X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na domiar złego, na koniec tego "cudownego" dnia, ogłaszam że wyszły mi rozstępy na brzuchu !!!
    Normalnie już bym się poryczała, ale akurat mała zaczęła kopać i poczułam wyrzuty sumienia, przecież to dla Niej to wszystko <3

ale i tak nie zmienia to faktu, że mam zbicie, ciekawe czy dalej się będą pojawiać, czy jeszcze kiedyś ubiorę dwuczęściowy kostium kąpielowy...

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszę Cię, nie jesteś sama, mnie wyszły ostatnio na tyłku i biodrach a tego już w ogóle nie ukryje, nawet jednoczęściowym strojem. Na piersiach wyszły w II trymestrze, a kto wie czy po porodzie nie pojawią się na brzuchu, często widoczne zaczynają być dopiero jak brzuch się obkurcza. Niestety u mnie skóra chyba mało wytrzymała:(

Karola:) lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png

Wysłany: 15 czerwca 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paula, wiem że nie jestem sama, ale przykre to jest, smarowałam się 2 razy dziennie, nie mam dużego brzuszka, a jednak skóra nie dała rady :(
    jakby miało zostać to co jest to okej, ale jak piszesz, do porodu jeszcze trochę - brzuch się powiększy, a po porodzie też często wychodzą dopiero ;/

Paula_29, lolka83 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, ale podobno jest tak że jeśli wcześnie zaczniesz działać na czerwone jeszcze rozstępy to możesz się ich pozbyć, moja siostra bynajmniej tak miała.
    U mnie niestety to nie działo, bo mimo że smaruje te na piersiach to nadal są, ale w razie tragedii zdecyduje się na fraxel, raz już pomogło wprawdzie na inne blizny ale działa:)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczescie nie ma rozstepów...ale kuzynka dostala 3 dni przed porodem, takze ...kto wie...
    Zauwazylam, ze jak stoje i jakos scisnę skore to zaczyna mi sie robic na wysokosci pupy ale z boku cellulit, kurde dupa węża :(

Może jednak po porodzie te nasze mankamenty chociaz zanikna, a jak nie trzeba bedzie uzyc innych metod :)

Eh, uroki ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 01:22

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • am Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, ja też jeszcze nie mam na szczęście rozstępów, ale dobrze wiem że mogą się zrobić właśnie na końcówce albo podczas chudnięcia, bo niestety zostały mi takowe na pośladkach po chudnięciu kiedyś tam :(
    Ja natomiast ubolewam nad pośladkami i udami bo są teraz w masakrycznym stanie, ale wiele nie poradzę, będę walczyć po ciąży :)

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mi cyce pooralo ale smarowalam mamamia ziaji czy jakos tak i powiem wam ze duzzza roznica brzuch na szczescie bez zmian a i te co mam juz nie sa takie widoczne no jesczze troche ....

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też od paru dni mam na brzuszku rozstępy, a też smarowałam się codziennie...:( nie ma reguły...

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i powiem Wam,że ja już się robię nie do życia:( wszystko mnie boli, szczyka, puchnie, czuję się jak słoń:P

ewelina84, Karola:) lubią tę wiadomość

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    U mnie na szczescie nie ma rozstepów...ale kuzynka dostala 3 dni przed porodem, takze ...kto wie...
    Zauwazylam, ze jak stoje i jakos scisnę skore to zaczyna mi sie robic na wysokosci pupy ale z boku cellulit, kurde dupa węża :(

Może jednak po porodzie te nasze mankamenty chociaz zanikna, a jak nie trzeba bedzie uzyc innych metod :)

Eh, uroki ciąży :)

Też mam ta tyłku cellulit:(

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    i powiem Wam,że ja już się robię nie do życia:( wszystko mnie boli, szczyka, puchnie, czuję się jak słoń:P

Ja też, wkurza mnie już wszystko - tak mnie bolą pachwiny, normalnie taki ucisk na kości :( Do tego hemoroidy, rozstępy, spuchnięte kostki, dłonie i w ogóle całą chyba spuchłam, na wadze skoczyło mi 2 kg w ciągu niecałych 2 tygodni, nie jem nic więcej niż poprzednio. Miałam nadzieje ze w 15 kg się zamknę, a w takim tempie to nie wiem czy na 20stce się skończy - ale właśnie wydaje mi się że to woda, bo ta opuchlizna się pojawiła.
    Nie mam ochoty nigdzie wychodzić i się spotykać ze znajomymi. Już by mogła mała wyjść za tydzień, a jak sobie pomyślę że urodzę za 5 tygodni, to psychicznie chyba tego nie ogarne ;/

ewelina84, Paula_29 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam Karola dosłownie tak samo jak ty:) chciałabym,żeby mała już się urodziła:)

• Camilia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;-)
    Tak czytam i dochodzę do wniosku, że teraz to już każdej z nas coś dolega. Ja też mam rozstępy na piersiach jak na razie, do tego puchną mi dłonie, częstomocz, zgaga, ból brzucha taki okresowy, spinanie się brzucha, ogóle zmęczenie i niekiedy nerwowość. O kurcze dużo się tego uzbierało :-P Geriatria dosłownie hehe ;-P A dzisiaj w nocy złapał mnie taki skurcz w łydce, że szok!
    No ale jeszcze trochę (u mnie 5 tygodni) i będzie lepiej, nieprzyjemne dolegliwości zaczną ustępować a nas będzie przepełniać szczęście gdy będziemy patrzyły na nasze Kruszynki :-)

misia_k1 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png

Wysłany: 15 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia, no obym właśnie tego nie wykrakała - przyjdziesz na cesarkę - 21 tak ? a ja będę dopiero rodzić, chociaż termin na 10.07 a mała ponoć większa :)

