X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!

Powoli wkraczamy w II trymestr:)
    Powiedzcie, jak tam teraz u Was z objawami -coś mija?
    Ja zaczynam teraz 13 tydz i od paru dni jakby mniej bolą mnie piersi. Dziś wstałam i prawie w ogóle ich nie czuję. Trochę się martwię.
    Ktoś ma podobnie?

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:
    Cześć Dziewczynki!

Powoli wkraczamy w II trymestr:)
    Powiedzcie, jak tam teraz u Was z objawami -coś mija?
    Ja zaczynam teraz 13 tydz i od paru dni jakby mniej bolą mnie piersi. Dziś wstałam i prawie w ogóle ich nie czuję. Trochę się martwię.
    Ktoś ma podobnie?

Mogę Cię kochana pocieszyć bo ja od samego początku ciąży wogóle nie odczuwam bólu piersi, lekarz mówił mi,że nie wszystkie kobiety będą bolały, ja należę do tych szczęściar... i ciesz się kochana,że Ciebie już przestają boleć. przecież przez całą ciążę nie musisz mieć tych samych objawów, zaraz pewnie zaczną się inne hehe:)

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam inne zmartwienie... dziś mam wizytę i pierwsze pomiary maleństwa, boję się,że coś będzie nie tak. Nie chcę panikować, więc tłumaczę sobie,że wszystko będzie ok...a;e to jakoś niezależne odemnie...

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziewczyny do Was proźbę:)mój maluszek jest zawsze mniejszy niż w cotygodniowych informacjach belly. teraz mam 10 tyg i 5 dni czyli 11tydzień. jutro program zacznie mi liczyc 12tydzień. Ciekawa jestem co mi powie dziś lekarz, ile nasze maleństwo ma cm. Gdybym mogła Was prosić napiszcie mi ile wasze maleństwa mierzyły w tym okresie? będę mogła sobie choć troszkę porównać. z góry Wam dziękuję:)

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, Sprzet sprzętowi nie rowny, zapewniam Cie, jak ja jakis czas temu bylam u tego mojego ginia to fasol 10 tyg i 4 dni mial , ponad 3 cm, a pozniej( 11 tydzien 0 dnia) druga moja ginia zaprosila mnie na testowanie nowego aparatu i po 5 dniach mial 4,6 cm, powiedz mi jak to mozliwe? Ona ma mega dokladny sprzet, drugi gin moze gorszy + podroslo i zobacz jaka roznica...
    teraz ma 6,4 cm i jest troszke wieksze niz wychodzi z terminu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 22:54

Paulina23 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie troszkę uspokoiłaś:) :* dzięki:) właśnie wychodzę z domu...na 16.00 mam wizytę ale mam bardzo blisko:) trzymajcie kciuki:)

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:) jestem po wizycie:) i jestem przeszczęsliwa... Proszę o zmianę terminu porodu:) dzisiaj z pomiarów wychodzi mi 13 tydzień a termin na 14 lipca:) bardzo się wzruszyłam dzisiaj...widziałam rączki, nóżki, buźkę,oczka, nosek, pępowinę, kręgosłup... przezierność karkowa wynosi 0,16 cm to chyba ok? ogólnie lekarz mnie uspokoił,że wszystko jest w porządku... nawet kazał mi odstawić luteinę którą brałam na podtrzymanie. Nasz maluszek ma już ponad 6cm:)

Aniulka lubi tę wiadomość

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Paulinko,
    ja miałam podobnie. Po usg wyszło, że maly rozwija się na 3 dni szybciej niż suwaczek. Takie wiadomości cieszą, że wszystko ok. Przyzierność super wynik!

