Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiejsza noc znowu do kitu, a już miałam nadzieję, że będzie ok, bo poprzednia poza przepełnioną pieluchą była naprawdę znośna.
    W ogóle z tym spaniem to jest tak, że kładę go o 21, ale budzi się jak po 40 minutach drzemki i potem już nie mogę go odłożyć samego na spanie. Śpi na mnie i jak już ja chcę spać to powoli staczam go z siebie na bok i czasami jest ok, a czasami jest histeria jak np. wczoraj, po prostu wycie 😑
    Nie widzę jeszcze ząbków z góry, ale chyba idą powoli, bo mały niespokojny, połyka swoje ręce, ślinotok taki że aż się krztusi, a jak wyszły dolne to przez tydzień było względnie sucho, więc chyba teraz znowu coś się dzieje.

A czy waszym bobaskom już zaczęły się zmieniać oczy, tzn. kolor tęczówek?

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Łyżeczka metalowa może postukaj ?
    Próbowałam, ale też ciężko się dopchać 😅

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    U nas dzisiejsza noc znowu do kitu, a już miałam nadzieję, że będzie ok, bo poprzednia poza przepełnioną pieluchą była naprawdę znośna.
    W ogóle z tym spaniem to jest tak, że kładę go o 21, ale budzi się jak po 40 minutach drzemki i potem już nie mogę go odłożyć samego na spanie. Śpi na mnie i jak już ja chcę spać to powoli staczam go z siebie na bok i czasami jest ok, a czasami jest histeria jak np. wczoraj, po prostu wycie 😑
    Nie widzę jeszcze ząbków z góry, ale chyba idą powoli, bo mały niespokojny, połyka swoje ręce, ślinotok taki że aż się krztusi, a jak wyszły dolne to przez tydzień było względnie sucho, więc chyba teraz znowu coś się dzieje.

Nasza też co 40 minut ma przejście i jak leży na mnie to zwykle pokiwa głowa i śpi dalej, ale nie zawsze 😮‍💨 Jak mnie nie ma to nie ma opcji, że przejdzie przejście 🙄
    Młoda ma cały czas niebieskie oczy. Starsza ma nadal względnie niebieski, chociaż coś po mału chyba zaczyna iść w kierunku zielonego.

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    U nas noce nadal to samo 18,22,3,5 i wstaje teraz o 8. O 3 ja go dosłownie tule i zasypia, no ale pobudka jest. U nas pampers daje radę do 5, ale jest ultra pełny.

U nas fajne mu smakowała marchewka z ryżem z Bobovita. U nas dzisiaj dynia. Mój fajnie je i łyka, naprawdę mało mu leci z buzi, ale bardzo chce w to ręce wkładać, szkoda że jeszcze nie siedzi to by sobie sam kombinował, no ale to za jakiś czas.

U nas dzisiaj za to w menu poza dynią jest - stopa xD.

To ja sobie wykrakałam 🫣 mały poszedł spać po 20. Wstał o 22,24 i 2. Poszedł spać po 4. Między 2 a 4 zrobił 2💩 pierwszą po 3 jak już przysypiał, a drugą o 4 i dopiero w spokoju zasnął . Mówiłam Wam może, że "kocham" nocne kuosztale? 😵‍💫 oczywiście wstał po 7...
    Z plusów nic w nocy nie zasra*, ale żeby nie bylo później nadrobił (pajac i body ) 😫

• _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    U nas też kwaśne, octowe 💩. To poproszę od bliźniaka o przesłanie trochę dobrego spanka, bo ostatnio próbuje uciekać wieczorem z sypialni i nadal mamoradar świetnie działa i po kilku, kilkunastu minutach jest pobudka 🙈 No, ale popłakuje też przez sen, więc może to te zęby (mała paskuda nauczyła się wytykać swój długi jęzor jak tylko ktoś próbuje zajrzeć do buzi, więc nie mam pojęcia co tam się dzieje 😂).
    My jeszcze przed rd, planuję czekać do 6 miesiąca, ale trochę strzeliłam sobie w kolano, bo już zamówiłam słoiczki z Rossmanna i kusi 🙈 Mamy na początek marchewkę, dynie, brokuła, jabłko i gruszkę. Wzięłam też od razu 2 kaszki z Helpy, bo są na promce. I gryzaka do podawania owoców.

Oh chętnie bym sie podzieliła, ale jak widzisz nie bardzo jest czym xD
    Mój też tak ma 😥 jejku jak mi go wtedy szkoda.
    Oj tak jak już się kupi to ciężko się powstrzymać, sama jestem tego przykładem.
    W moim rossmanie nie bylo tych kaszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 14:53

• _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:

Ja nie zauważyłam, ale mam nadzieję, że mu się nie zmienią i zostaną niebieskie 😍

• ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas oczy mają coraz więcej plam brązowych i nawet szybciej niż u córki się pojawiły bo u niej bardzo długo czekaliśmy. Nie wiem tylko za bardzo jaki kolor włosów aktualnie bo mój to taki łysol, nic nie rosną mu te włosy 🤣.

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też łysy. Te włoski z którymi się urodził wypadły i zaczęły rosnąć nowe, ale w pewnym momencie stop i dalej nie rosną.
    A oczy - bardzo fajnie gdyby miał jasne. Kształt ma ewidentnie po mnie, ale kolor mógłby mieć po ojcu, byłaby to naprawdę cudna kombinacja. W sumie to ja mam właśnie tak że po mamie kształt, a kolor po tacie.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png

Wysłany: 25 stycznia, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Mój też łysy. Te włoski z którymi się urodził wypadły i zaczęły rosnąć nowe, ale w pewnym momencie stop i dalej nie rosną.
    A oczy - bardzo fajnie gdyby miał jasne. Kształt ma ewidentnie po mnie, ale kolor mógłby mieć po ojcu, byłaby to naprawdę cudna kombinacja. W sumie to ja mam właśnie tak że po mamie kształt, a kolor po tacie.

