🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dzisiejsza noc znowu do kitu, a już miałam nadzieję, że będzie ok, bo poprzednia poza przepełnioną pieluchą była naprawdę znośna.
W ogóle z tym spaniem to jest tak, że kładę go o 21, ale budzi się jak po 40 minutach drzemki i potem już nie mogę go odłożyć samego na spanie. Śpi na mnie i jak już ja chcę spać to powoli staczam go z siebie na bok i czasami jest ok, a czasami jest histeria jak np. wczoraj, po prostu wycie 😑
Nie widzę jeszcze ząbków z góry, ale chyba idą powoli, bo mały niespokojny, połyka swoje ręce, ślinotok taki że aż się krztusi, a jak wyszły dolne to przez tydzień było względnie sucho, więc chyba teraz znowu coś się dzieje.
A czy waszym bobaskom już zaczęły się zmieniać oczy, tzn. kolor tęczówek?Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
Laparoskopia 🆗
12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
Grudzień IVF:
AMH 3,5
stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
11 🥚, 3 zarodki,
12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486
23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

-
Nasza też co 40 minut ma przejście i jak leży na mnie to zwykle pokiwa głowa i śpi dalej, ale nie zawsze 😮💨 Jak mnie nie ma to nie ma opcji, że przejdzie przejście 🙄Rzelka wrote:U nas dzisiejsza noc znowu do kitu, a już miałam nadzieję, że będzie ok, bo poprzednia poza przepełnioną pieluchą była naprawdę znośna.
W ogóle z tym spaniem to jest tak, że kładę go o 21, ale budzi się jak po 40 minutach drzemki i potem już nie mogę go odłożyć samego na spanie. Śpi na mnie i jak już ja chcę spać to powoli staczam go z siebie na bok i czasami jest ok, a czasami jest histeria jak np. wczoraj, po prostu wycie 😑
Nie widzę jeszcze ząbków z góry, ale chyba idą powoli, bo mały niespokojny, połyka swoje ręce, ślinotok taki że aż się krztusi, a jak wyszły dolne to przez tydzień było względnie sucho, więc chyba teraz znowu coś się dzieje.
A czy waszym bobaskom już zaczęły się zmieniać oczy, tzn. kolor tęczówek?
Młoda ma cały czas niebieskie oczy. Starsza ma nadal względnie niebieski, chociaż coś po mału chyba zaczyna iść w kierunku zielonego. -
ReginaPhalange wrote:U nas noce nadal to samo 18,22,3,5 i wstaje teraz o 8. O 3 ja go dosłownie tule i zasypia, no ale pobudka jest. U nas pampers daje radę do 5, ale jest ultra pełny.
U nas fajne mu smakowała marchewka z ryżem z Bobovita. U nas dzisiaj dynia. Mój fajnie je i łyka, naprawdę mało mu leci z buzi, ale bardzo chce w to ręce wkładać, szkoda że jeszcze nie siedzi to by sobie sam kombinował, no ale to za jakiś czas.
U nas dzisiaj za to w menu poza dynią jest - stopa xD.
To ja sobie wykrakałam 🫣 mały poszedł spać po 20. Wstał o 22,24 i 2. Poszedł spać po 4. Między 2 a 4 zrobił 2💩 pierwszą po 3 jak już przysypiał, a drugą o 4 i dopiero w spokoju zasnął . Mówiłam Wam może, że "kocham" nocne kuosztale? 😵💫 oczywiście wstał po 7...
Z plusów nic w nocy nie zasra*, ale żeby nie bylo później nadrobił (pajac i body ) 😫 -
Jasmin1517 wrote:U nas też kwaśne, octowe 💩. To poproszę od bliźniaka o przesłanie trochę dobrego spanka, bo ostatnio próbuje uciekać wieczorem z sypialni i nadal mamoradar świetnie działa i po kilku, kilkunastu minutach jest pobudka 🙈 No, ale popłakuje też przez sen, więc może to te zęby (mała paskuda nauczyła się wytykać swój długi jęzor jak tylko ktoś próbuje zajrzeć do buzi, więc nie mam pojęcia co tam się dzieje 😂).
My jeszcze przed rd, planuję czekać do 6 miesiąca, ale trochę strzeliłam sobie w kolano, bo już zamówiłam słoiczki z Rossmanna i kusi 🙈 Mamy na początek marchewkę, dynie, brokuła, jabłko i gruszkę. Wzięłam też od razu 2 kaszki z Helpy, bo są na promce. I gryzaka do podawania owoców.
Oh chętnie bym sie podzieliła, ale jak widzisz nie bardzo jest czym xD
Mój też tak ma 😥 jejku jak mi go wtedy szkoda.
Oj tak jak już się kupi to ciężko się powstrzymać, sama jestem tego przykładem.
W moim rossmanie nie bylo tych kaszekWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 14:53
-
Rzelka wrote:U nas dzisiejsza noc znowu do kitu, a już miałam nadzieję, że będzie ok, bo poprzednia poza przepełnioną pieluchą była naprawdę znośna.
A czy waszym bobaskom już zaczęły się zmieniać oczy, tzn. kolor tęczówek?
Ja nie zauważyłam, ale mam nadzieję, że mu się nie zmienią i zostaną niebieskie 😍 -
Mój też łysy. Te włoski z którymi się urodził wypadły i zaczęły rosnąć nowe, ale w pewnym momencie stop i dalej nie rosną.
