Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_29 wrote:Tak, mam skierowanie na NFZ, za to niestety nie dała mi na HiV i HCV mimo że mój szpital tego wymaga, powiedziała, że robią tylko pacjentkom z podejrzanych rodzin, no ale wątpię że się w szpitalu będą przyglądać, skoro jest w wymaganiach to mam mieć
"Z podejrzanych rodzin" ??? To śmieszne co powiedział Twój lekarz Wydaje mi się, że HIV i HCV jest obowiązkowe i nie ma znaczenia z jakiej rodziny się pochodzi. Czyli będziesz musiała je wykonać odpłatnie?lolka83, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Dziewczyny , a ja dostałam wczoraj skierowanie na GBS, przy czym napisane jest tam wymaz z pochwy. Wiem, że trzeba zrobić i z pochwy i z odbytu i nie wiem teraz czy to jest taki skrót myślowy a robią jedno i drugie, czy wymaz z odbytu będę musiała robić dodatkowo, czy któraś z Was wie?
Mi wczoraj lekarz zrobił i z tego i z tegololka83, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Camilia wrote:"Z podejrzanych rodzin" ??? To śmieszne co powiedział Twój lekarz Wydaje mi się, że HIV i HCV jest obowiązkowe i nie ma znaczenia z jakiej rodziny się pochodzi. Czyli będziesz musiała je wykonać odpłatnie?
Haha to lekarz się popisał. Są to badania obowiązkowe i każda pacjentka ma je mieć zrobione. U mnie koniecznie tez hbs anty oraz WR dwa razy. Wymaz mi ginia pobrała z pochwy i odbytu.
Ja od wczoraj wszystko piore ale prasowanie raczej zostawia mężowi dziś u nas piękna pogodaKarola:), Camilia lubią tę wiadomość
-
Iwo wrote:Karola podaj namiary prosze do tej fotografki wprawdzie mam juz umowiona sesje, ale z racji tego, ze leze nie kupilam sobie takiej zwiewnej sukienki. Moze sie dogadam
http://www.forgetmenot.com.pl/
https://www.facebook.com/pages/Forgetmenot-Fotografia/218625508189312?fref=ts
p. Agnieszka - tel. 695 668 023Iwo lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Tak, mam skierowanie na NFZ, za to niestety nie dała mi na HiV i HCV mimo że mój szpital tego wymaga, powiedziała, że robią tylko pacjentkom z podejrzanych rodzin, no ale wątpię że się w szpitalu będą przyglądać, skoro jest w wymaganiach to mam mieć
Paula, dr Stelmach Ci tak powiedziała? -
Wiecie co jak ja czytam o waszych badaniach i problemach z nimi, to chociaz tesknie za Polska, ciazy nie chcialabym tam przechodzic. U nas na poczatku ciazy dostalo sie wykaz platnych i bezplatnych badan. Ale takie jak na HIV cz Toksoplazmoze sa zawsze refundowane przez Kase chorych.
-
agagita wrote:Wiecie co jak ja czytam o waszych badaniach i problemach z nimi, to chociaz tesknie za Polska, ciazy nie chcialabym tam przechodzic. U nas na poczatku ciazy dostalo sie wykaz platnych i bezplatnych badan. Ale takie jak na HIV cz Toksoplazmoze sa zawsze refundowane przez Kase chorych.
Ja chodze prywatnie i wszystko robie w swoim zakresie...wiesz niby są refundowane, ale dziwne to jest, że niektórzy lekarze je zlecają inni nie.
MOj gin szpitalny jeszcze rok temu przyjmował w przychodni przyszpitalnej, to zlecał mi je na nfz. Teraz nie przyjmuje tam i moge chodzic do niego tylko prywatnie, moj wybór.
Chore to jest, że nie moge iśc do byle jakiego ginia, aby mi wypisal te badania, tylko musze sie umawiac i czekac na wizyty i sie prosic...no nic, trudno.
A ty gdzie teraz mieszkasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 12:25
-
Kotki, wiem, że pisałyśmy o tym jakis czas temu, ale teraz przedrzeć sie przez te strony...
