Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • BiB Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagita wrote:
    mam pytanie czy ktoras z was tez boli kregoslup bo ja od 2 dni niie wiem jak mam spac i siedziec tak boli :(

mnie na szczęście nie. Za każdym razem jak tylko zaczyna pobolewać to mężu mnie cudownie wymasuje i po bólu..

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka, to ja nie piorę z niego nic, poduszki też nie wykładam, bo mam to takie dno które się podnosi tak, że dziecko może mieć główkę wyżej, a na dno raczej myślałam położyć pieluszkę flanelową, a w chłodniejsze dni kocyk, żeby było przyjemniej.

misia_k1 lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Witamy :)
    tylko, że naszej listy nikt nie uaktualniał dawno temu, a szkoda!

Myślę, że aktywnych mamuś jest tak mało, że lista jest zbędna ;)

PS. Super zdjęcie, chyba też sobie strzelę taką foteczkę na pamiątkę.

Karola:) lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • am Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagita wrote:
    mam pytanie czy ktoras z was tez boli kregoslup bo ja od 2 dni niie wiem jak mam spac i siedziec tak boli :(

mnie ostatnio coraz bardziej boli kręgosłup, wczoraj to totalnie nie mogłam miejsca znaleźć, dziś trochę lepiej, ale jak stoję dłużej niż 15 min to zaczyna od nowa boleć

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od dwoch dni lekko na małpę tak podjeżdża...nie ciągle tylko co jakis czas, raczej na wieczor, kurcze bede we wtorek u gini to zapytam czy z szyjka ok, mam nadzieje, że to naturalne, a nie ze cos sie tam dzieje :(

co do kregoslupa kiedys bardziej, a teraz prawie nic..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 21:51

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagita, mnie kilka razy bolal ale jakos za bardzo nie doskwieral...hmnja to musze spac na lewym boku, moze tez sprobuj

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • agagita Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zabiore corke na basen i znia poplywam to moze mi przejdzie z tym bolem a jak nie to w srode na wizycie u ginekologa poprosze go o skierowanie na masaze.

misia_k1 lubi tę wiadomość

z6vlzyh.png
    iwmyplk.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Agagita, mnie kilka razy bolal ale jakos za bardzo nie doskwieral...hmnja to musze spac na lewym boku, moze tez sprobuj

Ja np nie mogę spać na lewym boku, jakoś robi mi się słabo i brakuje mi tlenu (myślę, że to dlatego, że mój maluszek jest ułożony z prawej str brzucha-tak śmiesznie to wygląda, bo brzuszek taki niesymetryczny :P), więc śpię głównie na prawym boku

am, agagita lubią tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • am Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym spaniem to ciężka sprawa, ja śpię raz na jednym raz na drugim boku, staram się więcej na lewym ale nie umiem się zmusić żeby cały czas na lewym

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bib am u mnie tez masakra z tym spaniem na lewym, ale po tej akcji nie ma bataaa pilnuje sie,tym bardziej ze kazda polozna mi to piwtarzala i lekarz.uwierzcie mi ze biodro i poskadek mnie tak boli od tegooo...i wowczas przewracam sie na chwile na prawy.zawsze pi jedzeniu staram sie lezec na lewym aby Maly jak najwiecej sobie ,, pojadl".

Na sali byla dziewczyna, ktora tez musiala lezec na lewym boku i tak sie przyzwyczaila ze cale noce tak spalaaa w szoku bylam.
    Lko

am lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • agagita Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie staram na lewym boku spac ale nie zawsze wychoodzi niestety. Juz od miesiaca spie z poduszka do karmienia i ona troche pomaga. Ale w nocy i tak sie wierce.

am, misia_k1 lubią tę wiadomość

z6vlzyh.png
    iwmyplk.png
  • am Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagita wrote:
    ja tez sie staram na lewym boku spac ale nie zawsze wychoodzi niestety. Juz od miesiaca spie z poduszka do karmienia i ona troche pomaga. Ale w nocy i tak sie wierce.

sama miałam w planie spanie z tą poduszką, ale łóżko za małe, musiałabym męża wyrzucić ;)

• agagita Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha my sie miescimy jak na razie. Rankami jest kiepsko jak corcia do kompletu przychodzi ale jest ok.

am lubi tę wiadomość

z6vlzyh.png
    iwmyplk.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki, znowu nie próżnowałyście, miałam niezłą czytankę na wieczór ;)

Karolciu, piękna pamiątka i gratuluję, bo super wyglądasz w ciąży :)

