🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
ReginaPhalange wrote:To jest niewiele. Mój już tak kombinuje, że aktualnie ma z 5 siniaków na głowie. Nie da się nic z tym zrobić, on jest wszędzie, a nawet nie raczkuje tylko pełza i wchodzi w czworaki po czym rzuca się z nich jak szalony do przodu 😅.
Czyli może ty masz typ kaskadera? 😅Mi się wydaje, że mój jest z tych ostrożnych, jak się opuszcza to musi wyczuć grunt i te sprawy. Oczywiście zaliczyliśmy na samym początku limo, ale to właśnie bardziej z naszego niedopilnowania 😏 także eksploracja jest, ale na ostrożnie póki co.
Wczoraj odkrywaliśmy przypadkiem nową atrakcję na placu zabaw, a mianowicie są to liny! Bawił się tam w piasku i tych linach 45 minut, a jak wróciliśmy to spał 2h 😎 nie muszą chyba mówić, że jak będzie pogoda to będziemy tam często gościć 😄 jedynie mam obawy o czystość piachu i te sprawy. Chat gpt zaleca przykrywane piaskowanice w tym wieku, ale no nie znam takich 🙃 także staram się pilnować, żeby nie wkładał niczego do buzi, a po zabawie myje mu ręce i stopy. Mam nadzieję, że nie jest to skrajna nieodpowiedzialność 🫠
@kafka jesteś gdzieś tu? Ma ktoś może jakiś z nią kontakt?
Dysia a co u ciebie?
-
Ja się pochwaliłam cudowną nocą i mam za swoje. Kolejne dwie były tak do kitu, że odechciewa się wszystkiego. Drzemki też się popsuły, ciężko go uśpić, czasami już nawet nie próbuję go odkładać, bo jak się obudzi i muszę zacząć od nowa to potem lewo żyję. Zresztą i tak muszę odsypiać te nocki, więc po prostu kładę się z nim. Jedynie wieczory były fajne, bo jak zaśnie koło tej 19:30 to do 22 a czasami nawet 23 śpi ciągiem. Dzisiaj mąż poszedł do kolegi i zapowiedział spożywanie %, więc posłałam mu na sofie i mamy z młodym całe łoże dla nas ❤️ jak dzisiaj się nie wyśpię to już chyba nigdy 😩
Podejrzewam, że moje dziecko jest po prostu permanentnie niewyspane, że potrzebuje dłuższych drzemek, ale nie mam pojęcia, co zrobić, żeby mu te drzemki wydłużyć. Jak śpi na mnie albo ze mną to też 40 minut i koniec. Budzi się, płacze i nie ma szans na dalszy sen. Jak jeszcze uda się zrobić 3 drzemki to jakoś to idzie (przed tą ostatnią udaną nocą zasnął na spacerze na jakieś 20 minut), ale jak dwie po 40 minut i sen koło 19 to mogę być pewna, że w nocy będę zmieniać cyca co godzinę.
Dzisiaj udało się w południe położyć go na 15 minut drzemki, zasnął 19:40, zobaczymy czy to coś da. Jednak noszenie go, bujanie do tych drzemek to koszmarnie ciężka robota... 😥Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

-
Rzelka wrote:Ja się pochwaliłam cudowną nocą i mam za swoje. Kolejne dwie były tak do kitu, że odechciewa się wszystkiego. Drzemki też się popsuły, ciężko go uśpić, czasami już nawet nie próbuję go odkładać, bo jak się obudzi i muszę zacząć od nowa to potem lewo żyję. Zresztą i tak muszę odsypiać te nocki, więc po prostu kładę się z nim. Jedynie wieczory były fajne, bo jak zaśnie koło tej 19:30 to do 22 a czasami nawet 23 śpi ciągiem. Dzisiaj mąż poszedł do kolegi i zapowiedział spożywanie %, więc posłałam mu na sofie i mamy z młodym całe łoże dla nas ❤️ jak dzisiaj się nie wyśpię to już chyba nigdy 😩
Podejrzewam, że moje dziecko jest po prostu permanentnie niewyspane, że potrzebuje dłuższych drzemek, ale nie mam pojęcia, co zrobić, żeby mu te drzemki wydłużyć. Jak śpi na mnie albo ze mną to też 40 minut i koniec. Budzi się, płacze i nie ma szans na dalszy sen. Jak jeszcze uda się zrobić 3 drzemki to jakoś to idzie (przed tą ostatnią udaną nocą zasnął na spacerze na jakieś 20 minut), ale jak dwie po 40 minut i sen koło 19 to mogę być pewna, że w nocy będę zmieniać cyca co godzinę.
