Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Dziewczyny zmienię trochę temat, ja spakowałam do torby całą paczkę wkładek laktacyjnych a wyczytałam gdzieś że wystarczy ok, 10 szt i zastanawiam się ile trzeba bo powiem szczerze że nie domykam torby:)
    To chyba tylko zalezy od tego czy od razu bedziesz miala tyle pokarmu...duzo pisza ze na poczatku az takiego szalu nie ma...pokarmu tyle o ile jest.
    Moze Ci zawsze M dowiezc skoro Ci sie torba nie domyka,lepiej chyba z tego zrezygnowac tzn z ilosci wkladek niz z rzeczy bardziej potrzebnych....
    :)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo stanikow do szpitala, czy ktoras mamusia kupila na allegro i moze polecic?
    Ja mialam w koncu w sklepie dobrac sobie,ale rezim lezenia i mozliwosc chodzenia do wc i aby sie posilic,wyklucza exkapady po sklepach.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę polecić alles mama, są na allegro i w sklepie lovemum. Z tych zwykłych się nie orientuje.

Dziewczyny jeszcze pytanie o torbę do szpitala
    A gaziki do przemywania oczu i sól fizjologiczną bierzecie? Na liście nie mam tak jak gazików do pępuszka, ale któraś z Was pisała, że do pępuszka bierze

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gaziki i sol duzo miejsca nie zajmuje,a lepiej na wszelki wypadek wziąć. ?.tak mysle
    Zreszta hm w szpitalu w razie czego jakby braklo Ci gazikow powinni Ci dac.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • am Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ja mogę polecić alles mama, są na allegro i w sklepie lovemum. Z tych zwykłych się nie orientuje.

Dziewczyny jeszcze pytanie o torbę do szpitala
    A gaziki do przemywania oczu i sól fizjologiczną bierzecie? Na liście nie mam tak jak gazików do pępuszka, ale któraś z Was pisała, że do pępuszka bierze

Ja nie biorę, wrzuciłam tylko octenisept i bepanthen ale to raczej z myślą o sobie. Koleżanka rodziła dwa tyg temu i mówiła żadnych "kosmetyków" dla dziecka nie potrzebuję brać, więc wszystko zostaje w domu. Zabieram za to na pewno smoczek :)

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla dziecka nie biorę nic prócz pieluszek, chusteczek, ubranek, kocyka i rożka. I właśnie mam trochę załamkę co do ubranek, bo jednak większość mam na 62 cm, tzn. kompleciki - czyli ładniejsze ubranka, a wszyscy mi mówią, że nawet jakby się urodziła 60 cm, to te na 56 cm będą dobre ??!! Już sama nie wiem czy dokupować czy nie :(

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • am Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Ja dla dziecka nie biorę nic prócz pieluszek, chusteczek, ubranek, kocyka i rożka. I właśnie mam trochę załamkę co do ubranek, bo jednak większość mam na 62 cm, tzn. kompleciki - czyli ładniejsze ubranka, a wszyscy mi mówią, że nawet jakby się urodziła 60 cm, to te na 56 cm będą dobre ??!! Już sama nie wiem czy dokupować czy nie :(

Karola ja dziś też przerobiłam akcję z ciuszkami przy prasowaniu, że mam za mało tych 56 bo naprawdę kilka sztuk i ze jak urodzę wcześniej to moje dziecko jak strach na wróble będzie wyglądać w za dużych rzeczach :( ale postanowiłam że nic teraz już nie kupię, najwyżej mamę bądź kogoś innego poproszę jakby były konieczne, a na te pierwsze dni starczy. Z drugiej strony położna mi zawsze mówi że lepiej jak ciuszki są lekko większe, łatwiej się je ubiera, zwłaszcza na początku zanim się oswoimy z taką malutką istotką :)

Karola:) lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola jak bardzo chcesz to dokup jedną sztukę body i śpioszków, ale prawda jest taka że nawet jak będą małej zwisać trochę śpioszki, nałożysz skarpetki i nie będzie widać:) A jak się okaże rzeczywiście że jest malutka to przecież mąż albo ktoś z rodziny dokupi Ci kilka sztuk w smyku lub podobnym i dowiezie na drugi dzień:)

lolka83, Karola:) lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że te rzeczy dużo nie zajmują ale tu kilka małych, tam kilka małych rzeczy i się robi sporo
    Karola ja mam napisane kocyk lub rożek a Ty bierzesz jedno i drugie, bo chcesz czy u Was tak napisali?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas widzialyscie jaka dluga lista, co wkleilam ostatnio :)