Dziewczyny, tak mnie przypiliło i... jestem gotowa :D Wszystko poprane, poprasowane, nawet dywany mąż zawiózł do prania:D generalne porządki w domu zrobione, wszystko kupione, torba spakowana, łącznie z dokumentami i planem porodu... Tylko apteczka została do uzupełnienia, ale z tym akurat nie będzie problemu :) Nie wiem skąd ten pośpiech, ale chciałam mieć już święty spokój.. :)

Co do wózeczka ja kupiłam (różowe :P) prześcieradełko frote na gumkę i wydaje mi się, że będzie to na lato praktyczne i wygodne dla dzidzi, bo sama na takim śpię :) Gdy kupowaliśmy wózek, fotelik dobraliśmy taki, żeby pasował kolorystycznie, bo też myślałam, że będziemy dzidzię wozić w foteliku, ale po tym ile nasłuchałam się w szkole rodzenia, już zrezygnowałam... Szkoda kręgosłupika maleństwa.. I podusię chyba też wprowadzimy jak malutka będzie starsza, na razie nie ma co :) z resztą czas pokaże i zweryfikuje nasze plany i wyobrażenia ;))))

Karola:), am, lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tam nikt nie mówił, że mam spać na lewym boku, więc aż tak do tego wagi nie przywiązuję.

agagita lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spie od 3 miesiąca z tym kojcem motehrhood, u mnie swietnie sie sprawdza.

Na lewym boku zasypiam, bez problemów...lekarz twierdzi, ze to najlepsza pozycja, ale mam robic tak jak mi wygodnie :)
    wiem, ze w nocy sie przekładam i czesto sie na plecach budze, ale trudno, kontrolować tego nie umiem...
    Co do bóli były lekkie w 6 miesiącu w krzyżu i poszły, niech nie wracaja :) !

Fotelik to chyba do wożenia nie bardzo, chyba, ze na krotkie zakupy...tak mowia na SR.

Ja zeschizowalam i teraz podliczam ile jakich mam ciuszków...
    Wiekszosc na 62, 68 ale to na później, troche na 56, ale nie wiem czy tego rozmiaru jednak nie dokupic...eh ;/
    Wtedy nastawialm sie tylko na rozm 62, ale kuzynki maly urodzil sie 56 cm i 3800 i 1,5 miecha chodził w 56...nie chce aby mala wygladala jak jakis pajac w za duzych ciuchach :P

Ja od czerwca zaczynam pranie, pakowanie i inne :)

ps. Co do prania, oddzielałyście jakoś szczególnie te kolory (zolte z żółtymi, czerowne z rozowymi itd?), bo nie wiem, zeby nie chciały farbowac, chociaż w tak niskiej temp chyba nie powinny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 22:51

misia_k1, karusia lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • am Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karusia gratuluję skończonych przygotowań :) trzeba pójść w Twoje ślady

misia_k1, karusia lubią tę wiadomość

• am Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 ubranek ja też mam większość na 62, trochę 68, na 56 prawie nic. Chwilę wcześniej też pomyślałam że jak będzie mały dzidziuś to jak on będzie w tych wielkich rzeczach wyglądał i dokupiłam kilka na 56, po czym w domu się okazało że niektóre 56 są większe niż te 62 które miałam w domu, więc ja już nic nie kupuję, zobaczymy jak będzie, najwyżej będę dokupować, a na parę pierwszych dni wystarczy to co mam,

co do kolorów to ja nie miałam takiego problemu - dla chłopczyka mam albo jasne albo ciemne rzeczy i tak je prałam na dwie części

aha i dzięki za info o tym foteliku, bo chyba zaćmienia jakiegoś dostałam, albo wychodzi brak SR, rzeczywiście dzidziuś w takim foteliku pokrzywiony na dziesiątą stronę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 23:07

lolka83, karusia lubią tę wiadomość

• BiB Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prania to ja rozdzielałam normalnie, tj stricte białe, jasne, kolorowe i ciemne.

Ubranka też mam w większości na 62,56 tylko jakieś pojedyncze sztuki (choć rzeczywiście rozmiar rozmiarowi nie równy), ale stwierdziłam że lepiej po porodzie dokupić, niż żeby miały się w ogóle nie przydać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 23:15

lolka83 lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranek mam sporo, nawet na 50, bo w sumie wszystko dostałam. Rozdzielałam kolory na białe, ciemne, różowe, niebieskie, zielone, żółte, bo dużo tego było, nawet jakbym nie chciała, to by mi się do pralki nie zmieściło.

lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