Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o polecenie jakiejś maty. Potrzebuje na piętro. Chciałabym, żeby była gruba i podoba mi się zwijana Nukido, ale nie wiem podobno ciężko ją w razie potrzeby przenosić. Z drugiej strony te składane to mi się wydają takie jakieś krzywe jak leżą. 🤷 Już nie wiem co w wybrać.

2019🩷
    2025🩵
  • _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taki sam dylemat😩 miałam zamówić składaną z mamabrum, później myślałam nad zwijana. W końcu mąż kupił ala puzzle xD a mi problem się rozwiązał

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam puzzle i mi bardzo odpowiada w nich to, że mogę je ułożyć na pożądaną wielkość i kształt, zrobić z nich też "ogrodzenie". Na dodatek dinozaury też się wyjmują! Rrroarrrr! 🦖🦕 🤪
    Wróciliśmy od neurologopedy. Jakie to są straszne wizyty! Synek dzisiaj kiepsko zniósł jazdę samochodem, no ale dzisiaj byliśmy pierwszy raz, nie wiadomo gdzie iść, itp. to nie mogłam mu nie dać grubszego otulacza, ale mu w nim po prostu koszmarnie za ciepło i niewygodnie. Nie dość, że zajechaliśmy jak był okropnie zapłakany, to jeszcze ta terapia do najprzyjemniejszych nie należy. Jednak pani była bardzo zdumiona, że w ogóle karmię piersią, bo mały jest pospinany na buzi i szyjce jak tylko może i wędzidło III stopień. Tak że czeka nas solidna terapia. 😥

_KaFka_ lubi tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png

Wysłany: 21 stycznia, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Ja mam puzzle i mi bardzo odpowiada w nich to, że mogę je ułożyć na pożądaną wielkość i kształt, zrobić z nich też "ogrodzenie". Na dodatek dinozaury też się wyjmują! Rrroarrrr! 🦖🦕 🤪
    Wróciliśmy od neurologopedy. Jakie to są straszne wizyty! Synek dzisiaj kiepsko zniósł jazdę samochodem, no ale dzisiaj byliśmy pierwszy raz, nie wiadomo gdzie iść, itp. to nie mogłam mu nie dać grubszego otulacza, ale mu w nim po prostu koszmarnie za ciepło i niewygodnie. Nie dość, że zajechaliśmy jak był okropnie zapłakany, to jeszcze ta terapia do najprzyjemniejszych nie należy. Jednak pani była bardzo zdumiona, że w ogóle karmię piersią, bo mały jest pospinany na buzi i szyjce jak tylko może i wędzidło III stopień. Tak że czeka nas solidna terapia. 😥

O wow to pierwszy raz byliście u neurologopedy ? Bo gdzieś już chodziliście. To co wędzidełko trzeba podciąć ? 😞

Co do puzzli to one są spoko przy małym tak, ale jak już zacznie się ruszać i siedzieć to moja to wiecznie rozwalała i jadła 🤣. T

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    O wow to pierwszy raz byliście u neurologopedy ? Bo gdzieś już chodziliście. To co wędzidełko trzeba podciąć ? 😞

Co do puzzli to one są spoko przy małym tak, ale jak już zacznie się ruszać i siedzieć to moja to wiecznie rozwalała i jadła 🤣. T
    Chodzimy do fizjoterapeuty, u neurologopedy pierwszy raz. Na razie masaże i ponowna wizyta, ale mam od razu zaklepać termin na podcięcie.
    Po zbadaniu wymieniła wszystkie problemy, jakie mam przy karmieniu piersią 😳 i jakie będą przy rozszerzaniu diety 😐. Przy okazji się dowiedziałam, że też mam krótkie wędzidełko i spięte żwacze 😁
    Hmmmm no przyznaję że o tym że może chcieć jeść te puzzle to nie pomyślałam.😅

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png

Wysłany: 21 stycznia, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Chodzimy do fizjoterapeuty, u neurologopedy pierwszy raz. Na razie masaże i ponowna wizyta, ale mam od razu zaklepać termin na podcięcie.
    Po zbadaniu wymieniła wszystkie problemy, jakie mam przy karmieniu piersią 😳 i jakie będą przy rozszerzaniu diety 😐. Przy okazji się dowiedziałam, że też mam krótkie wędzidełko i spięte żwacze 😁

Daj znać ja długo będziecie czekać na termin bo na NFZ?