Mi sie moja walizka ledwo zamyka, jest mega upchana...mam dodtakowa torbe z rzeczami na zmiane i M mi dowiezie, innej opcji nie widze.
    Druga dla malej tez juz wypelniona do polowy, jak wrzuce rozek i fasolke, to nie wiem czy sie zamknie...
    Wkladek biore nieduza ilość.

Lakator tez zostawiam w zapasowej torbie, bo na poczatku i tak ta siara leci i czesto za 2-3 dni rozkreca sie pokarmm, takze jak bedzie trzeba M dowiezie.

PAula u nas na liscie gaziki sa, w ogole tyle rzeczy na liscie, że jestem zła, żeby szpital nie posiadał w stolicy podstawowych rzeczy. Chyba, ze to tak, że maja idają ale latwiej jak ktos ma ze sobą...

U mnie dzis jakis zmul totalny, ochlodzilo sie do 12 st, ja dzis prawie nic nie zrobilam, tylko poszalałam w kuchni i koniec...

Do tego znow mnie lekko jak na okres zaczyna ciagnac, a to mnie o lekka schize doprowadza, bo po takich kilku dniach wtedy mi sie szyjka zmiekczyla :(
    eh, z kazdym dniem coraz wiecje sluzu, wy tez tak macie?...
    uroki ciązy :(

ps. co do ciuszkow mam troche od kuzynki 56, dokupilam kilka body, pajace, taki komplecik wyprawka, spioszki, polsopiochy i tyle :) Musi wystarczyc, reszta od 62 w gore :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 23:48

Paula_29 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 14 czerwca 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, co do dziecka nie napisali nic, bo niby nawet ubranka i pieluchy dają, więc sama zdecydowałam co biorę. Wezmę rożek, bo może będzie mi łatwiej nosić i kocyk na wszelki wypadek też jak się okaże że w rożku za gorąco lub niewygodnie.
    No u nas też mówili że lepiej większe niż za małe, bo malec nie może mieć skrępowanych ruchów i łatwiej się go ubiera na początku, no ale wiecie jak to jest...chyba dla świętego spokoju dokupię jeden komplecik na 56 cm.

lolka83, Paula_29 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Paula, co do dziecka nie napisali nic, bo niby nawet ubranka i pieluchy dają, więc sama zdecydowałam co biorę. Wezmę rożek, bo może będzie mi łatwiej nosić i kocyk na wszelki wypadek też jak się okaże że w rożku za gorąco lub niewygodnie.
    No u nas też mówili że lepiej większe niż za małe, bo malec nie może mieć skrępowanych ruchów i łatwiej się go ubiera na początku, no ale wiecie jak to jest...chyba dla świętego spokoju dokupię jeden komplecik na 56 cm.

Karola ja dokupiłam tylko dlatego, że kuzynki maly urodzil sie 3800 i 58 cm i chodzil ok 2 miesiecy w tym rozmiarze.
    Tylko kochana patrz na wymiary, ja teraz patrze ze niektore 56 sa wieksze od 62, więc zeby sie nie dziwić :P chociaż wiadomo, że zawsze sie przyda :P

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokupilam 2 komplety na 56,kaftaniki 2, 2 pary spiochow i 2 pajace, tylko dlatego ze moj Jasiu jest drobniutki i na prenatalnych hin mowila ze max 50cm bedzie mial.
    Reszte mam 62.
    Fakt faktem, rozm rozmiarowi nierowny, nieraz te 62 sa mniejsze niz 56 he jak Lolka pisala.

Lolka ten sprzedawca z allegro Robik to ma normalna rozmiarowke czy tez zanizona??

Milego dnia Mamusie

Paula_29, Karola:) lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • am Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Zgadzam się z Wami co do tej rozmiarówki - czasem 62 mniejsze niż 56. Ja to się tak jeszcze zastanawiam czy ogólnie w domu mam wystarczająco tych ciuszków, jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić. Dobrze że wszędzie tego pełno, najwyżej będę kupować po urodzeniu :)
    Czy obcinacie wszystkie metki w tych ciuszkach żeby nie gryzły? Czy zostawiacie?

