Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
am wrote:
lolka daj znać co się dowiesz o tych bólach jutro na wizycie
Jestem po wizycie. Szyjka długa zamknieta, ale juz miękka. POnoć na tym etapie to normalne. Dzidzia głową w dól pcha się już mocno.
Waży 2700 ( +-300g), wszystko ok.
Co do bóli. Prawdopodobnie mała naciska na dół, na pęcherz, na jelita.
Do tego dochodzi moja mała przepuklina pępkowa, to wszystko się rozciąga, macica powoli też cwiczy, może też ciągnać od kręgosłupa, no i tyle...rozne powody moga byc tych boli.
Doktor stwierdziła, ze 35 tydzien to juz dzidzia ma wszystko wyksztalcone,tym bardziej, że jest starsza, wiec niby nie widzi symptomów ze cos wczesniej sie wydarzy, ale tego nigdy nie wiemy Zaznaczyła, że 37 tydzien to ciaza donoszona i czasem dzieci z jakiegos powodu moga szybciej wyjsc na swiat.
Na bole mam brac nospe lub paracetamol. No i powoli oczekiwać porodu hehe, więc tyle w temacie
Za tydzień mam wizytę u mojego ginia od szpitala. Za 2 tyg mam do niej sie pojawic z badaniami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 15:23
Paula_29, Karola:), am lubią tę wiadomość
-
Mona :) wrote:miałyście już wymaz? bo ja idę jutro
Odpisałam Ci w 3 trymestrze. Ja dziś miałam pobrany na paciorkowce, lekarz wie kiedy pobrac, tym bardziej, że w tym czasie co jesteś juz mozna, więc nie trzeba aż tego tak analizowaćKarola:), Mona :), karusia lubią tę wiadomość
-
karusia wrote:Ciekawe dziewczęta, czy u którejś z nas maluszek urodzi się w czerwcu, a nie w lipcu
Ja rozmawiając z moim dzieckiem pozwoliłam mu wychodzić po 20 czerwca ciążę będę mieć donoszoną to może być o np. 23 czerwiec - taki prezent na dzień ojca
a tak poważnie, to najważniejsze jak dla mnie doczekać tej ciąży donoszonej, a potem jak maluch zechce niech wychodzi
karusia lubi tę wiadomość
-
Dziś dostałam paczkę z gemini, zbieram się żeby posegregować te rzeczy, bo bałagan zrobił się niezły
jeśli chodzi o zakupy, to brakuje mi "tylko" grubszych rzeczy, myślę że wszystkie drobiazgi już mam, pozostaje łóżeczko, materac, przewijak, wanienka, wózek i fotelik do auta - myślę że poza wózkiem uda się w tym tygodniu ogarnąć - obylolka83 lubi tę wiadomość
-
Nie bardzo wiem o co dokładnie chodzi ale dziewczyny na innych wątkach część miało refundowane, część nie, znalazłam też wypowiedź jednej dziewczyny na forum( już nie pamiętam gdzie) że dzwoniła do NFZ i tam jej powiedzieli że jest więc w sumie nie bardzo to rozumiem