Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski mamy problem, którego nie było już bardzo bardzo długo 😬 a mianowicie moje dziecko zrobiło przez sen 💩. Są dwa rozwiązania: zostawić lub zmienić. Rozumiem mówi zostaw, a sumienie zmieniaj... 🫢

• _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygrało to drugie 🫢 chyba bym nie usnęła z tą świadomością. Oby to była słuszna decyzja i żebym jej zaraz nie żałowała 😬😅

Edit: Nie wiem jak mi się to udało, ale młody podczas zmiany nawet się nie obudził. A musiałam go wyjąć z łóżeczka, położyć na przewijaku i jeszcze go odłożyć z powrotem! 😎 Koleś mi się w trakcie przekręcił na bok, co było super (nie musiałam się tak gimnastykować, żeby ogarnąć mu cztery litery) do czasu zakładania nowego pampa, oby nie przeciekł🙏. Do tego ta 💩 musiała już być spory czas, bo trochę się musiałam namęczyć, żeby ten jego sprzęt "odkleić" od pampa (dobrze, że miałam wodę z musteli). Pierwszy raz miałam taką sytuację. A co najlepsze, przed samym snem też była produkcja 💩😮‍💨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca, 02:34

osiecka89 lubi tę wiadomość

• Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    Dobra laski mamy problem, którego nie było już bardzo bardzo długo 😬 a mianowicie moje dziecko zrobiło przez sen 💩. Są dwa rozwiązania: zostawić lub zmienić. Rozumiem mówi zostaw, a sumienie zmieniaj... 🫢
    Ja ostatnio nad ranem też miałam taką sytuacje i zostawiłam.. Nie ze mną te numery 🤣 Rano okazało się, że to tylko bonczury i nic nie udało się wyprodukować 🙈
    U nas też przechodzi na 1 drzemkę i w idealny dzień wstaje po 8, drzema 12-14 i po 19 kładziemy się na noc. I nasza też malutko przybiera, od marca jakieś 400g, z czego połowę przykoksiła na wakacjach. No, ale byliśmy ze znajomymi, więc się popisywała, nawet w kwestii jedzenia 🤭

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafka jak to śpi w swoim łóżeczku?????!!!!!??!!!! Jak to zrobiłaś? 🙏🏻💪🏻👏🏻mów natychmiast 😏
    I gratulacje nowego kupkowego skilla 💪🏻😎
    Czacie jakby tak w CV wpisać te wszystkie umiejętności, które człowiek nabył podczas macierzyńskiego 😅
    A z tą klima to ja w tamtym roku przeżywałam, żeby małego nie zawiało. Teraz pilnuję, żeby nie byl bezpośrednio na wietrznej 😅

Jasmin całe szczęście, że nie dałaś się "nabrać". U nas podczas produkcji kupki są bardzo charakterystyczne miny i dzwięki. Je da się nie pomylić 😏

Jak tam po upałach? U nas nocki były tragiczne. Płacze i pobudki o 5 🥲 w parku o 6 siedzieliśmy, bo raz co robić? A dwa no jedyna szansa pobyć na zewnątrz. I powiem wam, że było dość tłoczono o tej godzinie. Sporo takich maluchów!
    Teraz czekam na ochłodzenie ☃️🙏🏻

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek bardzo przystopował z przyrostem masy odkąd zaczęliśmy rozszerzanie diety. Od tamtego czasu nabrał może z pół kilograma. Jednak zdecydowanie się wydłużył i wysmuklał.
    Nie wiem czy już pisałam, ale wracamy na fizjoterapię. Poszłam do fizjo, która zajmuje się również deformacjami głowy, z racji tego, że u małego ciągle utrzymuje się plagiocefalia. W czwartek znowu do niej idziemy i nie wiem jak będzie wyglądać ta wizyta bo:
    1. Gdy byliśmy dwa tygodnie temu mieliśmy też już umówiony termin wizyty w Plagio w Warszawie.
    2. Jak zapytałam ją co myśli o kaskach korekcyjnych powiedziała, że jest przeciwna i że umie wprowadzić takie wady fizjoterapią i terapią strukturalną czaszki.
    3. Zdecydowaliśmy się na kask.

