Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 23 maja, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Czy ktoś poleci łóżeczko turystyczne ? Najlepiej 120x60 z materacem i szybko składane. Miałam dwa z córką i wszystkie na dole pękały przy zabawie. Może ktoś ma coś sprawdzonego ?

Regina bardzo bym chciała moc ci coś polecić, ale u mnie póki co zapowiada się, że mały będzie spał z nami do swojej 18 😅więc absolutnie nie jestem w temacie 😉

Jak się macie co u was? Macie jakieś fajne plany na dzień matki? :)

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 23 maja, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Regina bardzo bym chciała moc ci coś polecić, ale u mnie póki co zapowiada się, że mały będzie spał z nami do swojej 18 😅więc absolutnie nie jestem w temacie 😉

Jak się macie co u was? Macie jakieś fajne plany na dzień matki? :)
    Mój tak samo. Już nawet żadna drzemka nie jest w łóżeczku, już robi się z tego łóżeczka całkiem funkcjonalny składzik. Mam nadzieję, że na studia się wyprowadzi. Przynajmniej do swojego pokoju
    Ogólnie spanie całe się rozpadło. Już nie dość że poranne drzemki mega długie i tylko na mnie, to coraz gorzej zasypia zarówno na noc, jak i na drzemki. Pół biedy, że noce jeszcze w miarę, a nawet jeśli nie to sobie odsypiam pod dzieckiem w trakcie jego pierwszej drzemki, ale... No już było tak całkiem nieźle...
    My na działce że znajomymi. Nawet fajnie jest, ale moje dziecko jest ekstremalnie aspołeczne. Jest bobas znajomych młodszy o 2 tygodnie. Nie dość że ruchowo kilka mili przed naszym, to jest bardzo zainteresowany innymi ludźmi i naszym synkiem, a nasz ryczy jak tylko widzi kogoś innego niż mnie i męża.
    Spanie

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 24 maja, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka spokojnie mały nadrobi.

U nas zaczęło się wstawanie 🤦. Niby jestem zadowolona, a jednak nie bo już trzeba go asekurować. Głowa obita…

Ząb górny wyszedł, przestawiłam spanie na 19:30, ma trzy drzemki w ciągu dnia i w końcu śpi w nocy i wstaje o 7. Najwidoczniej on potrzebuje dużo spać i nie ma opcji na 2 drzemki. Życie. Wychodźmy spać na spacery i w sumie super bo pogoda dopisuje.

Myślę, ze minął też jakiś ultra skok rozwojowy bo no jest spokojniejszy nagle.

Łóżeczko kupione i siedzimy sobie razem na balkonie ❤️. Rano kawkę pijemy, on się bawi, a ja chilli chilliluje na leżaku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 16:34

Rzelka, osiecka89 lubią tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego z okazji dnia Mamy ♥️

Ja świętuje w najgorszy z możliwych sposobów, bo małemu idą na górze 2 i 3. Na raz🥲 Jest sporo jęczenia. Dostał ibuprom i liczę, że będzie ulga dla niego i przy okazji dla mnie.
    Mimo tych okoliczności bardzo się cieszę, że mam tego bąka koło siebie 🥰

ReginaPhalange, _KaFka_ lubią tę wiadomość

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas starsza na dzień mamy przyniosła z przedszkola katar i się ze wszystkimi uczciwie podzieliła 🤪 Za tydzień jedziemy na wakacje, oby wszystkim przeszło do tego czasu 🫣 Jakiś wgl masakryczny sezon infekcyjny w tym roku, bo końcówka maja, a ciągle jakieś przeziębienia panują…

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 27 maja, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin, no te dzieciaki robią nie zawsze trafione prezenty 😅 aczkolwiek w tamtym roku też te infekcje ciągnęły się bardzo długo. W lipcu byłam okrutnie chora.
    Ja wczoraj dostałam od męża czekoladki i chyba wczoraj mały się dowiedział o dniu mamy, bo dopiero dzisiaj sprezentował mi samodzielne zaśnięcie na drzemkę i półtoragodzinne spanie beze mnie pod sobą. Byłam w takim szoku, że się udało, że siedziałam w salonie i bałam się ruszyć, więc i tak nic ciekawego ani pożytecznego nie zrobiłam ale jejuuuuuu jak super! 😍

