Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola:) wrote:No dobrze, dobrze że wspierają, w sumie inaczej sobie nie wyobrażam Tylko śmiać mi się chce, bo jak jego coś boli, to jest umierający - typowy facet, a ja z bólem porodowym mam dać radę - oczywiście że dam, nie mam wyjścia, no ale wątpie aby on taki ból przeżył
Dziewczyny, którym zapowiadają się duże dzidzie? Czy do szpitala bierzecie 56 czy 62 ubranka? Bo już sama nie wiem. Niby wybrałam i takie i takie, ale te fajniejsze są na 62
Ja na samym poczatku nastawilam sie na 62. Malo rzeczy mialam 56. Kuzynka urodzila synka 58 cm, 3900 i mowila, ze w 56 chodzil ok 2 miesiecy, wiec jak moja ma miec max 3800, chyba, ze cos sie zmieni, to dokupilam tych 56.
Jednak jak patrze na niektore 56 to sa takie jak 62 albo i wieksze, to zalezy od producenta.
Ja biore 56, ale zapasowy jeden-dwa kompleciki 62, najwyzej naszykuje tych 62 jeszcze w domu kilka, jakby co dowiozą -
dziewczyny a takie pytanie trochę intymne z innej beczki... jak zapatrujecie się na seks w tej końcówce? boicie się czy nie? bo mój mąż od jakiegoś czasu zawsze po wszystkim ma pietra,że wywoła to akcję porodową rozmawialiście o tym ze swoimi lekarzami?
-
Paulina23 wrote:dziewczyny a takie pytanie trochę intymne z innej beczki... jak zapatrujecie się na seks w tej końcówce? boicie się czy nie? bo mój mąż od jakiegoś czasu zawsze po wszystkim ma pietra,że wywoła to akcję porodową rozmawialiście o tym ze swoimi lekarzami?
Ja mam zakaz od lekarza żeby nie wywołać porodu, ale to oczywiście przez to że moja szyjka się skróciła przez skurcze itd.
Dla spokoju zapytałabym lekarza -
Paulina23 wrote:dziewczyny a takie pytanie trochę intymne z innej beczki... jak zapatrujecie się na seks w tej końcówce? boicie się czy nie? bo mój mąż od jakiegoś czasu zawsze po wszystkim ma pietra,że wywoła to akcję porodową rozmawialiście o tym ze swoimi lekarzami?
U nas wygląda to tak że zakaz ze względu na cc.Żebym dotrwała i nie urodzila wcześniej to lekarz własnie zabronił. -
U nas nie ma przeciwwskazań więc serduszkujemy prawie codziennie, choć przyznam szczerze że często gęsto mi się nie chce i trochę się "przymuszam".
Mojemu M na samą myśl o połogu rzednie mina, kompletnie nie wiem jak on to wytrzyma..
A wg ginki to u mnie do porodu jeszcze daleko, więc pod tym względem luzik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 14:21
Iwo lubi tę wiadomość
-
A mi się od jakiegoś czasu zupełnie nie chce serduszkować Tym bardziej, że co jakiś czas czuję lekkie podrażnienie tam na dole i boję się jakiegoś stanu zapalnego a niestety jestem chyba na to podatna Mężulkowi staram się to inaczej zrekompensowaćBiB lubi tę wiadomość
-
Nam się nie chce, wielokrotnie rozmawialiśmy o tym, i jakoś tak chyba obojgu z nas odeszło to na drugi plan, aczkolwiek czasami złapie mnie ochota, ale to przeważnie męża nie ma w pobliżu a wieczorami, to ja już jestem taka wymęczona, że niestety trochę mnie to przeraża, bo połóg 6 tygodni!
Moja kumpela wczoraj opowiadała jak między skurczami z mężem działała było to o 23, o 00.30 pojechała na porodówkę a o 3.30 urodziła także może warto się trochę przymusićMona :), BiB, lolka83, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBiB wrote:Mama z groszkiem napisała w swoim pamiętniku:
"11.06.2014 o godz 23:10 przyszla na swiat nasza kochana coreczka Oliwia !!!!!! 51cm, 2780g, pkt10. Jest cala tatusiowa ! taka pyzunia.moja spimy razem przy cycu i patrzymy na siebie moja ukochana "
Gratulacje,cieszcie się sobą Ale fajnie,już po wszystkim
Zobaczcie dziewczyny,tyle przed terminem,a dzidzia ma 10 pkt, możemy być już spokojne,jeśli termin mamy na początku lipca.
