🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
ReginaPhalange wrote:Czy ktoś poleci łóżeczko turystyczne ? Najlepiej 120x60 z materacem i szybko składane. Miałam dwa z córką i wszystkie na dole pękały przy zabawie. Może ktoś ma coś sprawdzonego ?
Regina bardzo bym chciała moc ci coś polecić, ale u mnie póki co zapowiada się, że mały będzie spał z nami do swojej 18 😅więc absolutnie nie jestem w temacie 😉
Jak się macie co u was? Macie jakieś fajne plany na dzień matki?
-
Mój tak samo. Już nawet żadna drzemka nie jest w łóżeczku, już robi się z tego łóżeczka całkiem funkcjonalny składzik. Mam nadzieję, że na studia się wyprowadzi. Przynajmniej do swojego pokojuosiecka89 wrote:Regina bardzo bym chciała moc ci coś polecić, ale u mnie póki co zapowiada się, że mały będzie spał z nami do swojej 18 😅więc absolutnie nie jestem w temacie 😉
Jak się macie co u was? Macie jakieś fajne plany na dzień matki?
Ogólnie spanie całe się rozpadło. Już nie dość że poranne drzemki mega długie i tylko na mnie, to coraz gorzej zasypia zarówno na noc, jak i na drzemki. Pół biedy, że noce jeszcze w miarę, a nawet jeśli nie to sobie odsypiam pod dzieckiem w trakcie jego pierwszej drzemki, ale... No już było tak całkiem nieźle...
My na działce że znajomymi. Nawet fajnie jest, ale moje dziecko jest ekstremalnie aspołeczne. Jest bobas znajomych młodszy o 2 tygodnie. Nie dość że ruchowo kilka mili przed naszym, to jest bardzo zainteresowany innymi ludźmi i naszym synkiem, a nasz ryczy jak tylko widzi kogoś innego niż mnie i męża.
SpanieStarania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

-
Rzelka spokojnie mały nadrobi.
U nas zaczęło się wstawanie 🤦. Niby jestem zadowolona, a jednak nie bo już trzeba go asekurować. Głowa obita…
Ząb górny wyszedł, przestawiłam spanie na 19:30, ma trzy drzemki w ciągu dnia i w końcu śpi w nocy i wstaje o 7. Najwidoczniej on potrzebuje dużo spać i nie ma opcji na 2 drzemki. Życie. Wychodźmy spać na spacery i w sumie super bo pogoda dopisuje.
Myślę, ze minął też jakiś ultra skok rozwojowy bo no jest spokojniejszy nagle.
Łóżeczko kupione i siedzimy sobie razem na balkonie ❤️. Rano kawkę pijemy, on się bawi, a ja chilli chilliluje na leżaku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 16:34
Rzelka, osiecka89 lubią tę wiadomość
2019🩷
2025🩵 -
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia Mamy ♥️
Ja świętuje w najgorszy z możliwych sposobów, bo małemu idą na górze 2 i 3. Na raz🥲 Jest sporo jęczenia. Dostał ibuprom i liczę, że będzie ulga dla niego i przy okazji dla mnie.
Mimo tych okoliczności bardzo się cieszę, że mam tego bąka koło siebie 🥰
ReginaPhalange, _KaFka_ lubią tę wiadomość
-
U nas starsza na dzień mamy przyniosła z przedszkola katar i się ze wszystkimi uczciwie podzieliła 🤪 Za tydzień jedziemy na wakacje, oby wszystkim przeszło do tego czasu 🫣 Jakiś wgl masakryczny sezon infekcyjny w tym roku, bo końcówka maja, a ciągle jakieś przeziębienia panują…
-
Jasmin, no te dzieciaki robią nie zawsze trafione prezenty 😅 aczkolwiek w tamtym roku też te infekcje ciągnęły się bardzo długo. W lipcu byłam okrutnie chora.
