Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dysia08, Anuśla gdzie jesteście?
    ReginaPhalange wrote:
    Mój okres już regularny, jak w zegarku i w sumie się cieszę bo jak świruje to wiem, że to od hormonów 🫣.

My odsprzedaliśmy bilety na koncert SOAD bo przysięgam nie jestem w stanie małego zostawić nawet na noc z kimś innym. On jest za mały dla mnie, w nocy mnie szuka, a co jak nie znajdzie ? Więc z ciężkim sercem odwołałam hotel i bilety też już sprzedane.

Powiem wam, że z mężem poszliśmy na łatwiznę i od kilku miesięcy jesteśmy na diecie pudełkowej, zostało mi dwa kg do wagi sprzed ciąży. Wzięłam sobie dietę nisko fermentującą i jestem w końcu zadowolona, bo nie mam bóli brzucha.

Polecam wam dziewczyny, jak wasze maluchy będą stawiać pierwsze kroki buty attipas lub inne skarpetki z gumową podeszwą. Jak dla mnie idealne na lato, nie trzeba kupować czegoś mega drogiego jak na jesień😉

Mój w sumie też, a przynajmniej 2 ostatnie. U mnie też jest jazda z hormonami. Stary ostatnio spanikowany pyta mnie, czy tak już będzie zawsze.😱

Szkoda trochę koncertu, ale ja uważam, że dobrze zrobiliście. Nie zostawiłabym młodego samego z nikim (oprócz męża) na noc. Na pewno jeszcze niejeden koncert przed Wami. Jeszcze sobie odbijecie 🫶

Fajnie, że jesteś zadowolona i że to się sprawdza 🙂 też kiedyś myślałam o takiej diecie ze względu na bmk i bj, ale jakoś udało się ogarnąć bez tego. Zresztą u nas za dużego
    wyboru nie ma. Co do wagi to nie wiem jak teraz, ale jakiś czas temu miałam wagę sprzed ciąży, więc spoko, bo dopóki karmię, nie zamierzałam nic z tym robić 😂 na pewno sporo pomogła mi alergia młodego, bo skończyło się podjadanie słodyczy xD

Dzięki za polecajkę.👍 Powiem Wam, że wcale mi się takie buciki nie podobają, ale co zrobić xD

Jasmin, chociaż w tym Ci się poszczęściło 👍
    Co do siadu, to mój siada z czworaków i ze stania. Czworakuje od wczoraj? Przedwczoraj? 🤔 Tak na 100%, bo wcześniej to na płytkach i panelach nogi mu się rozjeżdżały i czołgał się jak "żołnierz" – jak to stwierdził koleżanki syn xD
    Może Twoja pominie etap raczkowania i od razu pójdzie na nogi? Mój też wszędzie się wspina (dobrze, że schodów nie mamy 😅), brawo nie bije, papa raz zrobi, a 10 razy nie 😅

Współczuję cięższego okresu, mam nadzieję, że szybko minie i będzie lepiej🫂.

Ja swojego ostatnio pochwaliłam, że taki anioł, to już na drugi dzień zostały przywrócone ustawienia fabryczne xD i mam swoją marudę z powrotem (jak wrócić do tamtych ustawień?!🫣)
    Eh... miło było mieć chociaż przez 3 dni wesołe, pogodne i "bezproblemowe" dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca, 00:12

