SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • _KaFka_ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pochwalę młodego co by tak na niego tylko nie narzekać 🙂
    Wczoraj poszedł spać przed 23 (usypialismy go od 21) , a wstał dopiero o 4.10 🥰 I pociągnął do 8. Jeszcze jakby kładł sie wczesniej to już było by bajecznie. Pewnie o czasach gdzie mieliśmy z mężem wolny wieczór mogę już zapomnieć.

osiecka89 lubi tę wiadomość

• ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    Super, że udało sie znaleźć taką osobę. To dużo pomaga jak człowiek wie co może poprawić. Myślę, że raz w miesiącu jest ok jak nie ma większych odchyleń 👍
    Ćwiczy wysoki podpór. Mój też sie złości na macie. Teraz mu powiesiłam ośmiornice i nią sie chwilkę bawi. Ale wcześniej żarł nogi od baby gyma, a i ostatnio wypierdzielić cały pałąk🤦‍♀️ trochę sie przy tym wystraszył. Dupke zaczął podnosić przy leżeniu na brzuchu, ale wtedy jego głową jest wbita w materac. Śmiesznie to wygląda jak modląc muzułmanin xD
    Jest coś jeszcze oprócz "aktywnie w żłobku " z dofinansowań?
    Co kupujecie dla dziadków? Ja myślałam nad kalendarzem, ale jeszcze szukam.

U nas -11 ale zabieram młodego na te 30 min. Niech sie chłopak hartuje. Miał byc dłuższy spacer na sankach, ale mąż wyczytał, że takie maluchy przy takich temperaturach nie powinny długo przebywać na dworze. Szkoda, ze wcześniej tego nie wiedziałam bo tydzień temu to ponad godzinę z nim chodziliśmy.
    Niedzielę masz produktywna z tego co wiedzą. Powodzenia! 😉

Kafka a to nie chodzi o przebywanie na dworze w formie na śniegu, rękach ? W wózku chyba można dłużej.

Co do rozmiarów to ja nawet nie patrzę moj ma właśnie na sobie Bodziak 92 z C&A(tylko rękawy lekko podwinięte) , a spodnie 62 ze smyka xd. 🤣

_KaFka_ lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    A jeszcze pochwalę młodego co by tak na niego tylko nie narzekać 🙂
    Wczoraj poszedł spać przed 23 (usypialismy go od 21) , a wstał dopiero o 4.10 🥰 I pociągnął do 8. Jeszcze jakby kładł sie wczesniej to już było by bajecznie. Pewnie o czasach gdzie mieliśmy z mężem wolny wieczór mogę już zapomnieć.

Te czasy są przed nami dopiero. Już niedługo. Ja liczę, że może na Wielkanoc już będą spokojniejsze noce i wieczory.

_KaFka_, osiecka89 lubią tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • _KaFka_ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Kafka a to nie chodzi o przebywanie na dworze w formie na śniegu, rękach ? W wózku chyba można dłużej.

Co do rozmiarów to ja nawet nie patrzę moj ma właśnie na sobie Bodziak 92 z C&A(tylko rękawy lekko podwinięte) , a spodnie 62 ze smyka xd. 🤣

A wiesz, że nie wiem. Zaraz poczytam. Wczoraj mi coś mąż tak wspomniał, a on z takich co wszystko sprawdzają i muszą wszystko wiedzieć więc uznałam, że wie co mówi xD

Omg xD, C&A ma podobną rozmiarowkę jak h&m z tym, ze chyba szersze sa te ubranka.
    To tak jest z tymi rozmiarami 😂

• _KaFka_ Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Te czasy są przed nami dopiero. Już niedługo. Ja liczę, że może na Wielkanoc już będą spokojniejsze noce i wieczory.

Daj Boże 🙏 mnie koleżanka straszy swoim dwu latkiem, który do tej pory jeszcze budzi sie kilka razy w nocy.

• Rzelka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie te rozmiary to zaczęły wkurzać. Mam posortowane rozmiarami z metek. Te z h&m są jakieś elastyczne, bo wyrosły razem z dzieckiem xD 68 dopiero teraz są już nieco za małe. Wyjęłam 74 z Pepco. Wiem, że małe te ich ubranka, ale może akurat będą dobre, przynajmniej te świąteczne były super, ale nie, już ciasne. Były jeszcze jakieś baby best 74/80, no te jak na 80 to muszą być dobre, ale ciasnota taka, że ledwo naciągnęłam na małego. Wszystko to wylądowało w torbie "68" i chyba z tego 68 od razu wchodzimy na 80. Mam kilka sztuk 80, ale jutro wybiorę się na zakupy i coś kupię.

No i my zdecydowanie weszliśmy w regres snu, bo to jak często się wybudza w nocy... No i wieczorem zaśnie, po 40 minutach się budzi z taką furią, że nie wiem jak postępować. Wczoraj już aż podałam mu paracetamol, to zaraz się uspokoił, popił trochę z piersi i zasnął twardo, ale ten krzyk, płacz, furia, szał... Trudno go ukoić i nawet przystawić się do piersi nie dał rady. Może go brzuch boli, może zęby, a może to jakaś taka przysenna dolegliwość, nie wiem, ale straszne to jest. :(
    No a z drugiej strony dzisiaj położyłam go na drzemkę, obudził się po 40 minutach, ale dość cicho się zachowywał to go zostawiłam i bez żadnej pomocy zasnął. Co prawda na jakieś 10 minut, ale bez żadnej pomocy, krzyku, tak po prostu miętolił misia i zasnął. 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:43

