X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞
Odpowiedz

🌞 Letnie Maluchy 2025 🌞

Oceń ten wątek:
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 11 października, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    Chyba nie. A może materiał od stanika masz uczulający/drapiący? Ja mam jeden taki z fiszbinami koronkowy do karmienia i w nim mnie piersi swędzą, ale on jest na jakieś wyjscia wiec mało go używam (pod warunkiem, że inne są wyprane w szufladzie, a nie w koszu😅)

Może smaruj sobie czymś, jakąś oliwką lub balsamem, żeby uniknąć rozstępów bo może skóra Ci się rozciąga i dlatego swędzą?
    To jest raczej takie swędzenie jak brzucha w ciąży, kiedy się tak skokowo powiększał. Jednak zaczyna mnie to bardzo wkurzać, bo ten świąd potrafi być naprawdę mocny. Staniki mam wszystkie gładkie i bawełniane, koronek nie noszę. Miałam nadzieję, że może wkładki to powodują albo potęgują, ale próbowałam różnych i nie wkładać żadnych i jest to samo. Z drugiej strony dzięki temu bez macania piersi wiem, która idzie do karmienia w danym momencie. 😁

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Hormony 🆗, poza TSH 4,2 -> Euthyrox 25 -> 1,4 -> 2,18
    HyCoSy - podejrzenie zwężenia prawego jajowodu
    Laparoskopia 🆗
    12 mscy stymulacji Lamettą bez efektu
    Ovitrelle, Duphaston, Utrogestan - bez efektu.
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    stymulacja od 5dc - Rekovelle, Orgalutran, Gonapeptyl daily, Dostinex.
    11 🥚, 3 zarodki,
    12.12.24, 5 dni po punkcji świeży transfer 5.1.2,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486
    23dpt 2,6mm człowieka z tętnem ♥️
    03.02.25 - 10+2, 36mm, ♥️ 🆗
    I prenatalne 13+2 - 7,6cm, ♂️

age.png
  • _KaFka_ Koleżanka

Wysłany: 11 października, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej dostrzegasz plusy tej sytuacji 😆 u mnie macanie już nie pomaga.

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 11 października, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz lewa mnie okrutnie swędzi, a pisklaczek akurat ma trzygodzinne spanko... Nie znoszę go budzić, ale jeszcze trochę a mnie coś trafi.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • _KaFka_ Koleżanka

Wysłany: 12 października, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są takie kolektory-laktatory, może to by Ci trochę pomogło?

• ReginaPhalange Autorytet

Wysłany: 12 października, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka swędzić skóra mnie nie swędzi, ale to uczucie jak idzie mleko, a nie ma karmienia, takie pieczenie wewnętrzne plus pieczenie sutków jak leci jest nie najprzyjemniejsze. Nosicie wkładki laktacyjne? Bo ja bez tego bym nie mogła, mokra bym chodziła. Czy to już tak do końca karmienia ?

Mój dzisiaj spał klasycznie do 6:30 i już śpi znowu. Dzisiaj mi wstał przed 3, zjadł i się śmieje do mnie. Mówię mu, że fajnie super, ale idziemy spać. No i ja poszłam. Jak się przed 5 obudziłam to on nie spał 😅. I nie wiem czy nie spał ten cały czas, czy przysypiał i się budził, ale jak nie ma płaczu to może sobie takie okna robić, byleby matce dał spać 🤣.

_KaFka_ lubi tę wiadomość

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 12 października, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze maluchy też już tak się ruszają? No mój to nie wie co ma ewidentnie ze sobą zrobić, lata już cały i prawie stójkę robi 🤣. Jak karmie to nie wie co ma z tą ręką zrobić, wygląda jak by mnie chciał po twarzy dotknąć, a smaga mnie pod szyją 😂.

2019🩷
    2025🩵
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 12 października, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj po raz pierwszy przerwa w nocy 4 godziny z kilkoma minutami. W ogóle karmienia były o 21, o północy, o 4 no a potem już 6:30 i co 1,5-2 godziny. No ale nocka dobra do spania, tylko to swędzenie pełnych piersi... 😌

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png

Wysłany: 12 października, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    U mnie dzisiaj po raz pierwszy przerwa w nocy 4 godziny z kilkoma minutami. W ogóle karmienia były o 21, o północy, o 4 no a potem już 6:30 i co 1,5-2 godziny. No ale nocka dobra do spania, tylko to swędzenie pełnych piersi... 😌

No to naprawdę brzmi to jakby ci się rozstępy robiły :/. Spoko ja mam po pierwszej ciąży i nie wygląda to strasznie po paru latach srebrne się zrobiły.

