Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i jeszcze pyt do Ciebie, bo pamietam, ze Ty kupowałaś Katarek...widze ze jest katarek i katarek plus...który wybrałaś>

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Maja, rozumiem.
    Wiesz co po pierwsze kasjerka na poczatku zakupow powinna cie poprosic o karte.
    Moze trzeba bylo zostawiac zakupy i sie wrocic, chyba, ze gdzies dalej masz ten rossmann, albo ci sie juz nie opłacało.
    Moze napisz do sklepu o sytuacji, a jak nie to trudno, nauczka... :(

Po otrzymaniu rachunku zorientowałam się, że nie dałam karty, więc zapytałam kasjerki co w takiej sytuacji. Stwierdziła, że już za późno i jej przykro...
    Myślałam, że na stronie będzie jakaś opcja wpisania tego paragonu ale nic z tego :( trudno, następnym razem na pewno będę pamiętała... Chodź macie racje, te kobiety powinny pytać o tą kartę...

lolka83, misia_k1, am, karusia lubią tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    NA pewno będziesz spokojniejsza jak pojdziesz do lekarza, w tym czasie co jestesmy lepiej dmuchac na zimne :) badz dobrej mysli, pewnie to uroki ciazowe :)
    Moja to jest i pod zebrami i w dolach, ja nie wiem jak to dziecko tam siedzi, wiem, ze jest glowka w dol, ale chodzi po calym brzuchu :)

Ja mam tak samo i tak mocno się wypycha że brzuch się potrafi podnieść w danym miejscu o dobrych 5 cm.
    Wczoraj w kinie chyba się bała, za głośno było, bo tak mnie skopała szczególnie pod żebrami i równocześnie naciskając na kość biodrową, że myślałam że wyjdę z kina

lolka83, misia_k1, Karola:) lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    o Paula spadłaś Nam z nieba:) hihi czyli ta zawiesina Hasco( o smaku truskawkowym z gemini ) może być>??

Ogólnie wszystkie te syropki to ta sama substancja czynna i możesz podawać tak samo (oczywiście z uwzględnieniem dawki bo te mogą być różne) a to co jest napisane w ulotce to kwestia tego jak dana firma się boi odpowiedzialności
    Możesz spokojnie używać Hasco albo pedicetamolu albo obojętnie jakiego paracetamolu w syropku
    Ja kupiłam zwykły katarek, nie pamiętam nawet czym się różnią, ale z tego co czytałam to chyba jakąś drobnostką i stwierdziłam, że nie ma sensu przepłacać:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja kupiłam krem z filtrem 50+ pharmaceris ale nie ten niebieski od chwili narodzin tylko pomarańczowy dla noworodków i dzieci, zwyczajnie się pomyliłam i on jest od 6 miesiąca życia i teraz się zastanawiam czy mam kupować nowy a ten zostawić, czy mogę go używać? jak uważacie?:(

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, myślę że jednak nowy niestety :(
    Co do filtrów, to dziecko pozostawione w cieniu złapie nawet promienie słoneczne, z wiatrem itp. Przecież same wiemy, że nie trzeba leżeć plackiem aby się opalić, także ja planuję małą smarować filtrem na odkryte miejsca :)
    U nas zdecydowanie chłodniej się zrobiło, pada i wieje, a stopy mi spuchły, dziwne zjawisko :P
    Paula - też mnie bolą stopy przy chodzeniu, szczególnie odczuwam to w nocy przy wstawaniu do toalety :(

Paula_29, lolka83 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Dziewczyny a czy Wam też tak puchną stopy, ja to mam jak serdelki, wczoraj w sklepie chciałam jedne buty przymierzyć i dosłownie stopa wypłynęła mi z buta.
    Potem byliśmy w kinie, zsunęłam sobie japonki a potem nie mogłam ich z powrotem wsunąć. Poza tym bolą mnie stopy od spodu przy chodzeniu, dosłownie
    się toczę

Ewelina ja mam takie same objawy jak Ty, mam wrażenie że żadna pozycja ani do spania ani do siedzenia nie jest dobra

Mama z groszkiem gratulacje, czekamy na relacje, może nas trochę uspokoisz:)

Paula a ja siedze i jak wstane to wydaje mi się że zaraz mi wypadnie mała tak ciągnie mnie w dole.Naprawdę nie mogę sobie w żaden sposób ulżyć poprostu wszystko mnie boli nawet skóra na brzuchu:(

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis palce u dłoni jak serdelki...na nogach tak tego nie widze, ale czuje, że są opuchniete, ale one mi tak nie dokuczaja...
    Bardziej widze po dłoniach.

