X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • KamiKami90 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aplikacja nazywa się Moje dziecko. Ma sporo funkcji i jest bezpłatna. Odlicza też czas pomiędzy karmieniami. Jeśli ktoś karmi mm to też tam można wszystko fajnie zapisać.

Ja nie kąpałam młodej w szpitalu, bo nikt nawet nie zaproponował, a czekałam na to, bo miała włoski całe zalepione krwią.

Co do gadżetów podczas porodu to nie korzystałam z niczego tzn spróbowałam z piłki, ale jeszcze gorzej mniej na niej skurcz bolał. Praca z oddechem bardzo dużo mi dawała i ściskanie ręki męża. Tylko że ja na sali porodowej byłam niecałe 40 min więc może dlatego z niczego nie skorzystałam 🙈

👩 35l
    👨39l
    2016 córka 👸
    2025 córka 👧
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siuleczka. wrote:
    Czesc wszystkim!
    Jestem aktywnym czytaczem, czerpe wiedze i rady od Was 😊 Pisze raczej rzadko 😉Czekam na synka, ktory powinien przyjsc na swiat 11.08 ale nic nie wskazuje na to zeby zechcial zrobic to we wskazanym terminie 😅 Umowa najmu konczy sie lokatorowi ale on sie nie pakuje chyba a przecież go nie wyrzuce xD

Jak juz sie odzywam to zapytam przy okazji. Mam apke rossmana. Tam dolaczylam do rossne i podalam date narodzin. Podczas zakupow dzisiaj zapytałam ekspedientke o mozliwosc odebrania paczki pampersow. Wziela moja aplikacje i stwierdziła, ze sie nie odliczają bo powinnam zostac chyba maila ale ona to do końca nie wie. Podpowiecie mi jak to dziala, korzystalyscie z tej opcji?

Hmm to dziwne, powinnaś dostać maila. Może spróbuj go jeszcze raz dopisać?

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    To jest bardzo świeży temat. Ja przy synu i córce w ogóle nie miałam tego badania. Dobrze że teraz więcej się o tym mówi i działa w tym temacie. Bo lepiej wykryć wcześniej i działać niż nie wykryć wcale a po paru latach się okaże że u dziecka zanika słuch albo ma problemy rozwojowe nie wiadomo skąd 🫣
    Ja sama byłam zielona w tym temacie. Ale doktorat już zrobiony. Nikt z rodziny czy znajomych nie wie co to za wirus. No ja liczę na to że wszystkie badania wyjdą dobrze i my wyjdziemy po trzech dniach

Kurcze, serio nie wiedzą co to cytomegalia? Ja 5 lat temu byłam w ciąży i już wtedy to miałam zalecone.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Kurcze, serio nie wiedzą co to cytomegalia? Ja 5 lat temu byłam w ciąży i już wtedy to miałam zalecone.

Moja córka ma 6 lat i też przeglądałam jej dokumenty i nic o cmv, bo się zdziwiłam co to za nowa choroba. Może parę lat później to weszło 🤔

Milka1991 lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Moja córka ma 6 lat i też przeglądałam jej dokumenty i nic o cmv, bo się zdziwiłam co to za nowa choroba. Może parę lat później to weszło 🤔
    A ma 8 lat i już wtedy robiłam cytomegalie. Na początku ciąży i pod koniec

Anuśla lubi tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
    11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

Witaj córeczko
    26.07.2025 M 🩷 35+1
  • osiecka89 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine1511 gratulacje!!!🎉🎉🎉♥️ I kurcze zazdro tego porodu:)
    ReginaPhalange wrote:
    Mi się już włączyło oczekiwanie i bardzo już bym go chciała zobaczyć, zwłaszcza, że nam buźki wcale nie pokazał 🫣.
    Same here! Dziś wybiła donoszona💪, wieczorem włączyła się ekscytacja, a w nocy jakieś koszmary. Dziś biorę się za organizowanie rzeczy małego:pranie, wietrzenie i układanie!

