X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No faktycznie szalejecie tak jak BiB stwierdziła :-)
    Mi jeszcze brakuje trochę rzeczy a mianowicie wszystko z apteki, pieluszki tetrowe, koszule dla mnie, fotelik samochodowy ale najdroższe już są.
    A czy ten krem do opalania BabyDream można stosować od pierwszego dnia życia? Bo nigdzie nie doczytałam tego a też chcę na początku używać całą serię BabyDream.
    A dzisiaj pochłonęłam z pół kilo truskawek mniam :-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    A dzisiaj pochłonęłam z pół kilo truskawek mniam :-)

Ja pochłonęłam ponad kilogram w postaci koktajlu... czekam aż mój żołądek się zbuntuje :P

Camilia lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chętnie poszalałabym z zakupami, ale niestety finanse mnie blokują bo kupiliśmy w tym miesiącu samochodzik dla mnie co bym miała czym synalka wozić...

No ale mam jeszcze 2 mies na dokończenie zakupów, mam nadzieję, że zdążę ;)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • am Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziś tyle do czytania po całym dniu, fajnie :)
    Co do zakupów widzę że idą pełną parą u wszystkich, ja z cierpliwością czekam na przyszły tydzień, może się uda, bo chciałabym mieć już trochę więcej rzeczy pokupowanych i spokój w głowie :)

jeśli chodzi o tą firmę pharmaceris to chyba też się skuszę na krem z filtrem dla dzidzi, ja sama używam tego przeciwko rozstępom i jestem bardzo zadowolona, więc myślę że dobra firma i dla dzieci też mają fajne kosmetyki

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • am Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do witaminek to mi położna mówiła że na początku dziecku daje się wit. D - to dostaje w szpitalu i często dają potem na 3 dni do domu, bo od 8 dnia wchodzi już witamina K plus D3 i właśnie taką poleciła mi kupić

Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotel do karmienia - heh tak go nazwałam :P to mój stary fotel, w sumie chciałam go oddać komuś za darmo, ale ktoś zaproponował, że do karmienia się przyda, no i faktycznie - szyję pokrowiec pasujący do reszty i miejmy nadzieję, że spełni swoją rolę.

Mi też zostało troszkę do kupienia, ale jak już wspominałam troszkę mnie finanse blokują przez ten ZUS ;/ ale daje sobie na spokojnie czas max do połowy czerwca, no bo te zakupy, nie ukrywajmy są przyjemne. Jakbym wszystko już miała, to do 10 lipca nie wiem co bym robiła, a ostatnio prześladuje mnie wizja, że urodzę po terminie...wczoraj na SR położna mówiła, że praktycznie nikt nie rodzi w terminie.

am lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie jeszcze duzzzoo do zakupów...w sumie ciuszków to moze kilka ciuszków bo wiekszośc dostałam od przyjaciólki to musze poprac.
    Dzis robiłam sobie liste aby pokupowac w gemini i tak zbieram info co mogę jeszcze kupic,aby raz zapłacić za przesyłke....czy ktoraś z Was ma taka listę kosmetyków witaminek dla Maluszka przygotowana??

Co do terminu porodu,to spotkałam się z opinią aby trzymac się tego wg OM...hmmm. Mnie przeraza opcja przenoszenia ciazy....

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja załozylam, ze do konca maja chce miec to z glowy.
    Skoro 36 tydzien wychodzi ok 20 czerwca, to wole nie stresować się tym wszystkim.
    U mnie też termin z miesiączki 10 lipca, z usg miedzy 26 czerwca -5 lipca, ale z ta cesarką to nie wiem :)

Dlugo zwlekalam z zakupami, dopiero ok. 7 miesiaca sie za wszystko zabralam, ale pewnie do nast tyg bedzie wiekszosc juz rzeczy.

Czerwiec chce poswiecic dla siebie, na mojego bloga, na zrobienie sześciu fotoksiazek, bo po kazdym wyjezdzie robie fotoksiazke na pamiatke (a między wrzesniem a listopadem bylismy w kilku miejscach), nie ruszylam nic. CZeka mnie przejrzenie ok 12 tys zdjec :)

Nam tez polozna mowila na SR ze wiekszosc rodzi 2 tyg wczesniej lub dwa tyg pozniej :) Jeny jak to szybko zleciało, w poniedziałek mamy przedostatnie zajecia...

Karola:) lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • am Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do produktów z apteki to mi położna podała taką listę :
    - octenisept w aerozolu, sól fizjologiczna, maść majerankowa, czopki glicerynowe dla noworodka, gaziki jałowe 5x5 cm, akatarek lub sopelek do odciągania kataru, witamina K+D3

misia_k1 lubi tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    No dziś tyle do czytania po całym dniu, fajnie :)

jeśli chodzi o tą firmę pharmaceris to chyba też się skuszę na krem z filtrem dla dzidzi, ja sama używam tego przeciwko rozstępom i jestem bardzo zadowolona, więc myślę że dobra firma i dla dzieci też mają fajne kosmetyki

Akurat ten krem na rozstepy to nie ma ciekawego składu :( http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html
    Ja sie starałam w ciązy uzywac raczej kosmetyków z tymi bardziej naturalnymi skladnikami, zreszta pisalysmy o tym wielokrotnie.

