Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pochwalę młodego co by tak na niego tylko nie narzekać 🙂
    Wczoraj poszedł spać przed 23 (usypialismy go od 21) , a wstał dopiero o 4.10 🥰 I pociągnął do 8. Jeszcze jakby kładł sie wczesniej to już było by bajecznie. Pewnie o czasach gdzie mieliśmy z mężem wolny wieczór mogę już zapomnieć.

osiecka89 lubi tę wiadomość

• ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    Super, że udało sie znaleźć taką osobę. To dużo pomaga jak człowiek wie co może poprawić. Myślę, że raz w miesiącu jest ok jak nie ma większych odchyleń 👍
    Ćwiczy wysoki podpór. Mój też sie złości na macie. Teraz mu powiesiłam ośmiornice i nią sie chwilkę bawi. Ale wcześniej żarł nogi od baby gyma, a i ostatnio wypierdzielić cały pałąk🤦‍♀️ trochę sie przy tym wystraszył. Dupke zaczął podnosić przy leżeniu na brzuchu, ale wtedy jego głową jest wbita w materac. Śmiesznie to wygląda jak modląc muzułmanin xD
    Jest coś jeszcze oprócz "aktywnie w żłobku " z dofinansowań?
    Co kupujecie dla dziadków? Ja myślałam nad kalendarzem, ale jeszcze szukam.

U nas -11 ale zabieram młodego na te 30 min. Niech sie chłopak hartuje. Miał byc dłuższy spacer na sankach, ale mąż wyczytał, że takie maluchy przy takich temperaturach nie powinny długo przebywać na dworze. Szkoda, ze wcześniej tego nie wiedziałam bo tydzień temu to ponad godzinę z nim chodziliśmy.
    Niedzielę masz produktywna z tego co wiedzą. Powodzenia! 😉

Kafka a to nie chodzi o przebywanie na dworze w formie na śniegu, rękach ? W wózku chyba można dłużej.

Co do rozmiarów to ja nawet nie patrzę moj ma właśnie na sobie Bodziak 92 z C&A(tylko rękawy lekko podwinięte) , a spodnie 62 ze smyka xd. 🤣

_KaFka_ lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 18 stycznia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    A jeszcze pochwalę młodego co by tak na niego tylko nie narzekać 🙂
    Wczoraj poszedł spać przed 23 (usypialismy go od 21) , a wstał dopiero o 4.10 🥰 I pociągnął do 8. Jeszcze jakby kładł sie wczesniej to już było by bajecznie. Pewnie o czasach gdzie mieliśmy z mężem wolny wieczór mogę już zapomnieć.

Te czasy są przed nami dopiero. Już niedługo. Ja liczę, że może na Wielkanoc już będą spokojniejsze noce i wieczory.

_KaFka_, osiecka89 lubią tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Kafka a to nie chodzi o przebywanie na dworze w formie na śniegu, rękach ? W wózku chyba można dłużej.

Co do rozmiarów to ja nawet nie patrzę moj ma właśnie na sobie Bodziak 92 z C&A(tylko rękawy lekko podwinięte) , a spodnie 62 ze smyka xd. 🤣

A wiesz, że nie wiem. Zaraz poczytam. Wczoraj mi coś mąż tak wspomniał, a on z takich co wszystko sprawdzają i muszą wszystko wiedzieć więc uznałam, że wie co mówi xD

Omg xD, C&A ma podobną rozmiarowkę jak h&m z tym, ze chyba szersze sa te ubranka.
    To tak jest z tymi rozmiarami 😂

• _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Te czasy są przed nami dopiero. Już niedługo. Ja liczę, że może na Wielkanoc już będą spokojniejsze noce i wieczory.

Daj Boże 🙏 mnie koleżanka straszy swoim dwu latkiem, który do tej pory jeszcze budzi sie kilka razy w nocy.