Dzisiaj udało się w południe położyć go na 15 minut drzemki, zasnął 19:40, zobaczymy czy to coś da. Jednak noszenie go, bujanie do tych drzemek to koszmarnie ciężka robota... 😥
I co udało się wyspać ? Ja też się położyłam wcześniej, ale mały się wiercił i miałam 20 minut deep sleepa więc czuję się jak warzywo.
Rzelka w dzień jak go kładziesz na drzemkę i budzi się z płaczem to ja bym próbowała go uspać znowu. Jak mój płacze po drzemce to zaraz zasypia ponownie na dodatkowe 40 minut. Przytulam go, poklepie po pupce i zasypia. Jak budzi się i odrazu uśmiech to wiem, że wyspany.
Ogólnie też przestałam walczyć o dłuższe drzemki w dzień. Są dni, że jest ich 2 po 2h, są dni, że są 3 po 40 minut. Staram się go kłaść nie później niż 19:00 zazwyczaj 18:30. Chyba, że wstanie z drzemki po 13:00 i jakimś cudem nie chce już drzemki dodatkowej to nawet o 18:00 idzie spać.
2019🩷
2025🩵 -
My już powoli schodzimy z mleka. Już mu zamieniam karmienie obiadowe na jedzonko, a wieczorem przed mlekiem dostaje pół porcji kaszki, a do spania butelkę. Odrazu mamy lepsze kupki. I na szczęście ta wysypka to były potówki, jak przestałam smarować to już znika. 🤦
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja, 11:20
Ewa6 lubi tę wiadomość
2019🩷
2025🩵 -
Kompletnie nie. Beznadziejna ta noc. Obudził się o 5:30 i nie dało się dalej. Odespałam na pierwszej drzemce i trochę po, bo mąż go zabrał. Cycki mam tak wyciumkane, że już mam dość tego karmienia piersią. Ogólnie ciężko.ReginaPhalange wrote:I co udało się wyspać ? Ja też się położyłam wcześniej, ale mały się wiercił i miałam 20 minut deep sleepa więc czuję się jak warzywo.
Rzelka w dzień jak go kładziesz na drzemkę i budzi się z płaczem to ja bym próbowała go uspać znowu. Jak mój płacze po drzemce to zaraz zasypia ponownie na dodatkowe 40 minut. Przytulam go, poklepie po pupce i zasypia. Jak budzi się i odrazu uśmiech to wiem, że wyspany.
Ogólnie też przestałam walczyć o dłuższe drzemki w dzień. Są dni, że jest ich 2 po 2h, są dni, że są 3 po 40 minut. Staram się go kłaść nie później niż 19:00 zazwyczaj 18:30. Chyba, że wstanie z drzemki po 13:00 i jakimś cudem nie chce już drzemki dodatkowej to nawet o 18:00 idzie spać.
I wiem, że jak płacze to znaczy że dobrze byłoby gdyby spał dalej, ale wtedy uśpić go to jest cud. Czasami się udaje, ale częściej nie. Wtedy wolę po prostu zrobić mu jeszcze jedną drzemkę i tyle.