2019🩷
    2025🩵
  • _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:

Mi też w tych puzzlach to składnie sie podoba, bo nie zajmuje tyle miejsca 👍

To co ona Wam tam robiła? 😯
    U takich maluchów szybko widać postępy, więc nie martw się za bardzo. Wypracujecie to.
    Zobacz jaki chłopak jest sprytny, że pomimo problemów w buzi on sobie świetnie radzi i jak ładnie przybiera ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 20:40

• _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:

Przynajmniej miała zajęcie 😂

• _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:

A czemu wybraliście sie do neurologopedy? Jak pisałaś to sorki widocznie przeoczyłam.

Serio to podcięcie jest konieczne skoro nie ma problemu z piersią? Przy rd tez to wędzidełko tak przeszkadza? Mój mały ma III/IV stopień tylko, że jakoś z tyłku czy tylne? I neurologopedka powiedziała, że jak sobie radzi to nie ma potrzeby. Ale co człowiek to opinia/diagnoza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 20:47

• _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ten czas leci. Rok temu miałam pierwsze badania prenatalne, na których lekarz obstawiał dziewczynkę na 85%🥹, a ta "dziewczynka" zaraz będzie miała pół roku🩵

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    A czemu wybraliście sie do neurologopedy? Jak pisałaś to sorki widocznie przeoczyłam.

Serio to podcięcie jest konieczne skoro nie ma problemu z piersią? Przy rd tez to wędzidełko tak przeszkadza? Mój mały ma III/IV stopień tylko, że jakoś z tyłku czy tylne? I neurologopedka powiedziała, że jak sobie radzi to nie ma potrzeby. Ale co człowiek to opinia/diagnoza
    Ktoś mi zasugerował, że jego niechęć do smoczków i butelek może wynikać z jakichś problemów w buzi i karmienie jest dla mnie ciągle dość niekomfortowe. Nie mam żadnych ran brodawek ani nie są jakieś mocno sfatygowane, ale mały źle się przystawia i jak to właśnie dzisiaj pani określiła zamiast się "nakładać" na pierś wciąga ją jak makaron, co jest bolesne. A teraz przy tych jego zębach lepiej nie będzie. Dodatkowo trzeba trochę popracować nad jego odruchem wymiotnym, bo ma bardzo nasilony, co może tłumaczyć niechęć do smoczków i może być problematyczne przy stałych pokarmach.
    Na podcięcie mam zaklepać termin, ale jeszcze na kolejnej wizycie okaże się, czy nasze masaże coś dały i czy to będzie faktycznie potrzebne. Jeśli nie to odwołamy zabieg.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Regina u nas też puzzle (mały salon) i póki co jedzenia nie ma, ale jest skrobanie ;) jak słyszę ten dźwięk, to nie podchodzę, bo wiem że się dobrze bawi!!! Lęku u niego nie obserwuje, ale wydaje mi się, że zaczyna dość mocno preferować moją osobę. Niedawno i mama i tata mogli uspokoić, teraz coraz częściej tylko mama🙄

Rzelka slodko-gorzkie informacje. Szkoda, że napięcia itp są, ale super, że działacie. I wspaniale, że przed RD się uda podziałać. A u ciebie też coś można jeszcze zrobić? W ogóle masz jakieś przez to problemy? Dyskomfort?

Kafka, a czy miałaś szok, że jednak chłopak? I czy zdążyłaś już coś kupić dla "córki"?
    Ja na USG mało co widziałam, ale na prenatalnych, jak tylko przyłożyla głowice, od razu wiedziałam, że SYN 😅 to było widoczne nawet dla mnie;)

Jasmin to mieszkasz w jakimś raju 😄 ja codziennie sprawdzam smog i kurcze nawet nad Bałtykiem jest czerwono 🙄 a ja tak marzę mieszkać nad morzem... 😏

My po fizjo i jest super. Asymetria zniknęła, napięcie z obręczy barkowej się unormowalo 💪to co ja brałam za napięcia w szyi, to wyjaśniła, że to przygotowanie do siadania. A ja mu "przerwałam"😅

Spanie kijowe, nawet nie warto wchodzić w szczegóły 😀 oby to cierpienie przyniosło mojemu dzieciątku wiedzę, jak łączyć te przej*** fazy snu 🫠