2019🩷
    2025🩵
  • Ewa6 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co ja mam od paru dnia dziś już apogeum. Mały dwa dni kupy nie robił, męczył sie strasznie. Od wczoraj bardzo mu się odbija. Nie takie normalne odbicie tylko nawet po małej ilości jakby golonkę zjadł! Płacze w nieboglosy. Poleciałam do apteki po delicol i mu podalam o teraz spi ale co będzie jak się obudzi to aż się boję. Jestem na mm Hipp i trochę Karmie ale pokarmu mam mało.

Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
    IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
    IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
    4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
    9dpt - 288
    11dpt - 584, progesteron 26
    25dpt mamy ❤ 6mm
    9w5d CRL 3,12 cm
    13w3d CRL 7cm I prenatalne
    19w4d 315g
    20w5d II prenatalne 407g 💙
    21w4d Echo serca wszystko ok
    24w4d 794g chłopaka 💙
    28w4d 1470g 💙
    30w5d III prenatalne 1688g 💙
    33w4d 2259g 💙
    37w4d 3299g 💙
    37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy.
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 12 października, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    No to naprawdę brzmi to jakby ci się rozstępy robiły :/. Spoko ja mam po pierwszej ciąży i nie wygląda to strasznie po paru latach srebrne się zrobiły.
    Nie mam skłonności do rozstępów, a nawet jeśli się jakieś pojawią, to trudno. Tylko to swędzenie... Brzuch w ciąży podobnie mnie swędział i nic na to nie pomagało. Nadzieja w tym, że skóra w końcu się rozciągnie na tyle, żeby pomieścić nocne przypływy i nie będzie to już tak uporczywe.

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png

Wysłany: 12 października, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Nie mam skłonności do rozstępów, a nawet jeśli się jakieś pojawią, to trudno. Tylko to swędzenie... Brzuch w ciąży podobnie mnie swędział i nic na to nie pomagało. Nadzieja w tym, że skóra w końcu się rozciągnie na tyle, żeby pomieścić nocne przypływy i nie będzie to już tak uporczywe.

I trzymam za to kciuki ❤️

2019🩷
    2025🩵

Wysłany: 12 października, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa6 wrote:
    Dziewczyny, co ja mam od paru dnia dziś już apogeum. Mały dwa dni kupy nie robił, męczył sie strasznie. Od wczoraj bardzo mu się odbija. Nie takie normalne odbicie tylko nawet po małej ilości jakby golonkę zjadł! Płacze w nieboglosy. Poleciałam do apteki po delicol i mu podalam o teraz spi ale co będzie jak się obudzi to aż się boję. Jestem na mm Hipp i trochę Karmie ale pokarmu mam mało.

Jejku biedak straszny, że tyle kupki nie robił. Mój jak w ciągu dnia nie zrobi tej jednej to już chora chodzę i kombinuje i masuję.

Dzisiaj u nas strasznie i gazy ma mały niesamowite, ciężko go uspać. Już nie wiedzieliśmy co robić. I co, wczoraj podałam znowu witaminę D po jakimś tygodniu bez. To nie może być bez związku, już trzeci raz to samo. Jutro zapytam pediatrę o Devicarp, albo sama zacznę więcej brać, żeby w mleku dostał. 😕

2019🩷
    2025🩵
  • Anuśla Autorytet

Wysłany: 12 października, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka a to ciekawe z tymi piersiami. Ja tak nie miałam nigdy, z brzuchem też nie. Patrzyłaś co internet o tym mówi?

Regina, Devikap już nie ma fajnego składu, zaczęli dodawać olej🥴 Co do wkładek, ja kilka razy dziennie muszę zmieniać a i tak jestem mokra. Muszę staniki dokupić. Ale z tego co pamiętam to to się unormuje.

