Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie ja dzwoniłam do mojego ginia ze szpitala, mowie mu, co powiedział ten drugi lekarz, zeby mial orientacje, ze szyjka dluga, zamknieta ale mięknie, a on, to jak szyjka mięknie to sie szykujemy powoli do porodu...niby mam prowadzic slimaczy tryb zycia, ale nie lezec...brac nospe i magnez, zaczal sie smiac, czy doczekamy do lipca..ja pierdykam ;/
Kurde nie wierze, ze to sie dzieje, miało byc w lipcu, kurcze Wiki, wyczekaj do początku lipca chociaz
A ja w proszku z praniem, pakowaniem itdWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 21:05
am, Iwo lubią tę wiadomość
-
BiB wrote:to tak jak ja nie dostałam skierowania na toxo i na hcv tylko musiałam płacić..
A na HIV miałaś skierowanie?
Bo ja właśnie jeszcze potrzebuje HIV i HCV , wymagają tego w szpitalu w którym chce rodzić, więc sobie nie wyobrażam że mi odmówi, to chyba zadzwonię do NFZ -
Nie pytałam bo już nie chciałam się denerwować, a wiem, ze jakbym zapytała to skończyłoby się mega aferą.
Wprawdzie ja do szpitala nie potrzebuję HIV, ale upomniałam się o to ostatnio, powiedziała mi, że mi da na następnej wizycie razem z innymi badaniami z krwi. Idę w piątek więc zobaczymy. Wogóle to ostatni raz się do niej w pt wybieram bo mnie wkurza, więc jak coś to już się nastawiam, ze jej wygarnę. -
lolka83 wrote:Wiecie ja dzwoniłam do mojego ginia ze szpitala, mowie mu, co powiedział ten drugi lekarz, zeby mial orientacje, ze szyjka dluga, zamknieta ale mięknie, a on, to jak szyjka mięknie to sie szykujemy powoli do porodu...niby mam prowadzic slimaczy tryb zycia, ale nie lezec...brac nospe i magnez, zaczal sie smiac, czy doczekamy do lipca..ja pierdykam ;/
Kurde nie wierze, ze to sie dzieje, miało byc w lipcu, kurcze Wiki, wyczekaj do początku lipca chociaz
A ja w proszku z praniem, pakowaniem itdlolka83 lubi tę wiadomość
-
Moja przyjaciółka miała rozwarcie na 2 cm od 37 tygodnia. Termin miała na 25 maja a urodziła 31 maja... Także wydaje mi się, że nie zawsze los jest przesądzony.
Ciekawostką jest to, że koleżanka też urodziła się 31 maja Napisałam jej wiadomość po porodzie, że chyba lepszego prezentu na 29 urodziny nie mogła sobie wymarzyć
Za rok świętujemy 30 stkę koleżanki i roczek małegololka83 lubi tę wiadomość
-
lolka83 wrote:Wiecie ja dzwoniłam do mojego ginia ze szpitala, mowie mu, co powiedział ten drugi lekarz, zeby mial orientacje, ze szyjka dluga, zamknieta ale mięknie, a on, to jak szyjka mięknie to sie szykujemy powoli do porodu...niby mam prowadzic slimaczy tryb zycia, ale nie lezec...brac nospe i magnez, zaczal sie smiac, czy doczekamy do lipca..ja pierdykam ;/
A ja w proszku z praniem, pakowaniem itdlolka83, Camilia lubią tę wiadomość
-
Jak tylko przyjdą mi koszule które w poniedziałek kupiłam na allegro to od razu je piorę i pakuję torbę albo przynajmniej wszystkie rzeczy poukładam w jednym miejscu żeby w razie czego były przygotowane. Widzę, że każda z nas ma już małego stresa Co prawda ja jeszcze mam 1,5 miesiąca do terminu porodu ale wolę już być spakowana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 22:24
-
hej dziewczyny, ja już po wizycie, ogólnie wszystko jest w porządku, mała prawidłowo się rozwija, waży już 2600 gram:) Kruszyna nasza:) widzieliśmy dziś jej twarzyczkę, nosek i usteczka, piękna jest:) poza tym pobrał mi wymaz na GBS także teściowa mi jutro zrobi:P fajnie,że pracuje w laboratorium:)
poza tym na te spuchnięte dłonie i stopy dostałam skierowanie na jakieś dodatkowe badania:) i za dwa tygodnie mam kolejną wizytę, z tym,że mam przyjechać do Niego do szpitala bo chce mi zrobić KTG:) a taka mniej fajna wiadomość to taka,że malutka chociaż odwróciła się już główką do dołu to jednak ma w przeciwną stronę skierowaną twarz i lekarz tłumaczył,że nie mogę w taki sposób urodzić naturalnie bo gdybym parła przy porodzie to mała powinna opierać się na czaszce a nie na twarzy:( powiedział,że ma jeszcze dwa tygodnie,żeby obrócić się o te 180 stopni:)zobaczymy...ale kurczę nie chcę cesarki...Camilia, am, lolka83, karusia lubią tę wiadomość
-
ogólnie chciał mi zaproponować żebym przyjechała do niego do szpitala wtedy mi pobierze i zrobi wynik, ale że moja teściowa sama robi takie wyniki więc dała mi dwie wymazówki i poprosiłam go tylko,żeby mi pobrał, bo ważne jest żeby było dobrze pobrane i dałam teściowej, jutro ma mi zrobić, ale wy też możecie takie wymazówki kupić w aptece, dać waszemu ginekologowi,żeby Wam pobrał i zanieść do laboratorium:)oczywiście jeśli chodzicie prywatnie bo tak normalnie w przychodni to powinni wam pobrać i sami zrobić
-
Jeeny, dziewczyny, sorki że napiszę teraz o takiej błahostce w porównaniu do zdrowia naszego i naszych dzieci, ale wkurzyłam się na maxa
Krawcowa dzisiaj przyjechała do mnie z gotowymi firankami dla małej do pokoju + pokrowiec na fotel + baldachim i WSZYSTKO ŹLE!!! Firana krzywa, za mało przymarszczona, zasłonka za długa, pokrowiec do poprawy, baldachim bez kokardki takiej jak chciałam ((( Na szczęście powiedziała, że może to poprawić, ale znowu czas i to wszystko i pytanie brzmi jak to poprawi
Idę spać!
Dobranoc kochane