ReginaPhalange, _KaFka_, osiecka89 lubią tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png

Wysłany: 27 maja, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Wszystkiego najlepszego z okazji dnia Mamy ♥️

Ja świętuje w najgorszy z możliwych sposobów, bo małemu idą na górze 2 i 3. Na raz🥲 Jest sporo jęczenia. Dostał ibuprom i liczę, że będzie ulga dla niego i przy okazji dla mnie.
    Mimo tych okoliczności bardzo się cieszę, że mam tego bąka koło siebie 🥰

Osiecka u nas to samo z zębami, ale dla nas to była niespodzianka. Sprawdzałam czy wchodzi druga jedynka górna, a tutaj zdziwko bo wychodzi ona i razem z nią dwójki obie na raz 🤦. U nas humor ok, ale katarek ma lekko i ciągnie się za uszy, wydaje mi się, że od tego.

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 27 maja, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Jasmin, no te dzieciaki robią nie zawsze trafione prezenty 😅 aczkolwiek w tamtym roku też te infekcje ciągnęły się bardzo długo. W lipcu byłam okrutnie chora.
    Ja wczoraj dostałam od męża czekoladki i chyba wczoraj mały się dowiedział o dniu mamy, bo dopiero dzisiaj sprezentował mi samodzielne zaśnięcie na drzemkę i półtoragodzinne spanie beze mnie pod sobą. Byłam w takim szoku, że się udało, że siedziałam w salonie i bałam się ruszyć, więc i tak nic ciekawego ani pożytecznego nie zrobiłam ale jejuuuuuu jak super! 😍

O tak tak niepewność czy wstanie za 30 minut czy za 2h i człowiek nie wie czy jest sens coś zaczynać czy nie więc nie robi nic 🤣

_KaFka_ lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Patrząc z tej strony to młodsza też zrobiła mi wczoraj prezent, bo grzecznie zasnęła na mnie na drugiej drzemce, bo ostatnio odstawia cyrki i musze na szybko z nią na spacer dygać (właśnie wróciłyśmy 🙈). Ostatnio też jest wieczorami łaskawsza i udaje mi się uciec z sypialni na jakąś godzinkę albo i dwie 🤭

Rzelka, _KaFka_, ReginaPhalange lubią tę wiadomość

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 27 maja, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    O tak tak niepewność czy wstanie za 30 minut czy za 2h i człowiek nie wie czy jest sens coś zaczynać czy nie więc nie robi nic 🤣
    Wiesz, u nas od kilku miesięcy nie było drzemki dłuższej niż 50 minut. Żadnej, ani w łóżeczku, ani w łóżku, w wózku czy takiej kontaktowej, żadnej. Nawet te 50 minut to już był prezent, bo zazwyczaj to 35-40 minut. Dopiero od chyba trzech tygodni? są te poranne 1,5-2 godziny, ale jak na razie były tylko na mnie, więc też za bardzo nie mogłam poszaleć - albo też spałam, albo coś tam na telefonie robiłam. Ciekawe czy jutro się tak uda. W każdym razie na drugą drzemkę nie wyszło i spał na mnie pół godziny, ale już trzeciej nie było i teraz na wieczór znowu bardzo ładnie zasnął. ❤️
    Chwilo trwaj! 🥳🤩

_KaFka_, ReginaPhalange lubią tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 27 maja, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jejku, jak dawno mnie nie było 🫣 myślałam, że Was nie nadrobię, ale jakoś się udało.

Milka, świetnie przeczytać, że zakończyliście leczenie ❤️ współczuję rsv i pobytu w szpitalu. Mam nadzieję, że z tą śledzioną też będzie wszystko dobrze i że w końcu odpoczniecie od szpitali i chorób 🫶
    Jak USG małego?

