X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • Abcdeka Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona2024 wrote:
    I urodziłam 40+1 i naprawdę do 17 nie czułam że coś się wydarzy, pomogło współżycie - dwa dni pod rząd i ruszyło :)

Biorę to do serca i biorę się do roboty z mężem 🫡

osiecka89, Zielona2024 lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️1991 🙎🏼‍♂️1992
    Starania od: 1.2024
    24.12.2024 ⏸️

event.png
  • osiecka89 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Po prostu do oddziału, jako ciąża przeterminowana.
    Zamierzam wcześniej zadzwonić i zapytać kiedy najlepiej się zgłosić, żeby w razie czego nie leżeć w weekend bez sensu.

Hmm to chyba nie ma jednego standardu działania, mi kazali przyjść z marszu, zero skierowania. Mam nadzieję, że za tydzień nie będę intruzem "a po co pani przyszła?!?"
    Abcdeka wrote:
    Biorę to do serca i biorę się do roboty z mężem 🫡
    I ja ;) plus spacer do paczkomatu!

rocznik 89
    Mutacja V Leidena (heterozygotyczna)
    przygotowanie do starań 01.2024
    rozpoczęcie starań 12.2024
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Niezapominajka22 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wszystkie gratulacje ❤️ poród nie był wymarzony. Przed 22 zaczęły sączyc mi się wody. W szpitalu byłam przed 23 podpieli mnie pod ktg skurcze pisały się co 3-4 min i były o różnej sile. Lekarka po badaniu stwierdziła że szyjka zgładzona i poszłam na porodówkę. Tam skurcze były już mega silne ale nieregularne. Po 1 sprawdzono rozwarcie a tam 8 cm zaraz było 10. Później prawie dwie godziny skurczów na pełnym rozwarciu a Mała nie chciała zejść, ciągle była wysoko. Skurcze zaczęły słabnąć i finalnie urodziłam CC.

Malowana87 lubi tę wiadomość

age.png
  • ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka22 wrote:
    Dzięki za wszystkie gratulacje ❤️ poród nie był wymarzony. Przed 22 zaczęły sączyc mi się wody. W szpitalu byłam przed 23 podpieli mnie pod ktg skurcze pisały się co 3-4 min i były o różnej sile. Lekarka po badaniu stwierdziła że szyjka zgładzona i poszłam na porodówkę. Tam skurcze były już mega silne ale nieregularne. Po 1 sprawdzono rozwarcie a tam 8 cm zaraz było 10. Później prawie dwie godziny skurczów na pełnym rozwarciu a Mała nie chciała zejść, ciągle była wysoko. Skurcze zaczęły słabnąć i finalnie urodziłam CC.

Wow, 2 godziny skurczów partych 🤯! Podziwiam za wytrwałość 🙏, dobrze że dłużej już nie kazali ci czekać.

2019🩷
    2025🩵
  • Niezapominajka22 Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Wow, 2 godziny skurczów partych 🤯! Podziwiam za wytrwałość 🙏, dobrze że dłużej już nie kazali ci czekać.
    Dłużej bym chyba nie dała rady i one to widziały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 16:41

age.png
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osiecka89 wrote:
    I ja ;) plus spacer do paczkomatu!
    Dlatego zamierzam zadzwonić wcześniej żeby zapytać jak to wygląda i kiedy najlepiej się zgłosić. Bo nie widzi mi się ani leżenie kilka dni po nic, ani odesłanie do domu bez żadnych badań bo coś tam. W każdym razie skierowanie mam, jakby co.
    Ja dzisiaj zrobiłam solidny spacer. Do lekarza pojechałem taxi, ale z powrotem pomyślałam, że taka ładna pogoda... Może jeden z ostatnich takich dni... Wodę mam, kapelusz mam... I tak powoli się turlałam te 2 km przez ponad godzinę z trzema postojami w parkach i nad stawem. Ale dałam radę i świetnie mi to zrobiło 😊
    A męża dzisiaj będzie trzeba jakoś podejść... 😈

Niezapominajka - Całe szczęście wszystko dobrze się skończyło. Odpoczywajcie, odzyskujcie siły. ❤️

osiecka89 lubi tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka22 wrote:

Pamiętam, że pytałam położnej ile max może trwać druga faza i powiedziała że 2h. Masakra. Współczuję przeżyć...