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szczepilyscie na meningokoki ? Jeśli tak to ile placilyscie i czy wystąpiła gorączka potem ?
    Osiecka mój je łączy tylko za pomocą cycka 🤣 już nawet nie liczę ile razy w nocy wstaje 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 14:36

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osiecka, u mnie raczej nie ma nic do poprawienia, po prostu mały źle chwyta. I tak, dyskomfort i nieraz ból, podrażnienia brodawek.
    Mój też łączy fazy przy piersi. Bardzo dobrze wiedziałam, że to źle jak się dziecko tak nauczy i byłam przeciwna spaniu z dzieckiem, ale zmęczenie i chęć snu wygrała 😑
    Jakość powietrza u mnie też beznadziejna, ale do wiosny na pewno lepiej nie będzie, a siedzieć w domu całymi tygodniami nie mam zamiaru. Dzisiaj wyszłam na spacer, bo od jutra znowu ma padać całymi dniami, więc dzisiaj jeszcze spacerowaliśmy, żeby już jutro jakby miało znowu sypać kilka dni to gnić w domu bez wyrzutów sumienia.
    Było dzisiaj bardzo zimno 🥶 synek był solidnie opatulony w wózku i spał, ale ja trochę zmarzłam mimo że byłam solidnie ubrana i miałam herbatę w termosie. 45 minut w mrozie dało mi w kość.
    Na meningokoki jeszcze nie szczepiłam, ale chcę. Boję się trochę tego szczepienia, ale czuję, że powinniśmy. Jutro będę umawiać na ostatnie 6w1 i rota to zapytam od razu o meningokoki.

Milka1991 lubi tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Dziewczyny szczepilyscie na meningokoki ? Jeśli tak to ile placilyscie i czy wystąpiła gorączka potem ?
    Osiecka mój je łączy tylko za pomocą cycka 🤣 już nawet nie liczę ile razy w nocy wstaje 😅
    My szczepiliśmy na razie raz Bexero, drugie szczepienie miało być na początku stycznia, ale przez choroby odroczyliśmy gdzieś pewnie do wiosny. Szczepionkę kupowaliśmy w przychodni, kosztowała ok. 400 zł. Przed szczepieniem najlepiej podać przeciwbólowe, bo sama szczepionka jest bardzo bolesna. Nasza oczywiście wtedy rzygła pedicetamolem 🙄 Nam pediatra po szczepieniu kazała dawać przez 24h przeciwbólowy, a i tak młoda była maruda i coś tam jej temp. się podniosła. Ale i tak wolę wszczepić takiego maluszka, bo jak starsza miała 3 dawkę na 3 urodziny to ryk był niesamowity i przez kilka dni ją ręka bolała 😮‍💨

Milka1991, _KaFka_ lubią tę wiadomość

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png

Wysłany: 22 stycznia, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już przestałam patrzeć na jakość. Jeżeli jest słońce na dworze to idę, jak nie ma to nie wychodzę. Potrzebuje słońca na mojej i małego twarzy. Uwielbiam ostatnio usiąść sobie na to 30 minut w parku w słońcu. Jak nie ma wiatru to do wytrzymania temperatura.

2019🩷
    2025🩵
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    My szczepiliśmy na razie raz Bexero, drugie szczepienie miało być na początku stycznia, ale przez choroby odroczyliśmy gdzieś pewnie do wiosny. Szczepionkę kupowaliśmy w przychodni, kosztowała ok. 400 zł. Przed szczepieniem najlepiej podać przeciwbólowe, bo sama szczepionka jest bardzo bolesna. Nasza oczywiście wtedy rzygła pedicetamolem 🙄 Nam pediatra po szczepieniu kazała dawać przez 24h przeciwbólowy, a i tak młoda była maruda i coś tam jej temp. się podniosła. Ale i tak wolę wszczepić takiego maluszka, bo jak starsza miała 3 dawkę na 3 urodziny to ryk był niesamowity i przez kilka dni ją ręka bolała 😮‍💨

Omatko nie wiedziałam że aż tak 🙈 to ja to muszę przemyśleć jeszcze. Mały tyle się już wycierpiał...