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
    .........
    05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
    12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

202508277452.png
  • Ewa6 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ReginaPhalange wrote:
    Jejku biedak straszny, że tyle kupki nie robił. Mój jak w ciągu dnia nie zrobi tej jednej to już chora chodzę i kombinuje i masuję.

Dzisiaj u nas strasznie i gazy ma mały niesamowite, ciężko go uspać. Już nie wiedzieliśmy co robić. I co, wczoraj podałam znowu witaminę D po jakimś tygodniu bez. To nie może być bez związku, już trzeci raz to samo. Jutro zapytam pediatrę o Devicarp, albo sama zacznę więcej brać, żeby w mleku dostał. 😕
    Ale to wit d tak działa ? Ja mam jakąś zwykłą z DOZ apteki. Też ostatnio podawałam 4 dni pod rząd a wcześniej czasem zapominałam.

Ona 44 On 34 + 12 lenia suczka 🐕
    IVF 09.2023 nieudane 😔
    IVF 08.2024 nieudane 😔
    IVF 10.2024 start procedury z KD Bocian Poznań
    IVF 23.11.2024 transfer świeży 5.1.1
    4.1.1 i 3.1.1 na zimowisku ❄❄
    9dpt - 288
    11dpt - 584, progesteron 26
    25dpt mamy ❤ 6mm
    9w5d CRL 3,12 cm
    13w3d CRL 7cm I prenatalne
    19w4d 315g
    20w5d II prenatalne 407g 💙
    21w4d Echo serca wszystko ok
    24w4d 794g chłopaka 💙
    28w4d 1470g 💙
    30w5d III prenatalne 1688g 💙
    33w4d 2259g 💙
    37w4d 3299g 💙
    37w6d 3280g 💙 urodził się A przez cc na cito. Stan przedrzucawkowy.
  • Rzelka Autorytet

Wysłany: 13 października, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna noc z 4-godzinną przerwą 🥳
    Nie byliśmy na spacerze już 3 dni, byłam pewna, że dzisiaj się uda, ale znowu - do południa pogoda piękna, teraz leje. Nie kropi, nie popaduje, tylko leje...

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png

Wysłany: 13 października, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka wrote:
    Kolejna noc z 4-godzinną przerwą 🥳
    Nie byliśmy na spacerze już 3 dni, byłam pewna, że dzisiaj się uda, ale znowu - do południa pogoda piękna, teraz leje. Nie kropi, nie popaduje, tylko leje...

U mnie nadal słońce mam nadzieję, że tak zostanie bo na spacer też się wybieramy. U nas też 4 godziny, później 3, później 2, ale ja i tak nie wyspana. I po szczepieniu zrobiliśmy tylko 6w1 kolejne za dwa tygodnie, pediatra mówiła, że jak najbardziej można tak zrobić, w sumie nawet dobrze. Teraz obserwuję go jak szalona, mam nadzieję, że będzie ok. 🙏

2019🩷
    2025🩵
  • _KaFka_ Koleżanka

Wysłany: 14 października, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też cały czas korzystam, ze wkładek. Mnie piersi już nie swędzą. Nigdy mnie nie piekły, a przynajmniej sobie nie przypominam. Czasami coś zakłuje i jakby zaboli? Ale jest to chwilowe.
    Moj przy karmieniu też cały chodzi. Ręką macha, piers bije. Niedługo to mi sutek urwie🙄 na szczęście nie jest tak co karmienie, ale już wolałabym tak niż jak je chwile, wypluwa, je, pręży się i zaczyna płakać 😟.

Regina mój sobotę praktycznie całą przespał. Za to w niedzielę odwrotnie - całą nie spał 🫣 miał może z 4 drzemki po 10-15 min. Bałam się co to będzie w nocy, ale na szczęście padł przed 21, a wstał przed 7. Nie wiem jak on dał radę. Dzisiaj też super. Rano może pospałby dłużej, ale na 9 mieliśmy rehabilitacje więc musiałam go obudzić. Jak zajechałam (10 -15 min max) to znowu spał 😅 i znowu trzeba go było budzić. Wróciliśmy, spał. Mąż go wyjął z fotelika do łóżeczka, 5 min i już wyspany. Po 12 nie mógł zasnąć (a nie spał już prawie 2h) to włączyłam mu biały szum i jakoś sam się w łóżeczku ululał i spał dopóki szumiało czyli 30min 😅 po 13 go karmiłam i razem zasnęliśmy do 15:30🫣 później zasnął koło 17 na chwilę i po 18 padł już na nocny sen, że nawet mu tyłka nie przemyłam i tak sobie śpi na " brudasa ". Za to w nocy budził się o 23, 1:36 i 3:40. Pewnie teraz jak się obudzi to już wyspany, a matka dopiero spać pójdzie 😴

