Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • am Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Tym razem za małe wyszły :P no ale co nieco widać :P Na kocyku z klocków jest napis imię naszej córeczki - Wiktoria :)

Super zdjęcia , naprawdę pamiątka do pozazdroszczenia :)

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem za małe wyszły :P no ale co nieco widać :P Na kocyku z klocków jest napis imię naszej córeczki - Wiktoria :)

sliczne, ja nie wiem czy sie w koncu zdecyduje, chociaz wiem, że pamiatka wspaniała :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No starania były, więc wiem. U nas ewentualnie 20 października, w niedzielę, ale obstawiam jednak środę :P
    Lolka to światowa córunia, faaajnie. U nas tylko podmiejskie dziewczę polskie :P

hahahah "podmiejskie dziewczę polskie" no nie mogę, ale się uśmiałam :D i jakie macie piękne zdjęcia, zazdroszczę!!! :)
    u mnie jest trochę dziwna sprawa, wiecie? bo 31 października miałam betę robioną z której wychodził co najmniej 5 tydzień ciąży... Ale OM miałam 5 października i z tej daty wyliczana jest data porodu.. Aczkolwiek mi się wydaje, że zaszłam 24.09 w moje urodziny :D i to by potwierdzało pierwsze usg :P ale ja się nie znam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 23:04

Karola:) lubi tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    He u mnie miedzy 16 a 20;)pazdziernika, trudno powiedzieć bo starania byly;)
    A Lolka i Karola i zreszta reszta Mamus coreczek, starania byly ukierunkowane u Was na plec???

Kotek, u nas 2 lata staran, bo okazało się, że mąz ma żylaki jąder...Przyczyny dlugo szukalismy, bo u mnie wychodziło, że ok, a mąz miał coraz słabsze plemniki...
    Odkryliśmy te zylaki w maju u androloga...w czerwcu miał zabieg, ja zaszlam w pazdzierniku.
    Tu mamy duze pretensje do tesciowej, bo mlodszy brat meza, okazalo się, że miał to samo, ale jemu to dokuczało i kilka lat temu mial przeprowadzony zabieg. MOj M nic nie wiedział, bo powiedziano mu, że to był zabieg przepukliny.
    Tesciowa wiedziała, że się staramy, nie wiem dlaczego nie pomyslala, ze moga miec to samo...chyba, że chronila swego ulubionego syna, co jest bardzo pradopodobne. Ja juz powoli traciłam nadzieję, nawet na inseminację się nastawiałam...no i stał sie cud...mam nadzieję, że nie ostatni :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka, no to faktycznie teściowa się nie popisała :(
    No ale najważniejsze, że się udało i że niedługo Wiki się pojawi a później rodzeństwo dla niej :)

lolka83, karusia lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka, no to faktycznie teściowa się nie popisała :(
    No ale najważniejsze, że się udało i że niedługo Wiki się pojawi a później rodzeństwo dla niej :)

Dokładnie :) !
    Widocznie tak miało być :) Buziak

Karola:) lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale naskrobałyście:)
    Karola, piękna sesja:)))) Fajnie, że udało się Wam wyjść w plener. Nam ostatnio kilka fotek pstrykął znajomy fotograf, w takim domowym studio. Zobaczymy, jak wyjdą, bo on ma je jeszcze obrobić.

W tym tyg przyszła mi paczka z Gemini i tym sposobem większość rzeczy już mam (oprócz wanienki, koszul i paru rzeczy dla mnie do szpitala, no i wózka. Kołyska już wybrana, czeka tylko na zamówienie). Dziś poprasowałam wszystko, bo powiem Wam, że wczoraj byłam na usg i nasz Mały waży ponad 2900!!!Jest 3 tyg do przodu, tak jakby to był już skonczony 37 tydz. Wychodzi na to, że od ostatniego usg 3 tyg temu przytył o 1 kg. TRochę mnie to przeraziło, lekarz też był zdziowiony i kazał przyjść na usg do kontroli za kolejne 3 tyg.
    Jaja jakieś. Widmo cesarki znów nade mną zawisło, a już się cieszyłam, że skoro łożysko się podniosło, to na pewno poród sn.Ehhh....
    No i pytanie, czy w takim razie dzidziuś nie zechce wyskoczyć wcześniej.

