Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wizytę mam w poniedziałek łącznie z ktg także zobaczymy ile nasza malutka waży:) teraz waży 2600 chciałabym żeby ważyła 3kg jak się urodzi:)ja ciąże donoszoną mam za 10dni:) uff...

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama z groszkiem napisała w swoim pamiętniku:

"11.06.2014 o godz 23:10 przyszla na swiat nasza kochana coreczka Oliwia !!!!!! :-) 51cm, 2780g, pkt10. Jest cala tatusiowa ! taka pyzunia.moja :-) spimy razem przy cycu i patrzymy na siebie <3 moja ukochana <3"

lolka83, Mona :), karusia, am, Karola:), Iwo, kasjja, Paula_29, Camilia, ewelina84, Plumb80, misia_k1, maja89waw, ona20 lubią tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:

"11.06.2014 o godz 23:10 przyszla na swiat nasza kochana coreczka Oliwia !!!!!! :-) 51cm, 2780g, pkt10. Jest cala tatusiowa ! taka pyzunia.moja :-) spimy razem przy cycu i patrzymy na siebie <3 moja ukochana <3"

WOOW. to jednak juz :) jakos nieprawdopodobne...wspaniale, Gratulejszyn :)

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:

No właśnie, już to samo miałam pisać:) Więc mamy pierwszą lipcóweczkę, która została czerwcóweczką:)

Mamo z groszkiem, gratulujemy cudnej Oliwii!!!!! :)))))))))))

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB, a odnosnie tego usg, no to rzeczywiście, masz rację, oni podobno jeszcze mierzą miednicę po przyjęciu na porodówkę. No nic, zobaczymy, jak to dalej będzie.

Mój Dzidziuś już rozpycha się po całym brzuchu, czuję go jednocześnie w pachwinie i pod żebrami:)
    A dziś tak jakoś cieżko mi się oddycha, nawet przy mówieniu dostaję zadyszki :/

BiB lubi tę wiadomość

• karusia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    No widzę dziewczyny,że temat przewodni PORÓD hehe:) wszystkie już mamy stresa i możemy czuć się zdezorientowane i nasze uczucia mogą być mieszane, np. ja tak mam,że z jednej strony naprawdę nie mogę się doczekać, taka doniosła chwila... mąż nie może się doczekać ale jak wczoraj chciałam zobaczyć reakcję mojego męża i krzyknęłam żartem : WODY MI ODESZŁY!!!:P:P;p żebyście zobaczyły jak szybko przyleciał i jaką miał minę... i jak zaczęliśmy dyskutować o porodzie to oboje stwierdziliśmy,że boimy się:(

Z jednej strony straszny ten Twoj dowcip, z drugiej nie mogę się powstrzymać i dzisiaj to samo zrobię :D :D :D jak bym się nie odzywała długo, to pewnie dlatego, że zostałam uduszona :D

lolka83, am, Camilia lubią tę wiadomość

km5st5odu2rt42xe.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:

Niesamowite!!! Gratulacje dla mamy z groszkiem!! Czekamy na szczegóły :)

km5st5odu2rt42xe.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzadko tu ostatnio zaglądam, bo jest taka piękna pogoda, że aż szkoda mi siedzieć w domu :) poza tym pozbyłam się swojego miejsca, azylu... czyt. biurka, na rzecz łóżeczka i komody więc średnio mi wygodnie z lapkiem na kolanach ;) ale czytam codziennie co u każdej z Was :) tak się do Waszej "obecności" przyzwyczaiłam, że nie pójdę spać, dopóki nie zajrzę, czy wszystkie ciągle są "podwójne" i czy wszystko u Was okej :)

Byłam też wczoraj u położnej i zaskoczyła mnie, bo powiedziała, że po wysokości małej i brzuszka daje mi max 2 tygodnie! :) przy sprawdzaniu tętna okazała się, że mała jest o ponad 5 cm niżej, niż w zeszłym tygodniu :) Ale ja totalnie nic nie czuję.. Żadnego bólu miesiączkowego itp.. We wtorek idę na wizytę, ale jakoś szczególnie jej nie wyczekuję, bo będzie bez usg :( wkurza mnie, że nie mam na każdej wizycie usg... A chciałabym :D

km5st5odu2rt42xe.png
  • karusia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A termin wg OM równo za miesiąc... Zobaczymy czy malutka do tego czasu wytrzyma i co powie gin we wtorek :) jak tam moja szyjka :)

km5st5odu2rt42xe.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe mój mąż jak się skapnął,że to był żart to odetchnął i zaczął się śmiać hehe:) można zobaczyć jak nasz partner zareaguje, ale wszystkim nie polecam, nie każdy ma mocne nerwy:):P

karusia lubi tę wiadomość

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mama z groszkiem na kiedy miała termin normalnie:)?

