X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • BiB Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_z_groszkiem wrote:
    a co to te GBS ?

wymaz z pochwy i odbytu w kierunku obecności paciorkowca

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_z_groszkiem wrote:
    a co to te GBS ?

wymaz na paciorkowce, bardzo wazne badanie, nalezy je zrobic po 35 tyg ciazy.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja dzwoniłam do mojego ginia ze szpitala, mowie mu, co powiedział ten drugi lekarz, zeby mial orientacje, ze szyjka dluga, zamknieta ale mięknie, a on, to jak szyjka mięknie to sie szykujemy powoli do porodu...niby mam prowadzic slimaczy tryb zycia, ale nie lezec...brac nospe i magnez, zaczal sie smiac, czy doczekamy do lipca..ja pierdykam ;/

Kurde nie wierze, ze to sie dzieje, miało byc w lipcu, kurcze Wiki, wyczekaj do początku lipca chociaz :)
    A ja w proszku z praniem, pakowaniem itd :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 21:05

am, Iwo lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    to tak jak ja nie dostałam skierowania na toxo i na hcv tylko musiałam płacić..
    BiB a pytałaś lekarki dlaczego?
    A na HIV miałaś skierowanie?

Bo ja właśnie jeszcze potrzebuje HIV i HCV , wymagają tego w szpitalu w którym chce rodzić, więc sobie nie wyobrażam że mi odmówi, to chyba zadzwonię do NFZ

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pytałam bo już nie chciałam się denerwować, a wiem, ze jakbym zapytała to skończyłoby się mega aferą.

Wprawdzie ja do szpitala nie potrzebuję HIV, ale upomniałam się o to ostatnio, powiedziała mi, że mi da na następnej wizycie razem z innymi badaniami z krwi. Idę w piątek więc zobaczymy. Wogóle to ostatni raz się do niej w pt wybieram bo mnie wkurza, więc jak coś to już się nastawiam, ze jej wygarnę.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Wiecie ja dzwoniłam do mojego ginia ze szpitala, mowie mu, co powiedział ten drugi lekarz, zeby mial orientacje, ze szyjka dluga, zamknieta ale mięknie, a on, to jak szyjka mięknie to sie szykujemy powoli do porodu...niby mam prowadzic slimaczy tryb zycia, ale nie lezec...brac nospe i magnez, zaczal sie smiac, czy doczekamy do lipca..ja pierdykam ;/

Kurde nie wierze, ze to sie dzieje, miało byc w lipcu, kurcze Wiki, wyczekaj do początku lipca chociaz :)
    Lolka nie przejmuj się, ja mam szyjkę miękką od 29 tygodnia, jak na razie 4 tyg przechodziłam ze skurczami więc to że mięknie wcale nie znaczy że urodzisz w czerwcu

lolka83 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Lolka nie przejmuj się, ja mam szyjkę miękką od 29 tygodnia, jak na razie 4 tyg przechodziłam ze skurczami więc to że mięknie wcale nie znaczy że urodzisz w czerwcu

KOtek, dzięki :) Mam nadzieję, że się tak stanie :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • agagita Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zycze wam wszystkim i sobie aby nasze dzieci urodzily sie zdrowe i w terminie.

am, lolka83, Camilia, misia_k1 lubią tę wiadomość

z6vlzyh.png
    iwmyplk.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka miała rozwarcie na 2 cm od 37 tygodnia. Termin miała na 25 maja a urodziła 31 maja... Także wydaje mi się, że nie zawsze los jest przesądzony.

