Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_z_groszkiem wrote:
    Dzien dobry ! chyba zaliczamy sie do czerwcowek ;-) dziekuje za gratulacje ! u nas wszystko ok, jest cudownie (choc jeszcze w szpitalu). i dziewczyny nie bojcie sie porodu !!!!! nie sluchajcie nikogo ze jest strasznie - nie jest :-) bede miec czas to opisze co i jak. buziaki dla wszystkich cioc !

Gratulujee:):)Cudownie, że masz już Maleństwo przy sobie:)
    Rozkoszuj się każdą chwilą i dbajcie o siebie:):)

Dziewczyny dzieki za linki do ciuszków:)
    Lolka ten sprzedawca ma naprawdę fajne ciuszki hih i juz zamawiać będę skoro po praniu u Ciebie są okej:)

ah dla dziewczynek takie cudenka saaaa....ale dla m=Mojegoe Jasia też coś znajdę:))

lolka83 lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • am Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:
    Dziewczyny ale się wkurzyłam !!!

Byłam w rossmanie, specjalnie tam poszłam, bo założyłam sobie tą kartę rossnę i zapomniałam jej dać przy kasie :( Nie wiecie czy można jeszcze jakoś nabić te punkty na kartę ? Zakupy za prawie 300 zł :((( Szkoda mi trochę

Współczuję, też bym się wkurzyła, poczytaj na ich stronce, bo ja nie słyszałam o czymś takim :( ale może jakimś sposobem się da.

maja89waw lubi tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej czy was tez tak boli krocze?? ja to juz nie wiem chodzic ciezko bo boli a jak siade i nogi chce do gory podniesc to to sie jazda zaczyna.... i jeszcze jakby mrowienie w nogach cierpną mi chyba
    f2w3lhb85emlaauj.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 11:25

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_z_groszkiem wrote:
    Dzien dobry ! chyba zaliczamy sie do czerwcowek ;-) dziekuje za gratulacje ! u nas wszystko ok, jest cudownie (choc jeszcze w szpitalu). i dziewczyny nie bojcie sie porodu !!!!! nie sluchajcie nikogo ze jest strasznie - nie jest :-) bede miec czas to opisze co i jak. buziaki dla wszystkich cioc !

Super że wszystko oki:) buziaki i gratulacje:)

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    jej czy was tez tak boli krocze?? ja to juz nie wiem chodzic ciezko bo boli a jak siade i nogi chce do gory podniesc to to sie jazda zaczyna.... i jeszcze jakby mrowienie w nogach cierpną mi chyba

Boli mnie to już wszystko,brzuch krocze kręgosłup w nocy nie moge sobie znaleźć pozycji do spania ech.....mrowienie też mam ale w prawej nodze.Jeszcze dwa tygodnie.......

• BiB Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    f2w3lhb85emlaauj.png

To normalne- mam te same objawy i pytałam gin w środę na wizycie.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    No własnie, mam nadzieję, że się sprawdzi, bo ma dobre opinie, jak wtedy go szukałam :)

Co do smarowania, jak pisalam czesniej po SR, nam kazali smarowac jak dziecko zasnie, aby sobie nie roztarlo do buzi i oczek...ale to co wyjde na slonce i mam czekac az zasnie...hm...dziwne, a jak nie bedzie chcailo spac, to mam niby niesmarowac...bezsensu.

Nam mówiła, że z takim malutkim do 3 msc. trzeba unikać słońca i nie wystawiać go na słońce, a co za tym idzie, nie ma potrzeby smarowania filtrami :)

ewelina84 lubi tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:

Byłam w rossmanie, specjalnie tam poszłam, bo założyłam sobie tą kartę rossnę i zapomniałam jej dać przy kasie :( Nie wiecie czy można jeszcze jakoś nabić te punkty na kartę ? Zakupy za prawie 300 zł :((( Szkoda mi trochę[/QUOT

Jasne, to błąd kasjerki, ponieważ powinna Cię zapytać o kartę :)
    spróbuj :)

km5st5odu2rt42xe.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:
    Nam mówiła, że z takim malutkim do 3 msc. trzeba unikać słońca i nie wystawiać go na słońce, a co za tym idzie, nie ma potrzeby smarowania filtrami :)

No tak, ale nie wiem jak tu wyjść w lipcu z dzieckiem na spacer i całkowicie osłonić go od słońca- wg mnie zawsze jakieś promienie do dzieciaczka się dostaną, więc lepiej go wysmarować.

Paula_29 lubi tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale nawet jak podczas przekręcania wózeczka wpadnie odrobina promieni, to dziecku nie zaszkodzi, a może wpłynąć na poprawę syntezy witaminki D ;)

km5st5odu2rt42xe.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w kazdym razie dzwonilam do mojego lekarza i kazlam mi dzis wpasc to zobaczy co to to sie dzieje ale wlasnie cos czuje ze dziecko jest niziutko poprawdzie chyba nigdy wysoko nie byl ten moj szkrab bo jakos od szwagierek ze jk pod zebra dzidziakopie to masakra jakosnigdy tego nie poczulam... chyba synek bardziej nizinny;D

lolka83 lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karusia wrote:

Akurat, tu sie nie zgodze, bo promienie jednak przenikaja i nam powiedzieli, że koniecznie trzeba w tym czasie smarować co urodzimy.
    Oczywiscie pamietamy, ze to musza byc filtry mineralne. Ja na pewno bede smarowac buzke i odkryte miejsca :)

misia_k1, Paula_29, Karola:) lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja89waw wrote:

