Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola:) wrote:No starania były, więc wiem. U nas ewentualnie 20 października, w niedzielę, ale obstawiam jednak środę
Lolka to światowa córunia, faaajnie. U nas tylko podmiejskie dziewczę polskie
hahahah "podmiejskie dziewczę polskie" no nie mogę, ale się uśmiałam i jakie macie piękne zdjęcia, zazdroszczę!!!
u mnie jest trochę dziwna sprawa, wiecie? bo 31 października miałam betę robioną z której wychodził co najmniej 5 tydzień ciąży... Ale OM miałam 5 października i z tej daty wyliczana jest data porodu.. Aczkolwiek mi się wydaje, że zaszłam 24.09 w moje urodziny i to by potwierdzało pierwsze usg ale ja się nie znamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 23:04
Karola:) lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:He u mnie miedzy 16 a 20;)pazdziernika, trudno powiedzieć bo starania byly;)
A Lolka i Karola i zreszta reszta Mamus coreczek, starania byly ukierunkowane u Was na plec???
Kotek, u nas 2 lata staran, bo okazało się, że mąz ma żylaki jąder...Przyczyny dlugo szukalismy, bo u mnie wychodziło, że ok, a mąz miał coraz słabsze plemniki...
Odkryliśmy te zylaki w maju u androloga...w czerwcu miał zabieg, ja zaszlam w pazdzierniku.
Tu mamy duze pretensje do tesciowej, bo mlodszy brat meza, okazalo się, że miał to samo, ale jemu to dokuczało i kilka lat temu mial przeprowadzony zabieg. MOj M nic nie wiedział, bo powiedziano mu, że to był zabieg przepukliny.
Tesciowa wiedziała, że się staramy, nie wiem dlaczego nie pomyslala, ze moga miec to samo...chyba, że chronila swego ulubionego syna, co jest bardzo pradopodobne. Ja juz powoli traciłam nadzieję, nawet na inseminację się nastawiałam...no i stał sie cud...mam nadzieję, że nie ostatni -
Dziewczyny, ale naskrobałyście:)
Karola, piękna sesja:)))) Fajnie, że udało się Wam wyjść w plener. Nam ostatnio kilka fotek pstrykął znajomy fotograf, w takim domowym studio. Zobaczymy, jak wyjdą, bo on ma je jeszcze obrobić.
W tym tyg przyszła mi paczka z Gemini i tym sposobem większość rzeczy już mam (oprócz wanienki, koszul i paru rzeczy dla mnie do szpitala, no i wózka. Kołyska już wybrana, czeka tylko na zamówienie). Dziś poprasowałam wszystko, bo powiem Wam, że wczoraj byłam na usg i nasz Mały waży ponad 2900!!!Jest 3 tyg do przodu, tak jakby to był już skonczony 37 tydz. Wychodzi na to, że od ostatniego usg 3 tyg temu przytył o 1 kg. TRochę mnie to przeraziło, lekarz też był zdziowiony i kazał przyjść na usg do kontroli za kolejne 3 tyg.
Jaja jakieś. Widmo cesarki znów nade mną zawisło, a już się cieszyłam, że skoro łożysko się podniosło, to na pewno poród sn.Ehhh....
No i pytanie, czy w takim razie dzidziuś nie zechce wyskoczyć wcześniej.Karola:), Camilia lubią tę wiadomość
-
A co do pakowania do szpitala, to fajną rzecz podpowiedziałam nam położna - można w domu przygotować kilka paczuszek na kolejne dni, tak aby mąż mógł tylko dowieźć. Bo rzeczywiście - same te podkłady zajmują pół torby.
am, misia_k1 lubią tę wiadomość
-
Kunita wrote:A co do pakowania do szpitala, to fajną rzecz podpowiedziałam nam położna - można w domu przygotować kilka paczuszek na kolejne dni, tak aby mąż mógł tylko dowieźć. Bo rzeczywiście - same te podkłady zajmują pół torby.
bardzo dobry pomysł bo to pakowanie to jakaś zmora, wychodzi torba jak na tygodniowe wakacje -
Karola:) wrote:Ja mam właśnie za sobą i jestem bardzo zadowolona. Super pamiątka - nie mogę sie napatrzeć
Karola, zdjęcie w avatarze jest cudowne!Pozostałe oczywiście również, ale plener wygrywa.. i do tego ta zwiewna sukienka odsłaniająca brzuszek...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 09:25
Karola:), karusia lubią tę wiadomość
-
Ja już dzisiaj weszłam w 36 tc, jak ten czas ucieka, normalnie niemiłosiernie. Uświadomiłam sobie, że wszystkie moje przyjaciółki, znajome i kuzynki, które miały ciąże przebiegającą bez żadnych "ekscesów" urodziły po terminie. Żadna z nich w terminie ani przed, wizja urodzenia dużo po 10 lipca troszkę mnie przeraża, no ale nie znamy dnia ani godziny.
Dzisiaj mam wizytę u lekarza na 15sta a później SR, dzisiaj temat karmienia piersią. Także będę dopiero wieczorkiem
Miłego dnia dziewczynkiam, karusia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny , a ja dostałam wczoraj skierowanie na GBS, przy czym napisane jest tam wymaz z pochwy. Wiem, że trzeba zrobić i z pochwy i z odbytu i nie wiem teraz czy to jest taki skrót myślowy a robią jedno i drugie, czy wymaz z odbytu będę musiała robić dodatkowo, czy któraś z Was wie?
-
Paula_29 wrote:Dziewczyny , a ja dostałam wczoraj skierowanie na GBS, przy czym napisane jest tam wymaz z pochwy. Wiem, że trzeba zrobić i z pochwy i z odbytu i nie wiem teraz czy to jest taki skrót myślowy a robią jedno i drugie, czy wymaz z odbytu będę musiała robić dodatkowo, czy któraś z Was wie?
Paula_29 ja wczoraj byłam na tym, mi lekarz powiedział że mam zrobić wymaz i tak miałam zapisane bez uściślenia skąd, więc jak mi się kobieta zapytała czy z pochwy i z odbytu na wszelki wypadek powiedziałam że tak oba, pomyślałam że lepiej mieć oba niż potem jeszcze raz za tym chodzić,
a Ty masz to na skierowanie na NFZ ?
-
karusia wrote:A u nas nie było ukierunkowania na płeć, najważniejsze, żeby się udało, chociaż skrycie marzyłam o córeczce... i będzie córeczka!
My też nie "działaliśmy" pod konkretną płeć, ważne by się udało. No i się udało w nocy z 31 października na 1 listopada Akurat 31 października mieliśmy halloween party z wycinaniem dyń i alkoholem a o 3 nad ranem mężowi się zebrało na amory a po przebudzeniu mała poprawka haha Jak to dobrze, że się udało i już za chwilę każda z nas będzie tulić w ramionach swojego Maluszkaam, karusia lubią tę wiadomość
-
am wrote:Paula_29 ja wczoraj byłam na tym, mi lekarz powiedział że mam zrobić wymaz i tak miałam zapisane bez uściślenia skąd, więc jak mi się kobieta zapytała czy z pochwy i z odbytu na wszelki wypadek powiedziałam że tak oba, pomyślałam że lepiej mieć oba niż potem jeszcze raz za tym chodzić,
a Ty masz to na skierowanie na NFZ ?
Tak, mam skierowanie na NFZ, za to niestety nie dała mi na HiV i HCV mimo że mój szpital tego wymaga, powiedziała, że robią tylko pacjentkom z podejrzanych rodzin, no ale wątpię że się w szpitalu będą przyglądać, skoro jest w wymaganiach to mam mieć