Ciekawostką jest to, że koleżanka też urodziła się 31 maja :) Napisałam jej wiadomość po porodzie, że chyba lepszego prezentu na 29 urodziny nie mogła sobie wymarzyć :)

Za rok świętujemy 30 stkę koleżanki i roczek małego :D

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • am Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:

świetnie Cię rozumiem, bo ja w takim przerażeniu żyję kilka ostatnich dni, może rzeczywiście pomoże nam jak będziemy miały wszystko już przygotowane, torby spakowane i wtedy będziemy sobie czekać :) na pewno tego nam życzę :)

lolka83, Camilia lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko przyjdą mi koszule które w poniedziałek kupiłam na allegro to od razu je piorę i pakuję torbę albo przynajmniej wszystkie rzeczy poukładam w jednym miejscu żeby w razie czego były przygotowane. Widzę, że każda z nas ma już małego stresa :-P Co prawda ja jeszcze mam 1,5 miesiąca do terminu porodu ale wolę już być spakowana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 22:24

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 18:31

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja już po wizycie, ogólnie wszystko jest w porządku, mała prawidłowo się rozwija, waży już 2600 gram:) Kruszyna nasza:) widzieliśmy dziś jej twarzyczkę, nosek i usteczka, piękna jest:) poza tym pobrał mi wymaz na GBS także teściowa mi jutro zrobi:P fajnie,że pracuje w laboratorium:)
    poza tym na te spuchnięte dłonie i stopy dostałam skierowanie na jakieś dodatkowe badania:) i za dwa tygodnie mam kolejną wizytę, z tym,że mam przyjechać do Niego do szpitala bo chce mi zrobić KTG:) a taka mniej fajna wiadomość to taka,że malutka chociaż odwróciła się już główką do dołu to jednak ma w przeciwną stronę skierowaną twarz i lekarz tłumaczył,że nie mogę w taki sposób urodzić naturalnie bo gdybym parła przy porodzie to mała powinna opierać się na czaszce a nie na twarzy:( powiedział,że ma jeszcze dwa tygodnie,żeby obrócić się o te 180 stopni:)zobaczymy...ale kurczę nie chcę cesarki...:(

Camilia, am, lolka83, karusia lubią tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina spokojnie Mała ma jeszcze jak napisałaś dwa tygodnie więc może się jeszcze obróci, trzymam kciuki :-) A jak to jest z tym wymazem na GBS? Lekarz go pobiera i samemu się go zanosi do laboratorium?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie chciał mi zaproponować żebym przyjechała do niego do szpitala wtedy mi pobierze i zrobi wynik, ale że moja teściowa sama robi takie wyniki więc dała mi dwie wymazówki i poprosiłam go tylko,żeby mi pobrał, bo ważne jest żeby było dobrze pobrane i dałam teściowej, jutro ma mi zrobić, ale wy też możecie takie wymazówki kupić w aptece, dać waszemu ginekologowi,żeby Wam pobrał i zanieść do laboratorium:)oczywiście jeśli chodzicie prywatnie bo tak normalnie w przychodni to powinni wam pobrać i sami zrobić:)

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeny, dziewczyny, sorki że napiszę teraz o takiej błahostce w porównaniu do zdrowia naszego i naszych dzieci, ale wkurzyłam się na maxa :(
    Krawcowa dzisiaj przyjechała do mnie z gotowymi firankami dla małej do pokoju + pokrowiec na fotel + baldachim i WSZYSTKO ŹLE!!! Firana krzywa, za mało przymarszczona, zasłonka za długa, pokrowiec do poprawy, baldachim bez kokardki takiej jak chciałam :(((( Na szczęście powiedziała, że może to poprawić, ale znowu czas i to wszystko i pytanie brzmi jak to poprawi :(
    Idę spać!
    Dobranoc kochane :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to też jest zmartwienie, też bym się wkurzyła:P

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do paciorkowca, to nie wiem jak to jest. Mi lekarka pobrała, sama wysyła do laboratorium i ja tylko odbieram wynik online.
    Bez żadnego biegania samej.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas już 36 tydzień ! Kurczaki a nie dawno dwie blade kreseczki na teście analizowałam :D Chyba mam pierwsza termin z was wszystkich !!! Nie chce być pierwsza :P

karusia lubi tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • BiB Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, wolałabym być pierwsza niż ostatnia... A tak to wy wszystkie będziecie tulić swoje dzieciaczki a ja wciąż będę czekać na ację.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