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ośmielam się prosić o przekazanie 1% podatku dla córci naszego przyjaciela Hani

Hania Bednarz mieszka w Kraśniku urodziła się 23 grudnia 2009roku w 29 tygodniu ciąży o 11 tyg za wcześnie z wagą 1020 gram. Hania ma siostrę bliźniaczkę Julke która jest w lepszej kondycji zdrowotnej lecz też potrzebuje rehabilitacji. Hania gdy przyszła na świat nie oddychała była reanimowana na sali operacyjnej dwukrotnie podano jej adrenalinę i tym sposobem uratowano jej życie. Niestety nastąpiło niedotlenienie mózgu. Pierwsze badania wykazały wylewy dokomorowe IV najwyższego stopnia przez co nie może rozwijać się teraz prawidłowo. Hania teraz walczy o to by być chociaż troszkę sprawna.
    Bartek tata dziewczynek a nasz przyjaciel od podstawówki zarówno mój jak i Czarka jest w trudnej sytuacji mama dziewczynek zostawiła je prawie 3 lata temu ma teraz nową rodzinę i nowe dziecko a dziewczynkami się nie interesuje. Tata dziewczynek z pomocą swoich rodziców stara się jak może ale to nadal za mało nie może podjąć pracy bo jeździ na turnusy rehabilitacyjne dla dziewzynek jest stałym bywalcem centrum zdrowia dziecka w Warszawie

Jeżeli tylko któraś z was może proszę o przekazanie 1% dla Hani będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc dla nich

Bartek, Hania i Julia – tata i dwie córeczki. Rodzina niezwykła i nad wiek doświadczona. Oswojona z niepełnosprawnością, ale prosząca o wsparcie. Bez niego trudno stawić czoła niełatwym dniom i nocom. I zadaniom, do których niezbędna jest determinacja i poświęcenie.

Młody tata jest pełen nadziei, że uda mu się pokonać przeszkody i zapewnić Hani jak najlepszą opiekę rehabilitacyjną. Ci, którzy chcieliby mu w tym pomóc mogą przekazać wsparcie na konto fundacji.

Fundacja Dzieciom „Zdążyć z pomocą” ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa nr KRS: 0000037904; cel szczegółowy 1% - „12169 Bednarz Hanna”.

a tutaj kilka linków na temat Hani

http://dzieciom.pl/film/hanna-bednarz

http://wczesniak.pl/kontakt/50

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-ash2/538604_512527638781710_1483026110_n.jpg zdjęcie Hani

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/992928_598606403507166_1928989673_n.jpg zdjęcie Julki z Bartkiem

20f3pmt.jpg

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to możliwe żebym w 4 miesiącu czuła dziecko? nie to,że mnie kopie ale od wczoraj bez przerwy bulgocze mi w brzuchu, nigdy czegoś takiego nie miałam:) powiedzcie coś na ten temat jeśli wiecie:)

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    Mogę Cię kochana pocieszyć bo ja od samego początku ciąży wogóle nie odczuwam bólu piersi, lekarz mówił mi,że nie wszystkie kobiety będą bolały, ja należę do tych szczęściar... i ciesz się kochana,że Ciebie już przestają boleć. przecież przez całą ciążę nie musisz mieć tych samych objawów, zaraz pewnie zaczną się inne hehe:)

Dzięki za słowa otuchy:) Mam za sobą poronienie i przez to teraz czasami za bardzo schizuję.

Ale dziś byłam na 2. USG i wszystko dobrze:))))) Wszystkie parametry prawidłowe, dzidziuś rośnie, pięknie się rusza i jest taki śliczny...
    Lekarz zmienił mi też prawdopodobną datę porodu na 4 dni wcześniej niż to wynika z daty ostatniej miesiączki.

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    Witajcie dziewczyny:) jestem po wizycie:) i jestem przeszczęsliwa... Proszę o zmianę terminu porodu:) dzisiaj z pomiarów wychodzi mi 13 tydzień a termin na 14 lipca:) bardzo się wzruszyłam dzisiaj...widziałam rączki, nóżki, buźkę,oczka, nosek, pępowinę, kręgosłup... przezierność karkowa wynosi 0,16 cm to chyba ok? ogólnie lekarz mnie uspokoił,że wszystko jest w porządku... nawet kazał mi odstawić luteinę którą brałam na podtrzymanie. Nasz maluszek ma już ponad 6cm:)

Dokładnie - ja też ma termin na 14 lipca:)

• aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    Dziewczyny to możliwe żebym w 4 miesiącu czuła dziecko? nie to,że mnie kopie ale od wczoraj bez przerwy bulgocze mi w brzuchu, nigdy czegoś takiego nie miałam:) powiedzcie coś na ten temat jeśli wiecie:)

Podobno właśnie tak to się zaczyna moja siostrzenica mówiła właśnie o takim bulgotaniu "przelewaniu się " w brzuszku ja jeszcze czekam nic nie czuję :-(

zi13skjodn64ui4h.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    Podobno właśnie tak to się zaczyna moja siostrzenica mówiła właśnie o takim bulgotaniu "przelewaniu się " w brzuszku ja jeszcze czekam nic nie czuję :-(

A w którym jesteś tygodniu? bo ja wyczytałam,że takie bulgotania zaczynają się w ok 20tyg, dlatego zdziwiłam się,że ja już w 14 czuję...wszystko przed tobą:)

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:
    Dokładnie - ja też ma termin na 14 lipca:)
    No to super!!! to może się złoży,że w tym samym czasie będziemy w szpitalu hehe:)
    tyle,że pewnie nie w tym samym:L)

• ona0000 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już też czekam na pierwsze ruchy i doczekać się nie mogę :D to musi być wspaniałe uczucie... :) niby w pierwszej ciąży później się czuje a w następnej szybciej :)

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    No to super!!! to może się złoży,że w tym samym czasie będziemy w szpitalu hehe:)

Jest na to szansa:)

Ciekawi mnie teraz najbardziej płeć maleństwa.
    Nie mam żadnych przeczuć w związku z tym i w sumie będę cieszyć się zarówno z synka, jak i córeczki, choć mąż wolałby chyba syna (czuje się pewniej z małymi chłopcami niż dziewczynkami).

Lekarz powiedział, że to da się zobaczyć ok. 20 tyg, więc jeszcze sobie poczekamy...

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:
    Jest na to szansa:)

Ciekawi mnie teraz najbardziej płeć maleństwa.
    Nie mam żadnych przeczuć w związku z tym i w sumie będę cieszyć się zarówno z synka, jak i córeczki, choć mąż wolałby chyba syna (czuje się pewniej z małymi chłopcami niż dziewczynkami).

Lekarz powiedział, że to da się zobaczyć ok. 20 tyg, więc jeszcze sobie poczekamy...

To prawda, też już bardzo bym chciała wiedzieć,kiedy można dowiedzieć się czy chłopak czy dziewczynka zależne jest bardzo od sprzętu jaki ma lekarz:) mój mi powiedział,że jak przyjdę 5 lutego to najprawdopodobniej poznamy płeć będzie to 17tydzień:) Ja mam jakieś takie przeczucia,że będzie chłopak ale wcale bym się nie rozczarowała jak będzie dziewczynka, aby zdrowe i tego Wam wszystkim dziewczynki życzę:)

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona0000 wrote:
    ja już też czekam na pierwsze ruchy i doczekać się nie mogę :D to musi być wspaniałe uczucie... :) niby w pierwszej ciąży później się czuje a w następnej szybciej :)

powiem ci,że na początku te bulgotki są dziwne...na początku to wogóle myślałam,że to jelita pracują...jednak przekonałam się już że nie mogłoby to trwać non stop przez dwa dni...mój mąż cały wieczór wczoraj wisiał mi nad brzuchem i nasłuchiwał i wyobraźcie sobie,że to na tyle jest głośno,że jak przyłożył dyktafon w telefonie to te bulgotki się nagrały hehe:) puszczę kiedyś mojemu dziecku jak będzie starsze:) Dopiero niesamowite muszą być prawdziwe kopniaki!!!

aNiLewe lubi tę wiadomość

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulgotki i mizianie to ponoc od 16 tyg sie czuje
    tak pisza w ksiazce tym najpopul;arniejszym poradniku dla przyszlych rodzicow i nawet belly best tak zaznacza.

ja dzis po usg maly pieknie rosnie.
    wszystko dobrze.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