Gratuluję wszystkim bobasom postępów!
    Pierwszego mama, siadania, pełzania, raczkowania i zębów 💪

Osiecka, Twój maluch to torpeda!
    Przybijam piątkę, bo mój też kręci dramy przy każdym przebieraniu, więc zmieniam mu ubrania, jak już jest to mocno konieczne 🫣 i zazdroszczę wyjazdu.
    Dokąd polecieliście? My póki co mamy plan, żeby gdzieś w niedalekiej przyszłości lecieć, ale czy się uda? Czas pokaże. Aktualnie wyrobiliśmy małemu dowód, paszport i kartę ekuz. Jakie zabawki zabrałaś ze sobą do samolotu? Co Wam sie sprawdziło?
    Co do naszego polskiego morza, to ja miałam odwrotnie i nigdy nie miałam pogody...
    Zresztą, jakby się tak zastanowić, to nie tylko tam, w górach też 🤡 Dlatego zaczęliśmy spędzać urlop za granicą, jeśli tylko jest taka możliwość.
    Naszym pierwszym kierunkiem była Grecja (Kreta). Byliśmy w lipcu lub sierpniu. Oczywiście jednego dnia lało, a drugiego było pochmurnie 🤡

Osiecka, jak to możliwe, że on ci tyle prześpi w samochodzie. Dla mnie wydaje się to nierealne, a już na pewno nie to, że może zasnąć ponownie 😱🤯

Pisaliście coś o kąpieli maluszków. Mój bardzo to lubi ❤️ cała łazienka pływa po jego myciu 🥰. Muszę zabrać go na basen. Dziewczyny, które chodzicie na basen, macie do polecenia jakieś kąpielówki? A może lepsza pianka neoprenowa? Macie jakieś rady/wskazówki?

Rzelka, ja tam Ci zazdroszczę tego, że możesz posiedzieć z małym na ławce w parku. Przy moim gagatku to mogę o tym pomarzyć. No chyba, że naprawdę mocno śpi i bujam wózkiem. 😅
    Super sobie poradziłaś z masażami małego. Dobra robota! Jak zniósł zabieg i czy wszystko już ok?
    I powodzenia przy drugim bobo 🫶
    Współczuję gorszego czasu u malucha i tego marudzenia. Jak tak to czytam, to przed oczami mam swojego gałgana 😶 Niestety nie podpowiem, co robić, bo sama rozkładam ręce. W najgorszych dniach to nawet noszenie na rękach nie pomaga...

Rzelka, a ten pałąk w wózku sie u Ciebie nie odpina?

Ewa, super, że wyjazd się Wam udał. Ja tak samo jak Ty piorę i do tego prasuję ubranka młodego. Jedyne, co się zmieniło, to to, że przed porodem i chwilę po prasowałam z obu stron, a chwilę przed prasowaniem jeszcze trzepałam na balkonie z "kurzu" 🫣😅

Co do podróżowania, to ja bardzo lubię i jak jest możliwość, to korzystam, a raczej korzystałam 😁 Niestety mój kawaler nie podziela moich upodobań. W ciąży, jak szykowałam wyprawkę dla bobasa kupiłam krem przeciwsłoneczny z firmy Dermedic. Niestety po otwarciu był rozwarstwiony, także nie polecam. Teraz kupiłam coś z Emolium i jest raczej spoko. Też sugerowałam się Panem Tabletka. Miałam kupić z pharmaceris, ale w aptece nie mieli.

U nas łóżeczko pełni funkcję dekoracyjną. Mały śpi z nami i już się chyba do tego przyzwyczailiśmy. Co do nocnych karmien to ja juz cyca nie chowam 😶 ma open bar.

Czym się bawią teraz Wasze dzieci?

Regina, co do suchych plam, to u nas pomógł Blue Cap. Polecam, ale pewnie problem już ogarnięty.

