Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
lolka83 wrote:A mi dzis kumpela mowila, ze ona prala materiał wozka, razem chyba z ta gabka w srodku...
Kurcze, to tez trzeba?
Ja juz glupieje, co do wlasnie wozka...tez sie zastanawiam, co nalezy wsadzac...mzoe wystarczy zwykla pieluszka lub przescieradelko?
hmmm
mi zostały do kupienia staniki i tez nie wiem jakie w koncu wybrac ;/
a apropo to rzeczy typu rożek, ochraniacz do łóżeczka prałyście i prasowałyście bo nie wiem sama, bo to jest z tym wypełnieniem, niby piszą że można prać ..... -
Co do ubranek to jednak trzeba uprac i wyprasować...
smieszy mnie to, jak z jakas kumpela rozmawiam lub ciotka, to tekst, a wiesz, że wszystko musisz uprac i uprasowac...rany czuje sie jak jakis nowicjusz...
he
No wlasnie ja chyba bede wkladac do wozka kocyk lub pieluche, chyba ze kupie prześcieradełko, widzialam na gumke, ale zeby z rozmiarem trafic i zebym sie nic nie marszczylo...
Na SR mowili, ze jak bedziemy wieźli dzidzie do domu, do fotelika koniecznie trzeba wsadzić pieluchę...np. tetrową.
Co do prania na pewno sie pierze rozki i te ochroniacze, tylko wlasnie czy trzeba koniecznie? NIby jednak dziecko bedzie w nich przebywać...
-
lolka83 takie prześcieradełko było by super, nawet nie wiedziałam że coś takiego można dostać, jeszcze nie mam wózka więc z rozmiarem nie trafię, ale popatrzę jak będę już wiedzieć jaką wielkość potrzebuję
a tą pieluchę to pod spód, tak żeby wyścielić fotelik ? bo słyszałam że też na wierzch - tak żeby okryć dzieckololka83 lubi tę wiadomość
-
Paranoja z tym praniem
Bym wstawiła zdjęcie z sesji, bo jedno już babka mi przesłała, reszta do środy, ale nie wiem jak to zrobić, a dwa nie wiem, czy wypada tak się obnażyć chociaż podejrzewam, że zdjęcia maluszków się pojawią, więc mamusia w dwupaku też mogłaby by byćlolka83, am, misia_k1, karusia, Camilia lubią tę wiadomość
-
am wrote:lolka83 takie prześcieradełko było by super, nawet nie wiedziałam że coś takiego można dostać, jeszcze nie mam wózka więc z rozmiarem nie trafię, ale popatrzę jak będę już wiedzieć jaką wielkość potrzebuję
a tą pieluchę to pod spód, tak żeby wyścielić fotelik ? bo słyszałam że też na wierzch - tak żeby okryć dziecko
Tak pod spód ta pieluszka. Tłumaczyli dokładnie o co chodzi, ale nie słuchałam chyba w tym momencie, tylko to zapamiętałam
Prześcieradełka są np. na allegro - trzeba polukać
Tylko musze popatrzeć jak to rozmiarowo, moj wózek stoi w magazynie, pewnie w polowie czerwca go odbierzemy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 20:41
am lubi tę wiadomość
-
Karola:) wrote:Paranoja z tym praniem
Bym wstawiła zdjęcie z sesji, bo jedno już babka mi przesłała, reszta do środy, ale nie wiem jak to zrobić, a dwa nie wiem, czy wypada tak się obnażyć chociaż podejrzewam, że zdjęcia maluszków się pojawią, więc mamusia w dwupaku też mogłaby by być
KObieto, no ja czekam i czekam na te foty i co
-
Karola:) wrote:Paranoja z tym praniem
Bym wstawiła zdjęcie z sesji, bo jedno już babka mi przesłała, reszta do środy, ale nie wiem jak to zrobić, a dwa nie wiem, czy wypada tak się obnażyć chociaż podejrzewam, że zdjęcia maluszków się pojawią, więc mamusia w dwupaku też mogłaby by być
Prosimy bardzo jak coś to się również jakimś zdjęciem zrewanżujemyKunita lubi tę wiadomość
-
czesc ja po wizycie u ginekologa i troche mnie jakos podlamal znaczy z malym wszystko ok 35 tydzien maly wazy 2200 szyjka niby krotsza czy krotka dokladnie nie zrozumialam ale jeszcze nie otwiera sie ,chodzi o to ze nastepna wizyta dopiero 20 czerwca i mam jakies obawy ze to troche pozno bo to juz bedzie38 chyba dopada mnie juz strach ze nie znam dnia ani godziny ... albo jakiego dola lapie sama nie wiem .
