Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam dziś na zakupach w rossmanie, jakiś obłęd, ale nie mogłam odpuścić tych 20% zniżki, kupiłam pampersy 1 tą większą pakę i trochę zapasów niekoniecznie dla dzidzi
potem jeszcze biedronka, kocyki milusie, jak za tą cenę super, mam nadzieję że się nie zniszczą w praniu bo są całkiem urocze
-
Wiecie, ja z takich ciążowych niepokojów to mam chwilami coś takiego, że jak wstaję, to czuję silny ucisk tam w dole, dosłownie czuję jakby wszystko mi się na chwilę obniżało... Po minucie wraca do normy, ale muszę aż sobie brzuszek w dole przytrzymywać, jakbym chciała go ochronić przed opadnięciem To tyle z moich niepokojących odczuć, czy to może być stawianie się macicy??
-
Ja po SR, dzisiaj temat połogu - czyli coś co mnie chyba bardziej przeraża niż sam poród.
Dzieciątko w domu, i tysiąc pytań...na które odpowiedzi prędzej nie znajdę dopóki nie będę w danej sytuacji...Położna tłumaczyła jak istotne jest wsparcie kogoś z rodziny, mówiła, że przez pierwszy tydzień chociażby żadnego sprzątania, gotowania, prania. Tylko opieka nad dzieckiem a my - odpoczynek!
Mówiła też o odwiedzinach gości, aby być asertywnym, skoro nie będziemy w stanie lub nie będziemy miały ochoty na przyjmowanie kogokolwiek.
No i był konsultant odnośnie poboru tej krwi pępowinowej, zachęcali...aż takie lekkie wyrzuty sumienia, że się nie decydujemy.
am lubi tę wiadomość
-
Właśnie się dowiedziałam, że moja szwagierka która ma już 7 letnią córkę jest w 5 tygodniu ciąży. Ale fajnie
Ciekawa jestem kiedy mi lekarz zaleci test na paciorkowca. Kolejną wizytę mam 17 czerwca więc myślę, że będzie to odpowiedni moment? A powiedzcie jak wygląda ten test? Lekarz pobiera wymaz z pochwy i oddaje do laboratorium i później czekamy na wyniki? -
Camilia wrote:Właśnie się dowiedziałam, że moja szwagierka która ma już 7 letnią córkę jest w 5 tygodniu ciąży. Ale fajnie
Ciekawa jestem kiedy mi lekarz zaleci test na paciorkowca. Kolejną wizytę mam 17 czerwca więc myślę, że będzie to odpowiedni moment? A powiedzcie jak wygląda ten test? Lekarz pobiera wymaz z pochwy i oddaje do laboratorium i później czekamy na wyniki?
Ja też dostałam skierowanie - powiedzmy bo to nie jest refundowane, mam iść do laboratorium i chyba się 3 albo 5 dni czeka na wyniki, pytałam dziś ale już nie pamiętam... taka skleroza i potem wyniki mam zanieść lekarzowi na wizytę -
karusia wrote:Wiecie, ja z takich ciążowych niepokojów to mam chwilami coś takiego, że jak wstaję, to czuję silny ucisk tam w dole, dosłownie czuję jakby wszystko mi się na chwilę obniżało... Po minucie wraca do normy, ale muszę aż sobie brzuszek w dole przytrzymywać, jakbym chciała go ochronić przed opadnięciem To tyle z moich niepokojących odczuć, czy to może być stawianie się macicy??
Ja mam to samo:)karusia lubi tę wiadomość