Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzis bylam u mojego ginia szpitalnego, ktory bedzie mnie ciął.
Wstepnie 1-7 lipca przewiduje cesarkę. Od dziś wizyty co 2 tygodnie.
Usg mi nie robil, bo tamta ginia mi robila w zeszlym tygodniu.
Na nastepnej, albo pod koniec czerwca powie dokładnie, ktory dzien.
Powiedział, że musimy sprawdzic, jak mała przybiera na wadze, jak przepływy, jak szyjka, aby jej wczesniej nie wyciagnąc, ani za pozno...
Takze tylePaula_29, misia_k1, Karola:), Camilia lubią tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:Hej Dziewczyny,mam neta.
Musze lezec,narazie kroplowkaz magnezem i badania robia. Jutro okaze sie co do terapi sterydami.szyjka miekka rozpulchniona szykuje sie na porod...pytalam o szew lub krazek ale lekarz mowil ze to zakladaja do 32 tyg...zobaczymy co na wizycie poranej powiedza.
Maly 1800 wazy.
Na sali jestem z fajnymi dziewczynami,akurat w tym szpitalu chce rodzi wiec obczaje co i jak.
Mam nadzieje ze mnie potrzymają kilka dni,aczkolwiek wstepnie mowia o 3!!
Comnie przeraza że tak krotko,bo to bedzi znaczyc ze Malemu plucka sie rozwina i bede czekac na porod w domuuu!
Misia, może jednak uda sie trochę wytrzymać...trzymam kciuki, aby wszystko było ok. Najważniejsze malenstwomisia_k1 lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:Hej Dziewczyny,mam neta.
Musze lezec,narazie kroplowkaz magnezem i badania robia. Jutro okaze sie co do terapi sterydami.szyjka miekka rozpulchniona szykuje sie na porod...pytalam o szew lub krazek ale lekarz mowil ze to zakladaja do 32 tyg...zobaczymy co na wizycie poranej powiedza.
Maly 1800 wazy.
Na sali jestem z fajnymi dziewczynami,akurat w tym szpitalu chce rodzi wiec obczaje co i jak.
Mam nadzieje ze mnie potrzymają kilka dni,aczkolwiek wstepnie mowia o 3!!
Comnie przeraza że tak krotko,bo to bedzi znaczyc ze Malemu plucka sie rozwina i bede czekac na porod w domuuu!
Kochana trzymam kciuki bardzo mocno by dzidzia jeszcze pomieszkała kilka tygodni w Twoim hotelu all inclusive Musi być wszystko dobrze!misia_k1 lubi tę wiadomość
-
Paulina23 wrote:no ja dziś porobiłam sobie zakupy w rosmanie z rabatem i jestem zadowolona:) pampersy, kosmetyki i parę rzeczy dla siebie do szpitala:)
Wzielam ta karte, musze ja zarejestrowac, tyle, ze ja nie widzialam u nas pampersów w przecenie... -
lolka83 wrote:Wlasnie odpakowaliśmy termometr, trzeba wczesniej przeczytac instrukcje, bo ja latalam i piszczalam, że cos nie działa, a miałam włączony na tryb przedmiotów
haha
Działa jak należy. Jest podręczny, do tego etiu, mierzy w ciagu 1 sek i jest wszystko ok
Mogłabyś jeszcze raz napisać jak on się nazywa? Myślałam, że mam w zakładce, ale jednak się pomyliłam, a nie bardzo chce mi się te str wertować, bo jednak trochę ostatnio naskrobałyście -
Paula_29 wrote:Hej BiB
Właśnie wróciłam z USG III trymestru, mała przez ostatnie 2 tyg przybrała pół kilo i waży 2100, przewidywany termin porodu (na podstawie wszystkich genetycznych) lekarz określił na 15 lipca
Powiedział, że to bardziej prawdopodobne niż z OM
Reszta ok, przepływy, wody płodowe, łożysko I stopnia
BiB ja już dawno kupiłam termometr, jakieś 2, 3 m-ce zanim w ciąże zaszłam.
Kupiłam w Lidlu, taki do czoła i ucha, nie jest żadnej znanej firmy ale nie miałam do niego zastrzeżeń do tej pory więc nie kupuje innego
Ale Twoja Kluseczka już duża jest, fajniePaula_29 lubi tę wiadomość
-
Paulina23 wrote:no ja dziś porobiłam sobie zakupy w rosmanie z rabatem i jestem zadowolona:) pampersy, kosmetyki i parę rzeczy dla siebie do szpitala:)
Co kupujecie specjalnego dla siebie do szpitala?
PS. Jak to jest z tą kartą: bo przy rejestracji trzeba podać odpowiednią placówkę (w sensie konkretny sklep), a to znaczy, ze ten rabat działa tylko w tym jednym rossmanie, czy we wszystkich?
Ja się wybieram na zakupy jutro, mam nadzieję, że nie ogłoszę przy tym bankructwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 22:23
-
Też zrobiłam te zakupy w Rossmanie. Na półce jest normalna cena tych pampersów a rabat 20% naliczają przy kasie
Wydaje mi się że podajesz orientacyjnie rossmann najbliżej Ciebie ale zakupy możesz zrobić w każdym, ale lepiej się zapytaj
Sprawdźcie też sobie czy rabat wchodzi bo jak ja robiłam zakupy to niektórym dziewczynom nie wchodziło, bo coś się tam wieszało
Ja też mam 1 białe, a 2 już zielone
BiB ja do szpitala mam podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, majtki jedno i wielorazowe bo nie wiem które się bardziej przydadzą,wkładki laktacyjne szare mydło, podkładki toaletowe, octenisept i jeszcze zamierzam dokupić tantum rosa
Ale to chyba nic specjalnego -
lolka83 wrote:Ja dzis bylam u mojego ginia szpitalnego, ktory bedzie mnie ciął.
Wstepnie 1-7 lipca przewiduje cesarkę. Od dziś wizyty co 2 tygodnie.
Usg mi nie robil, bo tamta ginia mi robila w zeszlym tygodniu.
Na nastepnej, albo pod koniec czerwca powie dokładnie, ktory dzien.
Powiedział, że musimy sprawdzic, jak mała przybiera na wadze, jak przepływy, jak szyjka, aby jej wczesniej nie wyciagnąc, ani za pozno...
Ja właśnie się zastanawiam czy jak pójdę teraz na wizytę to też mi ustali co dwa czy będę dalej co miesiąclolka83 lubi tę wiadomość
-
Mam to co Paula i tantum rossa.
Pampersy tez 1 biale i 2 zielone.kupilam tez 2 opak dady 1,bo moj Jasieniek to z tych drobniejszych wagowo.
Wybaczcie bledy,pisze lewa reka bo w prawej dl welfron i szczypieeee....dostałam juz pierwsaa dawdke sterydow, jeszcze dwie.lolka83, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
BiB wrote:Mogłabyś jeszcze raz napisać jak on się nazywa? Myślałam, że mam w zakładce, ale jednak się pomyliłam, a nie bardzo chce mi się te str wertować, bo jednak trochę ostatnio naskrobałyście
http://www.ceneo.pl/24360946
Rossmax Termometr Bezdotykowy Ha 500BiB lubi tę wiadomość
-
BiB wrote:no wiem ciekawe, czy w rzeczywistości też są takie ładne. Ja wciąż mam niedobór kocyków, więc planuję kupić z 2
też planuję zobaczyć i jak będą fajne to jeden na pewno wezmę
co do konkretnego sklepu to jeszcze nie robiłam w nim zakupów, a przed pierwszymi z kartą zapytałam w kasie czy moja karta jest na pewno aktywna