• osiecka89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    Ok, rozumiem. U nas to nie przejdzie. Mamy z mężem za mocny sen, odkąd barierki zamontowane, to lepiej nam się śpi i dopóki mały po nas nie skacze, to on może się bawić, a nas to nie rusza, szczególnie że wstaję po 4. Jak byliśmy na wyjeździe w majówkę, też spał między nami i niestety pomimo zabezpieczenia
    znalazł lukę, którą wchodziliśmy/wychodziliśmy z łóżka i spadł 😥 Na drugi dzień już wszystko było pozastawiane. Szkoda, że nie zrobiłam zdjęcia, to bym Wam pokazała nasze dzieło xD nawet szafka na stoliku stała, żeby zabezpieczyć matę.
    Świetnie, że pomimo wcześniejszego niepokoju udało Wam się spokojnie spać na wyjeździe i bez dodatkowych "atrakcji"🙂
    Co do wyjazdu, to szczerze mówiąc, jeszcze nie wiem. Nie mamy nic kupionego 🫣 więc wcale się nie zdziwię, jak będziemy siedzieć w domu tak jak ostatnio (mąż miał urlop w pierwszym tygodniu czerwca). A tak w ogóle, to pamiętacie, że ojcowski jest ważny 12 miesięcy?

Nie wiem, jak bardzo masz wysoki cholesterol, ale może uda się go obniżyć dietą. Ja też mam za wysoki, ale że tego dobrego mam dużo, to kazali się nie przejmować 🫣, więc się nie przejmuję xD.
    Zazdroszczę, mi wrócił prawie 5 miesięcy po porodzie 😮‍💨, a byłam nastawiona, że przynajmniej przez rok będę miała spokój. Nie wiem, skąd miałam takie założenie xD.

Abcdeka, która była u nas przez chwilę na wątku, też jest w ciąży. A britta widziałam na ogólnym, że się stara, ale niestety 💔🙁.

Według mnie lepiej zacząć dbać o swoje zdrowie, tym bardziej tak jak mówisz, masz dla kogo. A młode wiecznie nie będziemy xD, niezależnie od tego, na ile się czujemy.

Jezu, kafka też lepiej śpię z tymi barierkami 😅
    Ale to masz dobrego wariaciuncia widzę 😏 oczy dookoła głowy! Jedzcie gdzieś, nawet na weekend. Niech ktoś ugotuje jedzenie, poda i posprząta. Mały czill💪🏻

Z tym cholesterolem to u mnie problem od dziecka. Brałam silne leki na trądzik jako nastolatka i miałam to właśnie wcześnie sprawdzane. I myślałam, że może właśnie czas na statyny czy coś, bo niestety dieta i ćwiczeniami nie szło nigdy 😏 zobaczymy co lekarz powie. Zrobiłam też badania, po wypełnieniu ankiety moje zdrowie. Może coś mi doradzi na moje rozterki.
    Z tym ojcowskim to mój chyba wykorzystał zaraz po porodzie, ale dopytam!

No a okres to co ci powiem, byłam zaskoczona i nieszczęśliwa😅podobne uczucia, gdy dostałam pierwszy raz. Też zakładałam, że szybko nie przyjdzie 😏 i myślałam, że bez niego zajde w ciążę 🤣 no ale jak przyszedł to naszły mnie myśli, czy ta ciąża to dobry pomysł. Wszystko się nagle stało realne!

Kurcze super dziewczyny, że tak ładnie zeszlyscie z wagi 😍💪🏻ja ci prawda wagę przed ciążą osiągnęłam, ale co z tego jak jeszcze powinnam zrzucić z 10kg 🫠

Jasmin przesyłam pozytywne myśli. Wiecznie źle nie może być, tego się trzymaj.

U nas prawa, górna trójka się przebiła 💪🏻 czekamy na lewą i liczę na chwilę oddechu. I tak jest lepiej, bo nie dajemy ibupromu.

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tam z wagą od porodu jestem na plusie, przybyło mi ze 4 kg czystego sadełka. A tak super się czułam po ciąży, eh... Apetyt podczas karmienia piersią jest koszmarny i bezlitosny. Ale powoli staram się kończyć z tym.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafka te buciki niby nie wyglądają fajnie, ale jak już są na stopie to mi się bardzo podobają, ale no są śmieszne 🤣.