Jednak idę do niej znów, bo po jednym spotkaniu zobaczyłam mega efekty u młodego! Poprzednia fizjo twierdziła, że jak dziecko płacze i nie współpracuje, to nie da się z nim pracować, a ta nie zwracała uwagi na jego wycie, tylko zrobiła naprawdę solidną sesję. Było to oczywiście koszmarnie ciężkie dla mnie, ale może tak trzeba? Tym bardziej, że już następnego dnia udało mi się go ładnie postawić w czworaki, a teraz ten chytrus postawiony na czterech kończynach od razu próbuje siadać. Jeszcze nie próbuje sam wchodzić na te czworaki, ale zobaczyłam naprawdę jasną iskierkę nadziei.

Upały najgorsze jakoś przeżyliśmy, ale dobrze, że się już kończą, bo dzisiaj temperatura w mieszkaniu doszła już do 27 stopni, więc już nie mamy za bardzo wytchnienia. Byliśmy w weekend u rodziców i na maxa korzystaliśmy z basenu. W tym Plagio byliśmy w poniedziałek i było ciężko, na koniec bardzo się bałam o małego. Jeszcze w tamtą stronę wyjeżdżaliśmy wcześnie rano, z garażu, więc luz, ale z powrotem to była już 12 godzina, samochód rozgrzany na parkingu, niby trochę się schłodziło zanim wsiedliśmy, ale i tak było ciepło w aucie. Nie mogliśmy otworzyć szlabanu przy wyjeździe, więc mąż zostawił nas w tym samochodzie i musiał wracać do tej kliniki to zgłosić, w tym czasie mały uznał, że to jest świetny czas na 💩 jak mąż wrócił to musieliśmy natychmiast wyjechać bo szlaban się otworzył, zaraz mąż zatrzymał się gdzieś w totalnie niedozwolonym miejscu i musiałam szybko zmieniać pieluchę w pełnym słońcu na ciągle gorącej kanapie auta... 🥵 Małemu potem przez godzinę rumieńce schodziły, nie byłam pewna czy zasnął czy zemdlał.

Pamiętam, jak już dobre kilka miesięcy temu biłam się z myślami, czy zmieniać pieluchę, czy zostawić. Przez godzinę nie mogłam zasnąć przez ten aromat i sumienie i też wygrała zmiana pieluchy, i też nie obudziłam synka! Potem przez kilka dni mąż nazywał mnie saperem 💣

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka jak małemu się nosi ten kask w taką temperaturę? Ok ?

Jutro zobaczę, ale wydaje mi się, że mój też mało przybrał, po postu tak dużo się rusza, że wszystko spala.

Osiecka jesteś szalona z tym placem o 6 rano! Kobieto, mój jak tak wstanie to wkładam go do łóżeczka, rzucam mu zabawki i się bawi, a ja śpię xD. Jakoś akurat max godzinę jest tak w stanie bez marudzenia.

Dziewczyny u nas jest jakiś regres ? Nie wiem, pierwszy raz dzisiaj od tygodnia położyliśmy go spać bez płaczu. Czacie idę z nim do pokoju czy na drzemkę czy na spanie i jest płacz jak tylko drzwi zamknę. On się bardzo świadomy zrobił. To kładzenie spać na noc to było tak trudne, że się z mężem z nerwów musieliśmy zmieniać.
    Nie wiem o co chodzi czy to ten upał czy jakiś skok czy co, ale koszmar. Ogólnie w dzień on jest złote dziecko, bawi się nic nie jęczy, a jak czas na drzemkę to masakra. Trze oczy, później ma je zamknięte i płacze.

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kask odbieramy za 2 tygodnie.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png

Wysłany: 1 lipca, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to daj znać. Ogólnie zazdro trochę, bo jak zacznie stać to będzie miał głowę chronioną. Wiem, że to na coś innego, ale same plusy. 😅

2019🩷
    2025🩵
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Regina, u nas też się drzemki posypały. Dzisiaj wstała o 7, próbowałam o 10 położyć, ale nic z tego i tak do teraz garujemy. Na spanie się nie zanosi.. Od czasu tych upałów śpi i tak max 40 minut, a uśpienie na drugą drzemkę to dramat, więc często ciągnie na tej jednej krótkiej do wieczora 🫣

