Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    aaa przypomnialo mi sie co mialam spytac takie pytanie nie najmilszeale tez macie problemy z hemoroidami?? ja mialam juz przed ciaza ale jest coraz gorzej ..;/ praca kasjerki w biedronce dala swoje rezultaty

u mnie praca w polo markecie też dała takie rezultaty:( niestety borykam sie z tym od początku ciaży jednak na tym etapie jest masakra

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli chodzi o pampersy to ja mam 4 paczki. białe pampers 78 sztuk, zielone 43 sztuki, dady 28 sztuk i pampersy z tesco 25 sztuk czyli razem ok. 170 pampersów, zakładając,że zużyję około 10 pampersów na dzień to mam pampersów na 17dni...nie uważam,żeby to było dużo...i mam jeszcze jedną paczkę jumbo pack zielonych dwójek tak jest chyba 98 sztuk, ale i tak wydaje mi się,że jak już się mała urodzi to tych jedynek będę musiała dokupić:P takie moje przemyślenia w połączeniu z doświadczeniem koleżanek:) ale powiedzcie mi dziewczyny jakie markety czy sklepy mają pampersy happy albo huggies ?? bo jeszcze te chciałabym wypróbować:)

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, piorę od wczoraj i konca nie widać :)
    Dopiero ubranka powoli koczę, a jeszcze przede mną inne pierdoły..eh :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    a jeśli chodzi o pampersy to ja mam 4 paczki. białe pampers 78 sztuk, zielone 43 sztuki, dady 28 sztuk i pampersy z tesco 25 sztuk czyli razem ok. 170 pampersów, zakładając,że zużyję około 10 pampersów na dzień to mam pampersów na 17dni...nie uważam,żeby to było dużo...i mam jeszcze jedną paczkę jumbo pack zielonych dwójek tak jest chyba 98 sztuk, ale i tak wydaje mi się,że jak już się mała urodzi to tych jedynek będę musiała dokupić:P takie moje przemyślenia w połączeniu z doświadczeniem koleżanek:) ale powiedzcie mi dziewczyny jakie markety czy sklepy mają pampersy happy albo huggies ?? bo jeszcze te chciałabym wypróbować:)

U nas są w Tesco.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    "Z podejrzanych rodzin" ??? To śmieszne co powiedział Twój lekarz :-P Wydaje mi się, że HIV i HCV jest obowiązkowe i nie ma znaczenia z jakiej rodziny się pochodzi. Czyli będziesz musiała je wykonać odpłatnie?

No właśnie na to wychodzi, jestem wkurzona, tym bardziej że zadzwoniłam do NFZ i powiedzieli mi że są to badania refundowane i nawet nie musisz być w ciąży

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Paula, dr Stelmach Ci tak powiedziała?

No właśnie ona, dziś jadę na spotkanie z położną , jak ona mi powie że są wymagane to za tydzień pojadę do niej i powiem że nie interesuje mnie to ale ma mi dać
    Kurde mogę to zrobić odpłatnie ale w sumie dlaczego jak widzę że każdy dostaje

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 23:21

lolka83, karusia lubią tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na razie mam 78 sztuk pampersów białych "1" i 320 sztuk pampersów zielonych "2". Chciałabym jeszcze Dadę z Biedronki wypróbować a że mam sklep blisko to wyślę męża w razie potrzeby. Do tego z kosmetyków kupiłam całą serię BabyDream z Rossmanna i Emolium emulsję. A Wy jakie macie kupione kosmetyki dla Maluszków?

Karola:) lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • am Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Jeny, piorę od wczoraj i konca nie widać :)
    Dopiero ubranka powoli koczę, a jeszcze przede mną inne pierdoły..eh :)

Dobrze że się chociaż pogoda zrobiła, jak prałam ostatnie rzeczy to lało cały czas i to pranie się suszyło i suszyło, masakra jakaś :)
    teraz szukam chętnego na prasowanie, bo jak pomyślę o tej stercie malutkich ciuszków to już mnie kręgosłup boli.

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że są dziewczyny które chodzą i prywatnie i na nfz właśnie po to by mieć badania bezpłatnie.
    Mąż mówi, ok zrobimy prywatnie ale mnie to wkurza w końcu na coś te składki płacę, do lekarzy chodzę bardzo rzadko i w sumie jak pierwszy raz w życiu potrzebuje to nie mogę dostać, paranoja
    A co w sytuacji jak kogoś naprawdę nie stać by takie badania zrobić?
    Nie rozumiem tego podejścia, co taka dziewczyna ma być gorsza?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Dobrze że się chociaż pogoda zrobiła, jak prałam ostatnie rzeczy to lało cały czas i to pranie się suszyło i suszyło, masakra jakaś :)
    teraz szukam chętnego na prasowanie, bo jak pomyślę o tej stercie malutkich ciuszków to już mnie kręgosłup boli.