Widzę, że fazę z byciem małym dzikusem nasze dzieci przechodzą w różnym wieku. Na szczęście to mija. Nasz miał tak praktycznie do lutego/marca, teraz jest ok. Uśmiecha się i zaczepia innych, a w szczególności kobiety 😏

Rzelka, ja też mam wrażenie, że mój mały za mało śpi i przez to jest "nieznośny". Dzisiaj w nocy spał 11h z przerwami, później miał drzemkę ponad 2h i drugą około 30-40min. Poszedł spać przed 22 🫣 I to był najlepszy dzień, odkąd się urodził (chyba spóźniony prezent na dzień mamy xD). Jęków, płaczu i stękania praktycznie wcale nie bylo. Nie pamiętam, kiedy on tyle spał i był taki "grzeczny" takie dzieci można mieć. Wcale dziś nie odczułam zmęczenia 🥹

Ile śpią Wasze maluchy, bo może mi się tylko wydaje, że on za mało śpi.

RD nam również idzie słabo.

Co do jazdy przodem w wózku, to mojemu raz się spodoba, a raz nie. Zresztą jak sama jazda wózkiem.

Medal dla najgorszej matki możecie wręczyć mi. Już 3 razy spadł z łóżka 😥 a po ostatnim razie (2 tygodnie temu) jeszcze ma ślad na policzku i koło oka. A odkąd wstaję (na początku maja zaczął) to upadków tez miał kilka... leci do tyłu jak długi.

U nas szły na raz górne jedynki i dolne dwójki.
    A wyszły górne dwójki 🤷‍♀️ jedna po drugiej więc ma 4 zeby.

Rzelka oby tak zostało, może on sie juz przestawia na dwie drzemki?

A na dzień mamy dostałam maly bukiecik kwiatów - oczywiście sama wybierałam xD

Macie jakieś sposób, żeby pomóc dziecku przy zaparciach?

PS sorki za brak składu i ładu 💕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 23:55

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 maja, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    Hej dziewczyny! Jejku, jak dawno mnie nie było 🫣 myślałam, że Was nie nadrobię, ale jakoś się udało.

Milka, świetnie przeczytać, że zakończyliście leczenie ❤️ współczuję rsv i pobytu w szpitalu. Mam nadzieję, że z tą śledzioną też będzie wszystko dobrze i że w końcu odpoczniecie od szpitali i chorób 🫶
    Jak USG małego?

Gratuluję wszystkim bobasom postępów!
    Pierwszego mama, siadania, pełzania, raczkowania i zębów 💪

Osiecka, Twój maluch to torpeda!
    Przybijam piątkę, bo mój też kręci dramy przy każdym przebieraniu, więc zmieniam mu ubrania, jak już jest to mocno konieczne 🫣 i zazdroszczę wyjazdu.
    Dokąd polecieliście? My póki co mamy plan, żeby gdzieś w niedalekiej przyszłości lecieć, ale czy się uda? Czas pokaże. Aktualnie wyrobiliśmy małemu dowód, paszport i kartę ekuz. Jakie zabawki zabrałaś ze sobą do samolotu? Co Wam sie sprawdziło?
    Co do naszego polskiego morza, to ja miałam odwrotnie i nigdy nie miałam pogody...
    Zresztą, jakby się tak zastanowić, to nie tylko tam, w górach też 🤡 Dlatego zaczęliśmy spędzać urlop za granicą, jeśli tylko jest taka możliwość.
    Naszym pierwszym kierunkiem była Grecja (Kreta). Byliśmy w lipcu lub sierpniu. Oczywiście jednego dnia lało, a drugiego było pochmurnie 🤡

Osiecka, jak to możliwe, że on ci tyle prześpi w samochodzie. Dla mnie wydaje się to nierealne, a już na pewno nie to, że może zasnąć ponownie 😱🤯

Pisaliście coś o kąpieli maluszków. Mój bardzo to lubi ❤️ cała łazienka pływa po jego myciu 🥰. Muszę zabrać go na basen. Dziewczyny, które chodzicie na basen, macie do polecenia jakieś kąpielówki? A może lepsza pianka neoprenowa? Macie jakieś rady/wskazówki?