U nas jak się udają te 3 drzemki po 40 minut i sen nocny koło 20, to mogę się spodziewać dobrej nocy. Albo jak był dzień z 2 drzemkami, ale gdy wstaliśmy bliżej 7 i drzemki były prawie godzinne, więc wtedy wszystko się ładnie ułożyło, ale to naprawdę jakaś wyjątkowa sytuacja. Jednak teraz ten plan dnia się rozpada, jest zupełnie nieprzewidywalny, bo a to nie udaje się zrobić jednej drzemki, a to z którejś się obudzi szybciej, wtedy chce spać wcześniej i kładę koło 19, a to się obudzi raz o 5 jak dzisiaj i musimy jeszcze dopchnąć trzecią drzemkę, ale jednak się nie uda i wychodzi okno 5 godzin, itp., a to coś tam. Raz okno 4 godziny bez problemu, innym razem 3 godziny i już przeciągnięty. Ewidentnie coś się zmienia chyba w kierunku 2 drzemek, ale kiedy to się ureguluje to któż to wie...
osiecka89 lubi tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Dziewczyny, Adaś ma 9 miesięcy i 1,5 tyg. W sobotę pierwszy raz sam usiadł z pozycji bocznej. Nie raczkuje, nie wstaje. Nóżki są słabe. Chociaż jak go postawie to próbuje je prostować. Pokazuje papa i wola Mama.
Regina to zrobić żeby ograniczyć mleko? W lipcu lecimy do dziadków i tam nie ma ready to feed gotowych buteleczek. Pediatra mówi że mogę spróbować podawać mleko krowie.... no sama nie wiem. Adaś zje miseczkę obiadku zblenndowany indyk, warzywa a za chwilę marudzi bo chce mleko.
Do tgo przy rd znowu musimy wspomagać się wlewkami.
Czy któraś z Was sądza już dziecko na nocnik? Ja po roku już nie nosiłam pieluch i jego te chciałabym szybko odpieluchować.
Spanie... Adaś postawił.sobie za cel wykończyć mame. I co się uciesze że jest fajnie to następny dzień tak się posypie że ostatnio mówiłam że go na olx wystawieOna 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕🌈
IVF 09.2023 nieudane 😔
IVF 08.2024 nieudane 😔
IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
9dpt - 288
11dpt - 584, progesteron 26
25dpt mamy ❤ 6mm
9w5d CRL 3,12 cm
13w3d CRL 7cm I prenatalne
19w4d 315g
20w5d II prenatalne 407g 💙
21w4d Echo serca wszystko ok
24w4d 794g chłopaka 💙
28w4d 1470g 💙
30w5d III prenatalne 1688g 💙
33w4d 2259g 💙
37w4d 3299g 💙
37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy. -
Ewa6 wrote:Dziewczyny, Adaś ma 9 miesięcy i 1,5 tyg. W sobotę pierwszy raz sam usiadł z pozycji bocznej. Nie raczkuje, nie wstaje. Nóżki są słabe. Chociaż jak go postawie to próbuje je prostować. Pokazuje papa i wola Mama.
Regina to zrobić żeby ograniczyć mleko? W lipcu lecimy do dziadków i tam nie ma ready to feed gotowych buteleczek. Pediatra mówi że mogę spróbować podawać mleko krowie.... no sama nie wiem. Adaś zje miseczkę obiadku zblenndowany indyk, warzywa a za chwilę marudzi bo chce mleko.
Do tgo przy rd znowu musimy wspomagać się wlewkami.
Czy któraś z Was sądza już dziecko na nocnik? Ja po roku już nie nosiłam pieluch i jego te chciałabym szybko odpieluchować.
Spanie... Adaś postawił.sobie za cel wykończyć mame. I co się uciesze że jest fajnie to następny dzień tak się posypie że ostatnio mówiłam że go na olx wystawie
Mój je duże porcje mleka 210 mu robię 4 razy dziennie i on to wszystko wypija na raz do tego owocki i inne przekąski. Teraz zrezygnowałam z jednego mleka o 14:30 to wtedy je obiadek i ostatnio musiałam dać słoiczek to on cały ten duży słoiczek wsunął na raz, później jeszcze o 16:00 daje mu jakiś owoc jeżeli marudzi, a później jeszcze pół porcji kaszki tak 1h przed snem i na noc mleko. Mój to ogólnie zły się robi jak widzi, że ja jem. Ogólnie mały ma apetyt, ale rusza się dużo, więc mu się nie dziwię. Za miesiąc lub później zamienię kolejne mleko na jakiś posiłek.