My te bilety kupiliśmy jeszcze w ciąży z myślą, że jak będzie miał 11 miesięcy to będzie spał pięknie i wszystkich lubił. Tak było z córką. On lubi na chwilę, niby jest ok jak odejdę na chwilę, ale jak wrócę i widzę tą jego ulgę na twarzy, że się pokazałam to jednak wyjazd nawet na chwilę to jeszcze nie dla mnie.

Ja gdyby nie dieta to bym po prostu nie schudła, nie ma opcji, podjadanie na całego by było, a diety samemu nam się nie chce robić, nie chce mi się też ćwiczyć, poza tym chudnie się od deficytu. Leń ze mnie i tyle. Tyle co mąż dzieciom gotuje w weekend na cały tydzień i mrozimy.

Osiecka już trójka ? Wtf. Ja myślałam że jak już mam dwójki to może jakaś chwila oddechu ? 🤦

2019🩷
    2025🩵
  • Ewa6 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś ma 4 ząbki i od wczoraj chodzi na czworakach. Jak to śmiesznie wygląda a jaki szybki jest. Też muszę kupić barierki bo on ledwo się obudzi to od razu siada. My zadecydowaliśmy z mężem, że ze względu na mój wiek i stan przedrzucawkowy nie będziemy ryzykować mojego zdrowia i życia i zostajemy z jedynym maluchem. Chcieliśmy bardzo mieć syna. Mamy. Wystarczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca, 21:22

Rzelka lubi tę wiadomość

Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕🌈
    IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
    IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
    4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
    9dpt - 288
    11dpt - 584, progesteron 26
    25dpt mamy ❤ 6mm
    9w5d CRL 3,12 cm
    13w3d CRL 7cm I prenatalne
    19w4d 315g
    20w5d II prenatalne 407g 💙
    21w4d Echo serca wszystko ok
    24w4d 794g chłopaka 💙
    28w4d 1470g 💙
    30w5d III prenatalne 1688g 💙
    33w4d 2259g 💙
    37w4d 3299g 💙
    37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy.
  • _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osiecka mam nadzieję, że uda nam się coś ogarnąć z wyjazdem. Chociaż przy tej diecie to trochę słabo... ale tak sobie myślę, że najwyżej młody będzie miał nieplanowaną prowokację xD

Ok, rozumiem. W takim przypadku lepiej konsultować z lekarzem, tym bardziej jak masz jeszcze jakieś pytania czy wątpliwości 🙂
    Mam nadzieję, że lekarz Cię uspokoi i będziesz mogła spokojnie przygotowywać się na bobo nr 2🤞

Powiem Ci, że pierwsze 2 okresy po porodzie to miałam nadzieję, że to tylko jakieś rozchwianie hormonalne i że następny nie przyjdzie, tym bardziej, że były mocno nieregularne, no ale niestety 😅 (może Tobie sie przyfarci)

Mi przydałoby sie jeszcze z 5 kg zrzucić, ale jak zawsze będę liczyć na cud, że samo spadnie, jak skończę karmić 😅
    Ile Twój maluch ma już zębów?

Rzelka, kończysz z karmieniem? Jak chcesz się za to zabrać? Mały poprawił się z jedzeniem?
    Ja 2 czy 3 tygodnie po porodzie miałam pierwszy raz w życiu płaski brzuch 🥹 nie wiem, jak to możliwe, bo jeszcze parę kg miałam na plusie.

Regina bardzo możliwe, że jak założę mu na stópki to i mi się spodobają. To prawda, śmieszne są, takie dla krasnoludów xD
    Córka Was "rozpuściła" xD, ale i tak nie ma tego złego. Widocznie mały potrzebuje więcej bliskości, co jest urocze ❤️ słodki jest.

Zzazdroszczę męże🤩 gdzie takiego znalazłaś? Brata ma? 🤣😅
    U Twojego już 8 zębów?