Rzelka, ja tam Ci zazdroszczę tego, że możesz posiedzieć z małym na ławce w parku. Przy moim gagatku to mogę o tym pomarzyć. No chyba, że naprawdę mocno śpi i bujam wózkiem. 😅
    Super sobie poradziłaś z masażami małego. Dobra robota! Jak zniósł zabieg i czy wszystko już ok?
    I powodzenia przy drugim bobo 🫶
    Współczuję gorszego czasu u malucha i tego marudzenia. Jak tak to czytam, to przed oczami mam swojego gałgana 😶 Niestety nie podpowiem, co robić, bo sama rozkładam ręce. W najgorszych dniach to nawet noszenie na rękach nie pomaga...

Rzelka, a ten pałąk w wózku sie u Ciebie nie odpina?

Ewa, super, że wyjazd się Wam udał. Ja tak samo jak Ty piorę i do tego prasuję ubranka młodego. Jedyne, co się zmieniło, to to, że przed porodem i chwilę po prasowałam z obu stron, a chwilę przed prasowaniem jeszcze trzepałam na balkonie z "kurzu" 🫣😅

Co do podróżowania, to ja bardzo lubię i jak jest możliwość, to korzystam, a raczej korzystałam 😁 Niestety mój kawaler nie podziela moich upodobań. W ciąży, jak szykowałam wyprawkę dla bobasa kupiłam krem przeciwsłoneczny z firmy Dermedic. Niestety po otwarciu był rozwarstwiony, także nie polecam. Teraz kupiłam coś z Emolium i jest raczej spoko. Też sugerowałam się Panem Tabletka. Miałam kupić z pharmaceris, ale w aptece nie mieli.

U nas łóżeczko pełni funkcję dekoracyjną. Mały śpi z nami i już się chyba do tego przyzwyczailiśmy. Co do nocnych karmien to ja juz cyca nie chowam 😶 ma open bar.

Czym się bawią teraz Wasze dzieci?

Regina, co do suchych plam, to u nas pomógł Blue Cap. Polecam, ale pewnie problem już ogarnięty.

Widzę, że fazę z byciem małym dzikusem nasze dzieci przechodzą w różnym wieku. Na szczęście to mija. Nasz miał tak praktycznie do lutego/marca, teraz jest ok. Uśmiecha się i zaczepia innych, a w szczególności kobiety 😏

Rzelka, ja też mam wrażenie, że mój mały za mało śpi i przez to jest "nieznośny". Dzisiaj w nocy spał 11h z przerwami, później miał drzemkę ponad 2h i drugą około 30-40min. Poszedł spać przed 22 🫣 I to był najlepszy dzień, odkąd się urodził (chyba spóźniony prezent na dzień mamy xD). Jęków, płaczu i stękania praktycznie wcale nie bylo. Nie pamiętam, kiedy on tyle spał i był taki "grzeczny" takie dzieci można mieć. Wcale dziś nie odczułam zmęczenia 🥹

Ile śpią Wasze maluchy, bo może mi się tylko wydaje, że on za mało śpi.

RD nam również idzie słabo.

Co do jazdy przodem w wózku, to mojemu raz się spodoba, a raz nie. Zresztą jak sama jazda wózkiem.

Medal dla najgorszej matki możecie wręczyć mi. Już 3 razy spadł z łóżka 😥 a po ostatnim razie (2 tygodnie temu) jeszcze ma ślad na policzku i koło oka. A odkąd wstaję (na początku maja zaczął) to upadków tez miał kilka... leci do tyłu jak długi.

U nas szły na raz górne jedynki i dolne dwójki.
    A wyszły górne dwójki 🤷‍♀️ jedna po drugiej więc ma 4 zeby.

Rzelka oby tak zostało, może on sie juz przestawia na dwie drzemki?

A na dzień mamy dostałam maly bukiecik kwiatów - oczywiście sama wybierałam xD

Macie jakieś sposób, żeby pomóc dziecku przy zaparciach?

PS sorki za brak składu i ładu 💕

Cześć
    Odpiszę na szybko o zaparciach a reszta później. Mój Wojtek też zmagał się z zaparciami i to okrutnymi. Po kilku dniach ratował nas już tylko czopek ale wypróżnienie to istny horror. Laktulosa nie pomagała, śliwki też nie. Dzwoniłam drugi raz do pediatry i zaleciła babkę jajowatą, dicopeg i oliwę do obiadków. I bingo ! Codziennie maly dostaje tą babkę w proszku na czubeczku łyżeczki i 1/3 saszetki dicopeg. I jest super. Normalna kupa codziennie, nawet po dwa razy 😄

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png

Wysłany: 28 maja, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafka jest takie powiedzenie - Są dwa rodzaje rodziców: tacy, którym dziecko spadło z łóżka, i tacy, którzy się do tego nie przyznają.