• am Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    a mama z groszkiem na kiedy miała termin normalnie:)?
    chyba na 5 lipca, wczoraj z ciekawości szukałam listy :) jakoś tak mi się kojarzy :)

karusia lubi tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • am Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:

Wielkie gratulacje dla Mamy z groszkiem :) czekamy na szczegóły i zdjęcie malutkiej :)

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeny, mama z groszkiem - gratulacje :)

Lolka, piszesz że musisz sobie przypomnieć jak przewijać i jak podnosić dziecko - ja nic sobie nie przypomnę, bo nie potrafię :P na SR będzie to chyba na ostatnich zajęciach, czyli 26.06, a w realu zawsze się bałam dzieci do 6 m-ca, no i nigdy w życiu nie zmieniałam pieluszki...

Ja wczoraj z mężem też gadałam o porodzie, on w ogóle jest jakimś wiecznym optymistą, trochę mnie to wkurza, ale z drugiej strony lepiej niż ciągłe zamartwianie się :( mówi że się porodu nie boi, że wierzy w to, że dam radę i że już nie może doczekać się jak zobaczy Wiki :) zazdroszczę mu podejścia!

Paulina, ja dzisiaj to samo spróbuję, z tymi wodami, ciekawe ;p

Kunita, lolka83, karusia lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:

Lolka, piszesz że musisz sobie przypomnieć jak przewijać i jak podnosić dziecko - ja nic sobie nie przypomnę, bo nie potrafię :P na SR będzie to chyba na ostatnich zajęciach, czyli 26.06, a w realu zawsze się bałam dzieci do 6 m-ca, no i nigdy w życiu nie zmieniałam pieluszki...

Ja nigdy nie podnosilam niemowlaka, nie zmienialam pieluszki. Nie bylo w moim otoczeniu malych dzieci, a teraz jak sa, to jakos nie umiem, nie chce, nie wiem boje sie to robic...mam nadzieje, ze ze swoim to bedzie naturalne :)

Moj maz tez optymista, o tej cytomegali mu schizowalam, to tez stwierdzil,ze po co sie denerwowac, ze na pewno stare, w wogole olal temat...jak po cc mowili na SR, ze pewnie tata przez jakis czas bedzie sie zajmował mala, to wielce podniecony,ze bedzie sie z mała kangurował :) niby to dobrze, ze ma takie podejscie...tylko ze to nie on bedzie ciety...eh :)

Kunita, Karola:), am, Paula_29, Camilia lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe mój mąż też mówi cały czas,że dam radę i powiem szczerze,że to mi trochę pomaga:) dobrze,że mamy wsparcie w swoich mężach:)jejku dziewczyny ale to już blisko.....

Kunita, Karola:), karusia lubią tę wiadomość

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Karola:)

Ja wczoraj z mężem też gadałam o porodzie, on w ogóle jest jakimś wiecznym optymistą, trochę mnie to wkurza, ale z drugiej strony lepiej niż ciągłe zamartwianie się :( mówi że się porodu nie boi, że wierzy w to, że dam radę i że już nie może doczekać się jak zobaczy Wiki :) zazdroszczę mu podejścia!
    [/QUOTE]
    Karola, mój jest taki sam:) Ja wtedy przekornie mówię: Nie boisz się, bo to nie Ty będziesz rodzić ;). Ale prawda jest taka, że jego podejście dodaje mi otuchy, właśnie potrzebuję takiego zapewnienia, że wszystko będzie dobrze. A ci nasi faceci nieraz sami woleliby za nas urodzić niż patrzeć, jak zmagamy się z bólem.

Karola:), karusia lubią tę wiadomość

• Kunita Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio byliśmy u znajomych i ja, myjąc ręce, trochę zmoczyłam sobie bluzkę na brzuchu, więc wychodząc z toalety rzuciłam żartem: "Odeszły mi wody". Reakcja była taka sama, mąż błyskawicznie znalazł się przy mnie, by obadać sytuację:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 13:38

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe widzę,że nie jedyna straszę mojego męża? tylko teraz jak naprawdę odejdą nam wody to nam nie uwierzą:) hehe:)

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze, dobrze że wspierają, w sumie inaczej sobie nie wyobrażam :) Tylko śmiać mi się chce, bo jak jego coś boli, to jest umierający - typowy facet, a ja z bólem porodowym mam dać radę - oczywiście że dam, nie mam wyjścia, no ale wątpie aby on taki ból przeżył :P

Dziewczyny, którym zapowiadają się duże dzidzie? Czy do szpitala bierzecie 56 czy 62 ubranka? Bo już sama nie wiem. Niby wybrałam i takie i takie, ale te fajniejsze są na 62 :)

lolka83, Iwo lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