Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    i kolejny produkt do listy geminii:)dzieki Am he. ehh dobrze ze wyplatę ma 2 czerwca bo widzę, że duuuuzzzaa sumka już jest,wieksza niż u lolki szzokk.

hahah, a niektóre pisały, co ja tam nakupiłam :)
    Myslalam, ze ja tylko tak zaszalałam, ale sporo kupiłam dla siebie, takze nie wydaje mi się, aby ta cena była straszna, tym bardziej, ze jednak tam jest tanio :)

W smyku tez poszlo ponad 800zl, ale sam bujaczko-lezaczek kosztował 349 zł, i tak na promocji wyszło mi ponad 150zł taniej. Trudno, trzeba bylo to wszystko kupic, nie ma wyjscia...

Ja zaraz lece do rodziców, bo w Pon leca do Grecji ( rany jak im zazdroszczę :)a jutro do tesciow na grilla :)
    W Wawie dziś piękna pogoda :) aż miło :)

am, karusia, misia_k1 lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • mama_z_groszkiem Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc drogie mamusie ! Sorki, ale jest tyle stron tu na forum i nie chce mi sie wertowac wszystkiego, wiec zapytam wprost : Lipcowe ciężarówkowe finały, co ubieracie dzieciaczkowi na wyjscie ze szpitala jak bedzie z 25* ?

relgcwa1nrtfgkrw.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zabieramy bodziaka z długim rękawem plus śpiochy, jak będzie wiaterek to cienką bluzę, inna opcja - body z krótkim rękawem plus pajac, oczywiście czapeczka cienka. Tak naprawdę z tymi naszymi maluchami tylko od drzwi szpitala do samochodu, więc chyba nie ma co przesadzać z warstwami.

karusia, mama_z_groszkiem, misia_k1, am lubią tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg

Wysłany: 31 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ja tez chcialam bodziaki i półśpiochy + czapeczka, poza tym to w foteliku wiec na pewno jakas pielucha flanelowa tez przykryje, ale to co mi babcie doradzaja to jak na -15 stopni hahaha

relgcwa1nrtfgkrw.png
  • agagita Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie jak maluchy juz beda to planujecie spac z nimi? Bo nasza mala z nami do 2 lat spala i ja teraz sie zarzekam ze synka nie przyzwyczaje ale moj maz juz sie smieje i mowi ze na pewno znow malego przyzwyczaje.

z6vlzyh.png
    iwmyplk.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Prosimy bardzo :) jak coś to się również jakimś zdjęciem zrewanżujemy ;)
    Ale pięknie:))))

am lubi tę wiadomość

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_z_groszkiem wrote:
    no wlasnie ja tez chcialam bodziaki i półśpiochy + czapeczka, poza tym to w foteliku wiec na pewno jakas pielucha flanelowa tez przykryje, ale to co mi babcie doradzaja to jak na -15 stopni hahaha

Ostatnio położna mówiła na SR, że dla lipcowych dzieci wlasnie tak jak piszesz: body długi rękaw + półśpiochy albo body krótki rękaw i pajacyk. Czapeczki na oddziale tak (otwarte okna), natomiast w domu już mamy nie zakładać (sami też nie chodzimy w czapkach;)

karusia lubi tę wiadomość

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagita wrote:
    Mam pytanie jak maluchy juz beda to planujecie spac z nimi? Bo nasza mala z nami do 2 lat spala i ja teraz sie zarzekam ze synka nie przyzwyczaje ale moj maz juz sie smieje i mowi ze na pewno znow malego przyzwyczaje.

Ja nie planuję przyzwyczajać, ale też nie wiadomo, jak to wyjdzie w praktyce;) Mamy maleńką sypialnię i kołyska dla Małego bedzie w zasadzie przylegać krótszym bokiem do naszego łóżka. Będziemy blisko, ale jednak osobno. Natomiast
    znająć zycie, to w ciągu dnia, gdy ja po szpiutalu będę leżeć w łóżku, to pewnie będę brać synka do siebie:) Już nie mogę się go doczekać:)))

agagita, karusia lubią tę wiadomość

• am Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagita wrote:

Ja podobnie jak Kunita, mała sypialnia dla naszej trójki, ale każdy na swoim miejscu, a co będzie w praktyce to zobaczę, natomiast w dzień pewnie razem z synkiem będę odpoczywać, w końcu jak dziecko śpi to mama też powinna :)

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • am Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla naszych dzieciaczków z okazji Dnia Dziecka, dużo zdrówka, a tym w brzuszkach dodatkowo łatwego przyjścia na świat <3

Karola:), karusia, maja89waw, misia_k1, agagita, Camilia lubią tę wiadomość

• maja89waw Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas podwójne święto :) Nasza Lilka obchodzi i mężuś ma imieniny :)