Mój maluch to klon taty, normalnie kropka w kropkę, ale kształt oczu ma mój i liczymy na ciemne po mnie, ale kto wie może reszta się rozjaśni i będą jasne? Nie wiem, aktualnie jak się na niego patrzy to wyglądają na ciemne.

2019🩷
    2025🩵
  • _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to się urodził z ciemną czupryną 😁 teraz ma takie jaśniejsze jakby ciemny blond z tym, że dużo włosów mu wypadło z ciemieniuchą, a resztę wytarł xD według mnie to mój klon tylko kształt i kolor oczu ma po ojcu.

• Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza też łysawa, chociaż rokowała dobrze, bo urodziła się z ciemnymi włosami, które miała nawet na ramionach, udkach i tyłku 😂 Żeby było śmieszniej wszędzie się wytarły, tylko zostały te nad tyłkiem xD Ale ma za to porządne ciemne brwi i wachlarz rzęs 😍
    Starsza długo była bez włosów, pierwszą, cieniutką kitkę zrobiliśmy jej na 2 urodziny 🙈

_KaFka_ lubi tę wiadomość

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png

Wysłany: 25 stycznia, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    Nasza też łysawa, chociaż rokowała dobrze, bo urodziła się z ciemnymi włosami, które miała nawet na ramionach, udkach i tyłku 😂 Żeby było śmieszniej wszędzie się wytarły, tylko zostały te nad tyłkiem xD Ale ma za to porządne ciemne brwi i wachlarz rzęs 😍
    Starsza długo była bez włosów, pierwszą, cieniutką kitkę zrobiliśmy jej na 2 urodziny 🙈

Jaśmin moja córka to samo, łysa była długo. Śliczny był z niej chłopczyk xD.

osiecka89, Jasmin1517 lubią tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czasami wydaje mi się rudawy... Ale pod słońce to każdy wydaje się rudy, prawda? Prawda?!
    Mój to chyba taki miks, że nie wiem do kogo jest podobny z twarzy. Stopy na pewno ma moje (biedne dziecko...) no i wspomniany już kształt oczu. Reszta trudno powiedzieć.
    A no tak, gabaryty po ojcu raczej, chociaż potem może różnie rosnąć. Ja do 3 klasy szkoły podstawowej byłam jedną z wyższych dziewczynek, ale skok pokwitaniowy u mnie słabo wyszedł i skończyłam na 160cm. ;)

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    Dziewczyny, które odciągacie macie do polecenia jakiś dobry laktator? Najlepiej free hands?

Kafka ja planowałam być kpi i zainwestowalam w ten https://www.philips.pl/c-p/SCF532_11/hands-free-double-electric-breast-pump?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_id=22784440268&utm_campaign=PMAX_OMD_PL-PL_ALL_CrossBU_CrossProduct_CrossProduct_NA_GOO_PRF_PL-CON-PH-PH-Q3-25-AON-Brand-PMAX-Google-TopProducts&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=22788076306&gbraid=0AAAAAD9m5bD66tyYyu5glb3OhkcwLQ5Eh&gclid=Cj0KCQiAm9fLBhCQARIsAJoNOcuUUntAI9DocKrpV51MBe73eYMgbsyBR34ka1AefaVXS2lRYFD7TSAaApNfEALw_wcB

No i jest mega! Serio pięknie ściąga. Na fajnej promce kupiłam też bardzo polecany momcozy s12 pro i dla mnie lipa. Bardzo mało mi ściąga, ale jest dużo wygodniejszy do noszenia i funkcjonowania 😅

U nas sen się trochę uspokoił, ale jeszcze z radością czekam czy to chwilowa poprawa czy na dłużej 😏no sen lepszy, za to czekamy na kupę. Nie długo, bo dobę, ale no wiem, że lubi wtedy marudzić. Zjadłam już kiwi, później wlatuje jabłko i we will see.

Mój synek to też kopia taty. A jak widzę zdjęcia męża jak był niemowlakiem, to można ich pomylić. Po mnie ma tylko parę min 🙄 no i mój jest mnichem z fryzury 😉

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Mój czasami wydaje mi się rudawy... Ale pod słońce to każdy wydaje się rudy, prawda? Prawda?!
    Hahahah ♥️
    Prawda 😉💪🙏🏻

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png

Wysłany: 26 stycznia, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:

Hahaha również potwierdzam u nas to samo xD 🤣 🤣

2019🩷
    2025🩵
  • _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czym podajcie wodę maluchom?

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    W czym podajcie wodę maluchom?

Jeszcze nie dawałam 😉 ale chyba już można 🤔

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Jeszcze nie dawałam 😉 ale chyba już można 🤔
    Można od początku rd. My mamy kubek doidy, kubek reflo i bboxa, zobaczymy co przypasuje.

Milka1991, _KaFka_ lubią tę wiadomość

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio synek zwolnił z przyrostem wagi, jeszcze tydzień temu było 8,8 i myślałam, że na 9 trochę poczekamy, a tu bęc! Dzisiaj bardzo ciężki mi się wydał i już przekroczone 9. Moje kochane maleństwo 🙃

osiecka89 lubi tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
‹‹ 103 104 105 106 107
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