Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej, ja wg miesiączki mam termin na 21 lipca. W środę idę na pierwszą wizytę do ginekologa (wg obliczeń jestem w 7 tyg.) do tej pory się nie denerwowałam. To moja pierwsza ciąża, staraliśmy się 9 m-cy. Nie miałam wcześniej poronień, ale jak poczytałam wpisy dziewczyn to mnie zasmuciły i zmartwiły... Czekam więc na wizytę z niecierpliwością. Dziewczyny życzę Wam szybciutko kolejnej bezpiecznej "fasolki"! a reszcie i sobie samej bezpiecznej i zdrowej ciąży...! Do usłyszenia za 1,5 dnia teraz na prawdę nie mogę się doczekać wizyty!
aNiLewe lubi tę wiadomość
-
Jestem po drugim USG. Na szczęście z ciążą wszystko w porządku, dziś był już widoczny zarodek, lekarz określił na 5 tygodni. Niestety pojawiła się też torbiel na jajniku (35 mm x 30 mm)i to jest wyjaśnienie bólu, który towarzyszy mi od piątku. Jak to możliwe, że lekarz w piątek na ostrym dyżurze w szpitalu położniczym tego nie widział?!
-
Witajcie nowe mamusie.
ja będę miała usg 3 grudnia także jeszcze tydzień !
Mdłosci, rozdrażnienie, piersi ciężkie i bolące, gorzki posmak w ustach, bóle krzyża, ciągłe odbijanie się także jest wesoło. Co u Was nowego??
marti34 [*] dla twojego maluszka, bądz silna, rozumiem co przechodzisz
Agusia2312 powodzenia na czerwowym forum, odwiedzaj nas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 22:43
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
slonce89 - niczym sie nie przejmuj! wiem co czujesz bo ja przechodziłam przez to samo... Lekarz powiedział że mam torbiel 5cm ok 5-6 tyg ciąży strasznie się martwiłam, ale jak to mój lekarz powiedział co 3 pacjentka ma torbiel i w ciąży on się pięknie wchłania
mam już 3 wizyty za sobą i co wizyte był coraz mniejszy w czwartek ide na kolejną wizytę i liczę że juz nic tam prawie nie będzie też plamiłam na brązowo przez jakies 2-3 tyg oczywiście od razu biegłam do lekarza ale na szczęście wszystko było ok i lekarz nie wie skąd się wzięły najważniejsze że z maleństwem wszystko oki możliwe że wcześniej torbieli nie było widać albo i lekarz był taki "super" i to olał najważniejsze żeby się zmniejszała a na pewno tak będzie ) -
My też jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy, rodzicom mam zamiar pochwalić się jak już będę po usg na którym usłyszę serduszko. A reszcie świata planujemy powiedzieć w święta.
jedynie w pracy będę się najbardziej kitrać, żeby do końca 3 mies się nie zorientowaliAgusia2312 lubi tę wiadomość
-
U mnie wiedza już chyba wszyscy ;-P moi rodzice nie wytrzymali ze szczęścia i pewnie powiedzieli całemu światu. Ja powiedziałam rodzicom swoim i męża, siostrom , najlepszej koleżance - moi rodzice mieli zakaz mówienia całej reszcie do 4 miesiąca ale wyszło jak wyszło powiedzieli mojej babci a jak wie babcia to wiedzą wszyscy....
-
U mnie rodzice jeszcze nie wiedza,tylko mąż,dzieci i najbliżsi znajomi.Rodzicom powiem w czwartek po wizycie. u lekarza. Zastanawiam sie kiedy powiedziec w pracy,bo 13 grudnia mamy impreze firmowa i musze wskoczyc w kiecke w której będzie widac brzusio no i nie bede pila alkoholu.Miałam powiedziec jak bym była w 12 tygodniu a tak chyba musze powiedziec wczesniej,to bedzie 8 tydzien.Kurde z piciem alkoholu,to bym jakoś sciemniła ale brzuszka nie ukryje,chyba,że w worku pujde hehe no i na swieta bym chciala juz wszystkim powiedziec a jak powiem to wszystkim,to doszloby i tak do pracy a wiadomo,szef musi wiedziec pierwszy
-
Pomylilam sie 13 grudnia bede na poczatku 9 tygodnia. Jak ja juz bym chciala 12 tydzien a najlepiej ten w którym poczuje ruchy mojego maleństwa.
Ostatnio mówię do męża,że nie mogę sie doczekac kiedy zacznie kopać a on jak chcesz teraz poczuć,to mogę cię kopnąć hihihi ale się usmiałam
-
KaroLinka wrote:Agusia my też planujemy powiedziec wszystkim w święta Bo narazie wiem ja i partner oraz koleżanka
BiB jesteśmy na tym samym etepie ciąży Kiedy wybierasz sie od lekarza ?
KaroLinka, ja już na pierwszej wizycie byłam prawie 2 tyg temu
Drugą wizytę mam w najbliższy piątek 29.11- mam nadzieję, że już usłyszę serduszko -
Witam nowe dziewczynki. Słońce 89 ja w pierwszej ciąży też miałam torbiel ale szybciutko się wchłonęła także głowa do góry. Acha i dziewczyny dopiero dziś pierwszy objaw ciąży bolące piersi a raczej sutki nawet mycie sprawiało mi nie przyjemne pobolewanie. Ja na pierwszej wizycie się zmartwiłam bo ginekolog tylko potwierdził ciąże i to wszystko bez entuzjazmu jeszcze mnie nastraszył że wszystko się okaże przy następnej wizycie która jest w poniedziałek i taki okropny niepokój czuję.