Ja mam teraz dużo fajnych dat do narodzin - 23.06. dzień ojca, 24.06. - imieniny dziadków Wiki, 28.06 - urodziny teścia, 03.07 - trójka nasza szczęśliwa liczba, 05.07 - moje imieniny + rocznica ślubu teściów :) także do wyboru do koloru :P po 10 lipca nic nie mamy - ooo! ROCZNICE ŚLUBU - 3 sierpnia :P no ale to już nierealne :]

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Camilia, no obym właśnie tego nie wykrakała - przyjdziesz na cesarkę - 21 tak ? a ja będę dopiero rodzić, chociaż termin na 10.07 a mała ponoć większa :)

Ja mam teraz dużo fajnych dat do narodzin - 23.06. dzień ojca, 24.06. - imieniny dziadków Wiki, 28.06 - urodziny teścia, 03.07 - trójka nasza szczęśliwa liczba, 05.07 - moje imieniny + rocznica ślubu teściów :) także do wyboru do koloru :P po 10 lipca nic nie mamy - ooo! ROCZNICE ŚLUBU - 3 sierpnia :P no ale to już nierealne :]

Karola spokojnie, myślę, że jak ja będę 21 lipca w szpitalu czekała na cc to Ty już w domu będziesz zapominać o porodzie i cieszyć się urokami macierzyństwa. Zagadaj ładnie z Małą żeby się wpasowała w którąś z tych dat :-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Ja też, wkurza mnie już wszystko - tak mnie bolą pachwiny, normalnie taki ucisk na kości :( Do tego hemoroidy, rozstępy, spuchnięte kostki, dłonie i w ogóle całą chyba spuchłam, na wadze skoczyło mi 2 kg w ciągu niecałych 2 tygodni, nie jem nic więcej niż poprzednio. Miałam nadzieje ze w 15 kg się zamknę, a w takim tempie to nie wiem czy na 20stce się skończy - ale właśnie wydaje mi się że to woda, bo ta opuchlizna się pojawiła.
    Nie mam ochoty nigdzie wychodzić i się spotykać ze znajomymi. Już by mogła mała wyjść za tydzień, a jak sobie pomyślę że urodzę za 5 tygodni, to psychicznie chyba tego nie ogarne ;/

Wiem co czujesz...mi zostały dwa tygodnie a jakoś sobie ich nie wyobrażam jakby to była wieczność:(

• BiB Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Gin już mi kazała leki odstawić bo się niby szyjka utwardziła (choć w sumie zmierzyć jej nie zmierzyła już), także od tygodnia nie biorę, a skurcze się nasilają. Został mi tylko magnez
    Moja gin jakoś luźno do tego podchodzi, ani mi leżeć nie kazała, dość wcześnie odstawić leki. Czekam tylko na 36 tydzień i odetchnę, bo mała o tydzień większa więc jakby co mogę rodzić

To dziwne Paula, że kazała Ci odstawić leki przy takich dolegliwościach. Ja zgodnie z planem też miałam już w tym tyg odstawić tab, ale z racji tego, ze macica mi się stawia to gin kazała brać do następnej wizyty, która będzie końcem czerwca, bo nie chce, zeby mały był wcześniakiem, pomimo tego, ze takie duże z niego dziecko..

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Karola nie wieszaj firan, podobno nie można trzymać rąk za długo w górze, bo może spowodować odklejenie łożyska. Kiedyś myślałam, że to przesąd ale już na wielu forach widziałam, że rzeczywiście nie można tak robić

Dokładnie tak, nas przestrzegali o tym na SR, żeby nie wieszać firan, nie myć okien i najlepiej nie wychodzi na żadne taborety, stoliki itp, bo jak się odklei łożysko to jest jedna wielka masakra

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc MAmusie,
    widze że kazda z Nas ma już gorsze samopoczucie-dołaczam sie i ja do tej listy. Cellulit,ociężałość,opuchlizna...
    NO U MNIE 25 czerwca bedzie 6 tyg odkad leze i leki nadal mam brac...a bede juz w ciazy donoszonej,ale skoro kazali to biore.

JA tez miałam brac niby do konca 36 tyg ale lekarz na ost wizycie kazał to przedluzyc, moze ze wzgledu na wymiary Jasienka.

OD wczoraj pierzemy:0tzn moja mama,bo ja leze...jeszcze z 3 prania i wszystko bedzie gotowe,potem tylko prasowanie....mam w planach M zaangazowav/ale tez jestem taka Zosia Samosia jak Karola-lubie po swojemu a jak ktos robi inaczej niz ja to juz sie denerwuje..eh

Paula ja bym na Twoim miejscu nospe wziela=tak jak Iwo pisala....na kilku forach już dziewczyny sprzeczały sie czy to skraca szyjke czy nie...ale skoro chcesz jeszcze dotrwac do 37 to lepiej nie meczyc się...

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do daty urodzin Maluszka hm byleby nie w urodz tesciowej lub jej imieniny:P
    a w czerwcu ma.
    Dla mnie super byłaby data 7 lipca lub 8, bo miałby wówczas coś ,,po mnie".Ja jestem z 7.08 i siedem to moja liczba:) No ale oczywiscie Jasiu urodzi się wtedy kiedy bedzie mu pasowało:):)

Karola:), Iwo lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