Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Super misia, twoj tez ladnie rosnie. Twoj maly jest mlodszy od mojego o tydzien, a zalozylam sobie, 2500 w tym tyg mnie usatysfakcjonuje. W te 3050 g nie do konca wierze, mlody mial pelnu zoladek i pecherz ;) ale generalnie sie ciesze. :)[/QUOTE]
    Tylko Iwo ja jestem w tym samym tyg co Ty...wg OM to 35+5..na suwaku ustawial tak jak z usg;/dlatego jest 34...no ale i tak sie cieszeeee:)
    Mam nadzieje ze 26 czerwca na wizycie bedzie mial przekroczone 2600:)

Iwo lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • am Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:

Dziewczyny,ktore ciuszki na allegro zamawialy, możecie podesłać linka??musze zamowic kilka a fajnie mieć cos sprawdzonego.

Misia ja w sumie nie zamawiałam ciuszków z allegro, ale kupiłam stacjonarnie w sklepie np. kilka z firmy Ewa Klucze - jak dla mnie bardzo fajne, mięciutkie, polskie i nic po praniu się z nimi nie stało - kolor ten sam, rozmiar ten sam, a niestety niektóre nowe po wypraniu zmieniły rozmiar na większy :( mimo 40 stopni i delikatnego prania.
    tu mają te ciuszki http://www.mojebobo.com.pl/ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 22:27

misia_k1 lubi tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Super misia, twoj tez ladnie rosnie. Twoj maly jest mlodszy od mojego o tydzien, a zalozylam sobie, 2500 w tym tyg mnie usatysfakcjonuje. W te 3050 g nie do konca wierze, mlody mial pelnu zoladek i pecherz ;) ale generalnie sie ciesze. :)[/QUOTE]
    Tylko Iwo ja jestem w tym samym tyg co Ty...wg OM to 35+5..na suwaku ustawial tak jak z usg;/dlatego jest 34...no ale i tak sie cieszeeee:)
    Mam nadzieje ze 26 czerwca na wizycie bedzie mial przekroczone 2600:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie za moje zdublowane wpisy ale net na tablecie kiepsko dziala.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Karola, a kremik to ten z filtrem na sloneczko...u mnie w 2 rossmanach juz od 2 tyg na polkach go brak, he popularny widac se jest.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Camila jak wzięłam syrop z paracetamolem, zawiesina jakas, paracetamol dla Nas w tabl 500 mg, czopki glicerynowe dla siebie i Malego i efferalgan dla Malego.co do wit D i K to kupisz tylko w kapsułkach, bo na krople musisz miec recepte.
    Lolka podawał a link do blogu mamy, ktora pisala ze lepiej zdobyc recepte na kropeli i kupic je bo latwiej sie aplikuje niz otwierac te kapsulki i wlewac Dzidzi do ust...no ale sama wiesz jak jest, ja tylko pisze co przeczytałam i to brzmi rozsadnie.

W gemini znalazłam witaminy w kroplach na które nie musisz mieć recepty :-)

http://www.aptekagemini.pl/juvit-baby-d3-z-pompka-krople-doustne-10ml.html
    http://www.aptekagemini.pl/juvit-k-d3-krople-doustne-10ml.html
    http://www.aptekagemini.pl/d-vitum-witamina-d-dla-niemowlat-w-kroplach-6ml.html
    http://www.aptekagemini.pl/kid-vitum-witamina-k-i-d-w-kroplach-dla-niemowlat-13ml.html

A co do tej zawiesiny którą kupiłaś to mogłabyś podać mi którą konkretnie wzięłaś. Aaa i Efferalgan czopki 80 mg tak?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyście dziewczyny, trochę mi czasu zajęło przeczytanie postów z wczorajszego i dzisiejszego dnia :)))

Czytałam, że poruszyłyście temat monitora oddechu.