Ja wczoraj dostałam od męża czekoladki i chyba wczoraj mały się dowiedział o dniu mamy, bo dopiero dzisiaj sprezentował mi samodzielne zaśnięcie na drzemkę i półtoragodzinne spanie beze mnie pod sobą. Byłam w takim szoku, że się udało, że siedziałam w salonie i bałam się ruszyć, więc i tak nic ciekawego ani pożytecznego nie zrobiłam ale jejuuuuuu jak super! 😍
ReginaPhalange, _KaFka_, osiecka89 lubią tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
osiecka89 wrote:Wszystkiego najlepszego z okazji dnia Mamy ♥️
Ja świętuje w najgorszy z możliwych sposobów, bo małemu idą na górze 2 i 3. Na raz🥲 Jest sporo jęczenia. Dostał ibuprom i liczę, że będzie ulga dla niego i przy okazji dla mnie.
Mimo tych okoliczności bardzo się cieszę, że mam tego bąka koło siebie 🥰
Osiecka u nas to samo z zębami, ale dla nas to była niespodzianka. Sprawdzałam czy wchodzi druga jedynka górna, a tutaj zdziwko bo wychodzi ona i razem z nią dwójki obie na raz 🤦. U nas humor ok, ale katarek ma lekko i ciągnie się za uszy, wydaje mi się, że od tego.2019🩷
2025🩵 -
Rzelka wrote:Jasmin, no te dzieciaki robią nie zawsze trafione prezenty 😅 aczkolwiek w tamtym roku też te infekcje ciągnęły się bardzo długo. W lipcu byłam okrutnie chora.
Ja wczoraj dostałam od męża czekoladki i chyba wczoraj mały się dowiedział o dniu mamy, bo dopiero dzisiaj sprezentował mi samodzielne zaśnięcie na drzemkę i półtoragodzinne spanie beze mnie pod sobą. Byłam w takim szoku, że się udało, że siedziałam w salonie i bałam się ruszyć, więc i tak nic ciekawego ani pożytecznego nie zrobiłam ale jejuuuuuu jak super! 😍
O tak tak niepewność czy wstanie za 30 minut czy za 2h i człowiek nie wie czy jest sens coś zaczynać czy nie więc nie robi nic 🤣
_KaFka_ lubi tę wiadomość
2019🩷
2025🩵 -
Patrząc z tej strony to młodsza też zrobiła mi wczoraj prezent, bo grzecznie zasnęła na mnie na drugiej drzemce, bo ostatnio odstawia cyrki i musze na szybko z nią na spacer dygać (właśnie wróciłyśmy 🙈). Ostatnio też jest wieczorami łaskawsza i udaje mi się uciec z sypialni na jakąś godzinkę albo i dwie 🤭Rzelka wrote:Jasmin, no te dzieciaki robią nie zawsze trafione prezenty 😅 aczkolwiek w tamtym roku też te infekcje ciągnęły się bardzo długo. W lipcu byłam okrutnie chora.
Rzelka, _KaFka_, ReginaPhalange lubią tę wiadomość
-
Wiesz, u nas od kilku miesięcy nie było drzemki dłuższej niż 50 minut. Żadnej, ani w łóżeczku, ani w łóżku, w wózku czy takiej kontaktowej, żadnej. Nawet te 50 minut to już był prezent, bo zazwyczaj to 35-40 minut. Dopiero od chyba trzech tygodni? są te poranne 1,5-2 godziny, ale jak na razie były tylko na mnie, więc też za bardzo nie mogłam poszaleć - albo też spałam, albo coś tam na telefonie robiłam. Ciekawe czy jutro się tak uda. W każdym razie na drugą drzemkę nie wyszło i spał na mnie pół godziny, ale już trzeciej nie było i teraz na wieczór znowu bardzo ładnie zasnął. ❤️ReginaPhalange wrote:O tak tak niepewność czy wstanie za 30 minut czy za 2h i człowiek nie wie czy jest sens coś zaczynać czy nie więc nie robi nic 🤣
Chwilo trwaj! 🥳🤩
_KaFka_, ReginaPhalange lubią tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Hej dziewczyny! Jejku, jak dawno mnie nie było 🫣 myślałam, że Was nie nadrobię, ale jakoś się udało.