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie te rozmiary to zaczęły wkurzać. Mam posortowane rozmiarami z metek. Te z h&m są jakieś elastyczne, bo wyrosły razem z dzieckiem xD 68 dopiero teraz są już nieco za małe. Wyjęłam 74 z Pepco. Wiem, że małe te ich ubranka, ale może akurat będą dobre, przynajmniej te świąteczne były super, ale nie, już ciasne. Były jeszcze jakieś baby best 74/80, no te jak na 80 to muszą być dobre, ale ciasnota taka, że ledwo naciągnęłam na małego. Wszystko to wylądowało w torbie "68" i chyba z tego 68 od razu wchodzimy na 80. Mam kilka sztuk 80, ale jutro wybiorę się na zakupy i coś kupię.

No i my zdecydowanie weszliśmy w regres snu, bo to jak często się wybudza w nocy... No i wieczorem zaśnie, po 40 minutach się budzi z taką furią, że nie wiem jak postępować. Wczoraj już aż podałam mu paracetamol, to zaraz się uspokoił, popił trochę z piersi i zasnął twardo, ale ten krzyk, płacz, furia, szał... Trudno go ukoić i nawet przystawić się do piersi nie dał rady. Może go brzuch boli, może zęby, a może to jakaś taka przysenna dolegliwość, nie wiem, ale straszne to jest. :(
    No a z drugiej strony dzisiaj położyłam go na drzemkę, obudził się po 40 minutach, ale dość cicho się zachowywał to go zostawiłam i bez żadnej pomocy zasnął. Co prawda na jakieś 10 minut, ale bez żadnej pomocy, krzyku, tak po prostu miętolił misia i zasnął. 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 13:43

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    Super, że udało sie znaleźć taką osobę. To dużo pomaga jak człowiek wie co może poprawić. Myślę, że raz w miesiącu jest ok jak nie ma większych odchyleń 👍
    Ćwiczy wysoki podpór. Mój też sie złości na macie. Teraz mu powiesiłam ośmiornice i nią sie chwilkę bawi. Ale wcześniej żarł nogi od baby gyma, a i ostatnio wypierdzielić cały pałąk🤦‍♀️ trochę sie przy tym wystraszył. Dupke zaczął podnosić przy leżeniu na brzuchu, ale wtedy jego głową jest wbita w materac. Śmiesznie to wygląda jak modląc muzułmanin xD
    Jest coś jeszcze oprócz "aktywnie w żłobku " z dofinansowań?
    Co kupujecie dla dziadków? Ja myślałam nad kalendarzem, ale jeszcze szukam.

U nas -11 ale zabieram młodego na te 30 min. Niech sie chłopak hartuje. Miał byc dłuższy spacer na sankach, ale mąż wyczytał, że takie maluchy przy takich temperaturach nie powinny długo przebywać na dworze. Szkoda, ze wcześniej tego nie wiedziałam bo tydzień temu to ponad godzinę z nim chodziliśmy.
    Niedzielę masz produktywna z tego co wiedzą. Powodzenia! 😉

Jest jeszcze dofinansowanie od miasta, które od września ma się zmniejszyć.
    Dla dziadków mamy "odcisk bobasa" to się tak nazywa naprawdę;) już czekam az synek będzie robił laurki 🙏🏻 wymyślanie prezentów jest trudne!

Widzę, że twój bobas szaleje na macie 😅 nawet nogi baby guma nie są bezpieczne.

Super z tym spacerem. U nas do mrozu doszedł smog, to już totalna dyskwalifikacja wyjścia 🙄

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • osiecka89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Mnie te rozmiary to zaczęły wkurzać. Mam posortowane rozmiarami z metek. Te z h&m są jakieś elastyczne, bo wyrosły razem z dzieckiem xD 68 dopiero teraz są już nieco za małe. Wyjęłam 74 z Pepco. Wiem, że małe te ich ubranka, ale może akurat będą dobre, przynajmniej te świąteczne były super, ale nie, już ciasne. Były jeszcze jakieś baby best 74/80, no te jak na 80 to muszą być dobre, ale ciasnota taka, że ledwo naciągnęłam na małego. Wszystko to wylądowało w torbie "68" i chyba z tego 68 od razu wchodzimy na 80. Mam kilka sztuk 80, ale jutro wybiorę się na zakupy i coś kupię.