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Am ja obcinam metki, bo małej może przeszkadzać, dzieci w ogóle do ciuszków nieprzyzwyczajone, a tu nagle coś im trzeba ubierać:)
    Lolka a dużą masz tą walizkę dla siebie?

Dziewczyny mnie znowu dziś skurcze chwyciły o 5 rano, tak mocne,że znowu popłakałam się z bólu, ja nie wiem czy ja mam te skurcze takie mocne czy taki niski próg bólu bo jakoś widzę że większość pisze, że te skurcze łagodne, a ja się zwijam z bólu, chyba z 6 miałam pod rząd, dosłownie co minute, dwie. Przy 5 się zaczęłam zastanawiać czy na pewno przejdą...

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • am Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Am ja obcinam metki, bo małej może przeszkadzać, dzieci w ogóle do ciuszków nieprzyzwyczajone, a tu nagle coś im trzeba ubierać:)
    Lolka a dużą masz tą walizkę dla siebie?

Dziewczyny mnie znowu dziś skurcze chwyciły o 5 rano, tak mocne,że znowu popłakałam się z bólu, ja nie wiem czy ja mam te skurcze takie mocne czy taki niski próg bólu bo jakoś widzę że większość pisze, że te skurcze łagodne, a ja się zwijam z bólu, chyba z 6 miałam pod rząd, dosłownie co minute, dwie. Przy 5 się zaczęłam zastanawiać czy na pewno przejdą...
    Tak też mi się wydaje z tymi metkami.

Paula dość strasznie brzmi to co piszesz, z całą pewnością mogę stwierdzić że u mnie skurcze nie bolą, może jest to jakiś dyskomfort bo cały brzuch twardy, ale nie sądzę żeby mnie to np. obudziło. To leki tak słabo działają na Ciebie że masz ciągle takie skurcze?

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Tak też mi się wydaje z tymi metkami.

Paula dość strasznie brzmi to co piszesz, z całą pewnością mogę stwierdzić że u mnie skurcze nie bolą, może jest to jakiś dyskomfort bo cały brzuch twardy, ale nie sądzę żeby mnie to np. obudziło. To leki tak słabo działają na Ciebie że masz ciągle takie skurcze?

Gin już mi kazała leki odstawić bo się niby szyjka utwardziła (choć w sumie zmierzyć jej nie zmierzyła już), także od tygodnia nie biorę, a skurcze się nasilają. Został mi tylko magnez
    Moja gin jakoś luźno do tego podchodzi, ani mi leżeć nie kazała, dość wcześnie odstawić leki. Czekam tylko na 36 tydzień i odetchnę, bo mała o tydzień większa więc jakby co mogę rodzić

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mokro zimno... to ja chyba jeszcze nie mialam takich skurczow... ze sie spina to tak ale nie boli , rano jak z lozka wstaje to mi tak kosci strzelaja ze czasami to mysle czy sie cos nie lamie;D

f2w3lhb85emlaauj.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 10:13

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • am Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Gin już mi kazała leki odstawić bo się niby szyjka utwardziła (choć w sumie zmierzyć jej nie zmierzyła już), także od tygodnia nie biorę, a skurcze się nasilają. Został mi tylko magnez
    Moja gin jakoś luźno do tego podchodzi, ani mi leżeć nie kazała, dość wcześnie odstawić leki. Czekam tylko na 36 tydzień i odetchnę, bo mała o tydzień większa więc jakby co mogę rodzić

To rzeczywiście dziwne, miejmy nadzieję że lekarz jednak wie co robi. To masz jeszcze lekko ponad tydzień czekania. Ja magnezu jem teraz 6 tabl forte na dzień, jutro ostatni dzień ... trochę się boję tego odstawienia :)

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj średnio czuje, ręce, nogi spuchnięte - nie jakoś na maxa, ale czuje to dziwne uczucie. Jestem śpiąca, a noc miałam dobrą - śniła mi się moja córeczka - była mixem mnie i męża :)) nie chce mi się ogarniać i sprzątać a tym bardziej jechać na zakupy :(

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