Milka, świetnie przeczytać, że zakończyliście leczenie ❤️ współczuję rsv i pobytu w szpitalu. Mam nadzieję, że z tą śledzioną też będzie wszystko dobrze i że w końcu odpoczniecie od szpitali i chorób 🫶
Jak USG małego?
Gratuluję wszystkim bobasom postępów!
Pierwszego mama, siadania, pełzania, raczkowania i zębów 💪
Osiecka, Twój maluch to torpeda!
Przybijam piątkę, bo mój też kręci dramy przy każdym przebieraniu, więc zmieniam mu ubrania, jak już jest to mocno konieczne 🫣 i zazdroszczę wyjazdu.
Dokąd polecieliście? My póki co mamy plan, żeby gdzieś w niedalekiej przyszłości lecieć, ale czy się uda? Czas pokaże. Aktualnie wyrobiliśmy małemu dowód, paszport i kartę ekuz. Jakie zabawki zabrałaś ze sobą do samolotu? Co Wam sie sprawdziło?
Co do naszego polskiego morza, to ja miałam odwrotnie i nigdy nie miałam pogody...
Zresztą, jakby się tak zastanowić, to nie tylko tam, w górach też 🤡 Dlatego zaczęliśmy spędzać urlop za granicą, jeśli tylko jest taka możliwość.
Naszym pierwszym kierunkiem była Grecja (Kreta). Byliśmy w lipcu lub sierpniu. Oczywiście jednego dnia lało, a drugiego było pochmurnie 🤡
Osiecka, jak to możliwe, że on ci tyle prześpi w samochodzie. Dla mnie wydaje się to nierealne, a już na pewno nie to, że może zasnąć ponownie 😱🤯
Pisaliście coś o kąpieli maluszków. Mój bardzo to lubi ❤️ cała łazienka pływa po jego myciu 🥰. Muszę zabrać go na basen. Dziewczyny, które chodzicie na basen, macie do polecenia jakieś kąpielówki? A może lepsza pianka neoprenowa? Macie jakieś rady/wskazówki?
Rzelka, ja tam Ci zazdroszczę tego, że możesz posiedzieć z małym na ławce w parku. Przy moim gagatku to mogę o tym pomarzyć. No chyba, że naprawdę mocno śpi i bujam wózkiem. 😅
Super sobie poradziłaś z masażami małego. Dobra robota! Jak zniósł zabieg i czy wszystko już ok?
I powodzenia przy drugim bobo 🫶
Współczuję gorszego czasu u malucha i tego marudzenia. Jak tak to czytam, to przed oczami mam swojego gałgana 😶 Niestety nie podpowiem, co robić, bo sama rozkładam ręce. W najgorszych dniach to nawet noszenie na rękach nie pomaga...
Rzelka, a ten pałąk w wózku sie u Ciebie nie odpina?
Ewa, super, że wyjazd się Wam udał. Ja tak samo jak Ty piorę i do tego prasuję ubranka młodego. Jedyne, co się zmieniło, to to, że przed porodem i chwilę po prasowałam z obu stron, a chwilę przed prasowaniem jeszcze trzepałam na balkonie z "kurzu" 🫣😅
Co do podróżowania, to ja bardzo lubię i jak jest możliwość, to korzystam, a raczej korzystałam 😁 Niestety mój kawaler nie podziela moich upodobań. W ciąży, jak szykowałam wyprawkę dla bobasa kupiłam krem przeciwsłoneczny z firmy Dermedic. Niestety po otwarciu był rozwarstwiony, także nie polecam. Teraz kupiłam coś z Emolium i jest raczej spoko. Też sugerowałam się Panem Tabletka. Miałam kupić z pharmaceris, ale w aptece nie mieli.
U nas łóżeczko pełni funkcję dekoracyjną. Mały śpi z nami i już się chyba do tego przyzwyczailiśmy. Co do nocnych karmien to ja juz cyca nie chowam 😶 ma open bar.
Czym się bawią teraz Wasze dzieci?
Regina, co do suchych plam, to u nas pomógł Blue Cap. Polecam, ale pewnie problem już ogarnięty.