Regina btw możesz mi proszę poprawić TP na 28.08?:)

Kafka jak będziesz mogła to się odezwij:)
    Kreska41 też dawaj znać :)

Bbbuuu, ReginaPhalange, Jasmin1517 lubią tę wiadomość

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siuleczka. wrote:
    Czesc wszystkim!
    Jestem aktywnym czytaczem, czerpe wiedze i rady od Was 😊 Pisze raczej rzadko 😉Czekam na synka, ktory powinien przyjsc na swiat 11.08 ale nic nie wskazuje na to zeby zechcial zrobic to we wskazanym terminie 😅 Umowa najmu konczy sie lokatorowi ale on sie nie pakuje chyba a przecież go nie wyrzuce xD

Jak juz sie odzywam to zapytam przy okazji. Mam apke rossmana. Tam dolaczylam do rossne i podalam date narodzin. Podczas zakupow dzisiaj zapytałam ekspedientke o mozliwosc odebrania paczki pampersow. Wziela moja aplikacje i stwierdziła, ze sie nie odliczają bo powinnam zostac chyba maila ale ona to do końca nie wie. Podpowiecie mi jak to dziala, korzystalyscie z tej opcji?

Sprawdź czy masz włączony newsletter bo z tego co kojarzę to musi być włączony. I tak dopiero jak przychodzi Ci Mail to możesz odebrać. Wcześniej jeszcze dostaje się oliwkę za 1 gr 😋 I jak coś to można pampersy odebrać bez robienia zakupów, wystarczy podejść do kasy i powiedzieć bo nie w każdym Rossmanie mają

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Siuleczka. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:
    Hmm to dziwne, powinnaś dostać maila. Może spróbuj go jeszcze raz dopisać?

Dostalam tylko to. Dodawalam i usuwalam juz. Nic to nie zmienilo niestety….

619e309781fae.jpghttps://zapodaj.net/plik-5NjzSlBUoj

Ona: 35l AMH: 2,34 On: 33l
    Starania od 06.2022
    09.2022: 💔 zatrzymanie 8-9tc, koniecznosc zaindukowania farmakologicznego poronienia
    05.2023: I wizyta w Gyncentrum
    Jajowody drożne, kariotyp prawidłowy, cykle regularne
    11.2023: operacyjne usunięcie żylaków powrózka nasiennego u męża - poprawa parametrow, morfologia 3%
    04, 05. 2024: 2x cykl monitorowany stymulowany
    06, 07. 2024: 2x IUI
    08. 2024: stymulacja Gonal F 225j/d + Orgalutran 12/6/1 ❄️blastka AB
    10.2024: biopsja endometrium: 61% cd(nk)56 bright, 39% cd(nk)56 dim; Endobiome 99,86% Lactobacillus spp; brak stanu zapalnego; genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5
    23.11 I transfer-cykl sztuczny (smoflipid, encorton, accofil)
    7dpt beta-hcg 53,90 mIU/ml
    10dpt beta-hcg 172,92 mIU/ml
    12dpt beta-hcg 464,9 mIU/ml
    16dpt beta-hcg 3370,00 mIU/ml
    18dpt beta-hcg 7414,4 mIU/ml

preg.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro albo w poniedziałek idę na ostatnie badania i właśnie mam zlecone toxo i cmv 🤔 bo ja do tej pory negatywna na obie 🫠
    I w 2020 nie miałam cmv badanego w ogóle przez całą ciążę 🙄 jak to odkryłam teraz to trochę mnie to zmroziło… no ale wtedy prowadziłam ciążę na NFZ a teraz chodzę prywatnie na ubezpieczenie zdrowotne.

Ale dzisiaj znowu spory glut podbarwiony z rana mi wylecial, młody ewidentnie tam się szykuję do porodu. Ciekawe ile mam już rozwarcia 🤭
    Czuję że nie dotrwam do 19 🫣 ale afirmuje żeby tam jeszcze siedział
    Już myślałam że po tym krawawieniu akcja się rozpocznie ale mały jednak przedłużył póki co o prawie tydzień pobyt 😬 może jeszcze jeden tydzień dociągniemy 🙏

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • Optymistka90 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siuleczka. wrote:

Powinien być mejl ze masz do odbioru paczkę pampersów. Tego mejla trzeba im pokazać i wtedy wydają za darmową paczkę.

6.11.2024 I transfer ❤️
    19.07.2025 Witek 3920g, 54 cm (39+1) 🩵

age.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siuleczka. wrote:

Czy po dodaniu ciąży w aplikacji zrobiłaś zakupy dziecięco/ciazowe?