Ewa6 gratulacje dla młodego!
    Zdrowie jest najważniejsze i fajnie, że macie to z mężem obgadane. Nie ma co ryzykować, a Adaś będzie miał dwoje rodziców tylko dla siebie 🫶

Dziewczyny, dzisiaj zjadłam jajecznicę i tak młodego wysypało, że hohoho. I nie wiem, czy to wina jajek, niby już sam jadł i nic mu nie było 🤔 Kupiłam mu też mały basen na balkon. Dzisiaj w nim chwilę siedział 🥰. Myślicie, że ta wysypka może być od tego tworzywa?

Moje dziecko wczoraj miało ponad 7h oa😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca, 21:33

• Ewa6 Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wasze maluchy znoszą upał? Czy macie klime w domu? Ja dziś poszlam po 7 z Małym na spacer bo pozniej już nie szło wytrzymać. W domu marudzi, źle sypia. Mam wiatrak i takie ustrojstwo vo się wlewa wodę i kostki lodu ale to działa na małe odległości. Nie mam opcji montażu klimy w tym roku.

IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    9dpt - 288
    25dpt mamy ❤ 6mm
    9w5d CRL 3,12 cm
    19w4d 315g
    24w4d 794g chłopaka 💙
    28w4d 1470g 💙
    33w4d 2259g 💙
    37w4d 3299g 💙
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafka, tak, kończę z karmieniem siebie 😜 mąż też już chyba zrozumiał powagę sytuacji, bo już nie przynosi słodyczy do domu.
    Ewa, my dzisiaj pół dnia na podwórku i było ok, po prostu mały był w cienkim rampersie, zjadł dużo arbuza i popijał wodę. Tyle, że u mnie jeszcze nie taki mega upał, chyba nie dobiło do 30. Jednak z racji, że w samochodzie padła nam klima 😭 to rezygnujemy z jutrzejszego wypadu do babci męża. Mieliśmy jechać, bo jeszcze nie widziała prawnuka, ale w tej sytuacji nie pojedziemy. Dzisiaj wracaliśmy od znajomych to jak wsiedliśmy do nagrzanego auta bez klimy to po 15 minutach mały był bardzo rozgrzany mimo otwartych okien. Godzina jazdy w takich warunkach to już ogromne ryzyko, a jutro ma być jeszcze cieplej.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png

Wysłany: 20 czerwca, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy na dworze i to na festiwalu w tłumie w 32 stopniach i mały zniósł to super, był czerwony trochę i mokry, ale cały czas pił i humor miał znakomity, ja za to praktycznie umarłam, takie wypady to nie dla mnie. Nigdy więcej. My siedzimy w domu w klimie i mój mały co najwyżej zobaczy basen na balkonie, bo ja już nie wchodzę dopóki nie spadnie temperatura. Okrutna pogoda.

W przyszły poniedziałek pokazują, że we Wro ma być 37 stopni! Chyba ich pogięło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 23:33

2019🩷
    2025🩵
  • _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz póki co znosi też ok. Policzki mu się jedynie czerwone robią 😊 i główka poci bardziej.
    Klimy nie mamy. W tamtym roku była u nas fajna promocja na kupno z montażem, ale się nie zdecydowaliśmy. Zresztą tamtego lata praktycznie nie było i myślę, że w tym roku będzie podobnie, patrząc, że dopiero teraz zrobiło się ciepło. U nas jest też ten plus, że mieszkamy na parterze.