Karola:), Camilia lubią tę wiadomość

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pakowania do szpitala, to fajną rzecz podpowiedziałam nam położna - można w domu przygotować kilka paczuszek na kolejne dni, tak aby mąż mógł tylko dowieźć. Bo rzeczywiście - same te podkłady zajmują pół torby.

am, misia_k1 lubią tę wiadomość

• am Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita wrote:
    A co do pakowania do szpitala, to fajną rzecz podpowiedziałam nam położna - można w domu przygotować kilka paczuszek na kolejne dni, tak aby mąż mógł tylko dowieźć. Bo rzeczywiście - same te podkłady zajmują pół torby.

bardzo dobry pomysł :) bo to pakowanie to jakaś zmora, wychodzi torba jak na tygodniowe wakacje ;)

• am Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kunita, widziałam że chcesz rodzić w Narutowiczu ? dobrze kojarzę ? pytam bo ja też mam ten szpital wybrany, a do tej położnej kiedy planujesz dzwonić ?

• BiB Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam właśnie za sobą i jestem bardzo zadowolona. Super pamiątka - nie mogę sie napatrzeć :)

Karola, zdjęcie w avatarze jest cudowne!Pozostałe oczywiście również, ale plener wygrywa.. i do tego ta zwiewna sukienka odsłaniająca brzuszek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 09:25

Karola:), karusia lubią tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta sukienka akurat była tej fotografki i fajnie, bo w niej są najlepsze zdjęcia :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nie było ukierunkowania na płeć, najważniejsze, żeby się udało, chociaż skrycie marzyłam o córeczce... :) i będzie córeczka!

Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcia, tez bym takie chciała, ale czuje się już na tyle źle w "mojej skórze" że chyba się nie zdecyduje. Może w następnej ciąży:)

Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png

Wysłany: 5 czerwca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzisiaj weszłam w 36 tc, jak ten czas ucieka, normalnie niemiłosiernie. Uświadomiłam sobie, że wszystkie moje przyjaciółki, znajome i kuzynki, które miały ciąże przebiegającą bez żadnych "ekscesów" urodziły po terminie. Żadna z nich w terminie ani przed, wizja urodzenia dużo po 10 lipca troszkę mnie przeraża, no ale nie znamy dnia ani godziny.

Dzisiaj mam wizytę u lekarza na 15sta a później SR, dzisiaj temat karmienia piersią. Także będę dopiero wieczorkiem :)
    Miłego dnia dziewczynki :)

am, karusia lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , a ja dostałam wczoraj skierowanie na GBS, przy czym napisane jest tam wymaz z pochwy. Wiem, że trzeba zrobić i z pochwy i z odbytu i nie wiem teraz czy to jest taki skrót myślowy a robią jedno i drugie, czy wymaz z odbytu będę musiała robić dodatkowo, czy któraś z Was wie?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 18:32

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • am Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Dziewczyny , a ja dostałam wczoraj skierowanie na GBS, przy czym napisane jest tam wymaz z pochwy. Wiem, że trzeba zrobić i z pochwy i z odbytu i nie wiem teraz czy to jest taki skrót myślowy a robią jedno i drugie, czy wymaz z odbytu będę musiała robić dodatkowo, czy któraś z Was wie?

Paula_29 ja wczoraj byłam na tym, mi lekarz powiedział że mam zrobić wymaz i tak miałam zapisane bez uściślenia skąd, więc jak mi się kobieta zapytała czy z pochwy i z odbytu na wszelki wypadek powiedziałam że tak oba, pomyślałam że lepiej mieć oba niż potem jeszcze raz za tym chodzić,
    a Ty masz to na skierowanie na NFZ ?

• Camilia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:
    A u nas nie było ukierunkowania na płeć, najważniejsze, żeby się udało, chociaż skrycie marzyłam o córeczce... :) i będzie córeczka!

My też nie "działaliśmy" pod konkretną płeć, ważne by się udało. No i się udało w nocy z 31 października na 1 listopada :-P Akurat 31 października mieliśmy halloween party z wycinaniem dyń i alkoholem a o 3 nad ranem mężowi się zebrało na amory a po przebudzeniu mała poprawka haha ;-) Jak to dobrze, że się udało i już za chwilę każda z nas będzie tulić w ramionach swojego Maluszka :-)

am, karusia lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Paula_29 ja wczoraj byłam na tym, mi lekarz powiedział że mam zrobić wymaz i tak miałam zapisane bez uściślenia skąd, więc jak mi się kobieta zapytała czy z pochwy i z odbytu na wszelki wypadek powiedziałam że tak oba, pomyślałam że lepiej mieć oba niż potem jeszcze raz za tym chodzić,
    a Ty masz to na skierowanie na NFZ ?

Tak, mam skierowanie na NFZ, za to niestety nie dała mi na HiV i HCV mimo że mój szpital tego wymaga, powiedziała, że robią tylko pacjentkom z podejrzanych rodzin, no ale wątpię że się w szpitalu będą przyglądać, skoro jest w wymaganiach to mam mieć

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