Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • am Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    ale pościeli jeszcze nie prałam i nie prasowałam, bo ciuszki to w szafie zamknięte a pościelka na wierzchu dlatego zrobię to gdzieś za 2 tygodnie, mam nadzieję,że tyle wystarczy:)
    Ja ciuszki prałam sukcesywnie po troszku, spakowałam je w taki pojemnik do przechowywania odzieży i sobie czekają na prasowanie, a resztę rzeczy - pościel, kocyki, ręczniki i pieluchy prałam w ten weekend.

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Też na blond :) myślę że już ostatni raz, następny nie wiem kiedy, tyle mam dobrze, że farbuje mnie teściowa bo jest fryzjerką, tak to odkładałam, ale po wczorajszej wizycie u lekarza postanowiłam nie czekać dłużej, bo mogę nie zdążyć, a nie mogę już na siebie patrzeć z odrostami :)

No ja się jutro wybieram bo mam już masakryczne odrosty. Kurczę na żadnych włosach tak nie widać odrostów jak przy farbowaniu na blond..

am lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • am Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    No ja się jutro wybieram bo mam już masakryczne odrosty. Kurczę na żadnych włosach tak nie widać odrostów jak przy farbowaniu na blond..

Dokładnie tak, jeszcze jak siwe zaczynają wychodzić to już zupełna masakra :) a teraz przy takich stresach to wiadomo jak to jest z włosami :)

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam tak, że jesli cos zaczynam to od razu musze skonczyc, wiec nie ma bata :)
    Chcę to wszystko mieć gotowe...ciuszki mzoe dzis sie uda wszystkie, od jutra reczniki, rozki kocyki :)
    Na koniec zostawię posciel, moj maz moze w weekend zlozy lozeczko, jakos sie z tym dlugo guzdramy :)

Co do prasowania, moj mąz to lubi, ja nie znoszę, więc na niego to spadło...Poza tym stac tyle, nie dam rady.

A ja dziś zupa krem ze szparagów, pozniej Indyjskie curry z mango, baklazanem i kurczakiem do tego chlebek naan, a na deser chyba zrobie ciasto z rabarbarem, imbirem i kruszonką :) Kuchnia to mój zywioł, więc korzystam póki mogę w swoich rożnych smakach :)

ps. Jeny jak mi się chce sushi... :( buuu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 15:17

am, Iwo, Karola:), Camilia lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • am Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasto z rabarbarem i kruszonką - mniam mniam :P

lolka83 lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się właśnie zamierzam od tygodnia by zrobić ciasto z rabarbarem, w zeszłym tygodniu zrobiłam z truskawkami, ale teraz chyba stanie na rabarbarze. Już nie jadłam takiego ciasta z kilka dobrych lat

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    ps. Jeny jak mi się chce sushi... :( buuu
    Najwiekszy moj bol w ciazy to brak sushi, sera plesniowego lazur i wina. Oj jak sie nacierpialam na początku, teraz juz luz, przywyklam ;)

lolka83, Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo wrote:
    Najwiekszy moj bol w ciazy to brak sushi, sera plesniowego lazur i wina. Oj jak sie nacierpialam na początku, teraz juz luz, przywyklam ;)

Ja to samo, juz przywykłam :) Rany, mój mąz czesto otwiera sobie winko i serek, a ja patrze :( Buuu...

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Też się właśnie zamierzam od tygodnia by zrobić ciasto z rabarbarem, w zeszłym tygodniu zrobiłam z truskawkami, ale teraz chyba stanie na rabarbarze. Już nie jadłam takiego ciasta z kilka dobrych lat

Mam swietny przepis mega szybki i ciasto super wychodzi, jak chcesz to Ci wrzuce tu :)

am lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Mam swietny przepis mega szybki i ciasto super wychodzi, jak chcesz to Ci wrzuce tu :)

Lolka wrzuć ten przepis. Wprawdzie mój mąż nienawidzi rabarbaru, ale zawsze mogę go zastąpić innym owocem. Ostatnio ciągle mamy jakieś imprezy (u nas, u rodziców lub teściów) więc już pomysły na szybkie ciasta powoli mi się kończą..

am, lolka83, Paula_29 lubią tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Co do prasowania, moj mąz to lubi, ja nie znoszę, więc na niego to spadło...Poza tym stac tyle, nie dam rady.

To tylko pozazdrościć męża :) Mój nie uznaje takiego wynalazku jak żelazko, więc musiałam sobie radzić sama..

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawaj ten przepis bo narobiłaś mi ochoty:)

BiB lubi tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/rabarbar/ciasto_z_imbirem/przepis.html

Prosze, ja robiłam na odwał i wyszło super :)
    Co do rabarbaru, nie wiem czy truskawki nie beda np. za wilgotne, a moze mąz w cieście sie przelamie do rabarbaru, tu jest jeszcze imbir, mega pycha :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    To tylko pozazdrościć męża :) Mój nie uznaje takiego wynalazku jak żelazko, więc musiałam sobie radzić sama..

Hehhe, moj maz to noga w gotowaniu, potrafi zrobic tylko dobra kawe :)
    Dlatego to, że ja uwielbiam gotować to mega kocha :)

Inne czynnosci powiedzmy, ze mu wychodza, ale prasuje swietnie ( mamy umowione, ze on prasuje swoje rzeczy), ja natomiast swoje oraz wszystko do domu :)
    Myje tez super okna :)

Paula_29, am lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/rabarbar/ciasto_z_imbirem/przepis.html

Prosze, ja robiłam na odwał i wyszło super :)
    Co do rabarbaru, nie wiem czy truskawki nie beda np. za wilgotne, a moze mąz w cieście sie przelamie do rabarbaru, tu jest jeszcze imbir, mega pycha :)
    Dzięki, też często korzystam z tej stronki

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jakiś czas temu wziął się za gotowanie i nieźle mu wychodzi. na Wigilię ze znajomymi zrobił karpia w migdałach z sosem winnym, naprawdę wyszło niesamowicie. Sama bym lepiej na pewno nie zrobiła, no i uwielbiam jego pizzę. Wolę jak on zrobi niż jak zamówimy w pizzerii:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Mój jakiś czas temu wziął się za gotowanie i nieźle mu wychodzi. na Wigilię ze znajomymi zrobił karpia w migdałach z sosem winnym, naprawdę wyszło niesamowicie. Sama bym lepiej na pewno nie zrobiła, no i uwielbiam jego pizzę. Wolę jak on zrobi niż jak zamówimy w pizzerii:)

Haha, ja mogą o czymś takim pomarzyc :-) albo sama zrobię albo dobra knajpa :-) hihi jednak się uzupełniany i nie narzekam :)

Paula_29, am lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż nienawidzi prasować ani sprzątać ale jeśli chodzi o gotowanie to ja tradycyjne, a on wymyślne:) apropo pizzy to robi najlepszą na świecie:)

Mona :), lolka83, Paula_29, am lubią tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • agagita Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz jest kucharzem z zawodu wiec gotuje super ale jest w tym minus bo po 12 godzin dziennie pracuje.

z6vlzyh.png
    iwmyplk.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię gotowac , on nie, tak się uzupełniany :-) to mi pasuje, bo nie wyobrazam sobie rywalizacji w kuchni :-) u moich rodziców na odwrót, tata wspaniale gotuje, a mama no cóż, stara się ale tego nie lubi :-)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