Rzelka ok, rozumiem 😅 dobrze, że mąż wspiera. Babcia na pewno zrozumie sytuację i oby to nie było nic poważnego, może wystarczy nabić.
    Super, że tak sobie mały dobrze radzi z arbuzem. Mój coś pogryźć nie może. Wczoraj pomielił, pomielił i wypluł 🥲

Regina, ale u Was przygrzeje🌡nie trzeba nigdzie wyjeżdżać. My pewnie też nie będziemy wychodzić w największy upał, ale może z rana lub bliżej pod wieczór jakiś spacer wpadnie. Ja nie lubię siedzieć w domu zbyt długo. Zresztą zauważyłam, że chyba mały ma podobnie.
    Nudzi mu się?🤔 Więcej marudzi, a jak gdzieś jesteśmy, to przeważnie humor lepszy (nie mówię tu o restauracji czy sklepie – to jest beee xD). Ostatnio byliśmy na grillu u znajomych, to normalnie dusza towarzystwa. Radosny, uśmiechnięty, zaczepiał innych, śmiał się w głos. Każdy mógł go wziąć na ręce. Jedna koleżanka wzięła go na dwór, gdzie bawiły się starsze dzieci, to siedział u niej na kolanach jak zaczarowany, aż po dłuższej nieobecności zaczęłam ich szukać, bo ja nieprzyzwyczajona do takich luksusów xD.

Co planujcie na roczek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 08:59

• Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia, u nas odrobinkę lepiej 😮‍💨
    U nas od piątku ponad 30 stopni, więc garujemy w domu. W mieszkaniu mamy tylko 23 stopnie, jednak latem parter to złoto.
    U nas ostatnio piękne drzemki po 2h (nadal kontaktowe 🤭), aż się mężowi pozazdrościło i ukradł mi drugą drzemkę, bo wystarczy bujnąć 3 razy i śpi. Ja idę jeszcze bardziej na łatwiznę, bo daję cycka, warkocz do łapki i zasypia. Wgl kocha wyrywać mi włosy, zawsze znajdzie jakieś luźne pasmo, za które ciągnie usypiając 🫣
    U mnie -7 kg od marca, jeszcze z 20 kg i będę zadowolona xD Mąż -10kg, więc walczymy razem 🤭
    My robimy roczek razem z chrzcinami. Sala i tort zamówione, jeszcze zbieramy chrzestnych i walczymy z księdzem 😮‍💨

_KaFka_, osiecka89 lubią tę wiadomość

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 oby już było tylko lepiej 👍
    O tak. To chyba jeden z nielicznych plusów takich mieszkań.
    Zazdroszczę drzemek. Chętnie sama bym jedną taką przygarnęła 🤗
    To Wasze usypianie musi wyglądać słodko 🥰
    Mój to jest Pan niedotykalski 🤭 z czasu mnie zaszczyt kopnie i przytuli się, ale to baaaardzo
    rzadko. -7kg to bardzo ładny wynik 💪 oby tak dalej. We dwoje raźniej i o wiele łatwiej. Najgorzej jak jedna osoba walczy, a druga przy niej podjada 😅 ciężko wtedy wytrzymać.
    O to tak jak my. Sala, ścianka i tort zamówiony. Muszę jeszcze ogarnąć menu, zaproszenia, ubranie dla siebie i mlodego. Coś pod roczek typu balon z helem, tablica ze zdjęciami. Robicie 2 sierpnia? Będziesz przebierać małą po Kościele? Zastanawiam sie w co ubrać mlodego.
    Jak to walczycie z księdzem?

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafka, mój też tak mielił, ale w końcu załapał i wchodzi mu coraz lepiej. Kroiłam mu na takie grubsze frytki mniej więcej 1cm i długość 3-4 cm, teraz już dowolnie, ale jeszcze kawałki.
    No dzisiaj stwierdziłam, że skoro kolejne dni mają być jeszcze cieplejsze, to dzisiaj lecimy na krótki spacer. No powiem wam, że nie wiem, czy to dlatego, że ten upał przyszedł tak nagle, czy ciąża mi termoregulację przestawiła, ale to był jakiś dramat. Tak to raczej jestem ciepłolubna, dopiero przy 34-35 zaczynałam mieć jakieś problemy, a dzisiaj było może z 31 i w pewnym momencie naprawdę się bałam, że padnę. Zobaczymy jutro, jak coś to będziemy próbować wyrobić się przed 10, zanim tak przygrzeje. 😑

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png

Wysłany: 21 czerwca, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego malucha mamy 6 zębów, dwa na dole, cztery na górze.