A oczy - bardzo fajnie gdyby miał jasne. Kształt ma ewidentnie po mnie, ale kolor mógłby mieć po ojcu, byłaby to naprawdę cudna kombinacja. W sumie to ja mam właśnie tak że po mamie kształt, a kolor po tacie.Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
Rzelka wrote:Mój też łysy. Te włoski z którymi się urodził wypadły i zaczęły rosnąć nowe, ale w pewnym momencie stop i dalej nie rosną.
A oczy - bardzo fajnie gdyby miał jasne. Kształt ma ewidentnie po mnie, ale kolor mógłby mieć po ojcu, byłaby to naprawdę cudna kombinacja. W sumie to ja mam właśnie tak że po mamie kształt, a kolor po tacie.
Mój maluch to klon taty, normalnie kropka w kropkę, ale kształt oczu ma mój i liczymy na ciemne po mnie, ale kto wie może reszta się rozjaśni i będą jasne? Nie wiem, aktualnie jak się na niego patrzy to wyglądają na ciemne.2019🩷
2025🩵 -
Nasza też łysawa, chociaż rokowała dobrze, bo urodziła się z ciemnymi włosami, które miała nawet na ramionach, udkach i tyłku 😂 Żeby było śmieszniej wszędzie się wytarły, tylko zostały te nad tyłkiem xD Ale ma za to porządne ciemne brwi i wachlarz rzęs 😍
Starsza długo była bez włosów, pierwszą, cieniutką kitkę zrobiliśmy jej na 2 urodziny 🙈
_KaFka_ lubi tę wiadomość
-
Jasmin1517 wrote:Nasza też łysawa, chociaż rokowała dobrze, bo urodziła się z ciemnymi włosami, które miała nawet na ramionach, udkach i tyłku 😂 Żeby było śmieszniej wszędzie się wytarły, tylko zostały te nad tyłkiem xD Ale ma za to porządne ciemne brwi i wachlarz rzęs 😍
Starsza długo była bez włosów, pierwszą, cieniutką kitkę zrobiliśmy jej na 2 urodziny 🙈
Jaśmin moja córka to samo, łysa była długo. Śliczny był z niej chłopczyk xD.
osiecka89, Jasmin1517 lubią tę wiadomość
2019🩷
2025🩵 -
Mój czasami wydaje mi się rudawy... Ale pod słońce to każdy wydaje się rudy, prawda? Prawda?!
Mój to chyba taki miks, że nie wiem do kogo jest podobny z twarzy. Stopy na pewno ma moje (biedne dziecko...) no i wspomniany już kształt oczu. Reszta trudno powiedzieć.
A no tak, gabaryty po ojcu raczej, chociaż potem może różnie rosnąć. Ja do 3 klasy szkoły podstawowej byłam jedną z wyższych dziewczynek, ale skok pokwitaniowy u mnie słabo wyszedł i skończyłam na 160cm.
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486

-
_KaFka_ wrote:Dziewczyny, które odciągacie macie do polecenia jakiś dobry laktator? Najlepiej free hands?
Kafka ja planowałam być kpi i zainwestowalam w ten https://www.philips.pl/c-p/SCF532_11/hands-free-double-electric-breast-pump?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_id=22784440268&utm_campaign=PMAX_OMD_PL-PL_ALL_CrossBU_CrossProduct_CrossProduct_NA_GOO_PRF_PL-CON-PH-PH-Q3-25-AON-Brand-PMAX-Google-TopProducts&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=22788076306&gbraid=0AAAAAD9m5bD66tyYyu5glb3OhkcwLQ5Eh&gclid=Cj0KCQiAm9fLBhCQARIsAJoNOcuUUntAI9DocKrpV51MBe73eYMgbsyBR34ka1AefaVXS2lRYFD7TSAaApNfEALw_wcB
No i jest mega! Serio pięknie ściąga. Na fajnej promce kupiłam też bardzo polecany momcozy s12 pro i dla mnie lipa. Bardzo mało mi ściąga, ale jest dużo wygodniejszy do noszenia i funkcjonowania 😅
U nas sen się trochę uspokoił, ale jeszcze z radością czekam czy to chwilowa poprawa czy na dłużej 😏no sen lepszy, za to czekamy na kupę. Nie długo, bo dobę, ale no wiem, że lubi wtedy marudzić. Zjadłam już kiwi, później wlatuje jabłko i we will see.
Mój synek to też kopia taty. A jak widzę zdjęcia męża jak był niemowlakiem, to można ich pomylić. Po mnie ma tylko parę min 🙄 no i mój jest mnichem z fryzury 😉 -
Hahahah ♥️Rzelka wrote:Mój czasami wydaje mi się rudawy... Ale pod słońce to każdy wydaje się rudy, prawda? Prawda?!
Prawda 😉💪🙏🏻 -
Ostatnio synek zwolnił z przyrostem wagi, jeszcze tydzień temu było 8,8 i myślałam, że na 9 trochę poczekamy, a tu bęc! Dzisiaj bardzo ciężki mi się wydał i już przekroczone 9. Moje kochane maleństwo 🙃
osiecka89 lubi tę wiadomość
Starania od marca 2022.
W klinice od lutego 2023
USG 🆗
Owulacje obecne 🆗
Laparoskopia 🆗
Grudzień IVF:
AMH 3,5
11 🥚, 3 zarodki,
2 ❄️
5dpt ⏸️
6dpt HCG 58,6 🤔
9dpt 210 😌
11dpt 409 🥳
18dpt 8486