Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    To jest niewiele. Mój już tak kombinuje, że aktualnie ma z 5 siniaków na głowie. Nie da się nic z tym zrobić, on jest wszędzie, a nawet nie raczkuje tylko pełza i wchodzi w czworaki po czym rzuca się z nich jak szalony do przodu 😅.

Czyli może ty masz typ kaskadera? 😅Mi się wydaje, że mój jest z tych ostrożnych, jak się opuszcza to musi wyczuć grunt i te sprawy. Oczywiście zaliczyliśmy na samym początku limo, ale to właśnie bardziej z naszego niedopilnowania 😏 także eksploracja jest, ale na ostrożnie póki co.
    Wczoraj odkrywaliśmy przypadkiem nową atrakcję na placu zabaw, a mianowicie są to liny! Bawił się tam w piasku i tych linach 45 minut, a jak wróciliśmy to spał 2h 😎 nie muszą chyba mówić, że jak będzie pogoda to będziemy tam często gościć 😄 jedynie mam obawy o czystość piachu i te sprawy. Chat gpt zaleca przykrywane piaskowanice w tym wieku, ale no nie znam takich 🙃 także staram się pilnować, żeby nie wkładał niczego do buzi, a po zabawie myje mu ręce i stopy. Mam nadzieję, że nie jest to skrajna nieodpowiedzialność 🫠

@kafka jesteś gdzieś tu? Ma ktoś może jakiś z nią kontakt?

Dysia a co u ciebie? :)

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykrywane piaskownice to chyba tylko na osiedlowych placach zabaw.

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pochwaliłam cudowną nocą i mam za swoje. Kolejne dwie były tak do kitu, że odechciewa się wszystkiego. Drzemki też się popsuły, ciężko go uśpić, czasami już nawet nie próbuję go odkładać, bo jak się obudzi i muszę zacząć od nowa to potem lewo żyję. Zresztą i tak muszę odsypiać te nocki, więc po prostu kładę się z nim. Jedynie wieczory były fajne, bo jak zaśnie koło tej 19:30 to do 22 a czasami nawet 23 śpi ciągiem. Dzisiaj mąż poszedł do kolegi i zapowiedział spożywanie %, więc posłałam mu na sofie i mamy z młodym całe łoże dla nas ❤️ jak dzisiaj się nie wyśpię to już chyba nigdy 😩
    Podejrzewam, że moje dziecko jest po prostu permanentnie niewyspane, że potrzebuje dłuższych drzemek, ale nie mam pojęcia, co zrobić, żeby mu te drzemki wydłużyć. Jak śpi na mnie albo ze mną to też 40 minut i koniec. Budzi się, płacze i nie ma szans na dalszy sen. Jak jeszcze uda się zrobić 3 drzemki to jakoś to idzie (przed tą ostatnią udaną nocą zasnął na spacerze na jakieś 20 minut), ale jak dwie po 40 minut i sen koło 19 to mogę być pewna, że w nocy będę zmieniać cyca co godzinę.
    Dzisiaj udało się w południe położyć go na 15 minut drzemki, zasnął 19:40, zobaczymy czy to coś da. Jednak noszenie go, bujanie do tych drzemek to koszmarnie ciężka robota... 😥

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
‹‹ 120 121 122 123 124
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