Dzisiaj sam stał przez chwile 🎉. Obróciliśmy kanapę, żeby miał na dole bezpieczny kąt.

I co jeszcze ? Śle buziaki !!! Jezu jaki z niego słodziak, ta buźka taka złożona w buziak no zjem go niedługo 💋💋💋💋💋💋💋💋

Co do jedzenia to u nas humor super do momentu jak nie zauważy że ktoś je. Wtedy ryk i jak się nie podzielisz to płaczu nie ma końca. Więc u nas dieta już całkowicie rozszerzona 😅. No i ja się nie mogę napatrzeć jak on ostatnio je kanapki z serkiem białym. Jego ulubione ostatnio. Kroję mu na kwadraciki i on je takie mini kawałeczki, mikro kanapki ❤️. Taki dorosły się wydaje wtedy.

Dziewczyny, a jak z gadaniem u waszych ? U nas mówił wszystko a teraz znowu cicho. Zaczął mówić bam jak cos upada i tyle… nie woła nikogo.

Aaa i my miesiąc po, ale ogarnialiśmy bilans i mamy 75cm i 10kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 20:29

osiecka89, _KaFka_ lubią tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kafka tak, robimy 2 sierpnia. Średnio mam to wszystko poplanowane, bo chciałam tylko rodzine obdzwonić i nie kombinować z żadnymi zaproszeniami. O ściankach i innych bajerach też nie myślałam 🙈 Z ciuchów to muszę zerknąć co mamy po starszej, chociaż trochę nam się zaczynają dziewczyny rozjeżdżać z rozmiarami, bo młoda rokuje na dużo wyższą. Starsza miała chrzciny na 1,5 miesiąca, ale na roczek i tak wystąpiła w białej kiecce, którą potem przebraliśmy na różową.. Tym razem pewnie podobnie 🤭 A księdza mamy trochę stukniętego, już dostaliśmy zjebę, że przyszliśmy osobiście zapisać młodą na chrzest, zamiast zadzwonić… „Bo telefon nie służy tylko do scrollowania, można z niego DZWONIĆ” 🫠
    U nas też na stanie 6 zębów, wszystkie jedynki i prawe dwójki. Coś tam sobie cały czas babuli, głównie „ne” i „dada”, ale jeszcze bez zrozumienia.
    Ej, to był bilans na 9 miesięcy? 🙈 My chyba ostatni na 6 miesięcy mieliśmy. Z moich pomiarów młoda ma 76 cm i 8,2 kg.

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png

Wysłany: 22 czerwca, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    @Kafka tak, robimy 2 sierpnia. Średnio mam to wszystko poplanowane, bo chciałam tylko rodzine obdzwonić i nie kombinować z żadnymi zaproszeniami. O ściankach i innych bajerach też nie myślałam 🙈 Z ciuchów to muszę zerknąć co mamy po starszej, chociaż trochę nam się zaczynają dziewczyny rozjeżdżać z rozmiarami, bo młoda rokuje na dużo wyższą. Starsza miała chrzciny na 1,5 miesiąca, ale na roczek i tak wystąpiła w białej kiecce, którą potem przebraliśmy na różową.. Tym razem pewnie podobnie 🤭 A księdza mamy trochę stukniętego, już dostaliśmy zjebę, że przyszliśmy osobiście zapisać młodą na chrzest, zamiast zadzwonić… „Bo telefon nie służy tylko do scrollowania, można z niego DZWONIĆ” 🫠
    U nas też na stanie 6 zębów, wszystkie jedynki i prawe dwójki. Coś tam sobie cały czas babuli, głównie „ne” i „dada”, ale jeszcze bez zrozumienia.
    Ej, to był bilans na 9 miesięcy? 🙈 My chyba ostatni na 6 miesięcy mieliśmy. Z moich pomiarów młoda ma 76 cm i 8,2 kg.