Tak się składa, że w poprzedni weekend byliśmy u znajomych na grillu i zachwalali pod niebiosa ten bezprzewodowy przypinany do pieluszki.
    Ale ka jak to ja :) musiałam to sprawdzić :) położyłam, więc to cudeńko na stole i stwierdziłam, że szybciej bym się udusiła niż to cholerstwo zaczęło piszczeć :))) Nie wiem czy to dobra metoda sprawdzenia sprzętu, ale mało przekonujące było to doświadczenie :)
    My natomiast dostaliśmy od szwagierki elektroniczną nianię razem z rejestratorem oddechu - taką matą pod materac. Ona sobie chwaliła. Niestety jeszcze go nie wypróbowałam, ale zrobię to na pewno w najbliższym czasie. Zobaczymy jak szybko zadziała :)

Co do ciuszków ja mam jeden komplet nawet na 52 cm :P Ostatecznie zabieram jeden komplet 52, drugi 56 trzeci 62, w domu mam wyprasowane 56 i 62 a nawet większe, wiec mąż będzie mógł dostarczyć bez problemu, jeśli nasza mała okaże się wielkoludem :)

A co do porodu to powiem wam dziewczyny, że u nas to narazie luz. Może dlatego, że ja teraz głównie skupiam się na obronie mgr, a mąż na wykończeniu domu i nie zastanawiamy się często nad porodem.

Ostatnio jak byliśmy u położnej z którą będziemy rodzić i zobaczyłam tą izbę przyjęć to trochę czułam się nieswojo :), tym bardziej, że położna prawie krzyknęła do koleżanki "Kaśka podaj mi tą deklaracje dotyczącą kwalifikacji do Domu Narodzin" - jakbyście zobaczył miny tych wszystkich kobiet, które tam siedziały :D Jakbyśmy jakimiś troglodytami byli :D Ja zaczęłam się śmiać, a mąż stwierdził, że widzi współczucie wobec mnie w oczach tych kobiet :)

Jednak im więcej wiem o porodzie, tym jakoś mniej się boję. Chyba jednak większa świadomość w moim przypadku ma pozytywny wpływ.

Camilia, am, Karola:) lubią tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja zamawiałam u tego sprzedawcy- głównie ze względu na cenę :-)

http://allegro.pl/bawelniany-pajac-pajacyk-r-62-najwiekszy-wybor-i4238970103.html

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol zawiesina firma Hasco, baa ale kurczaki doczytalam teraz ze to od 3 m życia...lipaaa.
    Hm nie wiem czy Paula czasem tego tez nie zamawiala,pamietam ze pisala o syropie z hasco bo jej kolezanka pediatra polecila...ale innego na gemini nie znalazlam;/

Tak, 80 mg.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Lolka, chociaż wiesz kiedy rodzisz, u mnie może być jutro a może być 24 lipca :P (2 tygodnie po terminie).
    Akurat jestem osobą, która NIENAWIDZI jak nie może czegoś zaplanować, uczę się cierpliwości normalnie :P

haha, skad mam wiedziec kiedy rodze :) tez nie wiem...jesli dotrwam do terminu cesarki, to wiadomo, ale jak przed..to... :)

am, Karola:), Camilia lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Paracetamol zawiesina firma Hasco, baa ale kurczaki doczytalam teraz ze to od 3 m życia...lipaaa.
    Hm nie wiem czy Paula czasem tego tez nie zamawiala,pamietam ze pisala o syropie z hasco bo jej kolezanka pediatra polecila...ale innego na gemini nie znalazlam;/

Tak, 80 mg.

Pedicetamol to paracetamol w zawiesinie od 1 dnia życia.

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    U mnie dzis na SR pielegnacja byla he i co do pepka..tylko spirytus a nie octanisept he, co region to innaczej...

sama nie wiem,ale chyba kuedys pusalysmy ze oliwka nie jest dobrym pomysłem na lato,a jednak na SR po kapieli kazala uzywac jej??jyz sie pogubilam.....

No to patrz, u nas podawała najnowsze wytyczne, tak jak pisała Karola,na pępek, żadnego spirytusu, woda z mydlem szarym, octenisept tylko sporadycznie.
    Jak ktoś zapytał o spirytus to powiedziała, że to metody starowświeckie :) hahah

Oliwki zakaz uzywania na sucho, bo dziecko bedzie w mazi i nie bedzie skora oddychac...tu tez ktoś pytał, że gdzies tam polecali, to stwierdziła, że oni bazuja na najnowszych danych i olwika jest zła.

Tylko krem i wietrzymy...

Zresztą podawałam kiedys linki do strony szpitala i tam masz fajnie caly spis o pielegnacji dziecka oraz o laktacji.
    https://szpitalmadalinskiego.pl/oferta/oddzialy/oddzialklinicznypoloznictwa
    na dole.

