Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakiś krem na takie suche miejsca na ciele wydaje mi się, że Jaśmin miała taki problem u małej ? Bo zrobiło nam się na klatce i dopiero mam lekarza za 2 tygodnie i chciałabym się tego pozbyć do tego momentu z nadzieją, że to nie jest jakieś alergiczne, ale nic na to nie działa. Boję się, że mi steryd dadzą, ja tego bardzo nie chcę. Ogólnie to ładnie to rano wygląda, nie jest czerwone i się ładnie goi, ale po całym dniu ciągania się po podłodze jest znowu czerwone. Wydaje mi się właśnie, że to jest od tego, o ale nic nie działa, emolient, kremy na atopową skórę, no nic. 😒

2019🩷
    2025🩵
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Oj Milka, mieliśmy etap pobudek co godzinę albo i częściej. Już nie pamiętam kiedy to było, ale wtedy cyc był wydawany chyba z 6 albo i więcej razy w ciągu nocy 😵 śpiąc z dzieckiem jednak jakoś dało się przetrwać. Na szczęście minęło. Teraz był plan żeby kłaść go do łóżeczka, bo myślałam, że może to ułatwi mu (nam) jeszcze lepsze przesypianie nocy, ale nic z tego, harmonogram pobudek na cyca ten sam.
    Mój zjada coraz większe porcje, ale to jest max 50g czegoś słodszego typu makaron z jabłkiem, coś bardziej wytrawnego jak mięso z warzywami to tak do 30g. Dzisiaj rano jajko całkiem nieźle wchodziło i ostatecznie zjadł prawie całą ćwiartkę. Prawie, bo zostało trochę białka.
    My mamy 10,2kg, rozmiar 80 większości firm jest już taki akurat albo już lekko przymałe, zaczęliśmy niektóre 86.
    Muszę swojego zapisać do fizjo. Trochę ćwiczymy obroty na plecy, całkiem nieźle siedzi bez podporu, ale on sam z siebie na razie nic. O pełzaniu i czworakach zdaje się że nic nie słyszał.

W czasie pisania tego postu usypiałam małego i stwierdziłam, że przez te próby usypiania w łóżeczku cofamy się do uśpienia na rękach... Bo jak nie uda mu się zasnąć za pierwszym razem jak go położę, to kończy się na noszeniu do zaśnięcia. Tak że zamiast postępu mamy regres, wracamy do zasypiania przy cycu na naszym łóżku.

Poprawiło się to spanie u Was ? Bo ja nie wiem czy nastawić się na trzy miesiące z milionem pobudek czy jeszcze mieć nadzieję że będzie pół miliona? 🤣 My śpimy razem w łóżku i póki na cycu to tak zostanie. Łóżeczko póki co, po prostu ładnie wygląda 😆
    Czyli mój z tym jedzeniem to nie taki niejadek znowu hehe. Trochę mnie pocieszyłas z tym że nie wszystkie dzieci wszystko kumają i różnie ogarniają te etapy rozwoju. Mój syn jest rehabilitowany od pół roku raz w tygodniu i od teraz zwiększamy ilość do co najmniej dwóch razy. Mam nadzieję że to siadanie w końcu ruszy...pewnie za chwilę niektóre z dzieciaków zaczną tutaj dreptać 🙂

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Jakich złych nawyków ? Dobrze właśnie robisz, kładziesz go spać u niego i później jak się budzi o 23 to bierz do siebie i się nie zastanawiaj. Kiedyś prześpi noc, ale w większości przypadków to jest tak, że dzieci, zasypiają u siebie, ale przez wiele lat przychodzą w nocy do rodziców. U nas to trwało 6 lat z córką. I teraz nie przychodzi tylko dlatego, że ją denerwuje jak mały płacze w nocy i ona się od tego budzi, więc często ktoś do niej idzie spać.
    Chciałam jak najszybciej go przenieść do jego łóżeczka, zamiast utrwalać, że śpi z nami. Jednak jak pisałam, na ten moment to bez sensu, bo przez moje wstawanie do niego to wszyscy gorzej śpimy.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Dziewczyny macie jakiś krem na takie suche miejsca na ciele wydaje mi się, że Jaśmin miała taki problem u małej ? Bo zrobiło nam się na klatce i dopiero mam lekarza za 2 tygodnie i chciałabym się tego pozbyć do tego momentu z nadzieją, że to nie jest jakieś alergiczne, ale nic na to nie działa. Boję się, że mi steryd dadzą, ja tego bardzo nie chcę. Ogólnie to ładnie to rano wygląda, nie jest czerwone i się ładnie goi, ale po całym dniu ciągania się po podłodze jest znowu czerwone. Wydaje mi się właśnie, że to jest od tego, o ale nic nie działa, emolient, kremy na atopową skórę, no nic. 😒
    My używamy Eloderm, ale ostatnio ma pogorszenie i o ile brzuszek czysty to całe nogi i ręce w suchych czerwonych plamach. Z polecenia zamówiłam Dexeryl, jutro zaczynam testować 🤞

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Poprawiło się to spanie u Was ? Bo ja nie wiem czy nastawić się na trzy miesiące z milionem pobudek czy jeszcze mieć nadzieję że będzie pół miliona? 🤣 My śpimy razem w łóżku i póki na cycu to tak zostanie. Łóżeczko póki co, po prostu ładnie wygląda 😆
    Czyli mój z tym jedzeniem to nie taki niejadek znowu hehe. Trochę mnie pocieszyłas z tym że nie wszystkie dzieci wszystko kumają i różnie ogarniają te etapy rozwoju. Mój syn jest rehabilitowany od pół roku raz w tygodniu i od teraz zwiększamy ilość do co najmniej dwóch razy. Mam nadzieję że to siadanie w końcu ruszy...pewnie za chwilę niektóre z dzieciaków zaczną tutaj dreptać 🙂
    Tak, poprawiło się, do 3-4 karmień w nocy 😑 ale to i tak nieźle, w porównaniu z tym co było. Pamiętam że jednej nocy chciałam sobie zapisywać pobudki, żeby wiedzieć ile ich faktycznie jest, ale przy czwartej około 2 w nocy zaspana pomyślałam "a właściwie po co mi to wiedzieć?" 🙃 i tyle z moich analiz. Jednak 6-7 na pewno było, co godzinę i częściej, czasami zdarzyła się przerwa 2 godziny.
    Tyle że teraz patrzę, że Twój ponad miesiąc starszy od mojego, więc możliwe, że to przede mną może być taki Armageddon xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 22:08

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Chciałam jak najszybciej go przenieść do jego łóżeczka, zamiast utrwalać, że śpi z nami. Jednak jak pisałam, na ten moment to bez sensu, bo przez moje wstawanie do niego to wszyscy gorzej śpimy.

No i rób co czujesz, że działa. Nie ma co się męczyć, przyjdzie moment, że go odłożysz i będzie spał. On chce z tobą i to jest totalnie normalne. ❤️

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: Dzisiaj, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    My używamy Eloderm, ale ostatnio ma pogorszenie i o ile brzuszek czysty to całe nogi i ręce w suchych czerwonych plamach. Z polecenia zamówiłam Dexeryl, jutro zaczynam testować 🤞

No i ja chyba po to polecę bo jesteś kolejną osobą co mówi, że to dobre.

2019🩷
    2025🩵
‹‹ 119 120 121 122 123
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