Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No u mnie tak samo nisko, jakoś tak bardzo się nie martwię, myślę, że parę tygodni wytrzymamy a w 36 nawet jakby się dzidzia urodziła to myślę że już bezpieczna jest, także byle te 4 tygodnie jeszcze:)
misia_k1 lubi tę wiadomość
-
No tak naprawdę dziewczynki to mało nam zostało już my wczoraj z mężem byliśmy u znajomych którzy mają 4 miesięczną córeczkę Super:) tak już bym chciała ją mieć byliśmy też wczoraj w szkole rodzenia i mieliśmy o karmieniu piersią, powiem Wam,że to taka super sprawa, chciałabym bardzo karmić choć uprzedzała,że początki nie będą takie łatwe:P ale co nas nie zabije to nas wzmocni...
am, misia_k1, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Paula ja też co jakiś czas mam takie bóle brzucha jakby miesiączkowe. Do tego bolą mnie plecy i nogi. Mówiłam o tym lekarzowi a on na to, że jeżeli nie są one bardzo mocne i nie powtarzają się codziennie to nie mam się martwić. Chciałabym by skończył się już 36 tc to lekko by mi ulżyło psychicznie, że dzidzia ma już wszystko rozwinięte. No ale to jeszcze 4 tygodnie.
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Iwo wrote:Pozdrawiam dziewczyny z oddzialu patologii ciazy, skurcze- twardnienie brzucha co 5 min z bolami miesiaczkowymi. Ale na szczescie juz sie wyhamowaly. Szyjka skrocona, ale trzyma. Maly wazy 2 kg. Jestem dobrej mysli.
Kochana trzymam kciuki by wszystko było dobrze i by Maluszek jeszcze nie chciał się wyprowadzać z Twojego brzuszka.
Też pewnie dostaniesz sterydy na rozwój płuc? Co mówi lekarz?Iwo lubi tę wiadomość
-
Iwo wrote:Wczoraj wieczorem macica zaczela mi sie stawiac, ale tym sie nie przejmowalam na tym etapie ciazy. AAle od rana od 8 doslownie co kilka min skurcze, stawianie macicy z bolami miesiaczkowymi. Szyjka skrocila sie do 2 cm z 4 cm w 28 tyg. Zadne leki przyjete rano- buscopan, czopek ze scopolanem, magnez u luteina mi nie pomogly. Wiec zostawili mnie w szpitalu. Macica caly czas sie stawia, alu juz tak nie boli. Dostaje nitrendypine. No dziewczyny jestes coraz blizej koncowki, musimy byc gotowe na takie akcje. Pozdrawiam
Z tego co wyczytałam Nitrendypina jest na obniżenie ciśnienia tętniczego krwi tak? -
jejku nie straszcie dziewczyny:) co was tak wzięło,fakt jesteśmy coraz bliżej.....i trzeba byc uszykowanym na takie akcje.Zaraz po waszych wpisach poleciałam torbe spakowac do szpitala bo w sumie też brzuch ze 3 razy dziennie twardnieje i boli na okres.ech..
-
No dziewczynki, ja Was rozumiem, każda chce już dzidziusia mieć na świecie, ale żeby o tak o? Dwie prawie tego samego dnia do szpitala poszły! Oczywiście dziewczyny żartuję, trzymajcie się tam dzielnie, podchowajcie jeszcze w brzusiach te kruszynki
Kochane a wytłumaczcie, mi o co chodzi z tym stawianiem się macicy? Pierwszy raz się spotykam z tym określeniem?misia_k1 lubi tę wiadomość
-
Robi się strasznie, dziewczyny trzymajcie się i poczekajcie jeszcze te parę tygodni
ja to chyba jutro spakuję tą torbę, bo zaczynam mieć porządnego stresa, a dodatkowo jak mnie coś zaboli - właśnie jak przed @ to już w ogóle, byle do 20 czerwca jakoś wytrzymać... -
No prosze Iwo jak te naszE Kruszynki pchaja sie na swiat i to w tym samym momencie...!
Moj 1850g,dzis ostatni zastrzyk sterydow.biore tez nystatyne i duphaston.magnez w kroplowce cala noc miala. Mam lezec.szyjka z 36 do25mm i z 25 w ciagu 10dni do 15mm.
Jutro rano usg szyjki i zobacza,najwazniejsze ze plucka sie rozwina,a potem lezenie aby Maly chociaz dobił 2700...a wiesz Iwo moze jeszcze w 39 tyg bedziemy w dwupaku;)chociaz moj lekarz watpi.
Jak sie czujesz?.
Ja też pozytywnie nastawiona jestem i zrobie wszystko aby Maly przekroczyl granice 2400. -
karusia wrote:Cześć Agagita, ja osobiście nie kupuję nosidełka, bo po rozmowie z fizjoterapeutą dowiedziałam się, że nie ma nic gorszego dla kręgosłupa dziecka... Tak samo jak noszenie niemowlęcia do 4 mieś. na wznak, w pozycji pionowej... Ale to indywidualna decyzja każdej mamusi
Yyyy, jak to nie powinno się nosić dziecka w pozycji pionowej?Kurczę, pierwsze słyszę...