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, śpi xD
    Nasza to chyba nigdy nie usiądzie.. Wgl się do tego nie zabiera. W czworaki też nie wchodzi, a pomóc nie mamy jak, bo jest strasznie niedotykalska i jest od razu ryk. Jedynie wspina się na nas i z tej pozycji sobie siada 😮‍💨 Ale nadal czekam na samodzielny siad bez użycia dostępnej infrastruktury. Za karę nadal jeździ w wózku na płasko xD

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png

Wysłany: 1 lipca, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko jak po tobie się wspina i siada to u nas tak było przez chwilę, za chwilę popatrzysz, a ona usiądzie na środku pokoiku bez pomocy 💪

U nas dzisiaj o dziwo ładnie usnął i miał drzemkę 1:30, zobaczymy jak będzie z drugą.

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spanie dalej rozregulowane, co gorsza nocki też się rozpadają. Dzisiaj o 4 pobudka i niespanie do 5:30, potem spanie do 7 na mnie. Wczoraj z kolei akcja około północy. Dzisiaj marudzenie, biadolenie, mimo wg mnie całkiem niezłej drzemki.
    Co do kasku to się boję, że delikatesik się nie przyzwyczai. No i poci się teraz okrutnie, w tym kasku to chyba będzie pływał w sosie własnym 😑

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka a czemu fizjo nie zaleca kasku? Jeśli faktycznie terapia z nią pomaga to ja bym w to szła 💪🏻 rozumiem, że to w Warszawie i będą dojazdy? Jest przewidywany czas terapii z nią?
    Nasza fizjo też średnio się przejmowała humorami mojego syna 😅śmiała się tylko, że nie lubi chyba jak się go do czegoś zmusza. Ona się mogła śmiać 🥲 Jasmin może twoja też nie lubi jak ktoś nie dyryguje?

Regina, ja się zaczynam zastanawiać czy ja nie jestem miękka faja czy no nasi synowie są zupełnie różni 😅 ja rano jestem często budzona palcem w nosie (bynajmniej nie swoim😉) albo głową wsadzana w brzuch, ja nawet nie podejmuje próby zmiany stanu rzeczy. A może to właśnie błąd ?

Mój od dłuższego czasu nie może być sam, a ja nie mogę odejść na metr. Obecnie niestety tata średnio może mnie zastąpić. Dziś mały się zaszedł, bo tata a nie ja go wyciągnął z krzesełka 🤡 i jest dużo jęczenia, z przebłyskami oa gdzie humor jest wyśmienity! Ja zganiam to na zęby(bo palce w buzi i hektolitry śliny) i skoki , z drugiej strony odnoszę wrażenie, że mam najbardziej płaczliwe i jęczące dziecko gdziekolwiek się pojawimy (basen, zajęcia itp) 😅 dziś był płacz, nie jęk a płacz, bo skończyła się książeczka i dotarliśmy do ostatniej strony...😏
    Na noc dziś próbujemy nowej rutyny. Dotychczas pozwalalam mu wariować w łóżku, bo się męczył i padał, ale teraz widzę, że go to tylko bardziej nakręca 🥲 21 może być pora do spania, ale nie jak się wstaje o 5 🥲jak macie fajne metody na wyciszanie bez noszenia to dajcie znać!

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png

Wysłany: 1 lipca, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie to, że ja go karmię, przebieram, wkładam do jego łóżeczka z zabawkami i idę spać to raczej też by łaził po mnie ile wlezie. Rano zazwyczaj się budzi, łazi po mnie i po mężu to mu daje zabawkę, taka co naciskasz i wyskakują zwierzątka(ona jest tylko na rano). Zajmuje się tym z 20 minut. Po tym przebieram mu pieluchę, idę zrobić mleczko, karmie, odkładam do łóżeczka z zabawkami no i mam godzinę spania.