Widzę, że fazę z byciem małym dzikusem nasze dzieci przechodzą w różnym wieku. Na szczęście to mija. Nasz miał tak praktycznie do lutego/marca, teraz jest ok. Uśmiecha się i zaczepia innych, a w szczególności kobiety 😏
Rzelka, ja też mam wrażenie, że mój mały za mało śpi i przez to jest "nieznośny". Dzisiaj w nocy spał 11h z przerwami, później miał drzemkę ponad 2h i drugą około 30-40min. Poszedł spać przed 22 🫣 I to był najlepszy dzień, odkąd się urodził (chyba spóźniony prezent na dzień mamy xD). Jęków, płaczu i stękania praktycznie wcale nie bylo. Nie pamiętam, kiedy on tyle spał i był taki "grzeczny" takie dzieci można mieć. Wcale dziś nie odczułam zmęczenia 🥹
Ile śpią Wasze maluchy, bo może mi się tylko wydaje, że on za mało śpi.
RD nam również idzie słabo.
Co do jazdy przodem w wózku, to mojemu raz się spodoba, a raz nie. Zresztą jak sama jazda wózkiem.
Medal dla najgorszej matki możecie wręczyć mi. Już 3 razy spadł z łóżka 😥 a po ostatnim razie (2 tygodnie temu) jeszcze ma ślad na policzku i koło oka. A odkąd wstaję (na początku maja zaczął) to upadków tez miał kilka... leci do tyłu jak długi.
U nas szły na raz górne jedynki i dolne dwójki.
A wyszły górne dwójki 🤷♀️ jedna po drugiej więc ma 4 zeby.
Rzelka oby tak zostało, może on sie juz przestawia na dwie drzemki?
A na dzień mamy dostałam maly bukiecik kwiatów - oczywiście sama wybierałam xD
Macie jakieś sposób, żeby pomóc dziecku przy zaparciach?
PS sorki za brak składu i ładu 💕Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 23:55
-
_KaFka_ wrote:Hej dziewczyny! Jejku, jak dawno mnie nie było 🫣 myślałam, że Was nie nadrobię, ale jakoś się udało.
Milka, świetnie przeczytać, że zakończyliście leczenie ❤️ współczuję rsv i pobytu w szpitalu. Mam nadzieję, że z tą śledzioną też będzie wszystko dobrze i że w końcu odpoczniecie od szpitali i chorób 🫶
Jak USG małego?
Gratuluję wszystkim bobasom postępów!
Pierwszego mama, siadania, pełzania, raczkowania i zębów 💪
Osiecka, Twój maluch to torpeda!
Przybijam piątkę, bo mój też kręci dramy przy każdym przebieraniu, więc zmieniam mu ubrania, jak już jest to mocno konieczne 🫣 i zazdroszczę wyjazdu.
Dokąd polecieliście? My póki co mamy plan, żeby gdzieś w niedalekiej przyszłości lecieć, ale czy się uda? Czas pokaże. Aktualnie wyrobiliśmy małemu dowód, paszport i kartę ekuz. Jakie zabawki zabrałaś ze sobą do samolotu? Co Wam sie sprawdziło?
Co do naszego polskiego morza, to ja miałam odwrotnie i nigdy nie miałam pogody...
Zresztą, jakby się tak zastanowić, to nie tylko tam, w górach też 🤡 Dlatego zaczęliśmy spędzać urlop za granicą, jeśli tylko jest taka możliwość.
Naszym pierwszym kierunkiem była Grecja (Kreta). Byliśmy w lipcu lub sierpniu. Oczywiście jednego dnia lało, a drugiego było pochmurnie 🤡
Osiecka, jak to możliwe, że on ci tyle prześpi w samochodzie. Dla mnie wydaje się to nierealne, a już na pewno nie to, że może zasnąć ponownie 😱🤯
Pisaliście coś o kąpieli maluszków. Mój bardzo to lubi ❤️ cała łazienka pływa po jego myciu 🥰. Muszę zabrać go na basen. Dziewczyny, które chodzicie na basen, macie do polecenia jakieś kąpielówki? A może lepsza pianka neoprenowa? Macie jakieś rady/wskazówki?