Gratuluję rozpakowanym i życzę powodzenia tym które jeszcze czekają. Fajne przeżycie przed Wami ♥️
    U nas już skończony miesiąc. Chciałabym wrócić do dnia porodu 🥹

A my po 10 dniach w CZD wróciliśmy do domu. Mozna powiedzieć że na urlop bo 9.09 znów tam wracamy 🫣
    Muszę podładować baterie i ogarnąć swój umysł po tym horrorze który tam przeżyłam z Wojtusiem...
    Cieszę się że będę mogła przygotować dzieci do szkoły i iść z nimi na rozpoczęcie 🤗

Rzelka, osiecka89, Malowana87 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Dysia08 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona2024 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    przepraszam, że dopiero teraz, ale uczymy się siebie i czasu na wszystko braknie: 16.08 o 8:02 przyszedł na świat nasz skarbek - Michalinka, 10/10, 3300g 54cm. Udało się urodzić siłami natury, poród był szybki przed 5 w szpitalu a w domu skurcze wybudziły mnie o 2 :)
    Gratuluję też wszystkich bobasków!
    Gratuluje! Wszystkiego najlepszego dla Was dziewczyny!🎊🥰

Zielona2024 lubi tę wiadomość

• osiecka89 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Pamiętam, że pytałam położnej ile max może trwać druga faza i powiedziała że 2h. Masakra. Współczuję przeżyć...

Gratuluję rozpakowanym i życzę powodzenia tym które jeszcze czekają. Fajne przeżycie przed Wami ♥️
    U nas już skończony miesiąc. Chciałabym wrócić do dnia porodu 🥹

A my po 10 dniach w CZD wróciliśmy do domu. Mozna powiedzieć że na urlop bo 9.09 znów tam wracamy 🫣
    Muszę podładować baterie i ogarnąć swój umysł po tym horrorze który tam przeżyłam z Wojtusiem...
    Cieszę się że będę mogła przygotować dzieci do szkoły i iść z nimi na rozpoczęcie 🤗

Super, że jesteście w domu! Dzieciaki podekscytowane na rozpoczęcie roku szkolnego? Ja byłam kujonkiem, który się cieszył z końca wakacji 🙄 na szczęście w gimnazjum już zrozumiałam i z tego wyrosłam:D naładuje baterie i "odpoczywaj" z bobasem ile wlezie kiedy starsi będą w szkole.

Rzelka to ładny spacer! Jeszcze w taką pogodę. Ja zrezygnowalam z wyjścia do paczkomatu, wygrała drzemka;)

Milka1991 lubi tę wiadomość

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
  • Aaleksaandraak Znajoma

Wysłany: 28 sierpnia, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych i strasznie już powoli zaczynam zazdrościć 🙈
    Byłam dzisiaj na wizycie i podobno nie zanosi się na nic konkretnego, dziecko już nisko, szyjka miękka ale długa i podobno skierowana do tyłu (?) nie wiem czy dobrze zrozumiałam.
    Jestem umówiona na 10 września na ktg i miała być też idukcja wtedy ale lekarz mówi że z łożyskiem wszystko tak jak powinno być więc nic nie wiadomo i wystawił mi nawet zwolenienie do 17 września ehhhh
    Jak całą ciążę mówiłam że mogłabym tak całe życie, wszystko idealnie tak ta końcówka to naprawdę jak tykająca bomba jestem

age.png
  • Abcdeka Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 1:30 rozpoczęło się parcie dziecka na pęcherz i lekkie rozpieranie oraz jakby kłucie. Udało się zasnąć, teraz wstałam i bóle menstruacyjne silniejsze. Ostatnio po wstaniu ustało bo to były przepowiadające skurcze, teraz nie ustaje. Nadal jednak nie jestem pewna czy tak odczuwa się początek. Jakby parzy mnie dół i kłuje non stop i co jakiś czas jest inne uczucie menstruacyjne ale jeszcze nie mocno wybijające się. Dam znać rano co wyszło z tego.

ReginaPhalange, Milka1991, Jasmin1517, Dysia08, Papaina, Zielona2024 lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️1991 🙎🏼‍♂️1992
    24.12.2024 ⏸️

event.png
  • Abcdeka Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicha, większość nocki nie przespane, jakieś bóle przychodziły i odchodziły..... rano ból menstruacyjny został i kłucie i brak skurczy. Mam dość.

🙎🏼‍♀️1991 🙎🏼‍♂️1992
    24.12.2024 ⏸️

event.png
  • Ewa6 Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Podczytywalam sierpniowe mamy i znalazłam że się przenisolyscie. Mam pytanie do dziewczyn, które już urodziły: otóż w szpitalu mały dostawał Hipp bio combiotik 1 i to kontynuowałam w domu. Natomiast po 3 tygodniach dostał zaparć i strasznie się męczył. Lekarka od razu stwierdziła że to alergia na mleko krowie ( jak to stwierdziła nie wiem) i przypisala nutramigen -mały nie chce tego pić. Więc wróciłam do hippa i dostawiam go do piersi ale pokarmu jest raczej mało. Czy któraś z Was jest na mleku modyfikowanym i musiała zmieniać? Jeśli tak to w jakim wieku? Wszelkie porady na zaparcia też mile widziane.

Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
    IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
    IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
    4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
    9dpt - 288
    11dpt - 584, progesteron 26
    25dpt mamy ❤ 6mm
    9w5d CRL 3,12 cm
    13w3d CRL 7cm I prenatalne
    19w4d 315g
    20w5d II prenatalne 407g 💙
    21w4d Echo serca wszystko ok
    24w4d 794g chłopaka 💙
    28w4d 1470g 💙
    30w5d III prenatalne 1688g 💙
    33w4d 2259g 💙
    37w4d 3299g 💙
    37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy.
  • Papaina Debiutantka

Wysłany: 29 sierpnia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, meldujemy się rozpakowane ❤️
    Po kilku dniach skurczy które przychodziły i odchodziły (i spacerze do paczkomatu! @osiecka89 😜) finalnie przyszły takie które już mi nie przeszły.

Akcja dość szybka, od 16.30 skurcze w domu, od 21.30 w szpitalu i 2.15 młoda już była na mnie :)

Kruszynka niesamowita mimo porodu pod koniec 39 tygodnia - 2.8kg i 51cm.

Powodzenia i cierpliwości dla wszystkich sfrustrowanych mam, czekających na rozwiązanie - ja jeszcze 24h temu myślałam, że nigdy nie urodzę i miałam mega kryzys, a teraz nie mogę się napatrzeć na to moje cudo ❤️ trzymam za Was kciuki ❤️

Dysia08, Rzelka, ReginaPhalange, Milka1991, Aaleksaandraak, Zielona2024, osiecka89, aglo, Jasmin1517 lubią tę wiadomość

• Dysia08 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa6 wrote:
    Cześć Dziewczyny. Podczytywalam sierpniowe mamy i znalazłam że się przenisolyscie. Mam pytanie do dziewczyn, które już urodziły: otóż w szpitalu mały dostawał Hipp bio combiotik 1 i to kontynuowałam w domu. Natomiast po 3 tygodniach dostał zaparć i strasznie się męczył. Lekarka od razu stwierdziła że to alergia na mleko krowie ( jak to stwierdziła nie wiem) i przypisala nutramigen -mały nie chce tego pić. Więc wróciłam do hippa i dostawiam go do piersi ale pokarmu jest raczej mało. Czy któraś z Was jest na mleku modyfikowanym i musiała zmieniać? Jeśli tak to w jakim wieku? Wszelkie porady na zaparcia też mile widziane.
    Hej !
    Objawy alergii na białko krowie są dość specyficzne i rzadko można je z czymś pomylić. Ogólnie wśród tych objawów nigdy nie spotkałam się z zaparciami . Raczej są to : biegunka , strzelające wodniste stolce , ulewania - chlustania - silne i obfite , wysypka na skórze , niepokój dziecka i prężenie się , niski przyrost masy ciała .
    Do stwierdzenia alergii na bmk trzeba też wizyty u alergologa . Generalnie pediatra nie może jej stwierdzić.
    Nutramigen jest mlekiem dla dzieci z wyjątkowo ciężka nietolerancja .
    Myślę,że warto byłoby zmienić to mleko HiPP,bo widocznie nie do końca Wam służy. Ja osobiście zaczelabym od Bebilonu prosyneo ha- mleko hipoalergiczne i zobaczyła jak maluszek na to reaguje.
    Jeśli wciąż będą problemy to może Bebilon pepti. Jest podobny składem do nutramigenu ,ale wciąż ciut lepszy w smaku .
    Generalnie jeśli wciąż też karmisz piersią to spróbuj wyeliminować ze swojej diety bmk. Lub poprostu nie jedz go bardzo dużo . Zabielaj zupy roślinna śmietaną , mleko wybierz migdałowe bądź kokosowe itd. Moja osobista porada - jeśli dziecko na problemy brzuszkowe to staraj się karmić swoim mlekiem jak najwięcej,bo ono jest najbardziej lekkostrawne. Jeśli jednak to niemożliwe to musisz znaleźć najlepsze mleko dla Was i zaczelabym od propozycji wymienionych na górze przeze mnie . Mi taki schemat zalecił alergolog w przypadku syna z podejrzeniem alergii na białko mleka krowiego. 🙂

Ewa6 lubi tę wiadomość

• Dysia08 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papaina wrote:
    Cześć dziewczyny, meldujemy się rozpakowane ❤️
    Po kilku dniach skurczy które przychodziły i odchodziły (i spacerze do paczkomatu! @osiecka89 😜) finalnie przyszły takie które już mi nie przeszły.

Akcja dość szybka, od 16.30 skurcze w domu, od 21.30 w szpitalu i 2.15 młoda już była na mnie :)

Kruszynka niesamowita mimo porodu pod koniec 39 tygodnia - 2.8kg i 51cm.

Powodzenia i cierpliwości dla wszystkich sfrustrowanych mam, czekających na rozwiązanie - ja jeszcze 24h temu myślałam, że nigdy nie urodzę i miałam mega kryzys, a teraz nie mogę się napatrzeć na to moje cudo ❤️ trzymam za Was kciuki ❤️
    Gratuluje narodzin córeczki ☺️ zdrowia i miłości !

Papaina lubi tę wiadomość

• Dysia08 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abcdeka wrote:
    Kicha, większość nocki nie przespane, jakieś bóle przychodziły i odchodziły..... rano ból menstruacyjny został i kłucie i brak skurczy. Mam dość.
    Nie dziwię Ci się . Rozumiem,że Ci ciężko. Tylko staraj się nie nakręcać, bo mysle,że stres związany z tą sytuacją Ci nie służy. Im bardziej się szykujesz i czekasz i się denerwujesz tym bardziej też nasz napięte ciało i więcej rzeczy Ci dokucza bólowo. Nie mówiąc o tym,że męczy Cię też głowa. Porodu nie przeoczysz , w końcu Cię to czeka. Odpuść delikatnie i zajmij się czymś,żeby nie myśleć o tym . Zobaczysz,że niedługo maleństwo będzie z Tobą. Ale widocznie to nie jest jeszcze ten dzień i Twoje dziecko wybrało sobie inny właśnie. Zjedz coś dobrego , idź do Lidla czy paczkomatu ( Castoramy nie polecam 😊) .

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papaina - gratulacje! Końcówka sierpnia w końcu ruszyła z kopyta! 😁

Ja dzisiaj w nocy miałam silne bóle, było mi niedobrze i jak wstałam to palce miałam jak parówki. Może to przez duszną noc, a może już coś się zbiera.

AaleksaandraaK - w 37 tygodniu jeszcze postaraj się wykorzystać te ostatnie ciepłe dni. Może w weekend pojedźcie z rodzinką nad jakąś wodę, jak macie gdzieś niedaleko? Takie myślenie o tym, żeby już zaraz urodzić też dobrze nie robi, tym bardziej jeszcze przed 38 tygodniem, w dopiero którym ciążę uznaje się za donoszoną.

Aaleksaandraak, Papaina, osiecka89 lubią tę wiadomość

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • Aaleksaandraak Znajoma

Wysłany: 29 sierpnia, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Papaina - gratulacje! Końcówka sierpnia w końcu ruszyła z kopyta! 😁

Ja dzisiaj w nocy miałam silne bóle, było mi niedobrze i jak wstałam to palce miałam jak parówki. Może to przez duszną noc, a może już coś się zbiera.

AaleksaandraaK - w 37 tygodniu jeszcze postaraj się wykorzystać te ostatnie ciepłe dni. Może w weekend pojedźcie z rodzinką nad jakąś wodę, jak macie gdzieś niedaleko? Takie myślenie o tym, żeby już zaraz urodzić też dobrze nie robi, tym bardziej jeszcze przed 38 tygodniem, w dopiero którym ciążę uznaje się za donoszoną.

W sumie to mam plany na najbliższe 2 tygodnie, a to jakieś grille, paznokcie czy zajęcia dla ciężarnych więc to nie tak że siedzę i myślę, ale chyba po prostu myślę że ciąża była dla mnie turbo łaskawa i po prostu ten ostatni czas tak mi siedzi na głowie, ale cóż w najgorszym wypadku to jeszcze tylko 3-4 tygodnie i się rozpakuję więc byleby przetrwać

osiecka89 lubi tę wiadomość

age.png
  • osiecka89 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papaina gratulacje!!! ♥️🎉🥳😏🥳 Aż żałuję, że nie polazłam do tego paczkomatu! 😂

Ja dziś spędziłam wspaniały poranek nad wodą, już o 8 byliśmy, żeby zdążyć przed upałami. Także leżakowanie za mną, plus zjedzone lody (zaszalałam i nie poszłam w klasykę tylko wzięłam smak michałki kokosowe- pyyycha). Drzemka też już zaliczona, ale jak się wstaje o 5.30 to nic dziwnego:)
    Od dziś postanowiłam odobrazić się na swoje dziecko ;) zobaczymy ile wytrzymam w tym postanowieniu.

AaleksaandraaK, oj rozumiem, że już ekscytacja rośnie:) tak jak Rzelka pisze, chwila jeszcze przed tobą, więc dobrze, że masz plany. Mi się chyba największa "sraczka" myślowa zaczęła w 39+0 i są górki i dołki :)

Aaleksaandraak, Papaina lubią tę wiadomość

rocznik 89
    ⏸️ 19.12.2024 , beta 64
    21.12 beta 134.7
    23.12 beta 339
    27.12 beta 1951

age.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