X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • Sreberko Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Bo u wcześniaków to chyba nawet wskazane, ale ja rozważam właśnie, żeby móc iść spać bez strachu, a na vinted widzę, że naprawdę w dobrych cenach można upolować babysense 5 i 7.
    Niby tak, ale Zosia nie robiła takich numerów i w szpitalu w ciągu tych 2 tyg też nie było sytuacji, żeby przestała oddychać, więc nie kupowałam. Tu niestety Matyldzia nastraszyła cholernie, więc nie było nad czym się w ogóle zastanowiać.

ReginaPhalange lubi tę wiadomość

👱 35 🧑36
    2017 A 🩷🤱 39+2
    2018 Z 🩷🤱34+2

07.2024 ciąża pozamaciczna 💔
    11.2024 biochem 💔

17.12.2024 🫄

Witaj córeczko
    26.07.2025 M 🩷 35+1
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    Niby tak, ale Zosia nie robiła takich numerów i w szpitalu w ciągu tych 2 tyg też nie było sytuacji, żeby przestała oddychać, więc nie kupowałam. Tu niestety Matyldzia nastraszyła cholernie, więc nie było nad czym się w ogóle zastanowiać.

No to pewnie, jak najbardziej!

2019🩷
    2025🩵
  • Dysia08 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka22 wrote:
    Melduje się ze szpitala. Dziś w nocy urodziłam swoją Księżniczke 2900g i 53 cm 😉
    Gratuluje ! Wszystkiego dobrego dla Was dziewczyny! Zdrowia i spokoju 🙂

• Papaina Debiutantka

Wysłany: 27 sierpnia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka22 wrote:
    Melduje się ze szpitala. Dziś w nocy urodziłam swoją Księżniczke 2900g i 53 cm 😉

Gratulacje! Zazdro, że z malutką już możecie się tulić po tej stronie brzucha ❤️

U Nas też była dzisiaj noc skurczów, takich mocnych jak na okres i kłujących w szyjkę, ale jako że nastraszyła mnie tak już kilkukrotnie to nie pojechaliśmy do szpitala i dobrze - tradycyjnie, po ponad godzinie regularnych skurczów co 5 minut prysznicu i zjedzeniu czegoś ciepłego skurcze osłabły, skróciły się i zniknęły zupełnie 🫠
    Przyznam szczerze, że jeżeli to były te przepowiadające to boje się prawdziwych 🫣

Tym razem jednak cały dzień czułam ją bardzo nisko w miednicy, aż ciężko mi było chodzić, więc mam nadzieję że zbliżamy się do finiszu...

Wysłany: 27 sierpnia, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papaina wrote:
    Gratulacje! Zazdro, że z malutką już możecie się tulić po tej stronie brzucha ❤️

U Nas też była dzisiaj noc skurczów, takich mocnych jak na okres i kłujących w szyjkę, ale jako że nastraszyła mnie tak już kilkukrotnie to nie pojechaliśmy do szpitala i dobrze - tradycyjnie, po ponad godzinie regularnych skurczów co 5 minut prysznicu i zjedzeniu czegoś ciepłego skurcze osłabły, skróciły się i zniknęły zupełnie 🫠
    Przyznam szczerze, że jeżeli to były te przepowiadające to boje się prawdziwych 🫣

Tym razem jednak cały dzień czułam ją bardzo nisko w miednicy, aż ciężko mi było chodzić, więc mam nadzieję że zbliżamy się do finiszu...

No na pewno na finiszu, ciekawe tylko ile mam jeszcze będzie sierpniowych 🤔, macie czas do końca tygodnia 🫣😂.

2019🩷
    2025🩵
  • osiecka89 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka22 gratulacje 🎉🎉🎉🥳🥳🥳

Ja wczoraj jednak nie urodziłam w tym Lidlu;) przez cały dzień zrobiłam 8km spaceru i nic. Nawet wieczór bez bólu był 🫠dziś przede mną KTG. Także Regina obstawiam siebie samą, że będę wrześniową mamą!
    Powiem wam, że dalej czuje dużo emocji i ciężko mi się czymś zająć, nad czymś skupić, jeszcze dziś mam 40+0. Chyba to wyczekiwanie najbardziej męczy.

