Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hee a na poczatku wydawało się że wysyp chłopczyków a tu proszę, samee dziewczynki i kilka chłopczyków hihi.
Ja wg OM 12 lipca...a wg Jasia...jak mu się spodoba;)
Dzis łózecko dostałam:) i kosmetyki z geminii.
Lolka nie ma szans aby się w mała walizkę spakowac, ja to biorę dwie torby...same podkłady i te podpaski Bella ile zajmują miejsca a kosmetyki to juz w ogole...mi dzis irygator z tantum rosa przyszedl i tez dość duzy jest. Podzielę torbe z małym-jemu tylko pampersiątka i kremy do pupci.
A ja się w końcu chyba zdecydowałam na pościel: http://www.milpol.pl/117-mis.html
na poczatku myślałam o tej paski turkusowe: http://allegro.pl/5el-posciel-120x90-haft-paski-mis-ksiezyc-i4215968815.htmlPaula_29, karusia lubią tę wiadomość
-
10 lipca - dziewczynka
Ja pakuje się w 2 torby - dla małej taka na serio mała walizeczka, a dla mnie też w sumie mała - taki bagaż podręczny do samolotu. Nie wiem jeszcze czy na pewno się zmieszczę, bo przecież kosmetyki sporo zajmują, jak coś to dla mnie zmienię na większą. Na szczęście u nas nie trzeba brać podkładów na łóżko i tych poporodowych podpasek bo to szpital daje. Wkładek laktacyjnych też nie biorę bardzo dużo, kumpele mówią, że z początku to aż tak nie leci. Poza tym mąż dowiezie w razie co. Cieszę się, że mam tą listę, bo pewnie zapakowałabym sto rzeczy więcejlolka83, am, Iwo, karusia lubią tę wiadomość
-
Karola:) wrote:10 lipca - dziewczynka
Ja pakuje się w 2 torby - dla małej taka na serio mała walizeczka, a dla mnie też w sumie mała - taki bagaż podręczny do samolotu. Nie wiem jeszcze czy na pewno się zmieszczę, bo przecież kosmetyki sporo zajmują, jak coś to dla mnie zmienię na większą. Na szczęście u nas nie trzeba brać podkładów na łóżko i tych poporodowych podpasek bo to szpital daje. Wkładek laktacyjnych też nie biorę bardzo dużo, kumpele mówią, że z początku to aż tak nie leci. Poza tym mąż dowiezie w razie co. Cieszę się, że mam tą listę, bo pewnie zapakowałabym sto rzeczy więcej
Karola a rodzisz w Toruniu na Bielanach tak? Podziel się listą
am lubi tę wiadomość
-
Karola:) wrote:10 lipca - dziewczynka
Ja pakuje się w 2 torby - dla małej taka na serio mała walizeczka, a dla mnie też w sumie mała - taki bagaż podręczny do samolotu. Nie wiem jeszcze czy na pewno się zmieszczę, bo przecież kosmetyki sporo zajmują, jak coś to dla mnie zmienię na większą. Na szczęście u nas nie trzeba brać podkładów na łóżko i tych poporodowych podpasek bo to szpital daje. Wkładek laktacyjnych też nie biorę bardzo dużo, kumpele mówią, że z początku to aż tak nie leci. Poza tym mąż dowiezie w razie co. Cieszę się, że mam tą listę, bo pewnie zapakowałabym sto rzeczy więcej
Ja mam listę i sama w mała walizkę się nie zmieszcze. Będę musiała zabrać dwie, albo większą torbe, a dla małej cos dodatkowo niedużegoKarola:), am lubią tę wiadomość
-
a ja dziś byłam na tym wymazie wyniki w poniedziałek mam do odbioru.
Pojechałam też kontrolnie do lekarza i powiem Wam że lekko mnie przeraził. Szyjka mi się mocno skróciła w ciągu dwóch tygodni, nie powiedział ile, ale skwitował że dobrze żebym tydzień wytrzymała, a potem to już może się dziać wszytko, oczywiście kazał jeść dużo więcej magnezu 3 x 2 tabl i nospę i zapytał o te wymazy, więc dobrze że już w poniedziałek będę to mieć. Ogólnie to jestem lekko oszołomiona bo jak do mnie dotarło co mówi, to pomyślałam, no jak to nie dotrwam do lipca. Wiem, że może się wiele wydarzyć i z krótką szyjką będę biegać jeszcze w lipcu, ale nie mogę się na to nastawiać.
