X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Tak to prawda, siostra mojej znajomej zabrala sie za to i zaczela krwawic, grozilo odklejeniem lozyska i musiala pozniej lezec. Takze ja te wszystkie prace domowe juz sobie daruje...
    Gotowania tylko nie odpuszczam, bo cos trzeba robic :) ale sprzatanie nie ma mowy. Po prostu mam blokade, nie bede robic i juz. Ja lubie wszystko po swojemu jak to jedynak, hihi :) ale w ciazy jakos zaczelma mniej na to zwracac uwage :) Moze byc burdel, trudno, mąz ma to ograniac i koniec :)

Popieram w 100% :-D

lolka83, am lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Ja dziś odczuwam więcej niż zwykle takich pobolewań jak przed okresem, tak jakbym czuła że bolą mnie jajniki, dziwnie ...

Mam to samo, jakby jajniki mnie bolaly, no jak przed okresem...denerwuje mnie to, bo takie dziwne wrazenie, jakby mi zaraz mialo z dolu cos wyplynac...eh :(

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • am Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Mam to samo, jakby jajniki mnie bolaly, no jak przed okresem...denerwuje mnie to, bo takie dziwne wrazenie, jakby mi zaraz mialo z dolu cos wyplynac...eh :(

o dokładnie, ja co chwilę chodzę sprawdzać czy aby nic się nie dzieje .... tym bardziej że sikać mi się dziś chce co 15 minut

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 14:33

lolka83 lubi tę wiadomość

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No firan już nie będę wieszać - wiem, że to było nieodpowiedzialne, no ale cóż chyba mnie poniosło.
    Mnie dzisiaj pachwiny bolą - jak wstaje w szczególności, czuję nacisk, może mała chce niedługo wyjść, za tydzień mogłaby już być z nami.

Co do ubranek, to właśnie wszyscy mówili ze HM ma zawyżoną rozmiarówkę, więc przepakowując torby wybrałam kompleciki 2 na 56 z innych firm, zaczęłam porównywać i wyszło, że te na 56 są takie jak z HM na 62 :P i bądź tu mądry :P
    Także już sama nie wiem czy coś dokupywać, mam mnóstwo ubranek, tych które dostałam, że ledwo się w szafie mieszczą :(

Dobry pomysł Lolka, muszę jeszcze spakować jedną torbę, w której będą rzeczy na później, gdyby się okazało że dłużej leżymy w szpitalu, no i coś na wyjście, bo mąż może mieć ciężko z ogarnięciem tego :)

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Macie rację dziewczyny :) tylko ja to jestem taka głupia, że chwilę poleżałam, ale przypomniało mi się, że miałam wstawić pranie, więc wstałam - zrobiłam to, wyjęłam z szafy większą walizkę, przepakowałam siebie i małą :)
    Teraz zjadłam nektarynkę i czereśnie i czekam aż się wypierze, aby powiesić.

Mam jakiś dziwny charakter, tylko sobie szkodzę - np. wczoraj przyszła teściowa, zobaczyła że prasuje firany, więc zaproponowała że mi powiesi je. Tak też zrobiła, tylko że ja marzyłam o tym, aby już poszła, bo musiałam je powiesić po swojemu, bo było źle :)
    Taka Zosia Samosia ze mnie, zdaję sobie sprawę że nie jest to dobra cecha, bo np. nie potrafię poprosić kogoś o pomoc a później mam pretensje że wszystko sama robię.
    Ciekawe jak to będzie z dzieckiem...

Karola ja jestem taka sama,narobie się a potem wyzywam że sama musze wszystko ogarniać a do tego wszystko boli i jestem zmeczona jakbym wróciła z pola:)

Karola:) lubi tę wiadomość

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula a jaki kupilas w koncu laktator, bo pamietam ze szukalas elektrycznego w rozsadnej cenie.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Mandalena Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem dziewczyny, które mają bolesne skurcze macicy
    Ja w zeszłym tygodniu, to jest 36 tyg ciąży, przez 3 godziny prasowałam na siedząco (bardzo mądrze, wiem;) O 2 w nocy obudziły mnie taaakie bóle, że aż strach. Miałam skurcze co 10-15 minut aż do 4.Brzuch robił się twardy jak kamień, już myślałam, że się zaczęło... Wzięłam NO-SPA i przeszło. Na drugi dzień- powtórka. Aż mi łezki poszły. Lekarz stwierdził, że szyjka ma 1 cm, a mój synek waży ok. 3400. Kazał w takim przypadku łagodzić ból ciepłym prysznicem. Od tego czasu postanowiłam na prawdę się oszczędzać i muszę przyznać, że od tygodnia mam spokój. Co prawda pobolewa mnie momentami brzuch ( bóle podobne do miesiączkowych), ale to jest do zniesienia.