Rzelka, ja tam Ci zazdroszczę tego, że możesz posiedzieć z małym na ławce w parku. Przy moim gagatku to mogę o tym pomarzyć. No chyba, że naprawdę mocno śpi i bujam wózkiem. 😅
Super sobie poradziłaś z masażami małego. Dobra robota! Jak zniósł zabieg i czy wszystko już ok?
I powodzenia przy drugim bobo 🫶
Współczuję gorszego czasu u malucha i tego marudzenia. Jak tak to czytam, to przed oczami mam swojego gałgana 😶 Niestety nie podpowiem, co robić, bo sama rozkładam ręce. W najgorszych dniach to nawet noszenie na rękach nie pomaga...
Rzelka, a ten pałąk w wózku sie u Ciebie nie odpina?
Ewa, super, że wyjazd się Wam udał. Ja tak samo jak Ty piorę i do tego prasuję ubranka młodego. Jedyne, co się zmieniło, to to, że przed porodem i chwilę po prasowałam z obu stron, a chwilę przed prasowaniem jeszcze trzepałam na balkonie z "kurzu" 🫣😅
Co do podróżowania, to ja bardzo lubię i jak jest możliwość, to korzystam, a raczej korzystałam 😁 Niestety mój kawaler nie podziela moich upodobań. W ciąży, jak szykowałam wyprawkę dla bobasa kupiłam krem przeciwsłoneczny z firmy Dermedic. Niestety po otwarciu był rozwarstwiony, także nie polecam. Teraz kupiłam coś z Emolium i jest raczej spoko. Też sugerowałam się Panem Tabletka. Miałam kupić z pharmaceris, ale w aptece nie mieli.
U nas łóżeczko pełni funkcję dekoracyjną. Mały śpi z nami i już się chyba do tego przyzwyczailiśmy. Co do nocnych karmien to ja juz cyca nie chowam 😶 ma open bar.
Czym się bawią teraz Wasze dzieci?
Regina, co do suchych plam, to u nas pomógł Blue Cap. Polecam, ale pewnie problem już ogarnięty.
Widzę, że fazę z byciem małym dzikusem nasze dzieci przechodzą w różnym wieku. Na szczęście to mija. Nasz miał tak praktycznie do lutego/marca, teraz jest ok. Uśmiecha się i zaczepia innych, a w szczególności kobiety 😏
Rzelka, ja też mam wrażenie, że mój mały za mało śpi i przez to jest "nieznośny". Dzisiaj w nocy spał 11h z przerwami, później miał drzemkę ponad 2h i drugą około 30-40min. Poszedł spać przed 22 🫣 I to był najlepszy dzień, odkąd się urodził (chyba spóźniony prezent na dzień mamy xD). Jęków, płaczu i stękania praktycznie wcale nie bylo. Nie pamiętam, kiedy on tyle spał i był taki "grzeczny" takie dzieci można mieć. Wcale dziś nie odczułam zmęczenia 🥹
Ile śpią Wasze maluchy, bo może mi się tylko wydaje, że on za mało śpi.
RD nam również idzie słabo.
Co do jazdy przodem w wózku, to mojemu raz się spodoba, a raz nie. Zresztą jak sama jazda wózkiem.
Medal dla najgorszej matki możecie wręczyć mi. Już 3 razy spadł z łóżka 😥 a po ostatnim razie (2 tygodnie temu) jeszcze ma ślad na policzku i koło oka. A odkąd wstaję (na początku maja zaczął) to upadków tez miał kilka... leci do tyłu jak długi.
U nas szły na raz górne jedynki i dolne dwójki.
A wyszły górne dwójki 🤷♀️ jedna po drugiej więc ma 4 zeby.
Rzelka oby tak zostało, może on sie juz przestawia na dwie drzemki?
A na dzień mamy dostałam maly bukiecik kwiatów - oczywiście sama wybierałam xD
Macie jakieś sposób, żeby pomóc dziecku przy zaparciach?