Wow długa jak na dziewczynkę 😁

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wy chodzicie na bilanse? 😅
    U nas gadanie tak sobie, tzn. mu się buzia zamyka tylko przy piciu, ale jeszcze nic ze zrozumieniem 😉 ostatnio w kółko tata, Dada, baba, Bubu, tutu, i różne kombinacje.
    Jednak jak zapytam "gdzie tata?" to patrzy w drzwi, "gdzie mama" to patrzy na mnie, więc coś tam trochę rozumie.

osiecka89 lubi tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • Ewa6 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ryk o wszystko... wpadła piłeczka pid tapczan ryk, mówię że wyciągnę ryk, chodź idziemy zobaczyć czy susiak się zsiusial ryk, coś chce a mu nie wolno ryk. Ja pierdziele.... w te upały to dramat z jedzeniem. Wszystko po kęsie i koniec. Na dodatek idą dwójki. Jestem wykończona

IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    9dpt - 288
    25dpt mamy ❤ 6mm
    9w5d CRL 3,12 cm
    19w4d 315g
    24w4d 794g chłopaka 💙
    28w4d 1470g 💙
    33w4d 2259g 💙
    37w4d 3299g 💙
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa6 wrote:
    U mnie ryk o wszystko... wpadła piłeczka pid tapczan ryk, mówię że wyciągnę ryk, chodź idziemy zobaczyć czy susiak się zsiusial ryk, coś chce a mu nie wolno ryk. Ja pierdziele.... w te upały to dramat z jedzeniem. Wszystko po kęsie i koniec. Na dodatek idą dwójki. Jestem wykończona

Ewa górne czy dolne 2? U nas górne dwójki to był koszmar. Trójki są mniej koszmarne póki co, ale wlecze się to niemiłosiernie... Dziś zauważyłam, że dolne dwójki przebijają. Mnie nie wykończy upał tylko te zęby 🫠 od połowy maja idą chłopu zęby 🥲 a zaraz lipiec 😅
    Ewa może nie chcieć jeść przez zęby (u nas jest spadek apetytu jak zęby mocniej doskwierają). Nie bój się podawać przeciwbólowych środków jak mały już mocno płaczący.
    I u nas klima. Mały się musi przyzwyczaić, że jego staruszki nie tolerują ukropu.

Kafka my mamy 5 zębów na górze i wciąż czekamy na jeszcze jedną trójkę i 2 zęby na dole, przy czym no chyba będą szły dwójki 🥲🫠a najlepsze, że im więcej koleś ma zębów tym mniej z nich korzysta podczas jedzenia 😅ostatnio jest faza na wpychania do buzi całych kawałków. Policzki jak u chomika a ja oczywiście na straży 😉
    Co do roczku to ja planuję mała imprezę. Chyba gdzieś na obiad pójdziemy. Będzie między 8 a 15 osób. Nie chrzcimy małego, więc myślałam, że może jakoś huczniej ten roczek obchodzić, ale przemyślałam sprawę i wolę luz. Niezobowiązująca impreza w gronie najbliższych, balony, tort i tyle. Nie wiem jeszcze jaki motyw przewodni będzie. Syn najbardziej lubi się bawić rzeczami uchodzącymi ogólnie za śmieci 😏 a to jednak słaby motyw 😉

Jasmin faktycznie "fajny" ksiądz 😏 i imponująca utrata wagi! WOW 💪🏻👏🏻

Regina buziaki u małego ekstra sprawa ♥️ co do gadania to u nas bez zmian, te same sylaby mamamamam, babababa itp. od dłuższego czasu. Nauczył się rozpoznawać i wskazywać kota na obrazkach i czasem mamy wrażenie że mężem, że robi "miau" przy tym 😅 ale pewności nie mamy, czy to nie jednak jakiś przypadkowy dźwięk 😄