Jednak producenci maja rozne składy w swoich produktach, tak jest np. z Mustela i innymi. Więc jednak warto przeglądać, bo kosmetyk, kosmetykowi nie równy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 22:13

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • am Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 dobrze że nie widziałam tego o kremie wcześniej ;) teraz to już pewnie ostatnią tubkę dokończę i więcej nie będę potrzebować :)

lolka83 lubi tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    lolka83 dobrze że nie widziałam tego o kremie wcześniej ;) teraz to już pewnie ostatnią tubkę dokończę i więcej nie będę potrzebować :)

Ten blog jest swietny, masz analizy kosmetyków, warto zobaczyc, bo akurat część z tych znanych i droższych wcale nie jest taka fajna jak nam sie wydaje :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 23 maja 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    A ja załozylam, ze do konca maja chce miec to z glowy.
    Skoro 36 tydzien wychodzi ok 20 czerwca, to wole nie stresować się tym wszystkim.
    U mnie też termin z miesiączki 10 lipca, z usg miedzy 26 czerwca -5 lipca, ale z ta cesarką to nie wiem :)

Dlugo zwlekalam z zakupami, dopiero ok. 7 miesiaca sie za wszystko zabralam, ale pewnie do nast tyg bedzie wiekszosc juz rzeczy.

Czerwiec chce poswiecic dla siebie, na mojego bloga, na zrobienie sześciu fotoksiazek, bo po kazdym wyjezdzie robie fotoksiazke na pamiatke (a między wrzesniem a listopadem bylismy w kilku miejscach), nie ruszylam nic. CZeka mnie przejrzenie ok 12 tys zdjec :)

Nam tez polozna mowila na SR ze wiekszosc rodzi 2 tyg wczesniej lub dwa tyg pozniej :) Jeny jak to szybko zleciało, w poniedziałek mamy przedostatnie zajecia...

20 czerwca to już będzie skończony 37 tc kochana :) Znając siebie, nie będę potrafiła się skupić na niczym innym niż na myśleniu, że już niedługo urodzę...ale fajnie że masz pasje i będziesz mogła się tym zająć. Ja planuje właśnie ten ostatni miesiąc z mężem spędzić, o ile będzie mnie pracował, bo ostatnio szaleje i siedzę sama wieczorami, no ale tłumaczy, że musi, bo już niedługo będzie z nami Wiktoria i wydatki się zwiększą :)

lolka83 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • am Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 :) skorzystam następnym razem gdy będę miała coś kupować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 22:30

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moja malutka tak dziś fika,że szok!!! hehe mój skarbek mały:) też już tak mocno kochacie te maleństwa? ja Wam powiem,że my z mężem od pewnego czasu to już się śmiejemy,że tak za nią tęsknimy jak by już z nami była i gdzieś wyjechała hehe:)

am, Camilia, karusia lubią tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png

Wysłany: 24 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza niunia też chyba przedwczoraj miała taki dzień, normalnie bez przerwy kopaski :)
    Bardzo ją kochamy i już się nie mogę doczekać, aby ją zobaczyć, jak wygląda. Ostatnio powtarzam jak mantrę, że porodu się nie boję, że muszę dać z siebie wszystko aby dzieciątko jak najprędzej się urodziło! Trochę mi to pomaga :)

am lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • am Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już bliżej niż dalej do urodzin naszych dzieciaków, co ogólnie wydaje mi się takie nierealne, bo jakim cudem zleciało już tyle miesięcy ciąży, zawsze myślałam że będzie się ciągnęło
    ja ostatnio zauważyłam taką zmianę, na szczęście, mały już całą noc śpi ze mną a zaczyna się wiercić jak wstaję :) wcześniej miałam tak, że przeważnie całą noc szalał a przez dzień to tak leniwie czasem się poruszył, taki tryb jak teraz bardzo mi odpowiada i niech mu tak zostanie że będzie słodko spał po nocach :)

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe:) fajnie:)wszystkie chyba jesteśmy już ciekawe jak wyglądają te nasze maluchy:) Ale to wszystko jest niesamowite, jak my w ogóle jesteśmy stworzone...szok:P takie mnie dziś refleksje naszły:)

Karola:) lubi tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    hehe:) fajnie:)wszystkie chyba jesteśmy już ciekawe jak wyglądają te nasze maluchy:) Ale to wszystko jest niesamowite, jak my w ogóle jesteśmy stworzone...szok:P takie mnie dziś refleksje naszły:)

Oj bardzo jestem już ciekawa jak to będzie gdy po raz pierwszy zobaczę moją Kruszynkę <3 Zapewne popłaczę się ze szczęścia. To niezwykłe uczucie przecież nasze maleństwa są częścią nas i naszej drugiej połowy, stworzone z miłości. Jeszcze ich nie widziałyśmy a już tak bardzo kochamy :-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    No u mnie jeszcze duzzzoo do zakupów...w sumie ciuszków to moze kilka ciuszków bo wiekszośc dostałam od przyjaciólki to musze poprac.
    Dzis robiłam sobie liste aby pokupowac w gemini i tak zbieram info co mogę jeszcze kupic,aby raz zapłacić za przesyłke....czy ktoraś z Was ma taka listę kosmetyków witaminek dla Maluszka przygotowana??

Co do terminu porodu,to spotkałam się z opinią aby trzymac się tego wg OM...hmmm. Mnie przeraza opcja przenoszenia ciazy....

Nie martw się Kochana mi też jeszcze zostało trochę rzeczy do kupienia. Daję sobie czas do końca czerwca, ewentualnie pojedyncze rzeczy dokupię na początku lipca (termin mam na 25 lipca, w szpitalu mam się stawić 21 lipca- cesarka). Ciuszki i pościel też zamierzam wyprać gdzieś na początku lipca żeby wszystko było świeże i wtedy też mąż skręci łóżeczko.
    A taka lista zakupów z apteki faktycznie by się przydała:-)
    Lolka możemy się do Ciebie ładnie uśmiechnąć i prosić o pomoc? :-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