Jak to pisze to mały bawi się drzwiami od pralki i właśnie się nimi walnął 🤦.

Milka babka jajowata to nawet mi pomaga 🤣. Super, że znaleźliście sposób na niego, dobrze znać takie sposoby.

Co do spania to mój śpi średnio 2h- 3h w dzień i jakieś 11-12 w nocy. Oczywiście są dni gorsze i lepsze. U mnie aktualnie problem z drzemkami jest taki, że nogi mu chodzą niesamowicie, cały mnie kopie, w wózku muszę wyciągać pałąk bo skopuje go i praktycznie wyskakuje z wózka. 🤦 No nie ma panowania nad nogami, robią z nim co chcą 🤣. Próbuje go przytulić na fasolkę to nie ma opcji, takie już ma silne nogi, że mam skopany cały brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 09:42

Milka1991 lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 28 maja, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wleciały zaparcia, bo suplementujemy żelazo, ale chyba ma lekką nietolerancje bmk, bo jak dostanie na kolacje jogurt to rano wszystko puszcza xD
    U nas śpi od 21 do 7-8, potem drzemka 2h i kolejna ok. 1h zwykle wybudzam, bo by mogła jeszcze długo spać. Więc tak sumarycznie ok 13h.
    U nas dzisiaj 2 dziurki na prawych dwójkach, więc do jutra pewnie będą 🫣

_KaFka_ lubi tę wiadomość

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 28 maja, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się dzisiaj poszczepiliśmy z małym. On meningokoki, ja kzm. Samo szczepienie zniósł dobrze, ale teraz na wieczór duuuuużo płaczu i przydał się paracetamol.
    Wiecie co? Nie sądziłam, że mogą być aż takie różnice w cenie szczepionek. Dość późno, bo przedwczoraj, zaczęłam zamawiać. Do tej pory zamawiałam w aptece tuż obok przychodni, bo po prostu szłam, brałam szczepionkę i po chwili byłam w przychodni, bez ryzyka że mi się szczepionka zagrzeje czy coś. Jak mi zaśpiewali 680zł za Bexsero... 🤯 No to zaczęłam szukać po różnych aptekach. Udało się w jednej zamówić za 475, ale że to było przedwczoraj to nie wiadomo było czy dojedzie, ale dzisiaj chwilę po 13 już była, a my szczepienie na 16. Ostatecznie zapłaciłam 630zł za szczepionkę młodego, moją, pedicetamol syrop i "dorosły" paracetamol w tabletkach.
    Ja rozumiem, że mogą być różnice w cenach, ale aż takie? Wow...

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • Ewa6 Ekspertka

Wysłany: 29 maja, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gagatek ma już 10 miesięcy. Ma mate puzlowa i rozbraja ja na czas i oczywiście zamiast upaść na mate to walnie głowa o dywan... a tak szybko sam siada że szok. Oczywiście próbuje stawać ale nóżki jeszcze miękkie. Wróciły nam drzemki kontaktowe i usypianie nocne przy robieniu przysiadow .... a złośnik jak diabli jak coś nie po jego myśli to krzyczy jakby go ze skóry obdzierali. I nienawidzi jak mu gorąco. Mamy dwie dolne jedynki i pół górnej

Rzelka lubi tę wiadomość

Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕🌈
    IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
    IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
    4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
    9dpt - 288
    11dpt - 584, progesteron 26
    25dpt mamy ❤ 6mm
    9w5d CRL 3,12 cm
    13w3d CRL 7cm I prenatalne
    19w4d 315g
    20w5d II prenatalne 407g 💙
    21w4d Echo serca wszystko ok
    24w4d 794g chłopaka 💙
    28w4d 1470g 💙
    30w5d III prenatalne 1688g 💙
    33w4d 2259g 💙
    37w4d 3299g 💙
    37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy.
  • _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 29 maja, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady. Notuję i w razie w będę testować xD. Wystarczyło tylko napisać o "problemie" i 💩 zrobiły się trochę lepsze, aż tak się nie męczy przy ich robieniu, ale wciąż są zbyt zbite według mnie. Zobaczymy jak będzie dalej.