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    Super, że udało sie znaleźć taką osobę. To dużo pomaga jak człowiek wie co może poprawić. Myślę, że raz w miesiącu jest ok jak nie ma większych odchyleń 👍
    Ćwiczy wysoki podpór. Mój też sie złości na macie. Teraz mu powiesiłam ośmiornice i nią sie chwilkę bawi. Ale wcześniej żarł nogi od baby gyma, a i ostatnio wypierdzielić cały pałąk🤦‍♀️ trochę sie przy tym wystraszył. Dupke zaczął podnosić przy leżeniu na brzuchu, ale wtedy jego głową jest wbita w materac. Śmiesznie to wygląda jak modląc muzułmanin xD
    Jest coś jeszcze oprócz "aktywnie w żłobku " z dofinansowań?
    Co kupujecie dla dziadków? Ja myślałam nad kalendarzem, ale jeszcze szukam.

U nas -11 ale zabieram młodego na te 30 min. Niech sie chłopak hartuje. Miał byc dłuższy spacer na sankach, ale mąż wyczytał, że takie maluchy przy takich temperaturach nie powinny długo przebywać na dworze. Szkoda, ze wcześniej tego nie wiedziałam bo tydzień temu to ponad godzinę z nim chodziliśmy.
    Niedzielę masz produktywna z tego co wiedzą. Powodzenia! 😉

Jest jeszcze dofinansowanie od miasta, które od września ma się zmniejszyć.
    Dla dziadków mamy "odcisk bobasa" to się tak nazywa naprawdę;) już czekam az synek będzie robił laurki 🙏🏻 wymyślanie prezentów jest trudne!

Widzę, że twój bobas szaleje na macie 😅 nawet nogi baby guma nie są bezpieczne.

Super z tym spacerem. U nas do mrozu doszedł smog, to już totalna dyskwalifikacja wyjścia 🙄

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Mnie te rozmiary to zaczęły wkurzać. Mam posortowane rozmiarami z metek. Te z h&m są jakieś elastyczne, bo wyrosły razem z dzieckiem xD 68 dopiero teraz są już nieco za małe. Wyjęłam 74 z Pepco. Wiem, że małe te ich ubranka, ale może akurat będą dobre, przynajmniej te świąteczne były super, ale nie, już ciasne. Były jeszcze jakieś baby best 74/80, no te jak na 80 to muszą być dobre, ale ciasnota taka, że ledwo naciągnęłam na małego. Wszystko to wylądowało w torbie "68" i chyba z tego 68 od razu wchodzimy na 80. Mam kilka sztuk 80, ale jutro wybiorę się na zakupy i coś kupię.

No i my zdecydowanie weszliśmy w regres snu, bo to jak często się wybudza w nocy... No i wieczorem zaśnie, po 40 minutach się budzi z taką furią, że nie wiem jak postępować. Wczoraj już aż podałam mu paracetamol, to zaraz się uspokoił, popił trochę z piersi i zasnął twardo, ale ten krzyk, płacz, furia, szał... Trudno go ukoić i nawet przystawić się do piersi nie dał rady. Może go brzuch boli, może zęby, a może to jakaś taka przysenna dolegliwość, nie wiem, ale straszne to jest. :(
    No a z drugiej strony dzisiaj położyłam go na drzemkę, obudził się po 40 minutach, ale dość cicho się zachowywał to go zostawiłam i bez żadnej pomocy zasnął. Co prawda na jakieś 10 minut, ale bez żadnej pomocy, krzyku, tak po prostu miętolił misia i zasnął. 🥰

U nas ze spaniem podobnie, tylko bez furii i bez pięknej drzemki w ciągu dnia. Każde spanie rodzi się w bólach 😐 w nocy już nawet nie kontroluje ile i co ile się budzimy. Daje pod pierś ręcznik, mały je a ja idę spać.
    Nie mieliśmy nigdy długich drzemek w ciągu dnia, ale teraz to jest 15-20 minut maks.
    Jak będę chciała drugie dziecko muszę wrócić do tego wpisu 😅

Regina sprawdzam kiedy ta Wielkanoc wypada i trzymam cię za słowo!! 😀

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    U nas ze spaniem podobnie, tylko bez furii i bez pięknej drzemki w ciągu dnia. Każde spanie rodzi się w bólach 😐 w nocy już nawet nie kontroluje ile i co ile się budzimy. Daje pod pierś ręcznik, mały je a ja idę spać.
    Nie mieliśmy nigdy długich drzemek w ciągu dnia, ale teraz to jest 15-20 minut maks.
    Jak będę chciała drugie dziecko muszę wrócić do tego wpisu 😅

Regina sprawdzam kiedy ta Wielkanoc wypada i trzymam cię za słowo!! 😀
    U nas jak się poprawiają drzemki, to się noce popsuły i od kilku dni już nawet nie marzę o tym, żeby na noc położyć go do łóżeczka. Już jak przebrniemy przez furię to śpi z nami, jak się przebudza dostaje pierś, czasami się tylko przewalę na drugi bok żeby ssał z drugiej, nad ranem zmienię pieluchę i tyle. Jest to na pewno mniej inwazyjne niż wstawanie i lulanie do łóżeczka, ale czasami i tak wstaję wymęczona.
    No i na noc już idą pampersy 4, bo 3 ostatnio przesikuje. Na dzień jeszcze spokojnie wystarczają 3, ale już powoli będziemy schodzić z nich.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
‹‹ 96 97 98 99 100
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