Mam 1 pampers zielone 43 szt?
Ile kupic pampersów 1 i ile 2 na ten początkowy okres?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 12:41
-
Kochane, ostatni poruszałyśmy wątek od kiedy na ktg? Ja mam wizytę dopiero 17 czerwca.. to będzie 37 tc. wczoraj poinformowałam o tym moją położna i ona powiedziała, że od 36 tygodnia powinnam mieć raz w tygodniu ktg i zaprasza mnie na nie w poniedziałek. Was też lekarze/ położne kierują od 36 tc?
U nas piękna pogoda i za dwie godzinki jadę do koleżanki, na wieś na spacery po lesie -
lolka83 wrote:Kotki, wiem, że pisałyśmy o tym jakis czas temu, ale teraz przedrzeć sie przez te strony...
Sądze że kupowanie dużej ilości nie jest najlepszym pomysłem . Nie wiesz czy maleństwo nie bedzie uczulone . Lepeij chyba odłozyć pieniądze i kupić później gdy sie już to sprawdzi .
-
lolka83 wrote:Kotki, wiem, że pisałyśmy o tym jakis czas temu, ale teraz przedrzeć sie przez te strony...
Kochana, tego nie wie nikt wszystko zależy od malucha jaki się urodzi ja mam kupionych 4 pampers premium po 75 szt. i dwie te małe zielone, nie wiem ile tam jest sztuk, bo są już w torbie spakowane.
Kupiłam tyle, bo jestem na bieżąco z obserwacjami co się dzieje u szwagierki mały się urodził 3800 31.03 i dopiero teraz ona mu zaczęła zakładać dwójki. Karmi piersią, mały prawidłowo przybiera na wadze.. Więc cały kiwecień i maj był na jedynkach... Szacując, że idzie tego ok 8 do 10 szt. na dobę, to trochę tego wyjdzie, ale nie ma co szaleć, zawsze można kogoś wysłać po pieluchy -
hej ja tez pojechalam dis na wymaz co do ktg ja o nim nic nie slyszalam jeszcze dzis 36 tydzien sie zaczal a nastepna wizyta dopiero w 38 tyg mi wypada.... dlatego wole zrobic wczesniej badania bo jak cos zacznie sie dziac to pojde do niego wczesniej i juz . Dziewczyny juz tak blisko moja kolezanka w ciazy jakos 2 tyg do przodu byla a w poniedzialek urodzila juz synka;) hehe ja dopiero wtedy bede miec wizyte
-
KaroLinka wrote:Sądze że kupowanie dużej ilości nie jest najlepszym pomysłem . Nie wiesz czy maleństwo nie bedzie uczulone . Lepeij chyba odłozyć pieniądze i kupić później gdy sie już to sprawdzi .
Wiesz, ale z jedna paczką to raczej nie pociagnę.
Nie mam zamiaru kupowac ilości hurtowych, ale przynajmniej na poczatek ile potrzeba, bo trzeba sie jakos zabezpieczyc.
Karusia dzieki o to mi chodziło orientacyjnie
Chcę zakupic białe i zielone dla porównania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 13:11
karusia lubi tę wiadomość
-
karusia wrote:Kochane, ostatni poruszałyśmy wątek od kiedy na ktg? Ja mam wizytę dopiero 17 czerwca.. to będzie 37 tc. wczoraj poinformowałam o tym moją położna i ona powiedziała, że od 36 tygodnia powinnam mieć raz w tygodniu ktg i zaprasza mnie na nie w poniedziałek. Was też lekarze/ położne kierują od 36 tc?
U nas piękna pogoda i za dwie godzinki jadę do koleżanki, na wieś na spacery po lesie
Zapytałam o to mojego ginia. Powiedział, że wszystko mi powie na następnej wizycie, ktora mam 11 czerwca. Także nie wiem czy mnie wysle czy nie.
Wiesz duzo czytalam, to niektorzy lekarze wysylaja po 36 tyg, bo tak, inni jak sie cos dzieje z szyjka albo skurcze, inni dopiero jak zbiliza sie termin porodu.
Co lekarz to praktyka.karusia lubi tę wiadomość