-
zabuszka wrote:czesc ja po wizycie u ginekologa i troche mnie jakos podlamal znaczy z malym wszystko ok 35 tydzien maly wazy 2200 szyjka niby krotsza czy krotka dokladnie nie zrozumialam ale jeszcze nie otwiera sie ,chodzi o to ze nastepna wizyta dopiero 20 czerwca i mam jakies obawy ze to troche pozno bo to juz bedzie38 chyba dopada mnie juz strach ze nie znam dnia ani godziny ... albo jakiego dola lapie sama nie wiem .
Kochana no ja teraz mam 34 tydzień, moj gin kazal przyjsc za dwa tygodnie, a pozniej znow za 2 tyg...nie wiem tez sie niby nic nie dzieje, ale powiedział, że teraz trzeba to wszystko kontrolować...ja chodze prywatnie.
Nie przejmuj się, raczej przed czasem Cie nie zlapie, bo czemu?? do 38 tyg spokojnie bedzie dobrze
U mnie cc wiec tez pewnie sprawdza, aby malej sie nie pospieszylo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 21:00
-
aNiLewe wrote:Wpisuje się pierwsza
Mam poronienie za sobą (we wrześniu), i w 1 cyklu po poronieniu udalo mi sie zajsc w ciaze.
Moj termin wg owulacji przypada na 7 lipca
Czekam na Was kobitki
Dopisujcie się
EwaT 1 lipca
mindusia 2 lipca CHŁOPIEC
Margotka87 2 lipca
lipcowa-mama 3 lipca
ona0000 4 lipca CHŁOPIEC
aNiLewe 4 lipca, CHŁOPIEC
CherryLady 4 lipca, CHŁOPIEC
KARINA85 6 lipca
ewelina84 6 lipca, DZIEWCZYNKA
lolka83 7 lipca, DZIEWCZYNKA
Emilka WSK 7 lipca
m.krzyk 8 lipca CHŁOPIEC
maggda 8 lipca
aneta0987 8 lipca
zielona_kropeczka 8 lipca - dwa serduszka DZIEWCZYNKA i CHŁOPIEC
maja89waw 9 lipca DZIEWCZYNKA
Ninusa 10 lipca
madzia84 10 lipca
Zemraa 11 lipca
aneczkaaa1985 11 lipca
Aniulka 11 lipca
weronika86 12 lipca [*]
Amelia 12 lipca
xAliceex 11 lipca, DZIEWCZYNKA
AngelQa 12 lipca, DZIEWCZYNKA
maxi 13 lipca
aneczkaaa1985 13 lipca
Kunita 14 lipca, CHŁOPIEC
Paulina23 14 lipca, CHŁOPIEC
Gośśśka 15 lipca - dwa serduszka
Mona 15 lipca, CHŁOPIEC
Plumb80 17 lipca, CHŁOPIEC
FeliceGatto 18 lipca
Frelka 19 lipca
slonce89 20 lipca
Paula_29 21 lipca, DZIEWCZYNKA
siodemka 21 lipca
KaroLinka 21 lipca
ecencia 21 lipca, DZIEWCZYNKA
Camilia 25 lipca, DZIEWCZYNKA
marti34 26 lipca [*]
maja35 26 lipca
Iwo ?? CHŁOPIEC
misia_k1 CHŁOPIEC
zabuszka CHŁOPIEC
Karola:) DZIEWCZYNKA -
Karola suuuperr laska z Ciebieee, maly brzuszek fotka ekstra nie zmniejszaj rozm przy następnych:))))
Co do listy to tez dzisiaj o niej myslalam, ze kazdy miesiac swoja uaktualnia a u Nas hmm troszke cisza. Polowe z Nas juz nie pisze na forum...
Karola:) lubi tę wiadomość