Ja mam kilka śpiochów na 56 i na 62,myślę że oba rozmiary będą na początku ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 14:59
lolka83 lubi tę wiadomość
-
Czesc Mamusie:)
Ale popisalyscie:)
Mamie z groszkiem GRATULUJEEEEE, duper ze Mała zdrowa i taka duza:)
Iwo, no zobacz jaja niespodzianka co do wagi Małego, jestem w szokuuu:)bardzo pozytywnym.
Ja wlasnie po wizytach i co...dalej lezec mam, tylko siusiu i do lozka, przynajmniej do 26 czerwca. Szyjka 15 mm,niby stabilna,ale rozpulchniona, Maly bardzo nisko...ba gin nawet główki dotknęła palcem...
Dala mi luteine dopochwowa, a priv gin kazal duphaston nadal brać...eh sama niewiem co w tym wypadku brac????
Przeplywy wszystkue ok, Maly wazy 2400,wiec niby od 29 maja przytyl ok 500gr...za 2 tyg kontrolne usg aby zobaczyć jak dalej rosnie, mam nadzieje że wytrzymamy.
Iwo lubi tę wiadomość
-
Iwo a angel care z dwoma plytkami czy jedna.ja tez jestem zdecydowana na ten monitor z niania z 2 plytkami.
Co do ciuszkow,to w sumie u mnie na pewno 56 jaknie mniejsze,a zebybylo śmiesznie to ost tyllko na 62 kupuje bo kurcze na 56 ciezko mi było spotkać.,.;/ -
Paula_29 wrote:Pogadam z mężem jutro jak wróci, ale chyba nie będę robić, bo skoro się utrzymują od 6-9 m-cy to małe prawdopodobieństwo że by nie wykazało w IGM, tym bardziej, że pozostałe obrazy u dziecka w porządku (waga, mózg). Przy porodzie można uczulić lekarza by zwrócił uwagę czy wszystko pod tym kątem ok
Ale dam znać jeszcze jak się czegoś dowiem
Wyslalam mojej drugiej gini te wyniki i wlasnie dostalam krotkiego e-maila z informacją:
"CMV przebyta dawno, bez znaczenia. Pozdr. Basia"
No to mam nadzieje, że jest ok i jestem uspokojna BuziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 15:56
am, Karola:), Iwo, Camilia, Plumb80, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Super Lolka, cieszę się razem z Tobą
Misia, ja nie muszę leżeć, a czuje się coraz gorzej, nic mi się nie chce, nawet naczyń włożyć do zmywarki w tej chwili także staraj się zobaczyć pozytywy w tej sytuacji. Odpoczywaj kochanalolka83 lubi tę wiadomość
-
Co do przytulanek, u nas to dno w ciazy Na poczatku byl zakaz, bo podejrzewali mini krwiaka, ktorego nie bylo...
wiec nie bylo nic...ale wtedy mialam ciagle ochote, sny jakie mialam, ohoho
W drugim trymestrze znow mi sie zupelnie nie chcialo, a moj maz chyba mial schize po 1 trysmetrze, aby nic nie uszkodzic, wiec niby chcial ale nie nalegal i sie mocno powstrzymywal Teraz tez nie, bo jak cc to zeby nic nie przyspieszyc...wiec u nas biało
Nie wiem jak moj maz wytrzymuje, ale nie jeczy mi ani nic...trudno trzeba się przemeczyc
Co do zmeczenia, ja dzis jakas masakra, nic mi sie nie chce, ukladam ubranka, ktore M poprasowal...moze dzis wybiore juz kompelciki do szpitala, zapakuje w torebke i do walizki, a taki na poczatek w rozek wsadze z pielucha, aby M mial na wierzuchu jakby co.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 16:27
am, Karola:), Camilia, Iwo lubią tę wiadomość
-
Ubranko na "po urodzeniu" jakie wybraliście ? Ja pajaca. I właśnie też planuje włożyć w rożek z pieluchą, aby nie wertować w torbie.
Na 18 SR - dzisiaj jednak już jest przewijanie i pielęgnacja maluszka. Ciekawe jak nam pójdzielolka83 lubi tę wiadomość