PS sorki za brak składu i ładu 💕
Cześć
Odpiszę na szybko o zaparciach a reszta później. Mój Wojtek też zmagał się z zaparciami i to okrutnymi. Po kilku dniach ratował nas już tylko czopek ale wypróżnienie to istny horror. Laktulosa nie pomagała, śliwki też nie. Dzwoniłam drugi raz do pediatry i zaleciła babkę jajowatą, dicopeg i oliwę do obiadków. I bingo ! Codziennie maly dostaje tą babkę w proszku na czubeczku łyżeczki i 1/3 saszetki dicopeg. I jest super. Normalna kupa codziennie, nawet po dwa razy 😄 -
Kafka jest takie powiedzenie - Są dwa rodzaje rodziców: tacy, którym dziecko spadło z łóżka, i tacy, którzy się do tego nie przyznają.
Jak to pisze to mały bawi się drzwiami od pralki i właśnie się nimi walnął 🤦.
Milka babka jajowata to nawet mi pomaga 🤣. Super, że znaleźliście sposób na niego, dobrze znać takie sposoby.
Co do spania to mój śpi średnio 2h- 3h w dzień i jakieś 11-12 w nocy. Oczywiście są dni gorsze i lepsze. U mnie aktualnie problem z drzemkami jest taki, że nogi mu chodzą niesamowicie, cały mnie kopie, w wózku muszę wyciągać pałąk bo skopuje go i praktycznie wyskakuje z wózka. 🤦 No nie ma panowania nad nogami, robią z nim co chcą 🤣. Próbuje go przytulić na fasolkę to nie ma opcji, takie już ma silne nogi, że mam skopany cały brzuch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 09:42
Milka1991 lubi tę wiadomość
2019🩷
2025🩵 -
U nas też wleciały zaparcia, bo suplementujemy żelazo, ale chyba ma lekką nietolerancje bmk, bo jak dostanie na kolacje jogurt to rano wszystko puszcza xD
U nas śpi od 21 do 7-8, potem drzemka 2h i kolejna ok. 1h zwykle wybudzam, bo by mogła jeszcze długo spać. Więc tak sumarycznie ok 13h.
U nas dzisiaj 2 dziurki na prawych dwójkach, więc do jutra pewnie będą 🫣
_KaFka_ lubi tę wiadomość
-
My się dzisiaj poszczepiliśmy z małym. On meningokoki, ja kzm. Samo szczepienie zniósł dobrze, ale teraz na wieczór duuuuużo płaczu i przydał się paracetamol.
Wiecie co? Nie sądziłam, że mogą być aż takie różnice w cenie szczepionek. Dość późno, bo przedwczoraj, zaczęłam zamawiać. Do tej pory zamawiałam w aptece tuż obok przychodni, bo po prostu szłam, brałam szczepionkę i po chwili byłam w przychodni, bez ryzyka że mi się szczepionka zagrzeje czy coś. Jak mi zaśpiewali 680zł za Bexsero... 🤯 No to zaczęłam szukać po różnych aptekach. Udało się w jednej zamówić za 475, ale że to było przedwczoraj to nie wiadomo było czy dojedzie, ale dzisiaj chwilę po 13 już była, a my szczepienie na 16. Ostatecznie zapłaciłam 630zł za szczepionkę młodego, moją, pedicetamol syrop i "dorosły" paracetamol w tabletkach.
Ja rozumiem, że mogą być różnice w cenach, ale aż takie? Wow...Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Moj gagatek ma już 10 miesięcy. Ma mate puzlowa i rozbraja ja na czas i oczywiście zamiast upaść na mate to walnie głowa o dywan... a tak szybko sam siada że szok. Oczywiście próbuje stawać ale nóżki jeszcze miękkie. Wróciły nam drzemki kontaktowe i usypianie nocne przy robieniu przysiadow .... a złośnik jak diabli jak coś nie po jego myśli to krzyczy jakby go ze skóry obdzierali. I nienawidzi jak mu gorąco. Mamy dwie dolne jedynki i pół górnej
Rzelka lubi tę wiadomość
Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕🌈
IVF 09.2023 nieudane 😔
IVF 08.2024 nieudane 😔
IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
9dpt - 288
11dpt - 584, progesteron 26
25dpt mamy ❤ 6mm
9w5d CRL 3,12 cm
13w3d CRL 7cm I prenatalne
19w4d 315g
20w5d II prenatalne 407g 💙
21w4d Echo serca wszystko ok
24w4d 794g chłopaka 💙
28w4d 1470g 💙
30w5d III prenatalne 1688g 💙
33w4d 2259g 💙
37w4d 3299g 💙
37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy. -
Dzięki dziewczyny za rady. Notuję i w razie w będę testować xD. Wystarczyło tylko napisać o "problemie" i 💩 zrobiły się trochę lepsze, aż tak się nie męczy przy ich robieniu, ale wciąż są zbyt zbite według mnie. Zobaczymy jak będzie dalej.
