Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
I wychodzimy, szyjka stabilna tzn nie skrocila sie.duphaston do 36 tyg mam brac. Zdziwilam sie ze lekarz powiedzial,ze az tak lezec nie musze. ?.no ale jak nie musze skro Jasiu tak nisko jest eh.ja tam swohe zrobie byleby wytrwac do 38 tyg.
A Iwo Ty jak tam się trzymasz???am, karusia, ewelina84, Karola:), Iwo, Paula_29, Camilia lubią tę wiadomość
-
misia, super, że wychodzisz!! trzymaj się tam i dbaj o Was
Dzięki dziewczyny, w takim razie jestem już pewna, że to te skurcze
Iwo, masz rację, nigdy nie wiesz co się może stać, ja też na dniach podpisuję umowę z pbkm, żeby w razie czego, małą nas nie zaskoczyła i nie pojawiła się na świecie zbyt szybko...
misia_k1, Iwo lubią tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:I wychodzimy, szyjka stabilna tzn nie skrocila sie.duphaston do 36 tyg mam brac. Zdziwilam sie ze lekarz powiedzial,ze az tak lezec nie musze. ?.no ale jak nie musze skro Jasiu tak nisko jest eh.ja tam swohe zrobie byleby wytrwac do 38 tyg.
A Iwo Ty jak tam się trzymasz???
Będzie dobrze:) ja też mam synusia Jasia:) tyle że ma już 8 lat:)misia_k1 lubi tę wiadomość
-
Iwo,ja tez wczoraj zalamke po 2 dniach zlapalam. Najważniejsze ze jestes pod dobra opieka w szpitalu, i nie moga sie ,,wykrecic" np z Twoich pytań bo masz pojecie, w końcu jestes lekarzem;)
Kazdy dzien jest wazny.
Moja kolezanka z saali dzis cesarke miala Malutki Nikos 2300 i 52 cm, tez drobniutki jak nasze chlopaki ale on w 37 tyg sie rodzil. A Twoj juz ma 2kg. Na pewno leki zadzialaja.oszczedzaj sie:)Iwo lubi tę wiadomość
-
Iwo wrote:Super misia, ze wychodzisz. Oszczedzaj sie mimo wszystko Ja zostaje na oddziale do wt, tak mi leki rozpisali. Troszke sie podlamalam, ale jak trzeba to trzeba
Iwo i misia nie łamcie się, dobrze będzie, trzymamy za Was kciukasyIwo, lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, chwilę mnie nie było - ale mam zaległości!
Wlaśnie skonczyłam SR, jestem zadowolona, udało się też zobaczyć sale porodowe w szpitalu, w którym planuję rodzić.
Misia i Iwo - trzymajcie się, na pewno wszystko będzie dobrze!! Jesteście bardzo dzielne, dziewczyny.
Muszę w koncu poprasować wszystkie ciuszki, bo nigdy nie wiadomo, kiedy Mały zechce wyjść.. a dziś zaczynamy 34 tydz.misia_k1, Paula_29, Iwo, lolka83, karusia lubią tę wiadomość
-
Dobrze, że ja już mam wszystko poprane i poprasowane. Nie wyobrażam sobie stać teraz z żelazkiem tyle godzin i w te upały prasować, dziewczyny zaangażujcie tatusiów
Wyjęłam dzisiaj z szafy walizki i torby, aby oblukać w co się spakować. No i dla siebie wybrałam taką małą walizeczkę, a dla niuńki jeszcze mniejszą. Dla małej to na pewno się zmieszczę - bo ubranka mało zajmują, pampersy wezmę z 20-30 szt. bo szpital zapewnia (ale w razie co), chusteczki, pieluszki tetrowe i kocyk. Rożek i poduszka do karmienia- tego nie będę pakować do torby bo za dużo miejsca.
No a do siebie - nie wiem w sumie czy uda mi się spakować wszystko do tej walizeczki, bo zaczęłam wkładać już niektóre rzeczy i zrobiło się mało miejsca, a kosmetyki sporo zajmują, no zobaczę...poza tym chciałabym podzielić torbę - z jednej strony do porodu, z drugiej strony "po". Jeeeny dziewczyny to już tak blisko i takie nieuniknioneam, lolka83 lubią tę wiadomość
-
Karola zazdroszczę że masz już za sobą to prasowanie, ja się tak zbieram i zbieram ... co prawda nie wszystko jeszcze kupione i wyprane ale już by było co prasować
Dziś w końcu puściłam to zamówienie z gemini,trzeba się poważnie zabrać za to pakowanie bo teraz to mam tylko stres niepotrzebny że wszystko w rozsypce, zakupy się przesuwają w czasie mąż ciągle w pracy a sama po łóżeczko nie pojadę może w przyszłym tygodniu się uda, a tu jeszcze malowanie nas czeka, a czasu coraz mniej, nie mogę uwierzyć że się maj kończy ....lolka83, Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Mnie na szczęście zostało tylko jeszcze jedno pranie do zrobienia i wyprasowania, reszta już poukładana w komodzie.