Rzelka to tylko pozazdrościć. Mi rozstępy na piersiach wyszły jak szłam do gim. Po porodzie myślałam, że zrobią się nowe bo cycki miałam wielkie. Ale na szczęście nic takiego się nie stało.

Mój już od jakiegoś czasu w nocy budzi się co 4 godziny na jedzenie, ale jest też starszy od Twojego (po szczepieniu budził się częściej, no i dzisiejsza noc. Mam nadzieję, że to chwilowe i wróci na stare tory🙏). Na początku to jeszcze go budziłam, żeby jadł co 3, ale to było bez sensu bo nie dało się go obudzić, a jak się udało to jadł max 5 min i koniec, spał dalej.

Biedne maluchy mój bierze devikap od samego początku i z tym brzuszkiem było i jest różnie. Wczoraj gdzieś wyczytałam, żeby podawać przed południem, najlepiej o stałej porze i po jedzeniu.

Też muszę kupić przynajmniej jeszcze ze dwa staniki. Mam z h&m i z Rossmanna. Wygodniejsze dla mnie są te drugie, ale sprawdziłabym teraz coś innego. A dla Was jakie są najwygodniejsze?

U nas też nie najlepiej z pogodą. Na dłuższym spacerze byliśmy w piątek 😮‍💨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października, 05:57

• Rzelka Autorytet

Wysłany: 14 października, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj chyba miałam zastój pokarmu... Chyba, bo mnie nie bolało, ani nawet nie swędziało, wręcz pierś była odrętwiała. Zaraz po karmieniu synek dalej tak strasznie płakał, stwierdziłam, że niemożliwe, że głodny, bo ledwo co karmiłam, dotykam piersi a tam jakby kamienie! Próbowałam sama coś wycisnąć, laktator, nic nie poleciało. Byłam już po prysznicu ale poszłam znów pod ciepłą wodę, ciskałam, masowałam i nic... Nakarmiłam drugą piersią i na szczęście małemu wystarczyło, ale już poddałam się i poszłam spać z duszą na ramieniu, pewna że obudzę się z ostrym zapaleniem. Kolejne karmienie i nic nie poszło, więc jeszcze dokarmiłam drugą, ale w kolejnym karmieniu już się chyba coś odblokowało bo wtedy synek co prawda musiał mocno popracować, ale opróżniło się, uffff... I teraz jest ok. W nocy moje piersi zawsze mocno nabierają więc wiem co to znaczy pełna i twarda pierś, ale to co było wczoraj to o rety... Jakby implanty z granitu. 😰

Starania od marca 2022.
    W klinice od lutego 2023
    USG 🆗
    Owulacje obecne 🆗
    Laparoskopia 🆗
    Grudzień IVF:
    AMH 3,5
    11 🥚, 3 zarodki,
    2 ❄️
    5dpt ⏸️
    6dpt HCG 58,6 🤔
    9dpt 210 😌
    11dpt 409 🥳
    18dpt 8486

age.png
  • _KaFka_ Koleżanka

Wysłany: 14 października, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzelka dobrze, że mały sobie z tym poradził i że nie miałaś jakiś dolegliwości bólowych. Sprytny chłopak 💪 Uważaj teraz na tą pierś. Ja miałam chyba wszystko i nawał i zatoj i zapalenie w przeciągu 2-3 tygodni. Nie życzę nikomu.

Wysłany: 14 października, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _KaFka_ wrote:
    Też cały czas korzystam, ze wkładek. Mnie piersi już nie swędzą. Nigdy mnie nie piekły, a przynajmniej sobie nie przypominam. Czasami coś zakłuje i jakby zaboli? Ale jest to chwilowe.
    Moj przy karmieniu też cały chodzi. Ręką macha, piers bije. Niedługo to mi sutek urwie🙄 na szczęście nie jest tak co karmienie, ale już wolałabym tak niż jak je chwile, wypluwa, je, pręży się i zaczyna płakać 😟.