Regina dzięki za pocieszenie 🥹 mam nadzieję, że młody jakoś przeżyje dzieciństwo 🫣
Mój tylko zarzuca nogi na pałąk i tak jeździ rozwalony księciunio 😏
Jaśmin jakaś anemia u małej wyszła, że podajesz żelazo?
Wow, a mocno dokuczają jej te zęby, jak wychodzą?
Czyli takie 13-14h snu 🤔 tak mi się właśnie wydawało, że w tym wieku to taka norma. U nas jak prześpi 13h, to jest święto. Przeważnie śpi 11-12 h, a zdarza się i mniej. Choć w tym tygodniu już chyba 3 dzień, jak śpi po tfu tfu tfu 13-14h 🥳
Rzelka rzeczywiście porządny rozstrzał cenowy.
😮 jak ja kupuję coś w aptece u nas w mieście, to omijam tylko jedną, bo tam ceny są chyba z kosmosu.
Ostatnio byłam z młodym u okulisty i miałam kupić mu chusteczki do przecierania oczu. Pani okulistka poleciła mi aptekę w ich przychodni, bo podobno mają tam dobre ceny xD myślę sobie spoko, nam się kończą (może zostały 2 szt) nie będę z dzieckiem nie wiadomo gdzie latać, tym bardziej, że on jest, jaki jest i moja psychika może nie dźwignąć tej podróży. Biorę i płacę ponad 50 polskich cebulionów, a w necie ostatnio kupiłam po 30 coś. Już by ten dzień czy dwa wytrzymał na przemywaniu solą fizjologiczną, no ale ciul, niech ma. Niech zna dobrać matki😉
Btw, w dozie przez neta jest taniej niż na miejscu 🤪 jakby ktoś coś.
Ewa dobry ten twój gagatek😎. Nasz tak samo robił z puzzlową matą, tylko jeszcze próbował ją pożreć, więc kupiliśmy mu później taką zwijaną z mamabrum 2 cm (jest super mięciutka 🤩). Niestety nie mieściła nam się w kojcu i wywieźliśmy do teściów. Kupiliśmy jeszcze jedną, z tym, że ta ma tylko 1 cm, ale też jest spoko 🙂
Oby mały szybko wrócił na właściwe tory z tym spaniem ❤️
Twój Adaś to charakterny chłopiec!🤭
Nasz nie siada, ma pozycję amfibii tylko. Byłam z nim wczoraj u fizjo sprawdzić, czy to jego wstawanie jest ok. Nie było zastrzeżeń, ale mamy go trochę hamować. Za to ma ograniczenie odwodzenia i podobno jak tego nie ogarniemy, to ciężko będzie mu usiąść ☹️ 12 czerwca mamy ostatnie USG bioderek i teraz zastanawiam się, czy te wczesniejsze badania były wykonywane poprawnie? Dlaczego nikt wcześniej tego nie zauważył? Nie sprawdził? Przecież byliśmy i u pediatry i położna przychodziła, a nawet dwie. Mieliśmy rehabilitację i w szpitalu po operacji, i później, jak wyszliśmy do domu, tu u nas na miejscu. A może u takiego sporego bobasa tak łatwo te stópki się nie odginają i fizjo sie myli? Sama nie wiem, co myśleć... Skontrolować u drugiego fizjo? Jechać prywatnie gdzieś na USG bioderek? Yhh... 😥Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 23:26
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
@Kafka, przy poprzedniej infekcji zrobiliśmy morfologie, żelazo i ferrytyne. Oczywiście morfologia nie wyszła, bo skrzep, ale reszta się udała i z żelazem wylecieliśmy już poza normę

Ogólnie u młodej nie ma teraz oczywistych znaków, że ząbkuje, bo ani się nie ślini, ani nie gryzie wszystkiego. Za to ma gila i trochę kaszle, ale starsza też więc mogła podłapać. Mamoza nie odpuszcza, apetyt słaby (z tym nigdy nie było szału) i trochę maruda, ale nie jest źle.