Zakupy też już prawie kończe, została mi do kupienia jeszcze pościel (wciąż się waham) no i termometr..lolka83, Paula_29, Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Hello,
oj faktycznie dzieje się, IWo trzymaj się!!!!
Misia ty kochana również !
Musi byc dobrze
Ja dziś byłam u okulisty po zaświadczenie dla ginia...dostałam opieprz, że powinnam zrobic tą fotokoagulacje, że jeszcze moge, ale ja sie juz nastawilam po...nie bede kombinować...Okulistka, ze w tym przypadku, na pewno cc.
No to ja to wiem.
Co do rzeczy, przyszlo mi wszystko ze smyka, czyli te rzeczy z motherhood, podgrzewacz-sterylizator (5 w 1 Abakus), karuzelka i ten lezaczek-bujaczek...wyglada swietnie, zobaczymy czy sie sprawdzi.
Ostatnia partia z allegro w następnym tyg, czyli wanienka, stojaczek i pare pierdów...wszystko bedzie...czekaja mnie tylko pieluchy...
JA tez nie mam nic poprasowanego i popranego...postanowilam,z e zrobie to na poczatku czerwca Chociaż teraz 34 tydzien juz leci...rany...
Ostatnio zaczynam miec takie lekkie bole jak na miesiaczke, co prawda nie boli, taki dyskomfort, gin mowi, ze to normalne, ale mam teraz wizyty dosc czesto to wszystko niech mi sprawdzajaPaula_29, Karola:), am lubią tę wiadomość
-
Ja też mam bóle jak na miesiączkę, praktycznie codziennie, ale wiem, że to normalne, więc na razie luzik. Do tego mała się znowu jakoś dziwnie ułożyła, po przekątnej i strasznie wypycha się, czasami tak boli, że jak idę to muszę się zatrzymać bo nie da rady zrobić kroku.
U mnie zostało do kupienia - pościel, rzeczy apteczne (po weekendzie puszczę zamówienie w gemini), no i dla mnie jeszcze kilka rzeczy do szpitala i to chyba też w następnym tygodniu. Także coraz mniejam lubi tę wiadomość
-
Zobaczcie Mamusie jak zlecialo nam....gdzie tam zaczynalysmy w 2013 a teraz juz za kilka tyg zacznie sie rozpakowywanie....
Ahhh a tak myslalam,ze te 9 miesiecy bedzie sie ciaglo a tu minelo tak szybciutkooo szok!Karola:), am, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
A mi dzis kumpela mowila, ze ona prala materiał wozka, razem chyba z ta gabka w srodku...
Kurcze, to tez trzeba?
Ja juz glupieje, co do wlasnie wozka...tez sie zastanawiam, co nalezy wsadzac...mzoe wystarczy zwykla pieluszka lub przescieradelko?
hmmm
mi zostały do kupienia staniki i tez nie wiem jakie w koncu wybrac ;/ -
Mój wózek wyściełany jest białym materiałem bawełnianych i myślałam, że w upały, to albo na pieluszce albo właśnie jeszcze na jakimś bawełnianym białym kocyku (którego jeszcze nie kupiłam) będę kładła małą, ale im więcej zaczęłam czytać, to już sama nie wiem...poduszka chyba do mnie nie przemawia, bo myślałam, że noworodek powinien na równym leżeć/spać...Jak będzie zimniej to mam super, cieplutki kocyk i wtedy np. prześcieradło na spód lub inny kocyk. Chociaż są też pościele do wózka...szok już sama nie wiem...
am lubi tę wiadomość
-
Karola:) wrote:Mój wózek wyściełany jest białym materiałem bawełnianych i myślałam, że w upały, to albo na pieluszce albo właśnie jeszcze na jakimś bawełnianym białym kocyku (którego jeszcze nie kupiłam) będę kładła małą, ale im więcej zaczęłam czytać, to już sama nie wiem...poduszka chyba do mnie nie przemawia, bo myślałam, że noworodek powinien na równym leżeć/spać...Jak będzie zimniej to mam super, cieplutki kocyk i wtedy np. prześcieradło na spód lub inny kocyk. Chociaż są też pościele do wózka...szok już sama nie wiem...
Mi też się właśnie wydaje że skoro w łóżeczku nie kładzie się dziecka na podusię to tak samo we wózku na płaskim powinno leżeć.
Ja zakładam że pieluszka czy kocyk w zależności od potrzeby będą ok, ewentualnie jak dziecko podrośnie to tą podusię można - jakiegoś zwykłego jaśka zapewne tam włożę. Poza tym w razie pierwszych spacerów myślałam że będę korzystać z fotelika, a on ma taką wyściółkę dla noworodka i to wystarczy, w końcu w lecie to raczej kołderka do wózka się nie przyda.Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość