Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wychodzimy, szyjka stabilna tzn nie skrocila sie.duphaston do 36 tyg mam brac. Zdziwilam sie ze lekarz powiedzial,ze az tak lezec nie musze. ?.no ale jak nie musze skro Jasiu tak nisko jest eh.ja tam swohe zrobie byleby wytrwac do 38 tyg.

A Iwo Ty jak tam się trzymasz???

am, karusia, ewelina84, Karola:), Iwo, Paula_29, Camilia lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia, super, że wychodzisz!! trzymaj się tam i dbaj o Was :)

Dzięki dziewczyny, w takim razie jestem już pewna, że to te skurcze :)

Iwo, masz rację, nigdy nie wiesz co się może stać, ja też na dniach podpisuję umowę z pbkm, żeby w razie czego, małą nas nie zaskoczyła i nie pojawiła się na świecie zbyt szybko... :)

misia_k1, Iwo lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    I wychodzimy, szyjka stabilna tzn nie skrocila sie.duphaston do 36 tyg mam brac. Zdziwilam sie ze lekarz powiedzial,ze az tak lezec nie musze. ?.no ale jak nie musze skro Jasiu tak nisko jest eh.ja tam swohe zrobie byleby wytrwac do 38 tyg.

A Iwo Ty jak tam się trzymasz???

Będzie dobrze:) ja też mam synusia Jasia:) tyle że ma już 8 lat:)

misia_k1 lubi tę wiadomość

• Iwo Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 18:29

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo,ja tez wczoraj zalamke po 2 dniach zlapalam. Najważniejsze ze jestes pod dobra opieka w szpitalu, i nie moga sie ,,wykrecic" np z Twoich pytań bo masz pojecie, w końcu jestes lekarzem;)
    Kazdy dzien jest wazny.

Moja kolezanka z saali dzis cesarke miala Malutki Nikos 2300 i 52 cm, tez drobniutki jak nasze chlopaki ale on w 37 tyg sie rodzil. A Twoj juz ma 2kg. Na pewno leki zadzialaja.oszczedzaj sie:)

Iwo lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:
    Super misia, ze wychodzisz. Oszczedzaj sie mimo wszystko :) Ja zostaje na oddziale do wt, tak mi leki rozpisali. Troszke sie podlamalam, ale jak trzeba to trzeba

Iwo i misia nie łamcie się, dobrze będzie, trzymamy za Was kciukasy :)

Iwo, lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, chwilę mnie nie było - ale mam zaległości!

Wlaśnie skonczyłam SR, jestem zadowolona, udało się też zobaczyć sale porodowe w szpitalu, w którym planuję rodzić.

Misia i Iwo - trzymajcie się, na pewno wszystko będzie dobrze!!:) Jesteście bardzo dzielne, dziewczyny.

Muszę w koncu poprasować wszystkie ciuszki, bo nigdy nie wiadomo, kiedy Mały zechce wyjść.. a dziś zaczynamy 34 tydz.

misia_k1, Paula_29, Iwo, lolka83, karusia lubią tę wiadomość

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanowilam 2 tyg polezec, 12 czerwca kontrola szyjki.do tego czasu zakupy on line a po 12 pranie,prasowanie.meza musze w to zaangazowac i oczywiscie torbe spakowac.

am, Paula_29, Iwo, lolka83, Camilia lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że ja już mam wszystko poprane i poprasowane. Nie wyobrażam sobie stać teraz z żelazkiem tyle godzin i w te upały prasować, dziewczyny zaangażujcie tatusiów :)
    Wyjęłam dzisiaj z szafy walizki i torby, aby oblukać w co się spakować. No i dla siebie wybrałam taką małą walizeczkę, a dla niuńki jeszcze mniejszą. Dla małej to na pewno się zmieszczę - bo ubranka mało zajmują, pampersy wezmę z 20-30 szt. bo szpital zapewnia (ale w razie co), chusteczki, pieluszki tetrowe i kocyk. Rożek i poduszka do karmienia- tego nie będę pakować do torby bo za dużo miejsca.
    No a do siebie - nie wiem w sumie czy uda mi się spakować wszystko do tej walizeczki, bo zaczęłam wkładać już niektóre rzeczy i zrobiło się mało miejsca, a kosmetyki sporo zajmują, no zobaczę...poza tym chciałabym podzielić torbę - z jednej strony do porodu, z drugiej strony "po". Jeeeny dziewczyny to już tak blisko i takie nieuniknione :P

am, lolka83 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • am Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola zazdroszczę że masz już za sobą to prasowanie, ja się tak zbieram i zbieram ... co prawda nie wszystko jeszcze kupione i wyprane ale już by było co prasować :)
    Dziś w końcu puściłam to zamówienie z gemini,trzeba się poważnie zabrać za to pakowanie bo teraz to mam tylko stres niepotrzebny że wszystko w rozsypce, zakupy się przesuwają w czasie :( mąż ciągle w pracy a sama po łóżeczko nie pojadę :( może w przyszłym tygodniu się uda, a tu jeszcze malowanie nas czeka, a czasu coraz mniej, nie mogę uwierzyć że się maj kończy ....

lolka83, Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na szczęście zostało tylko jeszcze jedno pranie do zrobienia i wyprasowania, reszta już poukładana w komodzie.

