Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • BiB Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_z_groszkiem wrote:
    a co to te GBS ?

wymaz z pochwy i odbytu w kierunku obecności paciorkowca

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_z_groszkiem wrote:
    a co to te GBS ?

wymaz na paciorkowce, bardzo wazne badanie, nalezy je zrobic po 35 tyg ciazy.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja dzwoniłam do mojego ginia ze szpitala, mowie mu, co powiedział ten drugi lekarz, zeby mial orientacje, ze szyjka dluga, zamknieta ale mięknie, a on, to jak szyjka mięknie to sie szykujemy powoli do porodu...niby mam prowadzic slimaczy tryb zycia, ale nie lezec...brac nospe i magnez, zaczal sie smiac, czy doczekamy do lipca..ja pierdykam ;/

Kurde nie wierze, ze to sie dzieje, miało byc w lipcu, kurcze Wiki, wyczekaj do początku lipca chociaz :)
    A ja w proszku z praniem, pakowaniem itd :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 21:05

am, Iwo lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    to tak jak ja nie dostałam skierowania na toxo i na hcv tylko musiałam płacić..
    BiB a pytałaś lekarki dlaczego?
    A na HIV miałaś skierowanie?

Bo ja właśnie jeszcze potrzebuje HIV i HCV , wymagają tego w szpitalu w którym chce rodzić, więc sobie nie wyobrażam że mi odmówi, to chyba zadzwonię do NFZ

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pytałam bo już nie chciałam się denerwować, a wiem, ze jakbym zapytała to skończyłoby się mega aferą.

Wprawdzie ja do szpitala nie potrzebuję HIV, ale upomniałam się o to ostatnio, powiedziała mi, że mi da na następnej wizycie razem z innymi badaniami z krwi. Idę w piątek więc zobaczymy. Wogóle to ostatni raz się do niej w pt wybieram bo mnie wkurza, więc jak coś to już się nastawiam, ze jej wygarnę.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Wiecie ja dzwoniłam do mojego ginia ze szpitala, mowie mu, co powiedział ten drugi lekarz, zeby mial orientacje, ze szyjka dluga, zamknieta ale mięknie, a on, to jak szyjka mięknie to sie szykujemy powoli do porodu...niby mam prowadzic slimaczy tryb zycia, ale nie lezec...brac nospe i magnez, zaczal sie smiac, czy doczekamy do lipca..ja pierdykam ;/

Kurde nie wierze, ze to sie dzieje, miało byc w lipcu, kurcze Wiki, wyczekaj do początku lipca chociaz :)
    Lolka nie przejmuj się, ja mam szyjkę miękką od 29 tygodnia, jak na razie 4 tyg przechodziłam ze skurczami więc to że mięknie wcale nie znaczy że urodzisz w czerwcu

lolka83 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Lolka nie przejmuj się, ja mam szyjkę miękką od 29 tygodnia, jak na razie 4 tyg przechodziłam ze skurczami więc to że mięknie wcale nie znaczy że urodzisz w czerwcu

KOtek, dzięki :) Mam nadzieję, że się tak stanie :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • agagita Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zycze wam wszystkim i sobie aby nasze dzieci urodzily sie zdrowe i w terminie.

am, lolka83, Camilia, misia_k1 lubią tę wiadomość

z6vlzyh.png
    iwmyplk.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka miała rozwarcie na 2 cm od 37 tygodnia. Termin miała na 25 maja a urodziła 31 maja... Także wydaje mi się, że nie zawsze los jest przesądzony.