My wrocilismy z bazarku, bede robic chlodnik bo od kilku dni za mna chodzi, juz nie moge wytrzymac :)

Wczoraj ciasto z rabarbarem, juz pol nie ma :)

U nas tez zrobilo sie chlodniej, co jakis czas deszcz pada...ciemno, srednio przyjemnie ;/

Paula_29, misia_k1 lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina84 wrote:
    Paula a ja siedze i jak wstane to wydaje mi się że zaraz mi wypadnie mała tak ciągnie mnie w dole.Naprawdę nie mogę sobie w żaden sposób ulżyć poprostu wszystko mnie boli nawet skóra na brzuchu:(

Ewelina widocznie dzidzia zeszła już do kanału, dziewczyny na czerwcówkach pisały że też mają takie odczucia, a co do skóry na brzuchu jakiś czas temu tak miałam na szczęście przeszło

Zazdroszczę tym co jeszcze dwa tygodnie, mnie to się wydaje że dłużej niż dwa to już chyba nie dam rady

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka ja mam tak jak Ty palce u rak jak serdelki do tego mam dretwienie prawej rekiii dziwne uczucie, jakbym np non stop na niej lezala...a lezae tylko na prawym boku...a prawa reke to normalnie rzuce gdziekolwiek-takiw uczucie mam,ze mi jest nie potrzebna:)

U mnie tez chłoidniej huraaaaa...

a kupiłyście juz staniki do karmienia do szpitala???
    ja jeszcze do przyszłego tyg leze, 22 czerwca moze na zakupki bo M ma urodziny.

lolka83 lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 23:11

misia_k1 lubi tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • am Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka daj znać po wizycie co Ci lekarz powiedział.

Ja karuzeli nie kupowałam, na początku i tak się nie przyda, a może będzie jakimś prezentem :) jeśli nie to dokupię później.

Współczuję Wam tego puchnięcia, bo u mnie nic szczególnego się nie dzieje, czasem nogi czy dłonie ale to tak minimalnie, że praktycznie niezauważalnie.
    Trochę gorzej ze spaniem i znalezieniem dobrej pozycji, czasem jest to niewykonalne. Dziś wstałam o 5, bo mi było niewygodnie :(

Ja biustonoszy do karmienia mam w sumie trzy i wszystkie spakowałam do szpitala, dwa takie całkiem materiałowe, miękkie i jeden z fiszbinami – taki co kiedyś były w biedronce.

A ja dziś prasuję, na siedząco – o dziwo się da :D , deska na najniższy poziom plus taboret :D. Oczywiście z przerwami bo kręgosłup i tak boli, jeszcze muszę iść do sklepu a tak mi się nie chce, chyba przez to ranne wstawanie…

Paula_29, Karola:), misia_k1 lubią tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wiecie czy w ciąży można pić melisę (jeśli tak to ile razy dziennie) lub brać inne leki uspokajające? Strasznie się dziś zdenerwowałam i popłakałam- moja ukochana babcia jest umierająca :-( Boję się, że stres zaszkodzi Małej, jak sądzicie?

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 23:12

Camilia, lolka83 lubią tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:

Ja karuzeli nie kupowałam, na początku i tak się nie przyda, a może będzie jakimś prezentem :) jeśli nie to dokupię później.

Współczuję Wam tego puchnięcia, bo u mnie nic szczególnego się nie dzieje, czasem nogi czy dłonie ale to tak minimalnie, że praktycznie niezauważalnie.
    Trochę gorzej ze spaniem i znalezieniem dobrej pozycji, czasem jest to niewykonalne. Dziś wstałam o 5, bo mi było niewygodnie :(

Ja biustonoszy do karmienia mam w sumie trzy i wszystkie spakowałam do szpitala, dwa takie całkiem materiałowe, miękkie i jeden z fiszbinami – taki co kiedyś były w biedronce.

