Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
zielona_kropeczka wrote:A My już po badaniu prenatalnym Ufff co za ulga Widziałam moje dwa serduszka , mąż miał łzy w oczach, był bardzo wzruszony.. Widział jak się maleństwa ruszają, jedno ssało paluszka, drugie założyło nogę na nogę- luzaczek Mąż pierwszy raz usłyszał też bicie serduszek- lepszego prezentu na święta nie mógł sobie wymarzyć
Dzieci zdrowe- to najważniejsze Są dwujajowe, każdy ma swoje łożysko
Termin mi się zmienił na 8 lipca
Płeć aktualnie nieznana, lekarz powiedział, że albo to parka albo dwie dziewczynki
Wesołych, Rodzinnych Świąt wszystkim życzę !!! Aby spełniły się Wasze marzenia !!
Wspaniała wiadomość Ściskam! -
Hej Dziewczyny dopiero dziś postanowiłam dołączyć do forum:) mam wiele pytań i wątpliwości związanych z ciążą i myślę,że mogę się od was wiele dowiedzieć. Termin mojego porodu wypada na 24 lipca:)ciekawa jestem jak wy przechodzicie ten pierwszy trymestr...buziaki dla przyszłych mam:)
lolka83 lubi tę wiadomość
-
Paulina23 wrote:mam pytanie czy Was też pobolewa podbrzusze? bo ja to się zaraz nakręcam że coś jest nie tak:)
Kochanie odsyłam do wątku, zapewniam Cie nie jestes sama
https://bellybestfriend.pl/forum/i-trymestr/bole-podbrzusza-we-wczesnej-ciazy,1135,1.html -
Miałam dziś badanie usg.
Ciąża poszła do przodu o 3d i jest 13t2d z pomiarów. Mały ma 6,71. Piszę mały bo świecił siusiakiem już od pierwszego ujęcia.
Przyzierność karkowa 0,14
Jestem spokojna. Fikał i machał mamusi aż łezka poleciałaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2013, 01:01
-
Dziewczyny sprawdźcie listę:
EwaT 1 lipca
mindusia 2 lipca
Margotka87 2 lipca
lipcowa-mama 3 lipca
ona0000 4 lipca
KARINA85 6 lipca
aNiLewe 7 lipca
m.krzyk 8 lipca
maggda 8 lipca
aneta0987 8 lipca
Ninusa 10 lipca
madzia84 10 lipca
Zemraa 11 lipca
aneczkaaa1985 11 lipca
weronika86 12 lipca [*]
Amelia 12 lipca
maxi 13 lipca
aneczkaaa1985 13 lipca
zielona_kropeczka 14 lipca - dwa serduszka
Aniulka 15 lipca
Plumb80 17 lipca
ecencia 18 lipca
Kunita 18 lipca
Frelka 19 lipca
slonce89 20 lipca
Paula_29 21 lipca
siodemka 21 lipca
KaroLinka 21 lipca
Emilka WSK 23 lipca
Paulina23 24 lipca
marti34 26 lipca [*]
maja35 26 lipca -
aNiLewe wrote:Miałam dziś badanie usg.
Ciąża poszła do przodu o 3d i jest 13t2d z pomiarów. Mały ma 6,71. Piszę mały bo świecił siusiakiem już od pierwszego ujęcia.
Przyzierność karkowa 0,14
Jestem spokojna. Fikał i machał mamusi aż łezka poleciała
To dobrze, a w koncu miałaś dziś to prenatalne (piszesz o przezierności), czy jednak jak pisałaś to będzie trochę później? -
aNiLewe wrote:Dziewczyny sprawdźcie listę:
EwaT 1 lipca
mindusia 2 lipca
Margotka87 2 lipca
lipcowa-mama 3 lipca
ona0000 4 lipca
KARINA85 6 lipca
aNiLewe 7 lipca
m.krzyk 8 lipca
maggda 8 lipca
aneta0987 8 lipca
Ninusa 10 lipca
madzia84 10 lipca
Zemraa 11 lipca
aneczkaaa1985 11 lipca
weronika86 12 lipca [*]
Amelia 12 lipca
maxi 13 lipca
aneczkaaa1985 13 lipca
zielona_kropeczka 14 lipca - dwa serduszka
Aniulka 15 lipca
Plumb80 17 lipca
ecencia 18 lipca
Kunita 18 lipca
Frelka 19 lipca
slonce89 20 lipca
Paula_29 21 lipca
siodemka 21 lipca
KaroLinka 21 lipca
Emilka WSK 23 lipca
Paulina23 24 lipca
marti34 26 lipca [*]
maja35 26 lipca
mój termin 11 lipca jutro usg prenatalne, trochę się denerwujemy czy wszystko będzie ok -
lolka83 wrote:To dobrze, a w koncu miałaś dziś to prenatalne (piszesz o przezierności), czy jednak jak pisałaś to będzie trochę później?
udało mi się fuksem bo obdzowniłam wszystkich prywatnych lekarzy którzy robią usg i zapisali mnie na zapas gdyby ktoś się wypisał i na moje szczęście jedna pani odwołała wizytę i miglam wziąć jej termin i już po. Ciesze się i nie żałuje
-
aNiLewe wrote:udało mi się fuksem bo obdzowniłam wszystkich prywatnych lekarzy którzy robią usg i zapisali mnie na zapas gdyby ktoś się wypisał i na moje szczęście jedna pani odwołała wizytę i miglam wziąć jej termin i już po. Ciesze się i nie żałuje
to super, a jakies dodatkowe parametry, ta kosc nosowa itd, tez robili? -
kość nosową to się chyba tylko sprawdza czy jest, bo jak jej nie ma to są podejrzenia. mierzył przyzierność i wyszła 0,14cm. Poza tym mówił ze wszystko ok
Kochane, wszystkiego dobero, zdrowych dzieciaczkow, w miare znosnego porodu i samych super chwil -
termin 7.7 mam pytanko tez macie tak strasznie wrażliwe piersi?ja jak teraz wychodzę na dwór czy ogólnie z zimna do ciepła to tak strasznie mnie boli ze wytrzymać nie idzie dopiero potem gdzieś w ciepło z 5 minut i przechodzi....to najgorsza dolegliwosc jak narazie
-
zabuszka wrote:termin 7.7 mam pytanko tez macie tak strasznie wrażliwe piersi?ja jak teraz wychodzę na dwór czy ogólnie z zimna do ciepła to tak strasznie mnie boli ze wytrzymać nie idzie dopiero potem gdzieś w ciepło z 5 minut i przechodzi....to najgorsza dolegliwosc jak narazie
Niestety mam to samo. Nie tyle całe piersi ile sutki dokuczają..