Ewa, a dajesz mu wodę do jedzenia? Bo wlewki to raczej czasami można, a jak za często to nie będzie sam widział jak się wypróżniać. Mój ostatnio załapał jak pić z bboxa i też kupki się poprawiły bo więcej pije, a mieliśmy moment takich twardszych.
Co do sadzania to lepiej poczekać, aż mały chociaż będzie sam chodził i do tego nocnika docierał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja, 10:49
2019🩷
2025🩵 -
Niezły żarłok. Mój jedzonko je coraz chętniej, ale krótko i męski. Dzisiaj rano jajko tak ochoczo jadł, pomyślałam, że zje całą połówkę, ale nawet ćwiartki nie dojadł i nagle stop, koniec, więcej nie. Podobnie makaron z masłem mu posmakował, aż się dopominał żeby szybciej mu tą łyżką zagarniać, ale kilka łyżeczek i dość. Za to cyca? Bardzo chętnie zawsze i wszędzie.ReginaPhalange wrote:Mój je duże porcje mleka 210 mu robię 4 razy dziennie i on to wszystko wypija na raz do tego owocki i inne przekąski. Teraz zrezygnowałam z jednego mleka o 14:30 to wtedy je obiadek i ostatnio musiałam dać słoiczek to on cały ten duży słoiczek wsunął na raz, później jeszcze o 16:00 daje mu jakiś owoc jeżeli marudzi, a później jeszcze pół porcji kaszki tak 1h przed snem i na noc mleko. Mój to ogólnie zły się robi jak widzi, że ja jem. Ogólnie mały ma apetyt, ale rusza się dużo, więc mu się nie dziwię. Za miesiąc lub później zamienię kolejne mleko na jakiś posiłek.
Ewa, a dajesz mu wodę do jedzenia? Bo wlewki to raczej czasami można, a jak za często to nie będzie sam widział jak się wypróżniać. Mój ostatnio załapał jak pić z bboxa i też kupki się poprawiły bo więcej pije, a mieliśmy moment takich twardszych.
Co do sadzania to lepiej poczekać, aż mały chociaż będzie sam chodził i do tego nocnika docierał.
I tak, woda przy posiłku jest bardzo ważna. Nie musi wcale jakoś dużo jej wypijać, ale trzeba dawać. Mój od razu załapał bbox. Czasami jak bardzo ochoczo ssie to mu się z buzi wylewa, ale na pewno zawsze coś tam wypije. Za to z tym otwartym skośnym doidy na razie kiepsko jest, nie wychodzi nam to w ogóle.
Tak się skupiłam na spuchniętych dziąsłach przy górnych kłach, że nie zauważyłam, że na dole dwójki wyskoczyły. Jednak jestem pewna, że 2-3 dni temu patrzyłam i nic na to nie wskazywało. Jakoś u góry to widać jak zęby wychodzą, a z dołu znowu po prostu wyskoczyły i są.
Ewa, to ja swojego chyba dam na allegro w takim razie. Jest coraz gorzej. Dzisiaj obudził się o 5, potem jak o 7 poszliśmy spać to 2,5 godziny odsypialiśmy, więc najwidoczniej też się nie wyspał do tej 5, ale nijak nie dało się go uśpić. A przez to odsypianie nam się cały dzień posypał. Potem zasnął na spacerze po 13, a teraz znowu o 17 go kładłam, bo do 19 na pewno by nie dociągnął. To dzisiaj znowu nie spodziewam się dobrej nocy. 😑Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Rzelka wrote:Jednak teraz ten plan dnia się rozpada, jest zupełnie nieprzewidywalny, bo a to nie udaje się zrobić jednej drzemki, a to z którejś się obudzi szybciej, wtedy chce spać wcześniej i kładę koło 19, a to się obudzi raz o 5 jak dzisiaj i musimy jeszcze dopchnąć trzecią drzemkę, ale jednak się nie uda i wychodzi okno 5 godzin, itp., a to coś tam. Raz okno 4 godziny bez problemu, innym razem 3 godziny i już przeciągnięty. Ewidentnie coś się zmienia chyba w kierunku 2 drzemek, ale kiedy to się ureguluje to któż to wie...
