Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
FAktycznie do do pieluszek. Mam 10 tetrowych, ale ponoc 5 flanelowych tez sie przydaje. Nie wiem jaki rozmiar, bo wzielam takie unwersalne.
Kuzynka mowila, że te z motherhood flanelka sa swietne. W smyku je chyba wezme.
Co do wit D, wzielam, na poczatek, ale i tak zobacze jeszcze co powiedza na SR i lekarz.
Sama biore od poczatku ciazy wit D w kropelkach, taki mialam nakaz od gini, bo przed ciaza mialam jej bardzo mało ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 12:31
-
Kurcze z tymi ubrankami to każdy mówi inaczej. U nas np na SR położna powiedziała, że wyjątkami są dzieci o dł powyżej 56cm i że te ubranka 62 na początek są za duże i żeby mieć kilka na początek 56..
wniosek z tego taki, ze każdy robi jak uważalolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Ubrankami nie ma co się przejmować, jak się okażą delikatnie za duże, nic się nie stanie, a maluchy szybko rosną, więc spokojnie.
Co do kosmetyków też stawiam w większości na rossman, widziałam, że od dzisiaj są nawet promocje na niektóre, więc po weekendzie zakupię w końcu
Krem z filtrem...hmmm...myślałam o czymś lepszym, polecanych na srokao.pl, coś z tym mineralnych filtrów...zobaczę jeszcze.
Co do pieluszek, też się nie skupiałam nad rozmiarem, mam chyba z 15 tetrowych i kilka flanelowych.
W ogóle jak patrze na mój rożek, to od razu robi mi się gorąco...wczoraj na SR położna mówiła, że latem to lepiej wziąć kocyk do szpitala, no ale rożek już kupiony. Mam kilka kocyków, ale poluję jeszcze na jakiś biały bawełniany - nigdzie nie widziałam...lolka83 lubi tę wiadomość
-
Karola:) wrote:Ubrankami nie ma co się przejmować, jak się okażą delikatnie za duże, nic się nie stanie, a maluchy szybko rosną, więc spokojnie.
Co do kosmetyków też stawiam w większości na rossman, widziałam, że od dzisiaj są nawet promocje na niektóre, więc po weekendzie zakupię w końcu
Krem z filtrem...hmmm...myślałam o czymś lepszym, polecanych na srokao.pl, coś z tym mineralnych filtrów...zobaczę jeszcze.
Co do pieluszek, też się nie skupiałam nad rozmiarem, mam chyba z 15 tetrowych i kilka flanelowych.
W ogóle jak patrze na mój rożek, to od razu robi mi się gorąco...wczoraj na SR położna mówiła, że latem to lepiej wziąć kocyk do szpitala, no ale rożek już kupiony. Mam kilka kocyków, ale poluję jeszcze na jakiś biały bawełniany - nigdzie nie widziałam...
Karolka ten co podałam PHARMACERIS B BABY BEZPIECZNY KREM OCHRONNY SPF50+ DO TWARZY DLA DZIECI 50ML, ma skład dobry i filtry mineralne, wyczaiłam, w komentarzach u srokao, bo to jakaś nowość
tu o nim opinia jeszcze:
http://aneczka84.blogspot.com/2013/08/pharmaceris-baby-bezpieczny-krem.html
Masz racje ona podaje tam też kilka innych, akurat ten trafił się przy zakupie, więc jak widać nie jest zły
Co do kocyków, ja mam 2 z tesco bawelniane z promocji za 18 zl
Jeny u Was tez tak goraco? Siedze w samej bluzce i padam, a u nas w mieszkaniu raczej chłodno...zaraz chyba wyjde na nasz mały tarasik
jutro jade pod Wawe do dziadków odpocząc w jakiś krzaczorach
Dzis chyba skoncze juz zakupy w smyk i zostanie mi tylko wanienka.
Chyba wezme od razu karuzele do lozeczka i ten bujaczek, co prawda ponad 300zl, ale i tak jest na promocji, a poza tym ma swietne opinie, że jest 3 w 1...mialam zostawic na koniec ale nie wiem, czy juz teraz nie zakupic i miec z glowy...Karola:) lubi tę wiadomość
-
Karola:) wrote:W ogóle jak patrze na mój rożek, to od razu robi mi się gorąco...wczoraj na SR położna mówiła, że latem to lepiej wziąć kocyk do szpitala, no ale rożek już kupiony. Mam kilka kocyków, ale poluję jeszcze na jakiś biały bawełniany - nigdzie nie widziałam...
Ja na szczęście nie kupiłam jeszcze rożka, śpiworka i otulacza i w sumie to chyba nie będę wcale kupować..
A co do szpitala to nam na SR położna mówiła, że jak będzie tak ciepło jak dziś to żeby wziąć tylko pieluszkę flanelową do okrycia.Karola:) lubi tę wiadomość
-
BiB wrote:Ja na szczęście nie kupiłam jeszcze rożka, śpiworka i otulacza i w sumie to chyba nie będę wcale kupować..
A co do szpitala to nam na SR położna mówiła, że jak będzie tak ciepło jak dziś to żeby wziąć tylko pieluszkę flanelową do okrycia.
Ja się nie martwię, wszystko sie przyda
Rozki moga robic za jakies poklado-kocyki, otulaczek jak z lekkiego materialiku, to ponoc idealny na cieple dni, tak koleżanki mówiły, a spiworek do 6-8 miesiaca mam, wiec na pewno sie sprawdzi
Kocyki i lekkie i cieplejsze, tych ponoc warto miec kilka...
