Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
zabuszka wrote:aaa przypomnialo mi sie co mialam spytac takie pytanie nie najmilszeale tez macie problemy z hemoroidami?? ja mialam juz przed ciaza ale jest coraz gorzej ..;/ praca kasjerki w biedronce dala swoje rezultaty
u mnie praca w polo markecie też dała takie rezultaty:( niestety borykam sie z tym od początku ciaży jednak na tym etapie jest masakra -
a jeśli chodzi o pampersy to ja mam 4 paczki. białe pampers 78 sztuk, zielone 43 sztuki, dady 28 sztuk i pampersy z tesco 25 sztuk czyli razem ok. 170 pampersów, zakładając,że zużyję około 10 pampersów na dzień to mam pampersów na 17dni...nie uważam,żeby to było dużo...i mam jeszcze jedną paczkę jumbo pack zielonych dwójek tak jest chyba 98 sztuk, ale i tak wydaje mi się,że jak już się mała urodzi to tych jedynek będę musiała dokupić takie moje przemyślenia w połączeniu z doświadczeniem koleżanek:) ale powiedzcie mi dziewczyny jakie markety czy sklepy mają pampersy happy albo huggies ?? bo jeszcze te chciałabym wypróbować
-
Paulina23 wrote:a jeśli chodzi o pampersy to ja mam 4 paczki. białe pampers 78 sztuk, zielone 43 sztuki, dady 28 sztuk i pampersy z tesco 25 sztuk czyli razem ok. 170 pampersów, zakładając,że zużyję około 10 pampersów na dzień to mam pampersów na 17dni...nie uważam,żeby to było dużo...i mam jeszcze jedną paczkę jumbo pack zielonych dwójek tak jest chyba 98 sztuk, ale i tak wydaje mi się,że jak już się mała urodzi to tych jedynek będę musiała dokupić takie moje przemyślenia w połączeniu z doświadczeniem koleżanek:) ale powiedzcie mi dziewczyny jakie markety czy sklepy mają pampersy happy albo huggies ?? bo jeszcze te chciałabym wypróbować
U nas są w Tesco.
-
Camilia wrote:"Z podejrzanych rodzin" ??? To śmieszne co powiedział Twój lekarz Wydaje mi się, że HIV i HCV jest obowiązkowe i nie ma znaczenia z jakiej rodziny się pochodzi. Czyli będziesz musiała je wykonać odpłatnie?
No właśnie na to wychodzi, jestem wkurzona, tym bardziej że zadzwoniłam do NFZ i powiedzieli mi że są to badania refundowane i nawet nie musisz być w ciąży -
BiB wrote:Paula, dr Stelmach Ci tak powiedziała?
No właśnie ona, dziś jadę na spotkanie z położną , jak ona mi powie że są wymagane to za tydzień pojadę do niej i powiem że nie interesuje mnie to ale ma mi dać
Kurde mogę to zrobić odpłatnie ale w sumie dlaczego jak widzę że każdy dostaje -
Ja jak na razie mam 78 sztuk pampersów białych "1" i 320 sztuk pampersów zielonych "2". Chciałabym jeszcze Dadę z Biedronki wypróbować a że mam sklep blisko to wyślę męża w razie potrzeby. Do tego z kosmetyków kupiłam całą serię BabyDream z Rossmanna i Emolium emulsję. A Wy jakie macie kupione kosmetyki dla Maluszków?
Karola:) lubi tę wiadomość
-
lolka83 wrote:Jeny, piorę od wczoraj i konca nie widać
Dopiero ubranka powoli koczę, a jeszcze przede mną inne pierdoły..eh
Dobrze że się chociaż pogoda zrobiła, jak prałam ostatnie rzeczy to lało cały czas i to pranie się suszyło i suszyło, masakra jakaś
teraz szukam chętnego na prasowanie, bo jak pomyślę o tej stercie malutkich ciuszków to już mnie kręgosłup boli. -
Wiem, że są dziewczyny które chodzą i prywatnie i na nfz właśnie po to by mieć badania bezpłatnie.
Mąż mówi, ok zrobimy prywatnie ale mnie to wkurza w końcu na coś te składki płacę, do lekarzy chodzę bardzo rzadko i w sumie jak pierwszy raz w życiu potrzebuje to nie mogę dostać, paranoja
A co w sytuacji jak kogoś naprawdę nie stać by takie badania zrobić?
Nie rozumiem tego podejścia, co taka dziewczyna ma być gorsza?
-
am wrote:Dobrze że się chociaż pogoda zrobiła, jak prałam ostatnie rzeczy to lało cały czas i to pranie się suszyło i suszyło, masakra jakaś
teraz szukam chętnego na prasowanie, bo jak pomyślę o tej stercie malutkich ciuszków to już mnie kręgosłup boli.