lolka83, Paula_29, misia_k1, Plumb80, Karola:) lubią tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nie kupiłam, pożyczyłam od koleżanki ręczny aventa, ale obawiam się że nic z tego nie wyjdzie bo nie działa, chyba że ja coś źle robię składając go. Niestety koleżanka jest w Irlandii, przekazała mi laktator jej mama i nie ma jak mi pokazać czy ok
    Miałam zamiar kupić po porodzie jak sprawdzę czy potrzeba;(

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Misia nie kupiłam, pożyczyłam od koleżanki ręczny aventa, ale obawiam się że nic z tego nie wyjdzie bo nie działa, chyba że ja coś źle robię składając go. Niestety koleżanka jest w Irlandii, przekazała mi laktator jej mama i nie ma jak mi pokazać czy ok
    Miałam zamiar kupić po porodzie jak sprawdzę czy potrzeba;(

Ja tez mam ten laktator od kuzynki, prawie nieuzywany, jeszcze raz wysterelizuje na wszleki wypadek.
    Mi sie tez wydawalo, że nie działa, ale cos zle nalozylam, dopiero z instrukcja siedzialam, ale czy dziala...to sie okaze pozniej, teraz nie kombinuje, bo mam stresa, chociaz nie wiem czemu :P

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chętnych miłe widoki do obejrzenia :)
    Split z mojego bloga, na FB jest więcej fotek wrzucanych codziennie :P

http://www.cromania.pl/2013/09/split-dalmacjo-witaj.html

ps. Ja wlasnie wybieram ubranka do szpitala dla malej :)

Plumb80 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Ja tez mam ten laktator od kuzynki, prawie nieuzywany, jeszcze raz wysterelizuje na wszleki wypadek.
    Mi sie tez wydawalo, że nie działa, ale cos zle nalozylam, dopiero z instrukcja siedzialam, ale czy dziala...to sie okaze pozniej, teraz nie kombinuje, bo mam stresa, chociaz nie wiem czemu :P

A jak przykładasz do ręki to czujesz że zasysa powietrze? Bo u mnie właśnie nie i dlatego myślę, że nie działa

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    A jak przykładasz do ręki to czujesz że zasysa powietrze? Bo u mnie właśnie nie i dlatego myślę, że nie działa

Dzis sparwdze jeszcze raz i dam znaka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 15:36

Paula_29 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:

Oj jak mi się marzą wakacje:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Oj jak mi się marzą wakacje:)

mi też, eh :) ale teraz wazniejsze "wakacje" przed nami :P

Paula_29, misia_k1 lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka a jak sterylizujesz laktator, ja nie mam sterylizatora, myślałam by go wygotować

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • am Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:

Pięknie tam ... można się rozmarzyć.

Ja odkładając ubranka do szpitala stwierdziłam że mam zdecydowanie za mało takich rozpinanych na całej długości, a chciałam same takie pozabierać, żeby było wygodnie, bo jakoś sobie nie umiem wyobrazić zakładania tych malutkich body przez główkę ....

lolka83, misia_k1, Paula_29 lubią tę wiadomość

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Lolka a jak sterylizujesz laktator, ja nie mam sterylizatora, myślałam by go wygotować

Mam ten i bede go pewnie na dniach testowac na lakatorze :)

http://www.smyk.com/abakusbaby-podgrzewacz-i-sterylizator-5w1,p1081992268,swiat-niemowlaka-p

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Pięknie tam ... można się rozmarzyć.

Ja odkładając ubranka do szpitala stwierdziłam że mam zdecydowanie za mało takich rozpinanych na całej długości, a chciałam same takie pozabierać, żeby było wygodnie, bo jakoś sobie nie umiem wyobrazić zakładania tych malutkich body przez główkę ....

Ja mam wlasnie duzo na te napki i inne zapinki, bo wygodniej. Stralam sie kupowac na poczatek takie :)

http://blog.zapytajpolozna.pl/niemowlak/pierwsze-ubranko-noworodka/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 16:18

am lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:

u mnie też takie bóle występują dosłownie jak na @ do tego brzuch stawia mi się często w dzień. Położna. która wczoraj była u mnie oglądała brzuch powiedziała, że się obniżył, ale to jeszcze nie jest obniżenie jak do porodu. Jeszcze musze dopakować tylko torbe do szpitala i czekac tylko jak synek zechce wyjść

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • am Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Ja mam wlasnie duzo na te napki i inne zapinki, bo wygodniej. Stralam sie kupowac na poczatek takie :)

http://blog.zapytajpolozna.pl/niemowlak/pierwsze-ubranko-noworodka/

No takie wygodne, ja starałam się kupować też zapinane, ale mam takie przez głowę które podostawałam, jakoś będę musiała dać radę :)

I kupiłam właśnie taki sterylizator, leży już na wierzchu i czeka na umycie, bo muszę te smoczki i butelki wysterylizować :) żeby móc dorzucić do szpitalnej torby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2014, 17:43

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