Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    A u nas już 36 tydzień ! Kurczaki a nie dawno dwie blade kreseczki na teście analizowałam :D Chyba mam pierwsza termin z was wszystkich !!! Nie chce być pierwsza :P

Nie jesteś kochana bo jeszcze ja:)

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziewczynki całą noc nie mogłam spać, martwię się,że mała się nie przekręci twarzą w drugą stronę:( a ja tak bardzo się bronię od tej cesarki...:(

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się Paulina, dzieci zmieniają pozycje nawet jak mamusia stawia się na planowaną cesarkę, pogadaj z córą, aby się przekręciła - słyszałam, że czasami pomaga :)
    U mnie noc też jakoś nie za bardzo, zgaga, sikanie, jakiś niepokój. Mała jest cały czas bardzo aktywna, nawet nocą jak się przebudzam. Ciekawe jak tam moja szyjka, jutro wizyta u lekarza...

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro zaczynam 36 kurczak i jak wszystkie normalnie sie boje zeby nie bylo za wczesnie i sie wogole zastanaiwiam czy jechac do maisteczka na zakupy znaczy czy prowadzic jeszcze samochod tylko zejako tak mnie bolec bardzo nic nie boli tylko czasem cos kuje alebo lekki bol jak na @ to chyba jeszcze ze mna zle nie jest co? we wtorek mam sie wybrac na GBS mam sama pobrac zobaczymy jak pojdzie ajj i dopiero 20 ta wizyta buc z tego mojego lekarza juz bede wtedy na ciazy donoszonej

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    a taka mniej fajna wiadomość to taka,że malutka chociaż odwróciła się już główką do dołu to jednak ma w przeciwną stronę skierowaną twarz i lekarz tłumaczył,że nie mogę w taki sposób urodzić naturalnie bo gdybym parła przy porodzie to mała powinna opierać się na czaszce a nie na twarzy:( powiedział,że ma jeszcze dwa tygodnie,żeby obrócić się o te 180 stopni:)zobaczymy...ale kurczę nie chcę cesarki...:(

Paulina u mnie też mała jest zwrócona główką w drugą stronę i lekarz powiedział na ostatnim USG że to problem, więc ja wystraszona pytam się czy to jest jakiś problem w porodzie, ale powiedział że w porodzie nie ma to znaczenia, tylko ciężej im robić badania i pomiary
    Więc powiem Ci,że sama już nie wiem, dziś idę na wizytę zapytam drugiej gin co powie

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Maja, wolałabym być pierwsza niż ostatnia... A tak to wy wszystkie będziecie tulić swoje dzieciaczki a ja wciąż będę czekać na ację.
    Bib jak Twój dzidziuś większy to nie będziesz ostatnia, ja mam termin dzień po Tobie:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • mama_z_groszkiem Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, Maja pierwsza bede ja :D jak mi dzidzius dopomoze :P (prosze prosze proszeeee !!!! )

ewelina84 lubi tę wiadomość

relgcwa1nrtfgkrw.png

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Paulina u mnie też mała jest zwrócona główką w drugą stronę i lekarz powiedział na ostatnim USG że to problem, więc ja wystraszona pytam się czy to jest jakiś problem w porodzie, ale powiedział że w porodzie nie ma to znaczenia, tylko ciężej im robić badania i pomiary
    Więc powiem Ci,że sama już nie wiem, dziś idę na wizytę zapytam drugiej gin co powie

U nas położna na SR mówiła, że jak dzidziuś jest zwrócony główką w drugą stronę a nawet jak jest dobrze zwrócony, tylko przy wstawianiu się w kanał zamiast przyciągnąć brodę do klatki piersiowej, zrobi na odwrót, no to nie urodzimy. Jest to kwalifikacja do cc.

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

A ja jutro kończę 35 tc, także teoretycznie jeszcze 5 tygodni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 09:58

lolka83 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    U nas położna na SR mówiła, że jak dzidziuś jest zwrócony główką w drugą stronę a nawet jak jest dobrze zwrócony, tylko przy wstawianiu się w kanał zamiast przyciągnąć brodę do klatki piersiowej, zrobi na odwrót, no to nie urodzimy. Jest to kwalifikacja do cc.