Po drodze do domu kupiłam torbę, bo miałam tylko malutką w domu, albo ogromną, a teraz to nie pozostaje mi nic innego jak się spakować.....karusia lubi tę wiadomość
-
Camilia wrote:Karola a rodzisz w Toruniu na Bielanach tak? Podziel się listą
Do porodu:
*koszula
*szlafrok
*duży ręcznik
*skarpety
*kapcie
*klapki pod prysznic
*majtki
*woda niegazowa w butelce ze smoczkiem,jakaś przekąska do jedzenia, sztućce,kubek (jeśli nie chcesz szpitalnych)
*telefon, aparat - to już mąż ogarnie, dla męża jeszcze taki zielony fartuch
Po porodzie:
*2 koszule do karmienia
*2 staniki do karmienia
*2 ręczniki
*skarpety
*majtki - najlepiej jednorazowe - ja biorę 5 par jednorazowych, 2-3 pary bawełnianych
*wkładki laktacyjne
*podkłady poporodowe - dają - ale ja biorę z 5 sztuk w razie potopu
*przybory toaletowe, biorę jeszcze tantum rosa i ręczniczki jednorazowe
Dla dziecka- UBRANKA I PAMPERSY ZAPEWNIAJĄ ALE JA BIORĘ:
*pampersy - jedną paczkę białych pampersów "1"
*1 paczka chusteczek
*3 pieluszki tetrowe
*kocyk
*rożek
*ubranka - jeszcze nie wybrałam co wezmę dokładnie.
am, Camilia, karusia lubią tę wiadomość
-
W moim szpitalu dopuszczalna jest tylko jedna torba wielkości reklamówki - nie walizka. Nie mam pojęcia jak mam to zrobić, tym bardziej że szpital niczego nie zapewnia a same podkłady poporodowe zajmują mnóstwo miejsca. To będzie nie lada wyczyn
Właśnie też słyszałam o tym pojemniczkach z Rossmana, super sprawa muszę je kupić, tylko jakoś ostatnio nigdzie ich nie widziałam. -
nick nieaktualnykarusia wrote:Teraz mamy mniej więcej pełny pogląd na nasz terminy i naszych koleżanek, dziewczyny u kogo nie ma daty, podajcie i kogo nie znalazłam na liście "oryginalnej" niech pisze
mama_z_groszkiem 5 lipca, DZIEWCZYNKA
ewelina84 6 lipca, DZIEWCZYNKA
lolka83 7 lipca, DZIEWCZYNKA
maja89waw 9 lipca DZIEWCZYNKA
Kunita 14 lipca, CHŁOPIEC
Mona 15 lipca, CHŁOPIEC
Plumb80 17 lipca, CHŁOPIEC
Paula_29 21 lipca, DZIEWCZYNKA
Camilia 25 lipca, DZIEWCZYNKA
Iwo ?? CHŁOPIEC
misia_k1 CHŁOPIEC
zabuszka CHŁOPIEC
Karola:) DZIEWCZYNKA
Karusia 12 lipca DZIEWCZYNKA
Ja mam termin na 12 lipca
karusia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem po wizycie więc będe czerwcówka:)
30 czerwca jestem umówiona na cc.Wszystko jest oki szyjka też nie daje znaków aby mialo coś dziać się wcześniej.Mała waży 2400:)am, Karola:), lolka83, karusia, misia_k1, Camilia lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja już po wizycie, wszystko jest ok, jednak mała dobrze jest ustawiona, więc ja nie wiem co mi tamten lekarz w głowie namieszał, chyba że się po prostu obróciła
Waży 2350, starsza o tydzień tak jak zawsze
Co do szyjki niestety nie zmierzyła mi, powiedziała tylko że się utwardziła i już mam odstawić od dziś luteinę a brać sam magnez
CO do torby nam położna mówiła by wziąć jedną nawet dużą i rzeczy podzielić na 3 reklamówki: do porodu, po porodzie i dla maluszka. Więc ja tak robię, ale może to zależy od szpitala. Boję się że moja walizka będzie większa niż ta co brałam w podróż poślubną na 2 tygodnie:)Karola:), lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
zabuszka wrote:tez macie jakas hustawke nastrojów? ja to jestem ciagle zla i mi sie na placz zbiera
Miewam huśtawki, ale nie jest źle, w I trymestrze było zdecydowanie gorzej.
Generalnie przez całą ciążę mam takie uczucie w sobie nie do opisania - tak jakby z wewnątrz wypełniało mnie szczęście i taki spokój. Nigdy prędzej czegoś takiego nie czułam, i właśnie z tym uczuciem będzie mi się kojarzyła ciąża
Teraz ten spokój przyćmiewa zbliżający się poród hehelolka83, karusia, Camilia lubią tę wiadomość
-
Karola:) wrote:Generalnie przez całą ciążę mam takie uczucie w sobie nie do opisania - tak jakby z wewnątrz wypełniało mnie szczęście i taki spokój. Nigdy prędzej czegoś takiego nie czułam, i właśnie z tym uczuciem będzie mi się kojarzyła ciąża
Też tak mam, ale jakoś tak w ostatnich dniach dotarło do mnie, że poród tuż tuż i ogarnął mnie taki dziwny smutek, bo wiem, że bardzo będę tęskniła za tym stanem mimo, ze będę miała już dzieciaczka przy sobie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 20:00
Karola:), misia_k1, Camilia lubią tę wiadomość
-
BiB wrote:Ja mam zamiar do małej torby się zmieścić. Specjalnie pokupowałam w rossmanie te małe pojemniczki na kosmetyki, zeby nie brać dużych butelek, wiec osobiste przybory toaletowe zmieściłam w kosmetyczce...
Ja mam duzo kosmetyków mini, bo czesto przed ciaza latalismy, ale u mnie to nic nie zmieni, bo podklady, podpaski i inne zabierają miejsce
W Wawie szpitale rzadko kiedy to zapewniają, dziwne.