Regina dzięki za pocieszenie 🥹 mam nadzieję, że młody jakoś przeżyje dzieciństwo 🫣
    Mój tylko zarzuca nogi na pałąk i tak jeździ rozwalony księciunio 😏

Jaśmin jakaś anemia u małej wyszła, że podajesz żelazo?
    Wow, a mocno dokuczają jej te zęby, jak wychodzą?

Czyli takie 13-14h snu 🤔 tak mi się właśnie wydawało, że w tym wieku to taka norma. U nas jak prześpi 13h, to jest święto. Przeważnie śpi 11-12 h, a zdarza się i mniej. Choć w tym tygodniu już chyba 3 dzień, jak śpi po tfu tfu tfu 13-14h 🥳

Rzelka rzeczywiście porządny rozstrzał cenowy.
    😮 jak ja kupuję coś w aptece u nas w mieście, to omijam tylko jedną, bo tam ceny są chyba z kosmosu.
    Ostatnio byłam z młodym u okulisty i miałam kupić mu chusteczki do przecierania oczu. Pani okulistka poleciła mi aptekę w ich przychodni, bo podobno mają tam dobre ceny xD myślę sobie spoko, nam się kończą (może zostały 2 szt) nie będę z dzieckiem nie wiadomo gdzie latać, tym bardziej, że on jest, jaki jest i moja psychika może nie dźwignąć tej podróży. Biorę i płacę ponad 50 polskich cebulionów, a w necie ostatnio kupiłam po 30 coś. Już by ten dzień czy dwa wytrzymał na przemywaniu solą fizjologiczną, no ale ciul, niech ma. Niech zna dobrać matki😉
    Btw, w dozie przez neta jest taniej niż na miejscu 🤪 jakby ktoś coś.

Ewa dobry ten twój gagatek😎. Nasz tak samo robił z puzzlową matą, tylko jeszcze próbował ją pożreć, więc kupiliśmy mu później taką zwijaną z mamabrum 2 cm (jest super mięciutka 🤩). Niestety nie mieściła nam się w kojcu i wywieźliśmy do teściów. Kupiliśmy jeszcze jedną, z tym, że ta ma tylko 1 cm, ale też jest spoko 🙂
    Oby mały szybko wrócił na właściwe tory z tym spaniem ❤️
    Twój Adaś to charakterny chłopiec!🤭

Nasz nie siada, ma pozycję amfibii tylko. Byłam z nim wczoraj u fizjo sprawdzić, czy to jego wstawanie jest ok. Nie było zastrzeżeń, ale mamy go trochę hamować. Za to ma ograniczenie odwodzenia i podobno jak tego nie ogarniemy, to ciężko będzie mu usiąść ☹️ 12 czerwca mamy ostatnie USG bioderek i teraz zastanawiam się, czy te wczesniejsze badania były wykonywane poprawnie? Dlaczego nikt wcześniej tego nie zauważył? Nie sprawdził? Przecież byliśmy i u pediatry i położna przychodziła, a nawet dwie. Mieliśmy rehabilitację i w szpitalu po operacji, i później, jak wyszliśmy do domu, tu u nas na miejscu. A może u takiego sporego bobasa tak łatwo te stópki się nie odginają i fizjo sie myli? Sama nie wiem, co myśleć... Skontrolować u drugiego fizjo? Jechać prywatnie gdzieś na USG bioderek? Yhh... 😥