No i my zdecydowanie weszliśmy w regres snu, bo to jak często się wybudza w nocy... No i wieczorem zaśnie, po 40 minutach się budzi z taką furią, że nie wiem jak postępować. Wczoraj już aż podałam mu paracetamol, to zaraz się uspokoił, popił trochę z piersi i zasnął twardo, ale ten krzyk, płacz, furia, szał... Trudno go ukoić i nawet przystawić się do piersi nie dał rady. Może go brzuch boli, może zęby, a może to jakaś taka przysenna dolegliwość, nie wiem, ale straszne to jest. :(
    No a z drugiej strony dzisiaj położyłam go na drzemkę, obudził się po 40 minutach, ale dość cicho się zachowywał to go zostawiłam i bez żadnej pomocy zasnął. Co prawda na jakieś 10 minut, ale bez żadnej pomocy, krzyku, tak po prostu miętolił misia i zasnął. 🥰

U nas ze spaniem podobnie, tylko bez furii i bez pięknej drzemki w ciągu dnia. Każde spanie rodzi się w bólach 😐 w nocy już nawet nie kontroluje ile i co ile się budzimy. Daje pod pierś ręcznik, mały je a ja idę spać.
    Nie mieliśmy nigdy długich drzemek w ciągu dnia, ale teraz to jest 15-20 minut maks.
    Jak będę chciała drugie dziecko muszę wrócić do tego wpisu 😅

Regina sprawdzam kiedy ta Wielkanoc wypada i trzymam cię za słowo!! 😀

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    U nas ze spaniem podobnie, tylko bez furii i bez pięknej drzemki w ciągu dnia. Każde spanie rodzi się w bólach 😐 w nocy już nawet nie kontroluje ile i co ile się budzimy. Daje pod pierś ręcznik, mały je a ja idę spać.
    Nie mieliśmy nigdy długich drzemek w ciągu dnia, ale teraz to jest 15-20 minut maks.
    Jak będę chciała drugie dziecko muszę wrócić do tego wpisu 😅

Regina sprawdzam kiedy ta Wielkanoc wypada i trzymam cię za słowo!! 😀
    U nas jak się poprawiają drzemki, to się noce popsuły i od kilku dni już nawet nie marzę o tym, żeby na noc położyć go do łóżeczka. Już jak przebrniemy przez furię to śpi z nami, jak się przebudza dostaje pierś, czasami się tylko przewalę na drugi bok żeby ssał z drugiej, nad ranem zmienię pieluchę i tyle. Jest to na pewno mniej inwazyjne niż wstawanie i lulanie do łóżeczka, ale czasami i tak wstaję wymęczona.
    No i na noc już idą pampersy 4, bo 3 ostatnio przesikuje. Na dzień jeszcze spokojnie wystarczają 3, ale już powoli będziemy schodzić z nich.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Przepraszam, ale śmiechłam 😂
    Moja starsza na 8 miesięcy dostała taki lęk separacyjny, że już nie było mowy o odłożeniu jej do łóżeczka czy gdziekolwiek. Spała wyłącznie na mnie, przez caaaałą noc.. Ale fakt, pięknie zasypiała, niepotrzebny był cycek, skończyło się bujanie i stary rzeczywiście miał wolne wieczory na kolejne 10 miesięcy, a ja jako materac przeczytałam dużo ebooków 🙈

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png

Wysłany: 18 stycznia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    Przepraszam, ale śmiechłam 😂
    Moja starsza na 8 miesięcy dostała taki lęk separacyjny, że już nie było mowy o odłożeniu jej do łóżeczka czy gdziekolwiek. Spała wyłącznie na mnie, przez caaaałą noc.. Ale fakt, pięknie zasypiała, niepotrzebny był cycek, skończyło się bujanie i stary rzeczywiście miał wolne wieczory na kolejne 10 miesięcy, a ja jako materac przeczytałam dużo ebooków 🙈