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla wrote:

Tzn słyszeli ale nie wiedzą o co z nim chodzi i muszę wszystko tłumaczyć.
    Chyba wszystko zależy od lekarzy i ich podejścia do tego tematu. Same widzicie że u jednych się bada, u drugich nie. Miejmy nadzieję że niedługo to badanie stanie się normą i pomoże uchronić dzieci w przyszłości przed różnymi konsekwencjami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia, 08:49

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Papaina Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Z gwizdkiem chyba trzeba wcześniej nauczyć się pracować, trzeba by to już ogarniać, a nie tak na ostatni, hehe, gwizdek. W każdym razie ja się już nie podejmuję tego.
    Liczę na to, że chusty będą na porodówce.
    Grzebień i tak będę mieć swój, więc w razie czego użyję, ale średnio do mnie przemawia.

Co do gwizdka to prawda, uczyła mnie tego moja fizjo, ale nie było to jakoś specjalnie skomplikowane 😅 Ważne żeby ćwiczyć na tyle, żeby w czasie skurczu o tym nie zapomnieć. Bardziej mnie ciekawiło czy komuś faktycznie pomogło - skoro mam i ćwiczę to na pewno spróbuję, ale może być tak że po 3 skurczach wyląduje w torbie i tam już zostanie xD ale podobno i przy fizjoterapii po porodzie się przydaje, więc może na coś się nada nawet przy takim obrocie spraw 😜

Kurcze, trochę mnie nastraszyłyście tą cytomegalią, nie miałam tego zleconego przez całą ciążę, jakoś nie zwróciłam na to uwagi, a teraz wgooglałam i aż mnie zmroziło 🫣 chyba się wybiorę w przyszłym tygodniu na prywatne pobranie krwi i sobie to oznaczę, dla świętego spokoju...

• Niezapominajka22 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siuleczka. wrote:

Ja też dostałam tylko takiego maila. Robiłam ostatnio zakupy dziecięce i też nic nie dostałam przy kasie.
    Jak dziewczyny Wasze samopoczucie? Moje ostatnio jakoś gorsze... Coraz ciężej się oddycha i funkcjonuje a tu nadchodzą upały. Do tego huśtawka nastrojów od ekscytacji że zaraz zobaczę swojego Maluszka po smutek że to ostatnie takie spokojne chwile we dwoje i gdzie mam czas dla siebie. Do tego stres związany ze zbliżającym się porodem. Jestem na etapie pakowania torby do szpitala i zero chęci żeby to skończyć. Dziewczyny ile i jakich ubranek brałyście na porodówkę? Czy pieluszki tetrowe też się przydadzą?

preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka22 wrote:
    Ja też dostałam tylko takiego maila. Robiłam ostatnio zakupy dziecięce i też nic nie dostałam przy kasie.
    Jak dziewczyny Wasze samopoczucie? Moje ostatnio jakoś gorsze... Coraz ciężej się oddycha i funkcjonuje a tu nadchodzą upały. Do tego huśtawka nastrojów od ekscytacji że zaraz zobaczę swojego Maluszka po smutek że to ostatnie takie spokojne chwile we dwoje i gdzie mam czas dla siebie. Do tego stres związany ze zbliżającym się porodem. Jestem na etapie pakowania torby do szpitala i zero chęci żeby to skończyć. Dziewczyny ile i jakich ubranek brałyście na porodówkę? Czy pieluszki tetrowe też się przydadzą?

Ja czuję się dobrze, dla mnie jakoś te ciążę są łaskawe. I już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę synka i chciałabym już jak najszybciej ale z drugiej strony niech posiedzi chociaż do 37 tc 😋
    Co do ubranek itd to najlepiej sprawdź sobie na stronie szpitala co wymagają do zabrania bo każdy szpital zapewnia co innego. U mnie z ubranek zapewniają tylko kaftaniki i pieluchy tetrowe więc ja nie brałam swoich w pierwszej ciąży oprócz tych na wyjście. Podkłady i podpaski też u nas zapewniają. Teraz biorę sobie jakieś tam ubranka ale nie wiem czy będę ubierać, pieluchy tetrowe chyba też zostawię w domu bo często później nie wracają już jak zabierają dziecko na jakieś badania itd.