Rzelka u nas rano ostatnio nawet 1.5h było oa, a na wieczór 6h oa i tak jak piszesz, jest nieprzewidywalny. Wróciły nam też drzemki kontaktowe, z kolei na wieczór absolutnie nie akceptuje bujania. Także jest trochę dzidziusiem a trochę dużym chłopcem 😉 no nic, czekam co będzie dalej. W żłobku ma mieć jedną drzemkę o 12, ciekawa jestem jak to będzie 😏
Poza tym odwiedziliśmy fizjo i na chwilę obecną mamy się skupić na motoryce małej. Plus pani poleciła rozglądać się za butami 😐trochę smutek, że to już.
Korzystamy z super pogody i spacerujemy 2-3 razy dziennie plus pobyt na placu zabaw. Ten plac zabaw to jest fantastyczna sprawa. On tam się porządnie wybawi i wymęczy bez mojego specjalnego starania się! No i mamy oglądanie ptaków w parku. Syna nie bardzo interesują kaczki, za to jest wielkim fanem gołębi 😅
Co u was? -
Plac zabaw? Ile miesięcy ma Twój syn? Mój rozbraja mate puzlową codziennie. Tylko muszę patrzeć żeby nie uderzył sie głowa w podłogę bo potem jet płaczosiecka89 wrote:Rzelka u nas rano ostatnio nawet 1.5h było oa, a na wieczór 6h oa i tak jak piszesz, jest nieprzewidywalny. Wróciły nam też drzemki kontaktowe, z kolei na wieczór absolutnie nie akceptuje bujania. Także jest trochę dzidziusiem a trochę dużym chłopcem 😉 no nic, czekam co będzie dalej. W żłobku ma mieć jedną drzemkę o 12, ciekawa jestem jak to będzie 😏
Poza tym odwiedziliśmy fizjo i na chwilę obecną mamy się skupić na motoryce małej. Plus pani poleciła rozglądać się za butami 😐trochę smutek, że to już.
Korzystamy z super pogody i spacerujemy 2-3 razy dziennie plus pobyt na placu zabaw. Ten plac zabaw to jest fantastyczna sprawa. On tam się porządnie wybawi i wymęczy bez mojego specjalnego starania się! No i mamy oglądanie ptaków w parku. Syna nie bardzo interesują kaczki, za to jest wielkim fanem gołębi 😅
Co u was?
A wiesz ze u nas to wróciły przysiady na zasypianie nocne a a ciągu dnia na drzemkę albo w nocy jak sie przebudzi to musi na mnie leżeć.Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕🌈
IVF 09.2023 nieudane 😔
IVF 08.2024 nieudane 😔
IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
9dpt - 288
11dpt - 584, progesteron 26
25dpt mamy ❤ 6mm
9w5d CRL 3,12 cm
13w3d CRL 7cm I prenatalne
19w4d 315g
20w5d II prenatalne 407g 💙
21w4d Echo serca wszystko ok
24w4d 794g chłopaka 💙
28w4d 1470g 💙
30w5d III prenatalne 1688g 💙
33w4d 2259g 💙
37w4d 3299g 💙
37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy. -
Ewa6 wrote:Plac zabaw? Ile miesięcy ma Twój syn? Mój rozbraja mate puzlową codziennie. Tylko muszę patrzeć żeby nie uderzył sie głowa w podłogę bo potem jet płacz
A wiesz ze u nas to wróciły przysiady na zasypianie nocne a a ciągu dnia na drzemkę albo w nocy jak sie przebudzi to musi na mnie leżeć.