Ja się zastanawiam czy da się prasować na siedząco :-P Co prawda muszę najpierw zacząć pranie ale poczekam z tym jeszcze kilka dni.

Jak Wam mija dzień Kochane? Ja właśnie gotuję zupę ogórkową, na deser truskawki. Czekam na powrót męża z pracy a na 17 do SR.

am lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • am Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Ja się zastanawiam czy da się prasować na siedząco :-P Co prawda muszę najpierw zacząć pranie ale poczekam z tym jeszcze kilka dni.

Jak Wam mija dzień Kochane? Ja właśnie gotuję zupę ogórkową, na deser truskawki. Czekam na powrót męża z pracy a na 17 do SR.

Ja też myślałam o tym prasowaniu na siedząco ;) bo inaczej sobie nie wyobrażam, nie wystoję przy desce, będę pewnie próbować na ławie, bo deska za wysoka jak na siedzenie przy niej :)

A dziś w planie lazania :) i farbowanie włosów :)

Camilia lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przynajmniej z pampersami mam takie szczęście że kuzyn męża pracuje w P&G i załatwia na je po obniżonych cenach, nieraz wychodzą taniej niż Dady z biedronki, mam tylko nadzieję że mała nie będzie uczulona

am, Camilia lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Ja też myślałam o tym prasowaniu na siedząco ;) bo inaczej sobie nie wyobrażam, nie wystoję przy desce, będę pewnie próbować na ławie, bo deska za wysoka jak na siedzenie przy niej :)

A dziś w planie lazania :) i farbowanie włosów :)

Lazania mniam :-)
    Oj mnie też by się przydało pofarbować włosy bo ostatnio byłam u fryzjera w marcu. A że mam pasemka blond to sama w domu ich nie zrobię. Ciekawe czy jeszcze w czerwcu wybiorę się do fryzjera czy dopiero około września. A Ty na jaki kolor farbujesz?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczęście już mam wszystko wyprane i poprasowane, ewentualnie jakieś pojedyńcze sztuki które gdzieś dostanę:) położna nam mówiła,że warto wcześniej przygotować ciuszki, pościel itp,żeby przed narodzeniem dzieciaczka to wszystko nie było takie sterylne i przesiąknęło trochę naszym mieszkankiem:)

Karola:) lubi tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    ja na szczęście już mam wszystko wyprane i poprasowane, ewentualnie jakieś pojedyńcze sztuki które gdzieś dostanę:) położna nam mówiła,że warto wcześniej przygotować ciuszki, pościel itp,żeby przed narodzeniem dzieciaczka to wszystko nie było takie sterylne i przesiąknęło trochę naszym mieszkankiem:)

To muszę się w końcu zabrać za to pranie ;-) Ale czy 1,5 miesiąca to nie za wcześnie?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale pościeli jeszcze nie prałam i nie prasowałam, bo ciuszki to w szafie zamknięte a pościelka na wierzchu dlatego zrobię to gdzieś za 2 tygodnie, mam nadzieję,że tyle wystarczy:)

• am Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Lazania mniam :-)
    Oj mnie też by się przydało pofarbować włosy bo ostatnio byłam u fryzjera w marcu. A że mam pasemka blond to sama w domu ich nie zrobię. Ciekawe czy jeszcze w czerwcu wybiorę się do fryzjera czy dopiero około września. A Ty na jaki kolor farbujesz?

Też na blond :) myślę że już ostatni raz, następny nie wiem kiedy, tyle mam dobrze, że farbuje mnie teściowa bo jest fryzjerką, tak to odkładałam, ale po wczorajszej wizycie u lekarza postanowiłam nie czekać dłużej, bo mogę nie zdążyć, a nie mogę już na siebie patrzeć z odrostami :)

Camilia lubi tę wiadomość

• BiB Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    To muszę się w końcu zabrać za to pranie ;-) Ale czy 1,5 miesiąca to nie za wcześnie?

Zdecydowanie nie jest za wcześnie :P

Ja się cieszę, ze zaczęłam to pranie i prasowanie jeszcze w kwietniu, bo wszystkiego na raz nie dałabym rady wyprasować. Właśnie przed chwilką skończyłam prasować ostatnie rzeczy dla maluszka :)

am, Camilia lubią tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    No właśnie ona, dziś jadę na spotkanie z położną , jak ona mi powie że są wymagane to za tydzień pojadę do niej i powiem że nie interesuje mnie to ale ma mi dać
    Kurde mogę to zrobić odpłatnie ale w sumie dlaczego jak widzę że każdy dostaje

Ja jutro do niej idę. Coś czuję, że cały ośrodek zdrowia będzie mnie słyszał jeśli nie dostanę tego skierowania na hiv

Paula_29 lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