Wiadomo każda połozna mówi co innego, mysle, ze same pozniej zobaczymy co bedzie najlpesze dla maluchów metoda prób i błędówWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 14:52
Karola:), karusia lubią tę wiadomość
-
U nas w Tesco chyba nie ma kocyków, ale muszę obczaić. Chcę koniecznie bawełniany no i biały - może być jakaś aplikacja, ale kolor biały, bo chciałam go do wózka, jak taki upał - w sensie jako "prześcieradło", bo na samej pieluszce, to nie wiem, jakoś chyba tak brzydko będzie to wyglądało.
Lolka, dzięki za link do tego filtra, wezmę na pewno go pod uwagę.
U nas strasznie gorąco, do tego mamy mega ciepłe mieszkanie - myślimy poważnie nad zakupem klimy...
Bujaczek, matę i karuzelę też już bym chciała (z resztą czego ja bym nie chciała ) ale liczę na dziadków, chrzestnych i innych, może coś zakupią po urodzeniu albo sypną kasę :] jeśli nie, to kupię po porodzielolka83 lubi tę wiadomość
-
a propo kremów to pytanie czy tylko do twarzy??bi widzie ze ten Pharmaceris jest tylko do buzki i sie zastnanawiam czy nie lepiej tez do cialka od razu....ale z drugiej strony co te nasze Dzidzie beda miec odkryte hmm moze kawałek raczki???
Co myślicie???
JA flanelki wezme ze smyka:)w kropeczki he od razu mam taki spiworek i otulaczek,a skoro promocja(chyab sie konczy na dniach) to dzis zamówie:)
U mnie UPALLLLL -
misia_k1 wrote:aa w Rossmanie jak macie karte rossne, jest 20% rabatu na wszystko:) czy ktoras sie orientuje jak cenowo pielluszki pampers te biale 1 wychodza bez rabatu-aby przeliczyc czy sie opłaca jechac 25 km po nie:)
normalnie w rossmanie te białe pampersy są po 55 zł za paczkę 78sz, nie wiem jak w innych sklepach. -
Karolka ja mam z Tesco rozowy w kroliczki, a drugi cały biały z mała aplikacją kubusia puchatka ( ten był po 29zł.)
MOja kolezanka kupowala tu i chyba zadowlona:
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=28118&us_id=3519652
Ja nie chce jeszcze sobie mieszkania zastawiać, ale jak mysle, że moge zaoszczedzic sporo na tych promocjach, a i tak bede musiala kupic za miesiac to chyba wezme teraz...
U mnie rodzice dali na lozeczko, materacyk i rozne pierdy, a tesciowie deklaruja sie jakas wieksza kwotą, na wozek i inne, wiec moze tu uda sie zaoszczedzic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 15:10
Karola:) lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:a propo kremów to pytanie czy tylko do twarzy??bi widzie ze ten Pharmaceris jest tylko do buzki i sie zastnanawiam czy nie lepiej tez do cialka od razu....ale z drugiej strony co te nasze Dzidzie beda miec odkryte hmm moze kawałek raczki???
Co myślicie???
JA flanelki wezme ze smyka:)w kropeczki he od razu mam taki spiworek i otulaczek,a skoro promocja(chyab sie konczy na dniach) to dzis zamówie:)
U mnie UPALLLLL
Kotek, do buzi i mysle, ze reszte ciala, na blogu co dziewczyna opisywala to smarowala inne czesci cialka...wiec mysle ze tu nie powinno byc problemu
misia_k1 lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:czyli wychodzi 44 zł w promocji:) Dzięki Bib...tak to na wsi mieszkać-wszedzie daleko;)
Mam to samo, ale niedawno też te białe były za 44 zł, a akurat jeździłam do Krakowa na zajęcia w SR to przy okazji kupiłam, bo tak specjalnie to by mi się nie opłacało jechać bo kupowałam tylko 2 paczkimisia_k1 lubi tę wiadomość
-
lolka83 wrote:Kotek, do buzi i mysle, ze reszte ciala, na blogu co dziewczyna opisywala to smarowala inne czesci cialka...wiec mysle ze tu nie powinno byc problemu
też mi się wydaje, że jak krem jest do buzi to resztę ciałka można smarować, gorzej w drugą stronę...lolka83, Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Godzinkę na słoneczku z książką i już blada nie jestem, od razu zdrowszy wygląd
Teraz chwila relaksu i czeka mnie odkurzanie całego mieszkanie i umycie podłogi
Wczoraj przyszła naklejka dla Wikuni do pokoju, takie kolorowe drzewko - mam nadzieję, że w weekend przykleimy
Firanki, baldachim i pokrowiec na fotel do karmienia już się szyją, także niebawem pokoik będzie w pełni gotowylolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Karola:) wrote:Godzinkę na słoneczku z książką i już blada nie jestem, od razu zdrowszy wygląd
Teraz chwila relaksu i czeka mnie odkurzanie całego mieszkanie i umycie podłogi
Wczoraj przyszła naklejka dla Wikuni do pokoju, takie kolorowe drzewko - mam nadzieję, że w weekend przykleimy
Firanki, baldachim i pokrowiec na fotel do karmienia już się szyją, także niebawem pokoik będzie w pełni gotowy
Ten fotel do karmienia to specjalny czy tak go nazwalas ?
Zakupy w smyk zrobione. Zaoszczedzilam ponad 160 zł przez ta ich promocje, jednak suma ze woow, przez lezaczek za 330 zl i ta karuzele. Eh