Co do karuzelki tez slyszlaam, ze sie nie przyda na poczatek, a jednak moja kuzynka mowila, ze maly ok miesiaca zaczal zwracac na nia uwage, wiec ona byla zadowlona, ze miala ja wczesniej :)

Będzie ona elementem lozeczka wiec wolalam wybrac pod siebie, zreszta pozniej nie bede miala czasu pewnie na analizowanie, ktora dobra :)
    A sa rozne, nietore z melodyjkami niektore nie, czasem za glosne itd :)

Co do maty, odpuscilam...albo ktos kupi, albo kupimy po porodzie, nie umiem sie zdecycydowac :)

Co do puchniec, mnie one nie mecza, raczej dziwny dyskomfort, widze, ze jestem spuchnieta, ale nie czuje, ze mi to jakos przeszkadza...

Staniki mam 3, dwa biale, jeden czarny, z H&M, z F&F i allegro, na razie bez fiszbin, chce kupic taki porzadniejszy, ale pozniej, jak zobacze jak moje piersi sie beda mialy :) Ogolnie zawsze mialam sterczace i duze, teraz wiele sie nie zmienilo wiec jakos bez fiszbin przezyje chwilke :)

Ze spaniem nie mam problemow, klade sie przy kojcu moptherhood, noga jedna pod, druga na nim i spie...mam nadzieje, ze bedzie tak do konca :)(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 17:11

Karola:) lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Dziewczyny a czy wiecie czy w ciąży można pić melisę (jeśli tak to ile razy dziennie) lub brać inne leki uspokajające? Strasznie się dziś zdenerwowałam i popłakałam- moja ukochana babcia jest umierająca :-( Boję się, że stres zaszkodzi Małej, jak sądzicie?

Przykro mi... Ja miałam podobną sytuację.Jutro mija dokładnie miesiąc od śmierci mojej cioci.Też strasznie przeżywałam wszystko,ciągle płakałam.Nie brałam i nie piłam nic na uspokojenie,jakoś walczyłam to wszystko w sobie.Ciężko było i jest nadal,ale starałam się w miarę wyciszać,dla dobra dziecka.Mi pomagało zwykłe wypłakanie się na ramieniu męża,był niezastąpiony.
    Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze,trzymaj się Kochana.

Camilia lubi tę wiadomość

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:

Jeny, współczuję Ci, ja miałam podobną sytuację w 23 tc - zmarła nagle moja najbliższa ciocia, która się opiekowała moją babcią. Z dnia na dzień spadła na mnie ta śmierć, opieka nad babcią i organizacja pogrzebu :( Prawie w ogóle nie płakałam, bo myslałam o dziecku, ale i tak wewnętrznie to przeżyłam :( Mam nadzieję, że nie wpłynęło to bardzo na moją córeczkę. Staraj się kochana myśleć o sobie o dziecku :* nie mamy pływu na to co się dzieje "obok" :(

Camilia lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do stanników,ja mam 4, 2 materiałowe oraz 2 usztywniane z fiszbinami,przy których nie widać wkładek laktacyjnych.
    Karuzelę z pozytywką mam,puszczam codziennie małemu wieczorem.Jak się urodzi,będzie kojarzyć dźwięki ;)

lolka83, karusia lubią tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za słowa otuchy :-* Staram się bardzo nie denerwować ale w takiej sytuacji emocje niekiedy biorą górę nad rozumem. Wiem, że teraz dobro Małej jest najważniejsze i dla niej będę walczyć ze stresem.

Plumb80 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia wrote:
    Dziękuję za słowa otuchy :-* Staram się bardzo nie denerwować ale w takiej sytuacji emocje niekiedy biorą górę nad rozumem. Wiem, że teraz dobro Małej jest najważniejsze i dla niej będę walczyć ze stresem.

Chyba czasem lepiej poplakac sobie, niz dusic to w sobie...ja przynajmniej tak wolę, wtedy jakoś mi lepiej, jednak to oczyszcza organizm, a takie sciskanie w sobie tylko pogarsza sprawę...wazne,a by jakos opanowac nerwy i stres, bo niestety często na takie reczy wpływu nie mamy...

3maj się kochana! Sciskam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 17:29

Camilia, Iwo lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