X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ona0000 Koleżanka

Wysłany: 16 grudnia 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :) ehh ja to już czekam na 2 trymestr i baaardzo licze że mi minie, bo nie mam juz sił na codzienne wymiotowanie i nudności... w piątek idę na pierwsze ważne USG prenatalne :) doczekać się już nie mogę :)

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, byłam dziś na usg, fasola rośnie, 31,7mm.
    Prenatalne usg 3 stycznia i 8 stycznia...będzie schiza.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    ja też bylam dzis na USG, widzialam takiego slodkiego malego robaczka na ekranie i slyszalam bicie jego serduszka:))) Cala jestem szczesliwa:)) Teraz nie moge napatrzec sie na zdjecie.
    Troche sie martwilam, bo w weekend dopadla mnie grypa zoladkowa - pierwszy raz wymiotowalam w ciazy;) Wynik moze niezly, ale od niedzieli schudlam 2 kg . No i balam sie, czy czasem wirus nie zaszkodzi dziecku, ale najwyraźniej wszystko jest dobrze. Powiedzialam o tym dzisiaj lekarzowi, ale nie stwierdzil, ze sa jakies powody do obaw.
    Co do moich dolegliwosci, to raczej zmeczenie, nudnosci, czasem delikatne pobolewanie brzucha

aNiLewe lubi tę wiadomość

• zielona_kropeczka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a 3 stycznia w którym tygodniu będziesz? Nie będzie już za późno? Dlaczego masz dwa razy badania?

lolka83 wrote:
    Hello, byłam dziś na usg, fasola rośnie, 31,7mm.
    Prenatalne usg 3 stycznia i 8 stycznia...będzie schiza.

zem32n0a1hnazr6e.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona_kropeczka wrote:
    a 3 stycznia w którym tygodniu będziesz? Nie będzie już za późno? Dlaczego masz dwa razy badania?

Bo mam dwóch lekarzy, do których chodzę...8 stycznia lekarz powiedzial, ze nie za pozno, 13 tydzien 6 dzien...wiec nie bede z nim sie spierać...jednak dzis mi Pani doktor zrobila niespodzianke, bo zadzownila, ze ma nowy aparat i jak chce moge przyjechac go potestowac, a wszystko za darmo :) Jak Pani doktor uslyszala ze 11 tydzien to stwierdzila, ze jeszcze za wczesnie na te usg 3 miecha...no i zrobila usg przez brzuch, zobaczyla malego i stwierdzila, ze jednak sie lapie bo ma juz ok 47 mm , i odpowiada 11 tydzien i 3 dni, no i zobaczylam malego czlowieczka a nie taka fasole, sprzet niesamowity, mega jakosc, to byl mini czlowiek, pierwszy raz zachcialo mi sie plakac, zrobila zdjecia, nawet chwile w 3d pokazala, ssal palca, mega ruszal sie :)zmierzyla mi to przezierność karkowa i wyszla 0,47, powiedziala, ze wynik b dobry,ze nie powienien wiele sie zmienic i tyle, ze dalej ona juz nie mierzy tej przegordy nosowej itd,ze ona jest taka raczej kosciolkowa i taka ma zasade, no i nie jest w tym specjalistka, ze jak dalej chce bardziej szczegółowe badania to moge zrobic gdzies indziej...no i zrobie 8 stycznia u tego mojego ginia szpitalnego, bo jestem z nim tak umowiona...
    Tulko dziwi mnie rozbieżność, miedzy poniedziałkiem, a dniem dzisiejszym, ponad 1 cm roznicy...hmmm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 21:06

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 19 grudnia 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A plec juz znasz? Maluszek pokazal co tam ma ?

zem32n0a1hnazr6e.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2013, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona_kropeczka wrote:
    A plec juz znasz? Maluszek pokazal co tam ma ?

za wczesnie :)

a ty kiedy na to usg?

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 20 grudnia 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23 grudnia :) Mąż ze mną idzie, by mnie za rękę trzymać- strasznie się boję.. Nie widziałam dzieci miesiąc i mam schize ;)

lolka83 lubi tę wiadomość

zem32n0a1hnazr6e.png
  • m.krzyk Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin wyznaczył termin tego badania na 3.01 byłby to 13 tydz 5 dzień i sama przełożyłam na 27.12 (tydzień wcześniej) żeby mieć pewność że się zmieszczę w parametrach żeby zmierzyć tą przezierność.