Dysia08 opowieść z Castoramy 😂😂😂

Jak tam u was?

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

preg.png
  • Abcdeka Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dziś skierowanie na wywołanie, bo córka ma 4kg, musiały być błędy pomiarów bo tydzień temu miała 3400g. Dziś wjeżdża mycie okien, ❤️, długi spacer i laktator. To samo jutro. Jak się nie zacznie to jadę w sobotę do szpitala.

🙎🏼‍♀️1991 🙎🏼‍♂️1992
    Starania od: 1.2024
    24.12.2024 ⏸️

event.png

Wysłany: 28 sierpnia, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcdeka wrote:
    Dostałam dziś skierowanie na wywołanie, bo córka ma 4kg, musiały być błędy pomiarów bo tydzień temu miała 3400g. Dziś wjeżdża mycie okien, ❤️, długi spacer i laktator. To samo jutro. Jak się nie zacznie to jadę w sobotę do szpitala.

Ah lekarze i te ich pomiary 🙄. Mam nadzieję, że uda się wywołać naturalnie, a jak nie to i tak może pod koniec tygodnia będziesz już rozpakowana? Myślisz, że zaczną coś weekend?

2019🩷
    2025🩵
  • Abcdeka Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Ah lekarze i te ich pomiary 🙄. Mam nadzieję, że uda się wywołać naturalnie, a jak nie to i tak może pod koniec tygodnia będziesz już rozpakowana? Myślisz, że zaczną coś weekend?

Wysłałam zapytanie i czekam na odpowiedź bo nie ma sensu jechać w weekend jak będą trzymać do poniedziałku :(

🙎🏼‍♀️1991 🙎🏼‍♂️1992
    Starania od: 1.2024
    24.12.2024 ⏸️

event.png
  • Jasmin1517 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcdeka wrote:
    Wysłałam zapytanie i czekam na odpowiedź bo nie ma sensu jechać w weekend jak będą trzymać do poniedziałku :(
    U nas normalnie działają w weekendy - ja w pierwszej ciąży stawiłam się w szpitalu w sobotę po 15, o 22 wjechał balonik, a następnego dnia od 8 na porodówce już z oksytocyną 🤷🏻‍♀️

👩‍🦳 34 l. 🧔‍♂️ 35 l.

👶 3 l.

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po ktg. Skurczów nie widać, mały ok. Doktor mówi, że większość ciąż się rozwiązuje +/- 4 dni od ptp, więc jeszcze daje mi szansę. Dostałam skierowanie do szpitala na wszelki wypadek, jak przez tydzień nic się nie wydarzy to będę dzwonić do oddziału.

osiecka89, Abcdeka lubią tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png
  • osiecka89 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Ja już po ktg. Skurczów nie widać, mały ok. Doktor mówi, że większość ciąż się rozwiązuje +/- 4 dni od ptp, więc jeszcze daje mi szansę. Dostałam skierowanie do szpitala na wszelki wypadek, jak przez tydzień nic się nie wydarzy to będę dzwonić do oddziału.

I ja po KTG. Zapisał się jeden skurcz, ale taki nic nieznaczący. Mały ok, waży 3600g, przepływy, łożysko git. Jak nic się nie wydarzy to za tydzień zjawić się na wywołanie.

Rzelka na cos konkretnie dostałaś skierowanie? U mnie powiedzieli, że mam się zjawić z rzeczami :)

Rzelka lubi tę wiadomość

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

preg.png

Wysłany: 28 sierpnia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no to super dziewczyny!

Abcdeka - jak najbardziej nie ma sensu, warto się dowiedzieć co i jak, bo można w domu jeszcze coś podziałać.

Rzelka i Osiecka - jak dla mnie jednocyfrowe daty urodzin są piękne 😍.

osiecka89, Rzelka lubią tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • Zielona2024 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    przepraszam, że dopiero teraz, ale uczymy się siebie i czasu na wszystko braknie: 16.08 o 8:02 przyszedł na świat nasz skarbek - Michalinka, 10/10, 3300g 54cm. Udało się urodzić siłami natury, poród był szybki przed 5 w szpitalu a w domu skurcze wybudziły mnie o 2 :)
    Gratuluję też wszystkich bobasków!