Totalnie prawda zależy od dziecka i sposobu jaki się na nie znajdzie. Moja spała w łóżeczku obok nas prze długi czas jakoś od 6 miesiąca. Jak się wybudziła w nocy to chops ją do nas i śpimy dalej. Bardziej o to mi chodzi, że nie ma karmień, zmian pieluch. Moja to zasypia w swoim łóżku od wielu lat, ale jak w nocy się budzi to do tej pory przychodzi do nas i śpi. To jest żaden problem. Problem to brak spania po nocach, karmienia, kupy. No to powinno minąć. Jedyne co to jak była chora do 3 roku to w nocy spała tylko o wyłącznie na mnie xD, ale ja tam lubię. Mój zegarek mówi, że od tygodnia śpię lepiej i dłużej. U nas wczoraj mały spał od 18 do 1 bez przerwy. Później się już rozbudzał, wiercił. Dwa razy dawałam cyca, później już go przytuliłam na łyżeczkę jakoś o 6 i zasnęliśmy do 9.

Rzelka, _KaFka_ lubią tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 18 stycznia, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pampersów to my mieliśmy te nocne pieluchomajtki, ale jakoś mi ciężko zakładać je dziecku nie stojącemu jeszcze. Aktualnie na noc mamy active baby rozmiar 4, od 9kg. W dzień jakieś 3 co dostaliśmy, ale one w nocy by nie dały rady.

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 18 stycznia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi wyniki badań o ogólnie wszystko jest w normie tylko ferrytyna 36? To dużo czy mało ktoś się orientuje? Miewam zawroty głowy zwłaszcza w okolicach miesiączki może to dlatego ?

2019🩷
    2025🩵
  • Jasmin1517 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Totalnie prawda zależy od dziecka i sposobu jaki się na nie znajdzie. Moja spała w łóżeczku obok nas prze długi czas jakoś od 6 miesiąca. Jak się wybudziła w nocy to chops ją do nas i śpimy dalej. Bardziej o to mi chodzi, że nie ma karmień, zmian pieluch. Moja to zasypia w swoim łóżku od wielu lat, ale jak w nocy się budzi to do tej pory przychodzi do nas i śpi. To jest żaden problem. Problem to brak spania po nocach, karmienia, kupy. No to powinno minąć. Jedyne co to jak była chora do 3 roku to w nocy spała tylko o wyłącznie na mnie xD, ale ja tam lubię. Mój zegarek mówi, że od tygodnia śpię lepiej i dłużej. U nas wczoraj mały spał od 18 do 1 bez przerwy. Później się już rozbudzał, wiercił. Dwa razy dawałam cyca, później już go przytuliłam na łyżeczkę jakoś o 6 i zasnęliśmy do 9.
    U nas właśnie starsza do tego 8 miesiąca była konsekwentnie odkładana do łóżeczka, nawet jak nam się spanie od 4 miesiąca posypało, bo kompletnie nie chciała z nami spać. Aż przyszedł dzień, że siè nie dało odłożyć, a tylko na mnie była spokojna.. Na 1,5 roku wróciła do łóżeczka, a mąż do sypialni. W nocy oczywiście migrowała do nas. Na 2,5 roku przenieśliśmy ją do swojego pokoju, a jak młodsza wylądowała u mnie w łóżku to mąż poszedł spać na podłodze, na materacu u starszej, bo się tu we czwórkę nie mieściliśmy 🙈 Starsza nadal się budzi w nocy, a to przykryć, a to dać rączkę. Przez te 3,5 roku może z 2 noce przespała całe 😮‍💨