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 23:26

Milka1991 lubi tę wiadomość

• Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kafka, przy poprzedniej infekcji zrobiliśmy morfologie, żelazo i ferrytyne. Oczywiście morfologia nie wyszła, bo skrzep, ale reszta się udała i z żelazem wylecieliśmy już poza normę :(
    Ogólnie u młodej nie ma teraz oczywistych znaków, że ząbkuje, bo ani się nie ślini, ani nie gryzie wszystkiego. Za to ma gila i trochę kaszle, ale starsza też więc mogła podłapać. Mamoza nie odpuszcza, apetyt słaby (z tym nigdy nie było szału) i trochę maruda, ale nie jest źle.
    Nasza też nie siada, chociaż posadzona siedzi stabilnie.
    Do raczkowania też się nie zabiera, jedynie uskutecznia fokowanie dokładając nogi zgięte w kolanach 🙈 Przy starszej się wszystkim przejmowałam i latałam po lekarzach, a teraz cierpliwie czekam, chociaż młoda jest jeszcze oporniejsza na łapanie skillów niż starsza siostra 😅

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png

Wysłany: 31 maja, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafka przez tyle czasu nikt nie zauważył to może warto pójść na dodatkowo lub poczekaj do tego 12 i powiedz jej, że fizjo tak ostatnio pierwszy raz powiedziała, a widziało go dużo lekarzy i nikt nic. Mój tą amfibię praktykował długo, już myślałam, że nigdy z tego nie usiądzie, aż pewnego dnia na podłodze leżał materac i on zaczął na niego wchodzić, parę razy zleciał. No i zaczął się łokciem opierać o niego w tej pozycji amfibii i hops widzę, że siedzi. No i chyba z tydzień tak przy tym materacu sobie siadał, a później nagle widzę siedzi na środku pokoju, a nie było nic co by mu pomogło usiąść. Tak prosto z podłogi siadanie nie wiem czy by szybko opanował.

2019🩷
    2025🩵
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 31 maja, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafka witaj z powrotem ♥️
    Wiesz co u nas w samolocie najciekawsze byly fotele i butelka plastikowa 😉 ale na Instagramie wyświetlała mi się taka książeczka z elementami na rzepy "my first farm" czy jakoś tak Było to zachwalane na podróże i się skusiłam, myśląc, że pewnie daje się oscamować 😏 no ale za 50 zł było żal nie spróbować. I jestem zachwycona! Rzadko kiedy wychodźmy dalej niż pierwsza strona, bo przyczepianie i odczepianie słońca, to zabawa na 20 minut, z głośnym śmiechem 😅 plus myślę, że prędko się nie znudzi, bo tych elementów jest całe mnóstwo! Jak zacznie więcej czaić to zabawa będzie jeszcze fajniejsza.
    Z tymi bioderkami to dziwna akcja. Faktycznie raczej niemożliwe, żeby nikt nie zauważył. Czemu fizjo chce, żeby hamować małego ze wstawaniem?

Jasmin będziesz próbować podnieść żelazo i ferrytyne dietą czy już wjeżdżają suplementy? U nas ferrytyna przy dolnej granicy i póki co mamy próbować dietą. Będę szukać w necie co najlepiej małemu podawać.

Ewa widzę, że masz małego głośnika 😄

Rzelka jak u was spanie? Jak nastroje synka?

Regina podoba mi się przysłowie o spadających dzieciach z łóżka 😅 chociaż u nas liczę, że się prędko nie wydarzy, bo mamy te barierki ochronne. To jest mój top3 wyprawki🙏🏻 ale o ile z łóżka ciężko będzie mu spaśc, tak upadek z kanapy obstawiam w ciągu najbliższych 2 miesięcy 🫠

U nas jutro (czyli za niecałe 30 minut) stuknie nam 9 miesięcy 🫪 przeraża mnie ten zapieprzajacy czas. Powoli zaczynam myśleć o roczku.
    I szukam tablicy manipulacyjnej. Ceny nowych są dla mnie kosmiczne🤯myślicie, że mój synek Piotrek obrazi się jak kupię mu z imieniem Antoś? 😅 Chociaż w używanych szału też nie ma.
    Wszystkiego naj z okazji dnia dziecka dla waszych pociech🎉🥰🥳

Jasmin1517 lubi tę wiadomość

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
‹‹ 123 124 125 126 127
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