No to nie wiem, o co chodzi, dziwi mnie w takim razie, że jeden z najlepszych specjalistów od genetycznego w Krakowie by tego nie wiedział?
    Kurde ja nie chce cesarki, nastawiłam się na poród naturalny
    To, że jak zrobi zły zwrot to słyszałam że nie pójdzie dalej ale jak jest główką w drugą stronę to jeszcze chyba nie wiadomo jak się wstawi w kanał rodny?
    Dziś muszę pogadać o tym z moją gin

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • agagita Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Maja, wolałabym być pierwsza niż ostatnia... A tak to wy wszystkie będziecie tulić swoje dzieciaczki a ja wciąż będę czekać na ację.
    Ja bede ostatnia :(. Dopiero 27.07 termin. Chyba ze sie cos zmieni, o 12 mam wizyte u gin, zobaczymy co on powie.

z6vlzyh.png
    iwmyplk.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dzisiaj wizyte zobaczymy co ja usłysze bo umówiona jestem na cesarkę 1 lipca ale....mój gin od 20 czerwca idzie na urlop i boje sie ze w tym czasie zacznie sie coś dziać więc dzisiaj będę z nim rozmawiała żeby cesarke zrobił przed urlopem,bede wtedy w 38 tyg wiec ciąża donoszona.

• karusia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej szwagierce mały tuż przed samym porodem się przekręcił i wstawił twarzyczką w kanał, a kilka tyg. przed porodem był wstawiony głową :) także nie martwcie się, wszystko może się dobrze skończyć :) miejmy nadzieję, że dzidzie się Wam dobrze powstawiają ;)

Dobrze, że lekarz wcześniej to wyłapuje, bo później jest bardzo ciężki poród i dziecko może mieć różne krwiaczki, opuchlizne itd. U nas mały szwagieki walczył 8h! I w końcu zobaczyli, że coś jest nie tak i wyciągnęli go przez cesarkę... Przez 3 dni wyglądał jak chińczyk, bo cały ciężar miał na twarzyczce... Więc całe szczęście, że nic gorszego się nie stało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 10:26

Karola:) lubi tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    No to nie wiem, o co chodzi, dziwi mnie w takim razie, że jeden z najlepszych specjalistów od genetycznego w Krakowie by tego nie wiedział?
    Kurde ja nie chce cesarki, nastawiłam się na poród naturalny
    To, że jak zrobi zły zwrot to słyszałam że nie pójdzie dalej ale jak jest główką w drugą stronę to jeszcze chyba nie wiadomo jak się wstawi w kanał rodny?
    Dziś muszę pogadać o tym z moją gin

No ja tam nie wiem Paula, tylko przekazuje info z SR. Mieliśmy film instruktażowy i wiem, że położna zatrzymała i pokazała co by było gdyby dziecko było ułożone o 180 stopni w drugą stronę. Dokładnie Ci już nie przekaże jak ona to argumentowała, ale zapamiętałam, że wtedy cc. Zapytaj jeszcze raz lekarza, a poza tym może się już przekręciła :) czego Ci życzę :)

karusia lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • mama_z_groszkiem Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to trzymam kciuki Ewelina, masz racje i dobrze myslisz, jak ja wyladowalam w szpitalu ze skurczami 3 tygodnie temu i nie bylo mojego prowadzacego, ktory wiedzial wszystko o mnie i dzidziusiu to bylam lekko w rozpaczy. A przeciez 2tyg wczesniej to urodzone w terminie :) a czemu cc ?

relgcwa1nrtfgkrw.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    No ja tam nie wiem Paula, tylko przekazuje info z SR. Mieliśmy film instruktażowy i wiem, że położna zatrzymała i pokazała co by było gdyby dziecko było ułożone o 180 stopni w drugą stronę. Dokładnie Ci już nie przekaże jak ona to argumentowała, ale zapamiętałam, że wtedy cc. Zapytaj jeszcze raz lekarza, a poza tym może się już przekręciła :) czego Ci życzę :)
    No dopytam się dzisiaj, ale to było tydzień temu na wizycie i powtarzało się już od kilku wizyt tylko ja jakoś nie zwracałam na to uwagi a lekarze też nic nie mówili, a ostatnio w związku ze skurczami byłam u trzech, no chyba że mówimy o czymś innym i chodzi o jeszcze inne położenie

Karola:) lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_z_groszkiem wrote:
    no to trzymam kciuki Ewelina, masz racje i dobrze myslisz, jak ja wyladowalam w szpitalu ze skurczami 3 tygodnie temu i nie bylo mojego prowadzacego, ktory wiedzial wszystko o mnie i dzidziusiu to bylam lekko w rozpaczy. A przeciez 2tyg wczesniej to urodzone w terminie :) a czemu cc ?

Bo już miałam dwie i dlatego teraz nie ma opcji na poród naturalny co nie ukrywam żebym chciała urodzić naturalnie,ale cóż wazne żeby mała urodziła się szczęśliwie:)

• Iwo Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 18:31

Paula_29, karusia, Karola:) lubią tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi powiedział, że mała jest twarzą w kierunku mojego kręgosłupa, czy to jest to samo co położenie twarzyczkowe? czy jeszcze coś innego bo ja nie ogarniam:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kręgosłupa to chyba tak jak być powinno?

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