2019🩷
    2025🩵
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Osiecka, u nas rano jest to samo. Jeszcze jak wstanie o jakiejś nieludzkiej godzinie typu 6 to się chowam pod kołdrę i na nią warczę jak mnie zaczepia xD Zwykle się nudzi i po jakiejś godzinie wariowania spowrotem zasypia 🙈
    Mojej też nie idzie zostawić na macie i jest ryk jak próbuje gdzieś uciec. Ale jak mąż wraca z pracy to nie ma problemu, żeby to on z nią siedział. Dzisiaj to wgl byłam zachwycona jak pół godziny posiedziała sama z siostrą.. Wysypałam im klocki i uciekłam robić obiad 🤭

_KaFka_ lubi tę wiadomość

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png

Wysłany: 1 lipca, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmin z tym to muszę się zgodzić, jak córka się zajmie małym to nie ma dzieci. ❤️

2019🩷
    2025🩵
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Jaśmin z tym to muszę się zgodzić, jak córka się zajmie małym to nie ma dzieci. ❤️
    Noo... coś w ten deseń 😅 U mnie starsza zagarnęła wszystkie klocki i tylko młodszej rzucała jednego do gryzienia jak ta zaczynała płakać 🙈

_KaFka_ lubi tę wiadomość

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png

Wysłany: 2 lipca, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    Noo... coś w ten deseń 😅 U mnie starsza zagarnęła wszystkie klocki i tylko młodszej rzucała jednego do gryzienia jak ta zaczynała płakać 🙈

Nooo i to jest zabawa 😂😂

Jasmin1517 lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Rzelka a czemu fizjo nie zaleca kasku? Jeśli faktycznie terapia z nią pomaga to ja bym w to szła 💪🏻 rozumiem, że to w Warszawie i będą dojazdy? Jest przewidywany czas terapii z nią?
    Nasza fizjo też średnio się przejmowała humorami mojego syna 😅śmiała się tylko, że nie lubi chyba jak się go do czegoś zmusza. Ona się mogła śmiać 🥲 Jasmin może twoja też nie lubi jak ktoś nie dyryguje?
    Trochę się pogubiłam, ale tak:
    1. Kask w Warszawie i za dwa tygodnie jedziemy do odebrać i potem co 4-6 tygodni kontrola też w Warszawie. Czas terapii nieznany, ale że późno zaczynamy to może być nawet 6 miesięcy, ale jak będzie dobrze szło to krócej, a jak nie będzie w ogóle szło to też krócej 😜
    2. Fizjo u nas co 2-3 tygodnie i tak, zamierzam do niej chodzić. Dzisiaj znowu byliśmy. Nie wiem jak często i jak długo będziemy do niej chodzić, chyba zależnie od sytuacji. Czemu jest przeciwna kaskom nie wiem, ale dzisiaj zwyczajnie przyjęła fakt, że jednak się zdecydowaliśmy na to.
    Mały przez te ostatnie dwa tygodnie od poprzedniej wizyty u niej zrobił mega postęp. Jeszcze mocno niezdarnie, ale już sam wchodzi w czworaki i siada! ❤️ Zresztą ona dzisiaj też stwierdziła, że jest lepiej - mniej napięć, większa elastyczność. Jestem bardzo zadowolona z tej kobiety, naprawdę. Co prawda serce mi pęka jak on tak płacze i krzyczy 💔 no ale jak on następnego dnia zaczął naprawdę inaczej i lepiej się ruszać i tak dobrze mu poszło z tym siadaniem to wiem, że warto.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • Ewa6 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mały dostaje szału jak zaladam mu buciki. Kupi takie przewiewne z zabezpieczeniem palcy No i dupa . W pepco założyłam mu sandałki żeby zobaczyć reakcje to zabiera stopę.
    U nas nada problem z kupami ale pediatra zaleciła 1/2 saszetki dicopeg żeby mu dawać.
    13 lipca lecimy do dziadków do Alexandrii. Już jestem posrana podróżą i w gole jak mały zareaguje przecież on nie będzie wiedział co oni do niego mówią.

Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕🌈
    IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
    IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
    4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
    9dpt - 288
    11dpt - 584, progesteron 26
    25dpt mamy ❤ 6mm
    9w5d CRL 3,12 cm
    13w3d CRL 7cm I prenatalne
    19w4d 315g
    20w5d II prenatalne 407g 💙
    21w4d Echo serca wszystko ok
    24w4d 794g chłopaka 💙
    28w4d 1470g 💙
    30w5d III prenatalne 1688g 💙
    33w4d 2259g 💙
    37w4d 3299g 💙
    37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy.
‹‹ 127 128 129 130 131
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