Ciekawostką jest to, że koleżanka też urodziła się 31 maja :) Napisałam jej wiadomość po porodzie, że chyba lepszego prezentu na 29 urodziny nie mogła sobie wymarzyć :)

Za rok świętujemy 30 stkę koleżanki i roczek małego :D

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • am Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:

świetnie Cię rozumiem, bo ja w takim przerażeniu żyję kilka ostatnich dni, może rzeczywiście pomoże nam jak będziemy miały wszystko już przygotowane, torby spakowane i wtedy będziemy sobie czekać :) na pewno tego nam życzę :)

lolka83, Camilia lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko przyjdą mi koszule które w poniedziałek kupiłam na allegro to od razu je piorę i pakuję torbę albo przynajmniej wszystkie rzeczy poukładam w jednym miejscu żeby w razie czego były przygotowane. Widzę, że każda z nas ma już małego stresa :-P Co prawda ja jeszcze mam 1,5 miesiąca do terminu porodu ale wolę już być spakowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 22:24

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 18:31

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja już po wizycie, ogólnie wszystko jest w porządku, mała prawidłowo się rozwija, waży już 2600 gram:) Kruszyna nasza:) widzieliśmy dziś jej twarzyczkę, nosek i usteczka, piękna jest:) poza tym pobrał mi wymaz na GBS także teściowa mi jutro zrobi:P fajnie,że pracuje w laboratorium:)
    poza tym na te spuchnięte dłonie i stopy dostałam skierowanie na jakieś dodatkowe badania:) i za dwa tygodnie mam kolejną wizytę, z tym,że mam przyjechać do Niego do szpitala bo chce mi zrobić KTG:) a taka mniej fajna wiadomość to taka,że malutka chociaż odwróciła się już główką do dołu to jednak ma w przeciwną stronę skierowaną twarz i lekarz tłumaczył,że nie mogę w taki sposób urodzić naturalnie bo gdybym parła przy porodzie to mała powinna opierać się na czaszce a nie na twarzy:( powiedział,że ma jeszcze dwa tygodnie,żeby obrócić się o te 180 stopni:)zobaczymy...ale kurczę nie chcę cesarki...:(

Camilia, am, lolka83, karusia lubią tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina spokojnie Mała ma jeszcze jak napisałaś dwa tygodnie więc może się jeszcze obróci, trzymam kciuki :-) A jak to jest z tym wymazem na GBS? Lekarz go pobiera i samemu się go zanosi do laboratorium?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie chciał mi zaproponować żebym przyjechała do niego do szpitala wtedy mi pobierze i zrobi wynik, ale że moja teściowa sama robi takie wyniki więc dała mi dwie wymazówki i poprosiłam go tylko,żeby mi pobrał, bo ważne jest żeby było dobrze pobrane i dałam teściowej, jutro ma mi zrobić, ale wy też możecie takie wymazówki kupić w aptece, dać waszemu ginekologowi,żeby Wam pobrał i zanieść do laboratorium:)oczywiście jeśli chodzicie prywatnie bo tak normalnie w przychodni to powinni wam pobrać i sami zrobić:)

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeny, dziewczyny, sorki że napiszę teraz o takiej błahostce w porównaniu do zdrowia naszego i naszych dzieci, ale wkurzyłam się na maxa :(
    Krawcowa dzisiaj przyjechała do mnie z gotowymi firankami dla małej do pokoju + pokrowiec na fotel + baldachim i WSZYSTKO ŹLE!!! Firana krzywa, za mało przymarszczona, zasłonka za długa, pokrowiec do poprawy, baldachim bez kokardki takiej jak chciałam :(((( Na szczęście powiedziała, że może to poprawić, ale znowu czas i to wszystko i pytanie brzmi jak to poprawi :(
    Idę spać!
    Dobranoc kochane :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to też jest zmartwienie, też bym się wkurzyła:P

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do paciorkowca, to nie wiem jak to jest. Mi lekarka pobrała, sama wysyła do laboratorium i ja tylko odbieram wynik online.
    Bez żadnego biegania samej.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas już 36 tydzień ! Kurczaki a nie dawno dwie blade kreseczki na teście analizowałam :D Chyba mam pierwsza termin z was wszystkich !!! Nie chce być pierwsza :P

karusia lubi tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • BiB Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, wolałabym być pierwsza niż ostatnia... A tak to wy wszystkie będziecie tulić swoje dzieciaczki a ja wciąż będę czekać na ację.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