Jest z 1 września, więc dziś dokładnie 8.5 miesiąca ma. Na tym placu zabaw to my jesteśmy na piasku, na linach i takich zwierzakach na sprężynach. To absolutnie nie tak, że ja go puszczam a on sobie pójdzie na zjeżdżalnie czy coś (rozmarzyłam się 🥰). Fizjo też potwierdziła, że taka zabawa dla niego w sam raz. Raczkuje po piasku i wstaje przy tych linach.
Z tym spaniem to u nas kolejna nocka z milionem pobudek i gadaniem. Ale zaczął sporo sylabizować, więc może to się wgrywa?
Mamy odwiedziny teściowej w ten weekend. Nie widzieliśmy się od ostatniej dramy. Przygotowuje się mentalnie, żeby nie być głupia i złośliwa pinda dla niej. Nie jest łatwo... 😏 A tak na poważnie to nie chce afer, ale no strasznie mnie bolą jej słowa dalej i jakoś straciłam cała sympatię do niej. -
Dzisiaj z rana drzemka 1,5 godziny! Co prawda na mnie, ale i tak dobrze wiedzieć, że potrafi tak spać w dzień. ❤️ Tyle, że myślałam, że o tej porze będziemy w połowie spaceru, a jeszcze nie wyszliśmy z domu i nie wiem czy w końcu wyjdziemy 😅
Teraz mały bardzo fajnie zasypia na noc i rano dosypia do 7, a to dzięki... pozycji na brzuszku. Nie potrafi się jeszcze obrócić z brzucha na plecy, więc na początku trochę z tym walczyłam, ale tak dąży do tej pozycji, jest tak uparty, że już pozwalam mu zasypiać tak na noc i rano. Dla mnie to też pewnego rodzaju ulga, gdy rano pośpi do 7 i się wyśpimy.
Mój też dewastuje matę piankową, uwalnia dinozaury. 😉
Dobra, lecimy na ten spacer.Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
No w sumie Rzelka masz rację, u nas drzemki i spanie nocy też się poprawiło jak odkrył, że można spać na brzuchu. I ogólnie to teraz cały czas tak śpi z dupka do góry😍.
U nas dzisiejsza druga drzemka też po 30 minutach przeniosła się na mnie 🤣 bo jak pomyslałam sobie, że mam go jeszcze kłaść spać na trzecią to mi się odechciało.
U nas dzisiaj noc była znakomita, w końcu wyszedł ząb górny i maly do 5:30 spał bez pobudek. O 5:30 wzięłam go do siebie i spał jeszcze godzinę więc super ❤️.2019🩷
2025🩵 -
Tak! Skórę ma teraz piękną, może jeszcze ze 2 plamki zostały, ale smarujemy już tylko raz dziennie. A przy zębach miała zawsze mega pogorszenie - teraz wyszły górne jedynki, a skóra bez zmian 🥰ReginaPhalange wrote:Jaśmin i co dała coś ta maść/balsam ?
ReginaPhalange lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj obudziłam się chwilę przed 8 w szoku, że już taka godzina, a jeszcze w większym szoku, że moje dziecko jeszcze śpi.
Nie sądziłam, że uda mi się obejrzeć prawie całą Eurowizję
przegapiłam pierwsze 3 piosenki, bo nawet nie chciałam próbować oglądać, bo byłam pewna, że synek się obudzi przed 22 i będę musiała już się z nim kłaść, ale mąż mnie przekonał, żeby jednak włączyć tv. Synek od 20:20 do północy spał ciągiem, więc udało mi się obejrzeć kolejne występy i sporą część wyników.
bardzo się cieszę, bo naprawdę uwielbiam ten kiczowato-polityczny festiwal 
Aczkolwiek mam ogromny niesmak... Kto oglądał ten na pewno wie czemu...
osiecka89 lubi tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Rzelka super z tym spaniem. Teraz mój odgapia od twojego i jest bardzo marne spanie...🥲
Ja wczoraj obejrzałam pierwszych 17 piosenek i na 18 (Polka wtedy śpiewała) musiał się przebudzić 🫠😏a potem poszłam spać. Także dla mnie Eurowizja może za rok 😉