Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak dobrze, że jest to forum i możemy tutaj dzielić się swoimi niepokojami i wspierać. Nikt w pełni nie zrozumie kobiety w ciąży i jej obaw jak druga kobieta w ciąży
Kochane powiedzcie czy wasze dzidźki też teraz są mniej aktywne? Chodzi mi o to, że od wczoraj jak zaczęła się taka brzydka pogoda to mam wrażenie, ze moja Mała prawie cały czas śpi. Czasami poczuję lekkie wiercenie się czy wypychanie ale nie aż tak mocne. W niedzielę natomiast wieczorem była bardzo aktywna aż myślałam, że nie zasnęWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 12:41
karusia, am lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Hej dziewczynki, a ja się właśnie zestresowałam. Wstałam rano i poczułam takie dziwne rozpieranie, macam teraz brzuch i czuje małą po bokach. Jak od 30 tyg leżała główką w dół i wszystko było ok, to boję się czy ona przypadkiem nie odwróciła się znowu poprzecznie, bo czuje ją po obu stronach brzucha nad biodrami, wcześniej tego nie czułam. Czy to możliwe że dzieci z pozycji główkowej obracają się z powrotem?
No moja mała byłą cały czas ułożona miednicowo, na ostatniej wizycie 3 tygodnie temu była już główkowo (parę dni prędzej poczułam zmianę pozycji). Kilka dni po wizycie znowu była poprzecznie - bynajmniej tak mi się wydawało, czułam centralnie dziecko po bokach, nawet czkawkę czułam. A wczoraj znowu przekręcenie, główką w dół. Nie jest małą dzidzią a jeszcze się przekręca. Myślę, że u Ciebie jest podobnie, także jeszcze mamy troszkę czasu, nie ma co się martwić na zapasPaula_29 lubi tę wiadomość
-
BiB wrote:No mój też od 20 tyg jest główką w dół i to podobno bardzo nisko, ale nie sądzę, żeby się przekręcił teraz, bo chyba nie ma na to miejsca, szczególnie że jest o 3 tyg większy..
To Twoja Dzidźka jest sporo większa. A ile już waży? Ja na ostatniej wizycie dwa tygodnie temu dowiedziałam się, że moja Kluseczka jest większa o 10 dni i wtedy ważyła już 2015g. Kolejną wizytę mam 17 czerwca i już nie mogę się doczekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 12:45
-
Wczoraj kupiłam kilka rzeczy na allegro m.in. koszule dla siebie, poduszkę rogal do karmienia, rożek (choć wcześniej nie chciałam go kupować), ręczniczek z kapturkiem, pieluchy tetrowe i flanelowe, czapeczkę dla Małej. Na szczęście robi się coraz mniej rzeczy do kupienia bo mój budżet ostatnio nie jest w najlepszej kondycji no ale jeszcze pozostało mi kupić wszystko z apteki i fotelik samochodowy. A Wam Dziewczyny dużo jeszcze brakuje?
am lubi tę wiadomość
-
Camilia wrote:To Twoja Dzidźka jest sporo większa. A ile już waży? Ja na ostatniej wizycie dwa tygodnie temu dowiedziałam się, że moja Kluseczka jest większa o 10 dni i wtedy ważyła już 2015g. Kolejną wizytę mam 17 czerwca i już nie mogę się doczekać
teraz nie wiem, bo wizytę mam dopiero w pt u gin na nfz, a u swojej w przyszłym tyg, ale 3 tyg temu ważył 2540g, więc nawet jak przyjmę błąd szacunkowy 0,5kg na minus to i tak te pewna 2kg to sporo.karusia, Camilia lubią tę wiadomość
-
mi pampersiaki, ale chyba narazie kupie jedną paczke bo nie wiem czy przypadkiem (odpukac) nie bedzie uczulona na daną marke, wiec bez sensu zaopatrywac sie w 10 paczek, chociaz na internecie fajne promocje mozna wychaczyc ! No i jeszcze nie mam nic do pępuszka, poczekam co mi doradzi polozna
-
Mnie brakuje jeszcze pościeli i poduszki do karmienia, ale to planuję kupić z następnej wypłaty, bo w tym mies już nie dam rady ale na szczęście są to rzeczy bez których ewentualnie na początku się obejdę, więc luzik
Właśnie wrzuciłam do pralki ostatnie pranie, jutro prasowanie i powoli finisz. Torbę spakuję gdzieś w połowie czerwca, albo później, bo nie cierpię zapachu ubrań, które długo w torbie leżą. Postanowiłam, ze naszykuję sobie wszystko na jednej półce w komodzie i w razie czego tylko przerzucę do torby.
A i z ciekawostek, to u nas na SR położne radziły aby do szpitala do 'pielęgnacji' krocza po porodzie zabrać ze sobą ręczniki jednorazowe. W sumie niezły pomysł, ale sama bym na to nie wpadła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 12:59
karusia, am lubią tę wiadomość
-
BiB, dobrze, że mi przypomniałaś! Rzeczywiście, u nas też mówiły o ręcznikach jednorazowych Widać, znają się ma to sens..
U nas do kupienia zostały rzeczy apteczne tylko... ale z tym nie będzie problemu! Mam już listę zrobioną więc szybko się kupi Ciekawe dziewczęta, czy u którejś z nas maluszek urodzi się w czerwcu, a nie w lipcu
-
ja tam mam nadzieje ze chociaż do początku lipca poczeka moze to nie miejsce na zadne tam takie ale rossman zaprasza do konkuru w ktorym mozna wygrac wyprawke dla maluszka
http://www.rossnet.pl/konkursy/konkurs,86431e70-2800-47b6-90ed-5d0b5734fb63,ac57b36a-327e-4717-bd1d-90bbf903a041
jesli ktoraś zainteresowana to zapraszam -
JA też swojego Małego czuję po prawej stronie brzucha...a jego nózki to juz w ogole z prawej strony....21 maja był skierowany główką w dół...12 czerwca kontrola szyjki i mam nadzieje, ze Jasiu nadal jest ułożony główkowo:).
Ja puściłam zamówienie z Gemini i lada dzien będzie, jutro łózeczko( w sobote składamy-a wy juz macie złozone lóżeczko???
Pozostała mi posciel i pranie. Pranie pewnie bedzie robić moja Mama( z racji mojego leżenia), a w sobotę będę pakować torby do szpitala-ale tylko kosmetyki etc. Pidzamy, recznik to naszykuje w komodzie na wierzchu.
U mnie do szpitala dla Małego sa potrzebne tylko kosmetyki i ciuszek na wyjscie-więc tatus synkowi przywiezie:)Paula_29, am lubią tę wiadomość