Ja się zastanawiam czy da się prasować na siedząco Co prawda muszę najpierw zacząć pranie ale poczekam z tym jeszcze kilka dni.
Jak Wam mija dzień Kochane? Ja właśnie gotuję zupę ogórkową, na deser truskawki. Czekam na powrót męża z pracy a na 17 do SR.
am lubi tę wiadomość
-
Camilia wrote:Ja się zastanawiam czy da się prasować na siedząco Co prawda muszę najpierw zacząć pranie ale poczekam z tym jeszcze kilka dni.
Jak Wam mija dzień Kochane? Ja właśnie gotuję zupę ogórkową, na deser truskawki. Czekam na powrót męża z pracy a na 17 do SR.
Ja też myślałam o tym prasowaniu na siedząco bo inaczej sobie nie wyobrażam, nie wystoję przy desce, będę pewnie próbować na ławie, bo deska za wysoka jak na siedzenie przy niej
A dziś w planie lazania i farbowanie włosówCamilia lubi tę wiadomość
-
Ja przynajmniej z pampersami mam takie szczęście że kuzyn męża pracuje w P&G i załatwia na je po obniżonych cenach, nieraz wychodzą taniej niż Dady z biedronki, mam tylko nadzieję że mała nie będzie uczulona
am, Camilia lubią tę wiadomość
-
am wrote:Ja też myślałam o tym prasowaniu na siedząco bo inaczej sobie nie wyobrażam, nie wystoję przy desce, będę pewnie próbować na ławie, bo deska za wysoka jak na siedzenie przy niej
A dziś w planie lazania i farbowanie włosów
Lazania mniam
Oj mnie też by się przydało pofarbować włosy bo ostatnio byłam u fryzjera w marcu. A że mam pasemka blond to sama w domu ich nie zrobię. Ciekawe czy jeszcze w czerwcu wybiorę się do fryzjera czy dopiero około września. A Ty na jaki kolor farbujesz? -
ja na szczęście już mam wszystko wyprane i poprasowane, ewentualnie jakieś pojedyńcze sztuki które gdzieś dostanę położna nam mówiła,że warto wcześniej przygotować ciuszki, pościel itp,żeby przed narodzeniem dzieciaczka to wszystko nie było takie sterylne i przesiąknęło trochę naszym mieszkankiem:)
Karola:) lubi tę wiadomość
-
Paulina23 wrote:ja na szczęście już mam wszystko wyprane i poprasowane, ewentualnie jakieś pojedyńcze sztuki które gdzieś dostanę położna nam mówiła,że warto wcześniej przygotować ciuszki, pościel itp,żeby przed narodzeniem dzieciaczka to wszystko nie było takie sterylne i przesiąknęło trochę naszym mieszkankiem:)
To muszę się w końcu zabrać za to pranie Ale czy 1,5 miesiąca to nie za wcześnie?
-
Camilia wrote:Lazania mniam
Oj mnie też by się przydało pofarbować włosy bo ostatnio byłam u fryzjera w marcu. A że mam pasemka blond to sama w domu ich nie zrobię. Ciekawe czy jeszcze w czerwcu wybiorę się do fryzjera czy dopiero około września. A Ty na jaki kolor farbujesz?
Też na blond myślę że już ostatni raz, następny nie wiem kiedy, tyle mam dobrze, że farbuje mnie teściowa bo jest fryzjerką, tak to odkładałam, ale po wczorajszej wizycie u lekarza postanowiłam nie czekać dłużej, bo mogę nie zdążyć, a nie mogę już na siebie patrzeć z odrostamiCamilia lubi tę wiadomość
-
Camilia wrote:To muszę się w końcu zabrać za to pranie Ale czy 1,5 miesiąca to nie za wcześnie?
Zdecydowanie nie jest za wcześnie
Ja się cieszę, ze zaczęłam to pranie i prasowanie jeszcze w kwietniu, bo wszystkiego na raz nie dałabym rady wyprasować. Właśnie przed chwilką skończyłam prasować ostatnie rzeczy dla maluszkaam, Camilia lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:No właśnie ona, dziś jadę na spotkanie z położną , jak ona mi powie że są wymagane to za tydzień pojadę do niej i powiem że nie interesuje mnie to ale ma mi dać
Kurde mogę to zrobić odpłatnie ale w sumie dlaczego jak widzę że każdy dostaje
Ja jutro do niej idę. Coś czuję, że cały ośrodek zdrowia będzie mnie słyszał jeśli nie dostanę tego skierowania na hivPaula_29 lubi tę wiadomość