Muszę czekać jeszcze tydzień, już nie mogę się doczekać.

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m.krzyk wrote:
    Mi gin wyznaczył termin tego badania na 3.01 byłby to 13 tydz 5 dzień i sama przełożyłam na 27.12 (tydzień wcześniej) żeby mieć pewność że się zmieszczę w parametrach żeby zmierzyć tą przezierność.

Muszę czekać jeszcze tydzień, już nie mogę się doczekać.

Ja tez tak myslalam, ale jednak posłucham sie lekarza, w koncu wie co robi, po drugie juz jakby pierwsze badanie mam za soba, na razie ok, wiec troche sie uspokoilam :) byle do 8 stycznia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 16:37

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 3 stycznia :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    ja mam 3 stycznia :)

Kotek to u Ciebie bedzie gdzies 14 tydzien wtedy tak? Wszedzie pisza, ze powinno sie robic do 13 tygodnia i 6 dnia...ale moze to nie regula...

Margotka87 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak bedzie 14 tydzien i 1dzien :) ale ja ufam mojemu lekarzowi moja pierwsza ciaze tez prowadzil i skoro tak powiedzial to niech tak bedzie :) poza tym wg usg dzidzius jest mlodszy niz wiek ciazy liczony od @ wiec sie niczym nie przejmuje :)

lolka83 lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    tak bedzie 14 tydzien i 1dzien :) ale ja ufam mojemu lekarzowi moja pierwsza ciaze tez prowadzil i skoro tak powiedzial to niech tak bedzie :) poza tym wg usg dzidzius jest mlodszy niz wiek ciazy liczony od @ wiec sie niczym nie przejmuje :)

też wychodzę z podobnego założenia...chociaż co prawda wstępne badanie mam za sobą...

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Naatalia Debiutantka

Wysłany: 22 grudnia 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    termin porodu z USG na 31 lipca :)

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja mam ustalone na 15 stycznia, to będzie 13+1, myślicie, że to ok? czy powinno się robić jak najwcześniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2013, 10:49

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej dziewczyny, ja mam ustalone na 15 stycznia, to będzie 13+1, myślicie, że to ok? czy powinno się robić jak najwcześniej

Wydaje mi sie, ze lekarze wiedza co robia, także chyba nie mamy co kombinować tyko dostosować się do terminu, przynajmniej tym lekarzom co ufamy :) ...termin na pewno jest ok :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naatalia wrote:
    termin porodu z USG na 31 lipca :)

oboje z mężem jesteśmy z lipca, ja z polowy, od końcówka a mi datę z usg pokazuje miedzy 3-10 lipca.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc moj termin to 6 lipiec chociaz szczerze mam nadzieje zebedzie to 7.7 to dzien urodzin mojego męża ;)tylko to data wedlug OM wszystko sie moze zmienic jutro juz 13 tydzien;) tak ze mam nadzieje co najtrudniejsze juz za mna ... w poprzedniej ciazy niestety nie udalo sie dotrwac do takiego terminu tak ze musi byc dobrze;)

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png

Wysłany: 23 grudnia 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My już po badaniu prenatalnym :D Ufff co za ulga :) Widziałam moje dwa serduszka , mąż miał łzy w oczach, był bardzo wzruszony.. Widział jak się maleństwa ruszają, jedno ssało paluszka, drugie założyło nogę na nogę- luzaczek :D Mąż pierwszy raz usłyszał też bicie serduszek- lepszego prezentu na święta nie mógł sobie wymarzyć :)
    Dzieci zdrowe- to najważniejsze :) Są dwujajowe, każdy ma swoje łożysko :)

Termin mi się zmienił na 8 lipca :)

Płeć aktualnie nieznana, lekarz powiedział, że albo to parka albo dwie dziewczynki :D

Wesołych, Rodzinnych Świąt wszystkim życzę !!! Aby spełniły się Wasze marzenia !!

lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość

zem32n0a1hnazr6e.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