ReginaPhalange, osiecka89, Rzelka, Abcdeka, Jasmin1517, Dysia08, Papaina lubią tę wiadomość

age.png
  • osiecka89 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    O no to super dziewczyny!

Abcdeka - jak najbardziej nie ma sensu, warto się dowiedzieć co i jak, bo można w domu jeszcze coś podziałać.

Rzelka i Osiecka - jak dla mnie jednocyfrowe daty urodzin są piękne 😍.

No ja powiem ci byłam bliska płaczu. Jakieś rozczarowanie mnie ogarnia. I tłumaczę sobie, że wszystko jest ok, nic małemu i mi się nie dzieje, wszystko jest w normie. Ale no chyba ciężko o zdrowy rozsądek na tej końcówce 😀 to co mnie bardzo pociesza obecnie to fakt, że w szpitalu gdzie mam rodzić nie trafiłam jeszcze na żadnego buca. Cały personel jest bardzo miły i wyrozumiały.

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

preg.png
  • osiecka89 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona2024 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    przepraszam, że dopiero teraz, ale uczymy się siebie i czasu na wszystko braknie: 16.08 o 8:02 przyszedł na świat nasz skarbek - Michalinka, 10/10, 3300g 54cm. Udało się urodzić siłami natury, poród był szybki przed 5 w szpitalu a w domu skurcze wybudziły mnie o 2 :)
    Gratuluję też wszystkich bobasków!

Gratulacje!! 🎉🎉🎉🥳🥳🥳

Zielona2024 lubi tę wiadomość

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

preg.png

Wysłany: 28 sierpnia, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    No ja powiem ci byłam bliska płaczu. Jakieś rozczarowanie mnie ogarnia. I tłumaczę sobie, że wszystko jest ok, nic małemu i mi się nie dzieje, wszystko jest w normie. Ale no chyba ciężko o zdrowy rozsądek na tej końcówce 😀 to co mnie bardzo pociesza obecnie to fakt, że w szpitalu gdzie mam rodzić nie trafiłam jeszcze na żadnego buca. Cały personel jest bardzo miły i wyrozumiały.

Uczucie zrezygnowania pod koniec potrafi dobić :/. Ja pamiętam i było mi mega ciężko, bo się nastawiłam na naturalny poród, a tutaj nic. Najważniejsze to wziąć pod uwagę, że te dzieci co dłużej u mamy siedzą to naprawdę mniej z nimi później problemów, moja córka to wyszła już dorosła praktycznie xD. Spała i jadła i nawet jak na pierwsze dziecko to mnie nie przytłoczyła, więc trzeba patrzeć na dobre strony też. No, ale na bank jest ciężej, bo ma się wrażenie, że się czeka wieczność…, ale to już niedługo dziewczyny 💪❤️

osiecka89 lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
  • Zielona2024 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I urodziłam 40+1 i naprawdę do 17 nie czułam że coś się wydarzy, pomogło współżycie - dwa dni pod rząd i ruszyło :)

ReginaPhalange, Abcdeka lubią tę wiadomość

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    I ja po KTG. Zapisał się jeden skurcz, ale taki nic nieznaczący. Mały ok, waży 3600g, przepływy, łożysko git. Jak nic się nie wydarzy to za tydzień zjawić się na wywołanie.

Rzelka na cos konkretnie dostałaś skierowanie? U mnie powiedzieli, że mam się zjawić z rzeczami :)
    Po prostu do oddziału, jako ciąża przeterminowana.
    Zamierzam wcześniej zadzwonić i zapytać kiedy najlepiej się zgłosić, żeby w razie czego nie leżeć w weekend bez sensu.

ReginaPhalange, osiecka89 lubią tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

preg.png

Wysłany: 28 sierpnia, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam polecić kolektor pokarmu, ale buteleczkę silikonowa, nie muszle. Ta buteleczka jak dla mnie to jest cudo, 50ml potrafię przy karmieniu zebrać, a przez cały dzień to nawet 150ml mrożę, a tak to by się zmarnowało. Muszle za to są słabe bo się nie przyczepiają do piersi i nic tym złapać nie umiem, a buteleczka jak zassa to leci i leci. ❤️

Rzelka, Papaina lubią tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