Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny Dzięki za słowa wparcia, jestem po konsultacji wyników usg z lekarzem i potwierdził tylko Wasze słowa - wszystko w porządku, samo się powinno wchłonąć. Na razie wszystko pięknie się rozwija, podczas usg zarodek miał 5 mm
A jak pozostałe dziewczyny? Widziałyście już swoje serduszka?aNiLewe lubi tę wiadomość
-
No ja jutro mam wyczekiwaną wizytę i nadzieję że naprawdę zobaczę to serduszko i że jest wszystko ok. Ciągle mi siedzą w głowie słowa mojego gina że potwierdza ciąże ale nie może stwierdzić czy żywa czy nie czy w macicy czy nie i dlatego tak boję się tej wizyty ale mam nadzieję że wszystko jest jak się należy.
-
Kochana będzie dobrze,trzymam kciuki.Ja też byłam w 7 tyg. na USG i dowiedziałam się tylko,że jestem w ciąży i i nic więcej.Mój gin ma stary sprzęt i tylko widać było małą kropke.Za 2 tyg ide na następne USG i jak bedzie juz cos widać i będzie ok.to dopiero powiem rodzinie a tak wole jeszcze nie zapeszać.
-
Hej dziewczyny, ja byłam na wizycie we wtorek, serduszko widoczne, ciąża starsza o 3 dni niż wynika z terminu @, ale gin mnie zmartwiła bo mam krwiaka i kosmówka się odkleja. Dostałam luteinę dopochwowo, czy któraś z Was ja może bierze? Bo niestety mam jakąś dziwnie niska temperaturę, a przecież luteina powinna podnosić
-
ja też biorę luteinę ale nie mierze temperatury... To Twoja decyzja ale może lepiej dać na luz z mierzeniem?? dużo czytałam o tym i wychodzę z założenia że to dodatkowy stres a po co sie denerwować z ciąży... różnie to bywa zobaczysz spadek tempki i zaraz stres itd a pewnie będzie wszystko ok ! Luteinka może tylko pomóc, no i przy odklejaniu kosmówki i krwiaku musisz leżeć ale to pewnie wiesz:) ja miałam torbiel i dzięki luteinie już prawie jej nie ma no i na pewno dużo pomaga dzidzi także 3mam kciuki bedzie dobrze
-
Ja mierzę to temperaturę tak raz na tydzień nie codziennie, tylko kontrolnie, a co do krwiaka i odklejania właśnie mi ginekolog nie zaleciła leżenia, nie dała też L4. Wiem, że większość dziewczyn leży ale jeden znajomy lekarz powiedział mi, że w zasadzie nie ma naprawdę takich wskazań, więc już sama nie wiem. Zobaczymy na następnej wizycie czy się coś poprawiło, jak nie zapytam ją o to leżenie
-
hmmm... to dziwne, nie jedna znajoma miała krwiaka i odklejanie i miały nakaz leżenia, a może wybierz się do innego lekarza? nie jedna kobieta tak robi a w Twojej sytuacji lepiej dmuchać na zimne, Oczywiście pewnie wszystko bedzie ok, ale mnie już życie nauczyło aby dmuchać na zimne... w każdym razie poczytaj sobie może na necie jest wiele info na ten temat, jeżeli ufasz lekarzowi to dobrze ale z doświadczenia wiem jak lekarze podchodzą do tego z początkową ciążą i może dla tego Ci tak powiedział? w każdym razie uważaj na siebie
-
ona0000 wrote:hmmm... to dziwne, nie jedna znajoma miała krwiaka i odklejanie i miały nakaz leżenia, a może wybierz się do innego lekarza? nie jedna kobieta tak robi a w Twojej sytuacji lepiej dmuchać na zimne, Oczywiście pewnie wszystko bedzie ok, ale mnie już życie nauczyło aby dmuchać na zimne... w każdym razie poczytaj sobie może na necie jest wiele info na ten temat, jeżeli ufasz lekarzowi to dobrze ale z doświadczenia wiem jak lekarze podchodzą do tego z początkową ciążą i może dla tego Ci tak powiedział? w każdym razie uważaj na siebie
Mi się wydaje, że zalezy gdzie jest ten krwiak i co powoduje, u mnie tez nie kazala lezec,jednak dostalam L4 i sobie polegiwałam, ale mi sie nic nie odklejalo i chyba sie juz wchlonelo... -
No właśnie myślę, nad tą konsultacją u innego lekarza, ale chyba poczekam jeszcze do wizyty za tydzień i jak się okaże, że nie ma poprawy to pójdę jeszcze gdzie indziej skonsultować
AniLewe daj znać jak po wizycie, serducho na pewno już będzie