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png

Wysłany: 18 stycznia, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin1517 wrote:
    U nas właśnie starsza do tego 8 miesiąca była konsekwentnie odkładana do łóżeczka, nawet jak nam się spanie od 4 miesiąca posypało, bo kompletnie nie chciała z nami spać. Aż przyszedł dzień, że siè nie dało odłożyć, a tylko na mnie była spokojna.. Na 1,5 roku wróciła do łóżeczka, a mąż do sypialni. W nocy oczywiście migrowała do nas. Na 2,5 roku przenieśliśmy ją do swojego pokoju, a jak młodsza wylądowała u mnie w łóżku to mąż poszedł spać na podłodze, na materacu u starszej, bo się tu we czwórkę nie mieściliśmy 🙈 Starsza nadal się budzi w nocy, a to przykryć, a to dać rączkę. Przez te 3,5 roku może z 2 noce przespała całe 😮‍💨

Biedny ten mąż xD. My już mamy łóżko 180 i żałuje, że nie 200 to byśmy spali wszyscy razem. Ja nadal śpię z córką, a mąż z małym. Jak w nocy zaczyna płakać to przychodzę i idę spać z nimi. Inaczej nie ma opcji, ja nie jestem w stanie spać jak mały śpi w kołysce on bardzo głośny nadal jest, wybudza mnie co chwilę, każde jego jęknięcie. Mąż się nim zajmuje do 1, później moja zmiana. Chociaż mam nadzieję, że może niedługo i ta 1 się przesunie już się przesunęła z 22-23.

No ale to prawda, kto wie co to będzie później jak się zrobią bardziej świadomi. 🤦🤣

2019🩷
    2025🩵
  • _KaFka_ Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka, Osiecka współczuję Wam dziewczyny, u nas takie pobudki i problemy ze snem zaczęły sie na początku grudnia i już traciłam nadzieję na poprawę, aż tu nagle szpital i młody zaczął lepiej sypiać 🤔 (ma trochę zlitowania nad matką)
    Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło bo wiem jak to jest ciężko. U nas trwało ponad miesiąc, ale dla mnie to było jak wieczność.
    Dzisiaj druga noc w domu jak śpi bez ciągłych pobudek i też dużo łatwiej udało mi sie go dziś ululać. (Mam nadzieję, że po tym wpisie nic sie nie rozkraczy🙏tfu tfu)
    Rzelka my też podawaliśmy ze dwa razy paracetamol (odrazu szedl spać) bo już nie wiedzieliśmy co zrobić, nie dało sie go wcale uspokoić, ale u nas nie było tak grubo "furia i szał".

Osiecka my pojechaliśmy na wieś do teściów tam jest całkiem inne powietrze. Młody pomimo wcześniejszej drzemki zaraz odleciał i przespał cały spacer.
    Ja za to na spacerze sie zastanawiałam co sobie o nas ludzie pomyśleli jak widzieli gondole na sankach xD czy to było "o ale na fajny pomysł wpadli " czy raczej "pa Halyna ludziom to sie całkiem w tyłkach przewraca -11, a oni dziciaka ciogno" xd

Jasmin1517 dobrze, że lubisz czytać 😆

Regina 7h ciągiem i pobudka o 9 to bajka. Mój jak chodził spać między 18 a 19 to budził się po 5 (a był jeszcze malutki)xD Wczoraj zasnął przed 23, miał 1 pobudkę w nocy i wstał o 8.10 xD dzisiaj zasnął po 21 i mam nadzieję na jeszcze tylko jedną pobudkę bo pierwsza juz za nami😵‍💫

Ja muszę przetestować pieluchomajtki. W szpitalu mi jedna mama doradziła jak widziała, że kilka razy dziennie (przy każdej 💩) zapieram młodego ubranka. Ja już się śmieje, że z niego artysta-malarz 😅

Co do ferytyny to chyba zależy jakie są zakresy normy w laboratorium.
    Gdzieś czytałam, że ferytyny powinna wynosić mniej więcej tyle ile się waży - pewna nie jestem. Mojej teściowej lekarz powiedział, że powinna mieć w okolicy 100, a waży kobietka może z 60kg.

