X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ona0000 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :) ehh ja to już czekam na 2 trymestr i baaardzo licze że mi minie, bo nie mam juz sił na codzienne wymiotowanie i nudności... w piątek idę na pierwsze ważne USG prenatalne :) doczekać się już nie mogę :)

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, byłam dziś na usg, fasola rośnie, 31,7mm.
    Prenatalne usg 3 stycznia i 8 stycznia...będzie schiza.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    ja też bylam dzis na USG, widzialam takiego slodkiego malego robaczka na ekranie i slyszalam bicie jego serduszka:))) Cala jestem szczesliwa:)) Teraz nie moge napatrzec sie na zdjecie.
    Troche sie martwilam, bo w weekend dopadla mnie grypa zoladkowa - pierwszy raz wymiotowalam w ciazy;) Wynik moze niezly, ale od niedzieli schudlam 2 kg . No i balam sie, czy czasem wirus nie zaszkodzi dziecku, ale najwyraźniej wszystko jest dobrze. Powiedzialam o tym dzisiaj lekarzowi, ale nie stwierdzil, ze sa jakies powody do obaw.
    Co do moich dolegliwosci, to raczej zmeczenie, nudnosci, czasem delikatne pobolewanie brzucha

aNiLewe lubi tę wiadomość

• zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a 3 stycznia w którym tygodniu będziesz? Nie będzie już za późno? Dlaczego masz dwa razy badania?

lolka83 wrote:
    Hello, byłam dziś na usg, fasola rośnie, 31,7mm.
    Prenatalne usg 3 stycznia i 8 stycznia...będzie schiza.

zem32n0a1hnazr6e.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona_kropeczka wrote:
    a 3 stycznia w którym tygodniu będziesz? Nie będzie już za późno? Dlaczego masz dwa razy badania?

Bo mam dwóch lekarzy, do których chodzę...8 stycznia lekarz powiedzial, ze nie za pozno, 13 tydzien 6 dzien...wiec nie bede z nim sie spierać...jednak dzis mi Pani doktor zrobila niespodzianke, bo zadzownila, ze ma nowy aparat i jak chce moge przyjechac go potestowac, a wszystko za darmo :) Jak Pani doktor uslyszala ze 11 tydzien to stwierdzila, ze jeszcze za wczesnie na te usg 3 miecha...no i zrobila usg przez brzuch, zobaczyla malego i stwierdzila, ze jednak sie lapie bo ma juz ok 47 mm , i odpowiada 11 tydzien i 3 dni, no i zobaczylam malego czlowieczka a nie taka fasole, sprzet niesamowity, mega jakosc, to byl mini czlowiek, pierwszy raz zachcialo mi sie plakac, zrobila zdjecia, nawet chwile w 3d pokazala, ssal palca, mega ruszal sie :)zmierzyla mi to przezierność karkowa i wyszla 0,47, powiedziala, ze wynik b dobry,ze nie powienien wiele sie zmienic i tyle, ze dalej ona juz nie mierzy tej przegordy nosowej itd,ze ona jest taka raczej kosciolkowa i taka ma zasade, no i nie jest w tym specjalistka, ze jak dalej chce bardziej szczegółowe badania to moge zrobic gdzies indziej...no i zrobie 8 stycznia u tego mojego ginia szpitalnego, bo jestem z nim tak umowiona...
    Tulko dziwi mnie rozbieżność, miedzy poniedziałkiem, a dniem dzisiejszym, ponad 1 cm roznicy...hmmm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 21:06

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 19 grudnia 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A plec juz znasz? Maluszek pokazal co tam ma ?

zem32n0a1hnazr6e.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona_kropeczka wrote:
    A plec juz znasz? Maluszek pokazal co tam ma ?

za wczesnie :)

a ty kiedy na to usg?

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 20 grudnia 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23 grudnia :) Mąż ze mną idzie, by mnie za rękę trzymać- strasznie się boję.. Nie widziałam dzieci miesiąc i mam schize ;)

lolka83 lubi tę wiadomość

zem32n0a1hnazr6e.png
  • m.krzyk Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin wyznaczył termin tego badania na 3.01 byłby to 13 tydz 5 dzień i sama przełożyłam na 27.12 (tydzień wcześniej) żeby mieć pewność że się zmieszczę w parametrach żeby zmierzyć tą przezierność.