Co do naszych problemów biegunkowych to winowajcą był norowirus. Uszkodził jelita i nie produkowały laktazy do trawienia cukrów, stąd kwaśne i wodniste kupy. Jelita same muszą się zregenerować ale jeszcze przez jakiś czas podawać delicol.
    Jutro nam stuknie pół roku 🥳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 20:49

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png

Wysłany: 22 stycznia, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Omatko nie wiedziałam że aż tak 🙈 to ja to muszę przemyśleć jeszcze. Mały tyle się już wycierpiał...

Co do naszych problemów biegunkowych to winowajcą był norowirus. Uszkodził jelita i nie produkowały laktazy do trawienia cukrów, stąd kwaśne i wodniste kupy. Jelita same muszą się zregenerować ale jeszcze przez jakiś czas podawać delicol.
    Jutro nam stuknie pół roku 🥳

Wow co to za wirus, masakra. Myślisz, że ze szpitala? Super, że udało się to znaleźć 🙏.

Jeeeej ! Wszystkiego najlepszego dla półroczniaka 🎉🎂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 22:05

Milka1991 lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Ktoś mi zasugerował, że jego niechęć do smoczków i butelek może wynikać z jakichś problemów w buzi i karmienie jest dla mnie ciągle dość niekomfortowe. Nie mam żadnych ran brodawek ani nie są jakieś mocno sfatygowane, ale mały źle się przystawia i jak to właśnie dzisiaj pani określiła zamiast się "nakładać" na pierś wciąga ją jak makaron, co jest bolesne. A teraz przy tych jego zębach lepiej nie będzie. Dodatkowo trzeba trochę popracować nad jego odruchem wymiotnym, bo ma bardzo nasilony, co może tłumaczyć niechęć do smoczków i może być problematyczne przy stałych pokarmach.
    Na podcięcie mam zaklepać termin, ale jeszcze na kolejnej wizycie okaże się, czy nasze masaże coś dały i czy to będzie faktycznie potrzebne. Jeśli nie to odwołamy zabieg.

Z tym wyciąganiem piersi przez małego to wiem o co chodzi bo i mój tak potrafi xD śmiesznie to wygląda.
    Mam nadzieję, że masaże mu pomogą i zabieg nie będzie potrzebny 🤍

• _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    Regina u nas też puzzle (mały salon) i póki co jedzenia nie ma, ale jest skrobanie ;) jak słyszę ten dźwięk, to nie podchodzę, bo wiem że się dobrze bawi!!! Lęku u niego nie obserwuje, ale wydaje mi się, że zaczyna dość mocno preferować moją osobę. Niedawno i mama i tata mogli uspokoić, teraz coraz częściej tylko mama🙄

Rzelka slodko-gorzkie informacje. Szkoda, że napięcia itp są, ale super, że działacie. I wspaniale, że przed RD się uda podziałać. A u ciebie też coś można jeszcze zrobić? W ogóle masz jakieś przez to problemy? Dyskomfort?

Kafka, a czy miałaś szok, że jednak chłopak? I czy zdążyłaś już coś kupić dla "córki"?
    Ja na USG mało co widziałam, ale na prenatalnych, jak tylko przyłożyla głowice, od razu wiedziałam, że SYN 😅 to było widoczne nawet dla mnie;)

Jasmin to mieszkasz w jakimś raju 😄 ja codziennie sprawdzam smog i kurcze nawet nad Bałtykiem jest czerwono 🙄 a ja tak marzę mieszkać nad morzem... 😏

My po fizjo i jest super. Asymetria zniknęła, napięcie z obręczy barkowej się unormowalo 💪to co ja brałam za napięcia w szyi, to wyjaśniła, że to przygotowanie do siadania. A ja mu "przerwałam"😅

Spanie kijowe, nawet nie warto wchodzić w szczegóły 😀 oby to cierpienie przyniosło mojemu dzieciątku wiedzę, jak łączyć te przej*** fazy snu 🫠

Szok może nie, ale trochę smutno nam z mężem było bo już przyzwyczailiśmy sie do myśli o posiadaniu córki. Choć ja zawsze chciałam mieć pierwszego chłopca. 🙂
    Kupiłam tylko skarpetki, żeby siostrę poinformować. Ja ogólnie późno kompletowałam wyprawkę.
    Super, że udało sie pokonać asymetrie. Świetna robota! 👏ja muszę swojego zapisać, dzisiaj dostałam nowe skierowanie.
    Oby szybko sie unormowało to spanie, ale widzę, że sie nie załamujesz i tak trzymaj 💕

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