Byłam w rossmanie, specjalnie tam poszłam, bo założyłam sobie tą kartę rossnę i zapomniałam jej dać przy kasie :( Nie wiecie czy można jeszcze jakoś nabić te punkty na kartę ? Zakupy za prawie 300 zł :((( Szkoda mi trochę

Maja, rozumiem.
    Wiesz co po pierwsze kasjerka na poczatku zakupow powinna cie poprosic o karte.
    Moze trzeba bylo zostawiac zakupy i sie wrocic, chyba, ze gdzies dalej masz ten rossmann, albo ci sie juz nie opłacało.
    Moze napisz do sklepu o sytuacji, a jak nie to trudno, nauczka... :(

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Pedicetamol to paracetamol w zawiesinie od 1 dnia życia.

Dziewczyny jedno i drugie to to samo, tylko jest trochę inna dawka więc zmienia się dawkowanie
    A jeśli chodzi o to że jest napisane że od 3 czy nawet w niektórych 6 m-ca to jest po prostu zabezpieczenia producenta leku
    Przykład słynne pulneo czyli fenspiryd kiedyś (jakieś 2 lata temu) był dozwolony od 1 lub 3 m-ca ( nie pamiętam dokładnie) a teraz od 2 roku życia ponieważ w oryginalnym leku (eurespal) zmieniono zalecenia i reszta firm musiała się dostosować, więc na ulotce niby że od 2 roku a podawany jest już u dużo młodszych dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 13:07

misia_k1, Iwo, Camilia lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    No tak, ale nie wiem jak tu wyjść w lipcu z dzieckiem na spacer i całkowicie osłonić go od słońca- wg mnie zawsze jakieś promienie do dzieciaczka się dostaną, więc lepiej go wysmarować.

też tak myślę, nie zawsze da się ochronić całkowicie, poza tym słońce opala też przez materiał, jak dla mnie bardziej dziecku może zaszkodzić słońce niż ten krem:)

am, misia_k1, lolka83 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZiewczyny a czy kupowałyście już karuzele na łózeczko???

Maja tez Cię rozumiem...zawsze możesz spróbować.
    Co do kasjerki to u mnie np nigdy sie o karte nie pytaja nawet teraz kiedy mam brzuszek widoczny, wiec sama zawsze mowie ze mam karte...i po nabiciu mi cen ,skanuja karte. Hm moze jak masz paragon to mozna to jeszcze jakos nabic>>

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    no w kazdym razie dzwonilam do mojego lekarza i kazlam mi dzis wpasc to zobaczy co to to sie dzieje ale wlasnie cos czuje ze dziecko jest niziutko poprawdzie chyba nigdy wysoko nie byl ten moj szkrab bo jakos od szwagierek ze jk pod zebra dzidziakopie to masakra jakosnigdy tego nie poczulam... chyba synek bardziej nizinny;D

NA pewno będziesz spokojniejsza jak pojdziesz do lekarza, w tym czasie co jestesmy lepiej dmuchac na zimne :) badz dobrej mysli, pewnie to uroki ciazowe :)
    Moja to jest i pod zebrami i w dolach, ja nie wiem jak to dziecko tam siedzi, wiem, ze jest glowka w dol, ale chodzi po calym brzuchu :)

Paula_29, Kunita lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    DZiewczyny a czy kupowałyście już karuzele na łózeczko???

Maja tez Cię rozumiem...zawsze możesz spróbować.
    Co do kasjerki to u mnie np nigdy sie o karte nie pytaja nawet teraz kiedy mam brzuszek widoczny, wiec sama zawsze mowie ze mam karte...i po nabiciu mi cen ,skanuja karte. Hm moze jak masz paragon to mozna to jeszcze jakos nabic>>

Tak, jak w smyku zamawialam to była chyba 30% promocja na takie rzeczy.
    Kupilam karuzelke i lezaczek wtedy.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wam też tak puchną stopy, ja to mam jak serdelki, wczoraj w sklepie chciałam jedne buty przymierzyć i dosłownie stopa wypłynęła mi z buta.
    Potem byliśmy w kinie, zsunęłam sobie japonki a potem nie mogłam ich z powrotem wsunąć. Poza tym bolą mnie stopy od spodu przy chodzeniu, dosłownie
    się toczę

Ewelina ja mam takie same objawy jak Ty, mam wrażenie że żadna pozycja ani do spania ani do siedzenia nie jest dobra

Mama z groszkiem gratulacje, czekamy na relacje, może nas trochę uspokoisz:)

lolka83, Karola:), ewelina84 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Dziewczyny jedno i drugie to to samo, tylko jest trochę inna dawka więc zmienia się dawkowanie
    A jeśli chodzi o to że jest napisane że od 3 czy nawet w niektórych 6 m-ca to jest po prostu zabezpieczenia producenta leku
    Przykład słynne pulneo czy fenspiryd kiedyś (jakieś 2 lata temu) był dozwolony od 1 lub 3 m-ca ( nie pamiętam dokładnie) a teraz od 2 roku życia ponieważ w oryginalnym leku (eurespal) zmieniono zalecenia i reszta firm musiała się dostosować, więc na ulotce niby że od 2 roku a podawany jest już u dużo młodszych dzieci

o Paula spadłaś Nam z nieba:) hihi czyli ta zawiesina Hasco( o smaku truskawkowym z gemini ) może być>??

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