudno. To co do tej pory działało i było takim 90% pewnikiem teraz już tak średnio.

No to naprawdę po prostu jakiś cięższy okres, który pozostaje tylko przeczekać. Mój ostatnio trochę wydziwia przed zaśnięciem, mega się rusza, już na boczku nie chce spać, teraz tylko na wznak. Ogólnie z niego duży bobas już jest, jak patrzę na niego jak siedzi sobie i się bawi, zawołam go, a on się do mnie uśmiechnie marszcząc nos to odpływam. Cukier. Nie wiem jak ja go kiedyś jakiej babie oddam. Ciężko będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:06

2019🩷
    2025🩵
‹‹ 122 123 124 125 126
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