Nasza też nie siada, chociaż posadzona siedzi stabilnie.
Do raczkowania też się nie zabiera, jedynie uskutecznia fokowanie dokładając nogi zgięte w kolanach 🙈 Przy starszej się wszystkim przejmowałam i latałam po lekarzach, a teraz cierpliwie czekam, chociaż młoda jest jeszcze oporniejsza na łapanie skillów niż starsza siostra 😅 -
Kafka przez tyle czasu nikt nie zauważył to może warto pójść na dodatkowo lub poczekaj do tego 12 i powiedz jej, że fizjo tak ostatnio pierwszy raz powiedziała, a widziało go dużo lekarzy i nikt nic. Mój tą amfibię praktykował długo, już myślałam, że nigdy z tego nie usiądzie, aż pewnego dnia na podłodze leżał materac i on zaczął na niego wchodzić, parę razy zleciał. No i zaczął się łokciem opierać o niego w tej pozycji amfibii i hops widzę, że siedzi. No i chyba z tydzień tak przy tym materacu sobie siadał, a później nagle widzę siedzi na środku pokoju, a nie było nic co by mu pomogło usiąść. Tak prosto z podłogi siadanie nie wiem czy by szybko opanował.2019🩷
2025🩵 -
Kafka witaj z powrotem ♥️
Wiesz co u nas w samolocie najciekawsze byly fotele i butelka plastikowa 😉 ale na Instagramie wyświetlała mi się taka książeczka z elementami na rzepy "my first farm" czy jakoś tak Było to zachwalane na podróże i się skusiłam, myśląc, że pewnie daje się oscamować 😏 no ale za 50 zł było żal nie spróbować. I jestem zachwycona! Rzadko kiedy wychodźmy dalej niż pierwsza strona, bo przyczepianie i odczepianie słońca, to zabawa na 20 minut, z głośnym śmiechem 😅 plus myślę, że prędko się nie znudzi, bo tych elementów jest całe mnóstwo! Jak zacznie więcej czaić to zabawa będzie jeszcze fajniejsza.
Z tymi bioderkami to dziwna akcja. Faktycznie raczej niemożliwe, żeby nikt nie zauważył. Czemu fizjo chce, żeby hamować małego ze wstawaniem?
Jasmin będziesz próbować podnieść żelazo i ferrytyne dietą czy już wjeżdżają suplementy? U nas ferrytyna przy dolnej granicy i póki co mamy próbować dietą. Będę szukać w necie co najlepiej małemu podawać.
Ewa widzę, że masz małego głośnika 😄
Rzelka jak u was spanie? Jak nastroje synka?
Regina podoba mi się przysłowie o spadających dzieciach z łóżka 😅 chociaż u nas liczę, że się prędko nie wydarzy, bo mamy te barierki ochronne. To jest mój top3 wyprawki🙏🏻 ale o ile z łóżka ciężko będzie mu spaśc, tak upadek z kanapy obstawiam w ciągu najbliższych 2 miesięcy 🫠
U nas jutro (czyli za niecałe 30 minut) stuknie nam 9 miesięcy przeraża mnie ten zapieprzajacy czas. Powoli zaczynam myśleć o roczku.
I szukam tablicy manipulacyjnej. Ceny nowych są dla mnie kosmiczne🤯myślicie, że mój synek Piotrek obrazi się jak kupię mu z imieniem Antoś? 😅 Chociaż w używanych szału też nie ma.
Wszystkiego naj z okazji dnia dziecka dla waszych pociech🎉🥰🥳
Jasmin1517 lubi tę wiadomość