Co do spania razem, ja też zarzekam się, że nie przyzwyczaję małej do spania z nami, ale co czas przyniesie się okaże :)))) Na pewno przez pierwsze miesiące w swoim łóżeczku obok naszego. Ale jak w nocy przy karmieniu będzie brana do łóżka ( a pewnie tak będzie ;) to tak już może zostać w tym łóżku haha :D Dużo znajomych mi mówi, że tak to się niestety odbywa ;))

am, misia_k1 lubią tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • agagita Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my tez mamy kolyske w sypialni ale lozeczka nawet jeszcze nie skladalismy bo nie wiem czy w ogole bedzie uzywane.

z6vlzyh.png
    iwmyplk.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko wyjdzie w praniu :)

Wczoraj pierwszy raz poczulam tak wyraznie co to są skurcze Braxtona-Hicksa. Od kilku dni mnie bołalo jak na okres, a wczoraj tak mi brzuch zaczal twardniec, ze sie przerazilam...
    Dzwonilam do mojego ginia, stwierdzil, ze chyba nasilaja mi sie skurcze przepowiadajace, kazal brac nospe i polozyc sie do letniej wody...
    FAktycznie przeszlo, ale kazał mi jutro przyjsc pokazac się, po tym incydencie, czy sie nic z szyjką nie dzieje...
    Takze jakos to wszystko zaczyna wydawac mi sie powoli realne, nie ma dnia, aby nie czula lekkich bol na miesiaczke, eh...czy teraz tak bedzie juz do konca?
    Mam nadzieje, ze mala jednak nie bedzie chciała wczesniej sie pojawić...jeszcze min. 4 tygodnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 11:59

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):) kazda z Nas nie może się doczekać Maleństw, ale jak juz coś zaczyna sie dziac, to dociera do Nas że to już i zaczynamy panikować...
    Fakt faktem, fajnie by było aby Nasze Maleństwa zaczęły się rodzić, kiedy będziemy miały ciąże donoszone:) Zawsze to chyba psychicznie lepiej bedziemy się czuły:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • am Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    :):) kazda z Nas nie może się doczekać Maleństw, ale jak juz coś zaczyna sie dziac, to dociera do Nas że to już i zaczynamy panikować...
    Fakt faktem, fajnie by było aby Nasze Maleństwa zaczęły się rodzić, kiedy będziemy miały ciąże donoszone:) Zawsze to chyba psychicznie lepiej bedziemy się czuły:)

oj dokładnie mam takie same odczucia,
    każdy ból brzucha czy spięcie wywołuje lekką panikę, bo jeszcze troszkę za wcześnie ... od jutra ostro zabieram się za przygotowania i pakowanie torby, bo już tak niewiele zostało
    mamy bardzo ambitne plany na przyszły tydzień, łącznie z malowaniem w weekend, zobaczymy co z tego wyjdzie :)

• Iwo Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 18:29

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja leże,a jak leżę to nie oddczuwam twardnienia...za to od razu jak z łózka wstaje brzuch jak kamien i tak dopoki się nie położę...

Czytałam gdzieś, że jeśli dziecko urodzi sie między 34 a 37 to dziecko przedwczesnie urodzone a nie wczesniak...ale na forum mamus czerwcówek, dziewczyna urodziła w 36 tyg i kwalifikują Dzidzie jako wcześniak...;/

IWOOOOO-daj znac co u Ciebie??Jak się czujesz>>>Spr poczte-wysłałam Ci zaproszenie.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he Iwo wywołałam Cię:):)sciągłam myślami:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png

Wysłany: 1 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha ja tez sie zarzekam, ze spanie SAMEMU i ZERO smoczka :D ale jak to wyjdzie w praktyce ?

relgcwa1nrtfgkrw.png

Wysłany: 1 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    U nas wszystko wyjdzie w praniu :)

Wczoraj pierwszy raz poczulam tak wyraznie co to są skurcze Braxtona-Hicksa. Od kilku dni mnie bołalo jak na okres, a wczoraj tak mi brzuch zaczal twardniec, ze sie przerazilam...
    Dzwonilam do mojego ginia, stwierdzil, ze chyba nasilaja mi sie skurcze przepowiadajace, kazal brac nospe i polozyc sie do letniej wody...
    FAktycznie przeszlo, ale kazał mi jutro przyjsc pokazac się, po tym incydencie, czy sie nic z szyjką nie dzieje...
    Takze jakos to wszystko zaczyna wydawac mi sie powoli realne, nie ma dnia, aby nie czula lekkich bol na miesiaczke, eh...czy teraz tak bedzie juz do konca?
    Mam nadzieje, ze mala jednak nie bedzie chciała wczesniej sie pojawić...jeszcze min. 4 tygodnie...

kochana ciesz sie, ze czujesz w ogole jakiekolwiek skurcze, ja 2tygodnie temu wyladowalam w szpitalu bo mialam skurcze porodowe co 3-4min i nie czulam ich !!!! wyszly przez przypadek na ktg i bylam w szoku :D na szczescie udalo sie wszystko przystopowac, a strasznie sie balam, ze moja córeczka wyjdzie za szybko , teraz oczekuje minimum 36tc

relgcwa1nrtfgkrw.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