U nas zaczęła się akcja stanie i łażenie. Chodzi z krzesłem bądź z pchaczem, ale z pchaczem dosłownie dwa kroki i "na kolana". W dzień aktualnie 2 drzemki, bo rano śpi dłużej żeby odespać nocki 🫠 a nocki są okropne, mamy milion pobudek, jęczki, płaczki i nocne oa. Nie wiem czy na zęby, czy coś mu się wgrywa? Ale praktycznie codziennie mam wrażenie, że mam inne dziecko i jakas nowa umiejętnośc się pojawia zupełnie nagle. Ja na razie jestem w trybie przetrwania. Mąż kończy pracę i wychodzę na rower, bądź na jakieś relaksujące fitnessy 😉 bo muszę zresetować głowę. Powiem wam, że też coraz częściej zauważam, że mały zachowuje się przy mężu dużo lepiej niż przy mnie 😛

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka to super jak on sobie radzi z kawałkami. 👍
    Mój właśnie tak mieli i wypluwa albo chomikuje w policzku. 😅
    Super Twój ogarnia, ja jak pytam gdzie tata, gdzie mama, to patrzy na mnie jak na głupią xD

ReginaPhalange, ale z niego słodziak! 😍 Mój nie potrafi załapać.
    Zazdroszczę, że mały taki chętny do jedzenia, u nas z tym jest coraz gorzej. 2 lipca idę z nim na krew, zrobić badania. Trzymajcie kciuki, żeby się udało i żebym nie musiała iść prywatnie następnego dnia do szpitala.
    Co do gadania, to gada sporo (tak mi się wydaje), nawet pediatra i pielęgniarka tak stwierdziły, 🤪 choć "tata" jeszcze nie powiedział. Ostatnio ciągle jest "łełełe", "jajajaja", "auauau" – na psa i nie na psa 🤣 i jego ulubione zajęcie to zrzucanie rzeczy i mówienie "bum".

Jasmin1517, ja też planowałam 2 sierpnia, ale ktoś z rodziny męża wyjeżdża na dwa tygodnie i robimy 26 lipca.Z zaproszeniami chciałam zrobić tak samo. Nie kombinować za bardzo i tylko zadzwonić, ale kilka osób z rodziny męża prosiło nas tak "oficjalnie" i "wypada" tak samo odprosić 🙄
    Co za ksiądz xD nie mogę, jaki tekst.
    Spora pannica Ci rośnie, mój to przy niej kurdupel xD

Ewa6, przybijam piątkę. Wczoraj to myślałam, że go do okna życia wywiozę, tak dawał czadu.🫣😟

Osiecka89 u nas idą od początku stycznia, a ma tylko 4 . W tych upałach zazdroszczę klimy, ale tylko troszkę, bo nie wiem, czy bym się nie bała korzystać przy małym 😅
    Zazdroszczę za to imprezy w najbliższym gronie 🫶 Ja mu daję jeszcze maks miesiąc i będzie sam zasuwał, a Ty za nim🤭. Co do spania, to u nas od 3-4 dni jest lepiej, jeśli chodzi o pobudki. Może to też zasługa tego, że śpi w swoim łóżeczku i też mam wrażenie, że młody jest lepszy przy mężu.
    Mój z kolei chyba przestawia się na jedną drzemkę 😥 i niekoniecznie mi się to podoba, bo jest ciężko, ale co zrobić.

My w czwartek byliśmy na bilansie i zaległym szczepieniu. Maly ma 9 kg z hakiem i 72 cm. Od marca przytył 300 g i według pediatry jest wszystko w porządku... a ja uważam nieco inaczej.🙄

Jak sie trzymacie przy tych upałach? Bo ja sie topie 🫠

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca, 23:20

osiecka89 lubi tę wiadomość

‹‹ 126 127 128 129 130
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