U mnie aż takiego problemu z rozmiarami nie było, do tej pory korzystam tylko z h&m, c&a, smyka i sinsaya. Teraz dopiero się zacznie bo od 74r wzwyż dostałam w spadku od kilku osób ubranka więc wszystko przede mną 🙈 pewnie trochę będzie za małych, trochę za dużych. Choć starałam sie segregować nie tylko rozmiarem z metki.

A tak wgl to mamy 100 stronę 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 00:16

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osiecka karmimy w bujaczku. Na krzesełko zdecydowanie za wcześnie. Pozycja taka pół leżąca pół siedząca 😅 trzy dni z rzędu była marchewka i kupy takie mega solidne po tym. Dziś ruszamy z dynią 🙂

Jeśli chodzi o wózek to już kupiony. Lionelo annet tour golden moments. Przepiękny 😁 Duże terenowe koła, łatwo i szybko się składa, rozkładany na płasko, z dużym koszem na paczki. No wszystko co chciałam i super cena 😃

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Ewa6 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to nawet chat gpt głupieje. Mały budzi się często w nocy. Na ogół budzi się z płaczem bo glodny. Już jestem zalamana bo marzę by przespać te 4h ciągiem ale nie.
    Na dwór narazie nie wychodzimy bo do gondoli jest za mały a nie wiem czy nie będzie za zimno w spacerówce. Jak trzeba to go ubieram ciepło i na chwilę na balkon wychodzimy.
    U nas też 3 często przesiakane więc stram się częściej zmieniać pieluchę.
    Co do Dnia Babci i Dziadka to dostalam body od koleżanki z napisem: kocham dziadków i to musi im starczyc.
    Moj Tata zachowuje się dziwnie - jest zazdrosny o małego jak mój Mąż jest w domu 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Chyba naprawdę czas na wyprowadzkę nadchodzi dużymi krokami.

Mam pytanie czy wracacie do pracy po macierzyńskim? Ja musze wrócić chociaż obecnie nie widzę tego. Szukam pomysłu jak to odwlec w czasie.

I drugie pytanie o fotelik do auta. Mamy tą łupinę, w której by odbierany ze szpitala. Ona jest niby do 13kg ale chyba mu niewygodnie. Polecicie coś ?

Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
    IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
    IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
    4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
    9dpt - 288
    11dpt - 584, progesteron 26
    25dpt mamy ❤ 6mm
    9w5d CRL 3,12 cm
    13w3d CRL 7cm I prenatalne
    19w4d 315g
    20w5d II prenatalne 407g 💙
    21w4d Echo serca wszystko ok
    24w4d 794g chłopaka 💙
    28w4d 1470g 💙
    30w5d III prenatalne 1688g 💙
    33w4d 2259g 💙
    37w4d 3299g 💙
    37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy.

Wysłany: 19 stycznia, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:

Regina 7h ciągiem i pobudka o 9 to bajka. Mój jak chodził spać między 18 a 19 to budził się po 5 (a był jeszcze malutki)xD Wczoraj zasnął przed 23, miał 1 pobudkę w nocy i wstał o 8.10 xD dzisiaj zasnął po 21 i mam nadzieję na jeszcze tylko jedną pobudkę bo pierwsza juz za nami😵‍💫

Spoko dzisiaj spałam 5h. 🫩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia, 09:23

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 19 stycznia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Osiecka karmimy w bujaczku. Na krzesełko zdecydowanie za wcześnie. Pozycja taka pół leżąca pół siedząca 😅 trzy dni z rzędu była marchewka i kupy takie mega solidne po tym. Dziś ruszamy z dynią 🙂

Jeśli chodzi o wózek to już kupiony. Lionelo annet tour golden moments. Przepiękny 😁 Duże terenowe koła, łatwo i szybko się składa, rozkładany na płasko, z dużym koszem na paczki. No wszystko co chciałam i super cena 😃

Uuuu naprawdę ładny ten wózek 🤩

Milka1991 lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