Zakupy też już prawie kończe, została mi do kupienia jeszcze pościel (wciąż się waham) no i termometr..

lolka83, Paula_29, Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,
    oj faktycznie dzieje się, IWo trzymaj się!!!!

Misia ty kochana również :) !
    Musi byc dobrze :)

Ja dziś byłam u okulisty po zaświadczenie dla ginia...dostałam opieprz, że powinnam zrobic tą fotokoagulacje, że jeszcze moge, ale ja sie juz nastawilam po...nie bede kombinować...Okulistka, ze w tym przypadku, na pewno cc.
    No to ja to wiem.

Co do rzeczy, przyszlo mi wszystko ze smyka, czyli te rzeczy z motherhood, podgrzewacz-sterylizator (5 w 1 Abakus), karuzelka i ten lezaczek-bujaczek...wyglada swietnie, zobaczymy czy sie sprawdzi.

Ostatnia partia z allegro w następnym tyg, czyli wanienka, stojaczek i pare pierdów...wszystko bedzie...czekaja mnie tylko pieluchy...

JA tez nie mam nic poprasowanego i popranego...postanowilam,z e zrobie to na poczatku czerwca :) Chociaż teraz 34 tydzien juz leci...rany...

Ostatnio zaczynam miec takie lekkie bole jak na miesiaczke, co prawda nie boli, taki dyskomfort, gin mowi, ze to normalne, ale mam teraz wizyty dosc czesto to wszystko niech mi sprawdzaja :)

Paula_29, Karola:), am lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 30 maja 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam bóle jak na miesiączkę, praktycznie codziennie, ale wiem, że to normalne, więc na razie luzik. Do tego mała się znowu jakoś dziwnie ułożyła, po przekątnej i strasznie wypycha się, czasami tak boli, że jak idę to muszę się zatrzymać bo nie da rady zrobić kroku.

U mnie zostało do kupienia - pościel, rzeczy apteczne (po weekendzie puszczę zamówienie w gemini), no i dla mnie jeszcze kilka rzeczy do szpitala i to chyba też w następnym tygodniu. Także coraz mniej :)

am lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie natomiast ostatnio coraz częściej kłuje w środku, ale to kurczę tak mocno, że mnie dosłownie ścina z nóg. Ostatnio takie "ataki" mam zawsze na mieście i wtedy trzymam się jakiegoś ogrodzenia jak idiotka, na szczęście po chwili przechodzi...

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie Mamusie jak zlecialo nam....gdzie tam zaczynalysmy w 2013 a teraz juz za kilka tyg zacznie sie rozpakowywanie....
    Ahhh a tak myslalam,ze te 9 miesiecy bedzie sie ciaglo a tu minelo tak szybciutkooo szok!

Karola:), am, Paula_29 lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png

Wysłany: 30 maja 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zleciało też nie wiem kiedy :)

Mam pytanie - dziewczyny co będziecie wkładały do wózka? Jakiś materacyk, pościel, prześcieradło, kocyk czy tylko pieluszkę ?

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podusie i kocyk lub pieluszke w zaleznosci od pogody

Karola:) lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzis kumpela mowila, ze ona prala materiał wozka, razem chyba z ta gabka w srodku...
    Kurcze, to tez trzeba?

Ja juz glupieje, co do wlasnie wozka...tez sie zastanawiam, co nalezy wsadzac...mzoe wystarczy zwykla pieluszka lub przescieradelko?

hmmm

mi zostały do kupienia staniki i tez nie wiem jakie w koncu wybrac ;/

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 30 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wózek wyściełany jest białym materiałem bawełnianych i myślałam, że w upały, to albo na pieluszce albo właśnie jeszcze na jakimś bawełnianym białym kocyku (którego jeszcze nie kupiłam) będę kładła małą, ale im więcej zaczęłam czytać, to już sama nie wiem...poduszka chyba do mnie nie przemawia, bo myślałam, że noworodek powinien na równym leżeć/spać...Jak będzie zimniej to mam super, cieplutki kocyk i wtedy np. prześcieradło na spód lub inny kocyk. Chociaż są też pościele do wózka...szok :P już sama nie wiem...

am lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • am Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Mój wózek wyściełany jest białym materiałem bawełnianych i myślałam, że w upały, to albo na pieluszce albo właśnie jeszcze na jakimś bawełnianym białym kocyku (którego jeszcze nie kupiłam) będę kładła małą, ale im więcej zaczęłam czytać, to już sama nie wiem...poduszka chyba do mnie nie przemawia, bo myślałam, że noworodek powinien na równym leżeć/spać...Jak będzie zimniej to mam super, cieplutki kocyk i wtedy np. prześcieradło na spód lub inny kocyk. Chociaż są też pościele do wózka...szok :P już sama nie wiem...

Mi też się właśnie wydaje że skoro w łóżeczku nie kładzie się dziecka na podusię to tak samo we wózku na płaskim powinno leżeć.
    Ja zakładam że pieluszka czy kocyk w zależności od potrzeby będą ok, ewentualnie jak dziecko podrośnie to tą podusię można - jakiegoś zwykłego jaśka zapewne tam włożę. Poza tym w razie pierwszych spacerów myślałam że będę korzystać z fotelika, a on ma taką wyściółkę dla noworodka i to wystarczy, w końcu w lecie to raczej kołderka do wózka się nie przyda.

Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