Regina mój sobotę praktycznie całą przespał. Za to w niedzielę odwrotnie - całą nie spał 🫣 miał może z 4 drzemki po 10-15 min. Bałam się co to będzie w nocy, ale na szczęście padł przed 21, a wstał przed 7. Nie wiem jak on dał radę. Dzisiaj też super. Rano może pospałby dłużej, ale na 9 mieliśmy rehabilitacje więc musiałam go obudzić. Jak zajechałam (10 -15 min max) to znowu spał 😅 i znowu trzeba go było budzić. Wróciliśmy, spał. Mąż go wyjął z fotelika do łóżeczka, 5 min i już wyspany. Po 12 nie mógł zasnąć (a nie spał już prawie 2h) to włączyłam mu biały szum i jakoś sam się w łóżeczku ululał i spał dopóki szumiało czyli 30min 😅 po 13 go karmiłam i razem zasnęliśmy do 15:30🫣 później zasnął koło 17 na chwilę i po 18 padł już na nocny sen, że nawet mu tyłka nie przemyłam i tak sobie śpi na " brudasa ". Za to w nocy budził się o 23, 1:36 i 3:40. Pewnie teraz jak się obudzi to już wyspany, a matka dopiero spać pójdzie 😴

Rzelka to tylko pozazdrościć. Mi rozstępy na piersiach wyszły jak szłam do gim. Po porodzie myślałam, że zrobią się nowe bo cycki miałam wielkie. Ale na szczęście nic takiego się nie stało.

Mój już od jakiegoś czasu w nocy budzi się co 4 godziny na jedzenie, ale jest też starszy od Twojego (po szczepieniu budził się częściej, no i dzisiejsza noc. Mam nadzieję, że to chwilowe i wróci na stare tory🙏). Na początku to jeszcze go budziłam, żeby jadł co 3, ale to było bez sensu bo nie dało się go obudzić, a jak się udało to jadł max 5 min i koniec, spał dalej.

Biedne maluchy mój bierze devikap od samego początku i z tym brzuszkiem było i jest różnie. Wczoraj gdzieś wyczytałam, żeby podawać przed południem, najlepiej o stałej porze i po jedzeniu.

Też muszę kupić przynajmniej jeszcze ze dwa staniki. Mam z h&m i z Rossmanna. Wygodniejsze dla mnie są te drugie, ale sprawdziłabym teraz coś innego. A dla Was jakie są najwygodniejsze?

U nas też nie najlepiej z pogodą. Na dłuższym spacerze byliśmy w piątek 😮‍💨

U nas z brzuchem tylko ten problem, że ma dużo gazów i nie płacze przy ich oddawaniu, ale strasznie się wierci i kręci i przez sen też, że ja już nie daję rady. Dzisiaj mąż zamówił Windi, Dysia jak gdzieś tam jesteś napisz czy jak tego użyje to działa tylko chwilowo czy chociaż parę godzin spokoju 🙏. Wiem, że to tylko można sporadycznie, ale no czasami trzeba.

Mój maluch już zaczyna głużyć, prawie można z nim rozmawiać 🤣. Język wystawia jak ja mu wystawię, rączki coraz lepiej chodzą, ale kiedy nauczy się bąki puszczać o to jest pytanie! 😅

Kafka co do stanika to ja mam ten z Rosmanna i jest ok, ale nadal mnie wkurza. Najlepiej mi się nosi te z Primarka pooperacyjne z zamkiem na przodzie, ale ogólnie to każdy mnie wkurza, ostatnio noszę podkoszulkę i do niej przyklejam wkładki.

Rzelka współczuję zastoju. Ja czuję jak to się zbliża i odrazu ibuprom biorę, nawet nie czekam plus przystawiam małego na każdy możliwy sposób. To uczucie jak on wysysa ten ból, niby to boli ale też daje taką niesamowitą ulgę. 😮‍💨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października, 20:44

2019🩷
    2025🩵
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