Muszę czekać jeszcze tydzień, już nie mogę się doczekać.

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.krzyk wrote:
    Mi gin wyznaczył termin tego badania na 3.01 byłby to 13 tydz 5 dzień i sama przełożyłam na 27.12 (tydzień wcześniej) żeby mieć pewność że się zmieszczę w parametrach żeby zmierzyć tą przezierność.

Muszę czekać jeszcze tydzień, już nie mogę się doczekać.

Ja tez tak myslalam, ale jednak posłucham sie lekarza, w koncu wie co robi, po drugie juz jakby pierwsze badanie mam za soba, na razie ok, wiec troche sie uspokoilam :) byle do 8 stycznia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 16:37

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 3 stycznia :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    ja mam 3 stycznia :)

Kotek to u Ciebie bedzie gdzies 14 tydzien wtedy tak? Wszedzie pisza, ze powinno sie robic do 13 tygodnia i 6 dnia...ale moze to nie regula...

Margotka87 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak bedzie 14 tydzien i 1dzien :) ale ja ufam mojemu lekarzowi moja pierwsza ciaze tez prowadzil i skoro tak powiedzial to niech tak bedzie :) poza tym wg usg dzidzius jest mlodszy niz wiek ciazy liczony od @ wiec sie niczym nie przejmuje :)

lolka83 lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    tak bedzie 14 tydzien i 1dzien :) ale ja ufam mojemu lekarzowi moja pierwsza ciaze tez prowadzil i skoro tak powiedzial to niech tak bedzie :) poza tym wg usg dzidzius jest mlodszy niz wiek ciazy liczony od @ wiec sie niczym nie przejmuje :)

też wychodzę z podobnego założenia...chociaż co prawda wstępne badanie mam za sobą...

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Naatalia Debiutantka

Wysłany: 22 grudnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    termin porodu z USG na 31 lipca :)

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mam ustalone na 15 stycznia, to będzie 13+1, myślicie, że to ok? czy powinno się robić jak najwcześniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2013, 10:49

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej dziewczyny, ja mam ustalone na 15 stycznia, to będzie 13+1, myślicie, że to ok? czy powinno się robić jak najwcześniej

Wydaje mi sie, ze lekarze wiedza co robia, także chyba nie mamy co kombinować tyko dostosować się do terminu, przynajmniej tym lekarzom co ufamy :) ...termin na pewno jest ok :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naatalia wrote:
    termin porodu z USG na 31 lipca :)

oboje z mężem jesteśmy z lipca, ja z polowy, od końcówka a mi datę z usg pokazuje miedzy 3-10 lipca.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc moj termin to 6 lipiec chociaz szczerze mam nadzieje zebedzie to 7.7 to dzien urodzin mojego męża ;)tylko to data wedlug OM wszystko sie moze zmienic jutro juz 13 tydzien;) tak ze mam nadzieje co najtrudniejsze juz za mna ... w poprzedniej ciazy niestety nie udalo sie dotrwac do takiego terminu tak ze musi byc dobrze;)

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png

Wysłany: 23 grudnia 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My już po badaniu prenatalnym :D Ufff co za ulga :) Widziałam moje dwa serduszka , mąż miał łzy w oczach, był bardzo wzruszony.. Widział jak się maleństwa ruszają, jedno ssało paluszka, drugie założyło nogę na nogę- luzaczek :D Mąż pierwszy raz usłyszał też bicie serduszek- lepszego prezentu na święta nie mógł sobie wymarzyć :)
    Dzieci zdrowe- to najważniejsze :) Są dwujajowe, każdy ma swoje łożysko :)

Termin mi się zmienił na 8 lipca :)

Płeć aktualnie nieznana, lekarz powiedział, że albo to parka albo dwie dziewczynki :D

Wesołych, Rodzinnych Świąt wszystkim życzę !!! Aby spełniły się Wasze marzenia !!

lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość

zem32n0a1hnazr6e.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