Sama musze to jeszcze raz przeczytac, bo tylko pamietam to z SR.

Na allegro zamawialam tu za 500 zł, więc sporo ich było, po praniu nic sie nie skurczyło, nie zmechaciło :) Tyle, ze wtedy miał o wiele wiekszy wybór, jestem zadowlona.
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=16564691

Aha i w 5-10-15 maja duze teraz wyprzedaze, kupilam pare sztuk i tez ciuchy jakosciowo ok.
    http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/promocje/?size_id=&sort=4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 23:36

Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Dzieki Karola, a kremik to ten z filtrem na sloneczko...u mnie w 2 rossmanach juz od 2 tyg na polkach go brak, he popularny widac se jest.

Nie nie, na słońce nie, zwykły, na słońce z filtrem mineralnym mam z pharmaceris. Faktycznie tego na słońce u nas też na półkach w ogóle nie ma od jakiegoś czasu, a byłam w kilku różnych rossmannach :)

lolka83, misia_k1 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Nie nie, na słońce nie, zwykły, na słońce z filtrem mineralnym mam z pharmaceris. Faktycznie tego na słońce u nas też na półkach w ogóle nie ma od jakiegoś czasu, a byłam w kilku różnych rossmannach :)

No własnie, mam nadzieję, że się sprawdzi, bo ma dobre opinie, jak wtedy go szukałam :)

Co do smarowania, jak pisalam czesniej po SR, nam kazali smarowac jak dziecko zasnie, aby sobie nie roztarlo do buzi i oczek...ale to co wyjde na slonce i mam czekac az zasnie...hm...dziwne, a jak nie bedzie chcailo spac, to mam niby niesmarowac...bezsensu.

Karola:) lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • mama_z_groszkiem Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ! chyba zaliczamy sie do czerwcowek ;-) dziekuje za gratulacje ! u nas wszystko ok, jest cudownie (choc jeszcze w szpitalu). i dziewczyny nie bojcie sie porodu !!!!! nie sluchajcie nikogo ze jest strasznie - nie jest :-) bede miec czas to opisze co i jak. buziaki dla wszystkich cioc !

am, Karola:), karusia, misia_k1, maja89waw, Iwo, kasjja, Plumb80, ewelina84, lolka83, Paula_29, Paulina23, Camilia, Kunita lubią tę wiadomość

relgcwa1nrtfgkrw.png
  • am Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_z_groszkiem wrote:
    Dzien dobry ! chyba zaliczamy sie do czerwcowek ;-) dziekuje za gratulacje ! u nas wszystko ok, jest cudownie (choc jeszcze w szpitalu). i dziewczyny nie bojcie sie porodu !!!!! nie sluchajcie nikogo ze jest strasznie - nie jest :-) bede miec czas to opisze co i jak. buziaki dla wszystkich cioc !

Bardzo budujące słowa :) trzymam kciuki za szybki powrót do domu. Jeszcze raz gratuluję, oczywiście czekamy na relację i zdjęcie dzidzi :)

karusia lubi tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajjj gratulacje;) no jak tam u was? ja wczoraj sobie pochodzilam tylko i jak mnie bolalo potem krocze .... kurczak chyba bede lezec jak kloda i czekac na ta nastepna wizyte

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapraszam wszystkie przyszłe Mamusie do udziału w konkursie programu rossnę:

http://www.rossnet.pl/konkursy/konkurs,86431e70-2800-47b6-90ed-5d0b5734fb63,4500dc80-a34e-46be-bc9f-820a1c8788eb

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama z groszkiem jak się już oswoicie z nową sytuacją, to czekamy na relację!! :)

a ja mogę polecić te pajace ze smyka, są teraz w promo, więc jeszcze bardziej się je opłaca kupić :) jakościowo są też okej :) polecam też w tych wielopakach bodziaki :)

http://www.smyk.com/cool-club-pajac-dziewczecy-3-pack-rozmiar-86,p1086269411,ubranka-dla-dzieci-p

km5st5odu2rt42xe.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale się wkurzyłam !!!

Byłam w rossmanie, specjalnie tam poszłam, bo założyłam sobie tą kartę rossnę i zapomniałam jej dać przy kasie :( Nie wiecie czy można jeszcze jakoś nabić te punkty na kartę ? Zakupy za prawie 300 zł :((( Szkoda mi trochę

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