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Niezapominajka22 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Ja czuję się dobrze, dla mnie jakoś te ciążę są łaskawe. I już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę synka i chciałabym już jak najszybciej ale z drugiej strony niech posiedzi chociaż do 37 tc 😋
    Co do ubranek itd to najlepiej sprawdź sobie na stronie szpitala co wymagają do zabrania bo każdy szpital zapewnia co innego. U mnie z ubranek zapewniają tylko kaftaniki i pieluchy tetrowe więc ja nie brałam swoich w pierwszej ciąży oprócz tych na wyjście. Podkłady i podpaski też u nas zapewniają. Teraz biorę sobie jakieś tam ubranka ale nie wiem czy będę ubierać, pieluchy tetrowe chyba też zostawię w domu bo często później nie wracają już jak zabierają dziecko na jakieś badania itd.
    Dzięki 😉 na stronie szpitala piszą że mają ubranka, ale byłam w tym szpitalu na szkole rodzenia i tam położna mówiła żeby lepiej wziąć swoje bo mają ograniczoną ilość i różnie może być z dostępnością. Dla mnie ciąża do tej pory też była łaskawa i myślałam że tak będzie do końca ale niestety już teraz jest ciężko 😉

preg.png
  • Aaleksaandraak Debiutantka

Wysłany: 7 sierpnia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niezapominajka22 widzę że jednak większości daje w kość tą końcówka plus pewnie pogoda dokłada swoje i wpływa tak niekorzystnie na nastrój.
    Ja mam w wyprawce do szpitala wypisane żeby zabrać tylko 3x pajac, 1xskarpetki, 1xczapeczka i 6 pieluch tetrowych.
    U mnie nic nie zapewniają, więc tak spakowałam jak kazali plus dołożyłam 2xzestaw body z polśpichami i coś na wyjście mam nadzieję że starczy na te 2-3 dni

preg.png

Wysłany: 7 sierpnia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że spakowałam o wiele więcej ubranek niż pisali w szpitalu. Ogólnie to zrobiłam sobie osobną torbę co w samochodzie będzie, z rzeczami co mogą się przydać, a nie muszą. Jak coś to mąż przyniesie co trzeba z samochodu.

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papaina wrote:
    Co do gwizdka to prawda, uczyła mnie tego moja fizjo, ale nie było to jakoś specjalnie skomplikowane 😅 Ważne żeby ćwiczyć na tyle, żeby w czasie skurczu o tym nie zapomnieć. Bardziej mnie ciekawiło czy komuś faktycznie pomogło - skoro mam i ćwiczę to na pewno spróbuję, ale może być tak że po 3 skurczach wyląduje w torbie i tam już zostanie xD ale podobno i przy fizjoterapii po porodzie się przydaje, więc może na coś się nada nawet przy takim obrocie spraw 😜

Kurcze, trochę mnie nastraszyłyście tą cytomegalią, nie miałam tego zleconego przez całą ciążę, jakoś nie zwróciłam na to uwagi, a teraz wgooglałam i aż mnie zmroziło 🫣 chyba się wybiorę w przyszłym tygodniu na prywatne pobranie krwi i sobie to oznaczę, dla świętego spokoju...
    Jak masz już gwizdek, miałaś okazję spróbować i dalej sobie ćwiczysz to ja bym brała bez gadania, najwyżej w porodzie wrzucisz do torby i zapomnisz. Mi się już po prostu nie chce. Miałam tyle ćwiczeń od fizjo, że już mam dość. Dalej staram się ćwiczyć, ale już więcej odpoczywam i staram się zadbać o głowę, bo z tym coraz trudniej. Człowiek zachodząc w ciążę niby wie z czym to się wiąże, a jednak dopiero pod koniec, gdy brzuch już wielki, wizja porodu staje się naprawdę realna i siada na głowę. Już mam sny o porodzie, koszmary... Chyba ciężkie dni przede mną.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png

Wysłany: 7 sierpnia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Jak masz już gwizdek, miałaś okazję spróbować i dalej sobie ćwiczysz to ja bym brała bez gadania, najwyżej w porodzie wrzucisz do torby i zapomnisz. Mi się już po prostu nie chce. Miałam tyle ćwiczeń od fizjo, że już mam dość. Dalej staram się ćwiczyć, ale już więcej odpoczywam i staram się zadbać o głowę, bo z tym coraz trudniej. Człowiek zachodząc w ciążę niby wie z czym to się wiąże, a jednak dopiero pod koniec, gdy brzuch już wielki, wizja porodu staje się naprawdę realna i siada na głowę. Już mam sny o porodzie, koszmary... Chyba ciężkie dni przede mną.

Oj nie biedna :(. Bólu się boisz ?

2019🩷
    2025🩵
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