Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola:) wrote:Lolka no to też pozazdrościć, że dobrze wyglądasz i że teściowie hojni
hehe, ja sie tak zupelnie nie czuje
Czuje sie jak wieloryb, chociaz wiem, ze nie jest tak zle
Wlasnie przegladam dlugie kiecki na lato, zeby miec kilka w razie co, dlugie, zeby brzuszek zakryly i jakies rozpinane na gorze...spory wybor na allegro ale cos zamowie na dniachWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 00:57
maja89waw lubi tę wiadomość
-
Też polubiłam długie kiecki, kupiłam nawet 2 nowe, jedną mam fajną starą. Tylko po zakupie dotarło do mnie, że są tak uszyte, że aby nakarmić dziecko musiałabym ją podwinąć od dołu także zaszalałam
zastanawiam się nad jakąś długą spódnicą no i kombinezony mi się mega podobają - no ale znowu niepraktyczne np. do sikania ale chyba się zdecyduję na jakiś :]lolka83, maja89waw, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
heheh Kombinezony mam sprzed ciazy, sa akurat na guziki, wiec moze sie przydadza, tylko czy w nie wejde
Spodnic dlugich w ogole nie nosilam, ale teraz mi sie podobac zaczely
Kupialam dwie dlugie spodnice, poluje na jakas dluga sukienke z guzikami lub z latwym dojsciem pozniej do piersi
Mam kilka na allegro wybranych i chyba sie skuszemaja89waw, Karola:) lubią tę wiadomość
-
Ja w 3 miesiącu ciąży kupiłam kombinezon w Stradivariusie, rozmiar większy niż normalnie noszę, ale ze względu na to, że on ogólnie ma fason raczej luźny, jeszcze teraz szelki mam nieco skrócone. Ale sprawdza się rewelacyjnie ! Nic mnie w pasie nie uciska, a że są czarne - wszyscy mówią, że brzucha nie widać prawie haha. Także jak chce się poczuć lepiej, to do znajomych je zakładam ,wtedy każdy mówi "ooo jaki mały brzuszek " ))) Teraz mają białe - ale bardziej eleganckie, nie mniej jednak czekam na przecenę i tez kupie
lolka83, Karola:), ewelina84 lubią tę wiadomość
-
to chyba ja jakas inna mysle ze zostalo mi tydzien czy 2 znaczy taka mam nadzieje to nic sobie juz nie kupuje poczekam az troche spadnie mi waga mam taka cicha nadzieje no o ile jeszcze bede miala wyjsc z domu;) aa co do rozstepow to poprawiam pisalyscie i ja oczywiscie zrobilam w koncu porzadny przeglad bo pod brzuchem nic tam nie widzialam a pytajac M on tam nigdy nic nie widzial ale jest;/ z 5 robaczkow z samego dolu mam nadziejeze to bedzie bardzo bisko i nie tak widoczne....
-
Ja akurat kupuje teraz takie ubrania, aby miec po ciazy, bo teraz raczej w te rzeczy się nie zmieszcze Znam swoje ciało, patrze na biust, a na dol staram się brac lekko rozszerzone.
Mysle, ze pozniej nie bedzie mi sie chcialo takimi rzeczami zajmowacWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 10:40
Karola:) lubi tę wiadomość
-
Dopiero wstałam ale cieplutko dzisiaj, bynajmniej tak wygląda przez okno
Dzisiaj wyjątkowo w poniedziałek - SR, przedostatnie zajęcia, będzie spotkanie z pediatrą.
Miałam sprzątać, ale nie mam dzisiaj nastroju i juz się tym nie przejmuje! Na jutro nie mam żadnych planów, więc zrobię to jutro
Nie wiem co na obiad - chyba brokułową zrobię ...szybko i smacznie.Camilia, lolka83 lubią tę wiadomość
-
Właśnie mi się przypomniało coś istotnego przy karmieniu piersią - mam gruczolakowłókniaki w piersiach. Jeden miałam usuwany operacyjnie, drugi poprzez biopsję, jednak gruczolakowłókniaki nadal narastały i wszyscy lekarzy przez których "przeszłam", stwierdzili że na razie to zostawiamy, zobaczymy jak po ciąży. I teraz dotarło do mnie, że mogę przecież mieć problem z karmieniem...w jednej piersi jest ich chyba z 7, w drugiej chyba 1 lub 2. Czy któraś z Was to ma lub może coś słyszała na ten temat?
-
hej dziewczyny, ja po wczorajszym wieczorku w świetnym humorku:) hehe:) dzisiaj nic nie robię, siedzę przed telewizorem, ja dziś sobie zrobię młode ziemniaczki z koperkiem, jajo sadzone i kefir...ooo taką mam zachciankę
ewelina84, Camilia, Karola:) lubią tę wiadomość
-
aaa zapomniałam, dziś o 17.00 jedziemy z mężem do szpitala w którym będę rodzić do mojego lekarza, ma mi zrobić ktg, i zbadać czy malutka jest już dobrze ułożona do porodu:) mam nadzieję,że tak bo jak nie to ustali mi termin cesarki:( i właśnie się zestresowałam:P hehe
Karola:), lolka83 lubią tę wiadomość
-
Paulina23 wrote:hej dziewczyny, ja po wczorajszym wieczorku w świetnym humorku:) hehe:) dzisiaj nic nie robię, siedzę przed telewizorem, ja dziś sobie zrobię młode ziemniaczki z koperkiem, jajo sadzone i kefir...ooo taką mam zachciankę
dobry pomysl chyba też się skusze:) -
Paulina23 wrote:aaa zapomniałam, dziś o 17.00 jedziemy z mężem do szpitala w którym będę rodzić do mojego lekarza, ma mi zrobić ktg, i zbadać czy malutka jest już dobrze ułożona do porodu:) mam nadzieję,że tak bo jak nie to ustali mi termin cesarki:( i właśnie się zestresowałam:P hehe
Trzymam kciuki żeby było po Twojej mysli:) -
Karola, Paulina dzięki za pomysły na obiad, może coś wybiorę bo też zupełnie nie wiem co zrobić. Wstałam dzisiaj późno bo przed 10, ogarnęłam się i zupełnie nic mi się nie chce A powinnam pojechać odebrać wyniki hemoglobiny glikowanej bo jutro idę do diabetologa. Jutro też wieczorem podglądamy moją Kluseczkę- już nie mogę się doczekać
-
Cześć, Dziewczyny:)
Ale weekend szybko minął. Podczytywałam Was, ale zupełnie nie było czasu ani sił, żeby coś skrobnąć. Też czuję się jak słonica pod koniec 24 mca ciąży, choć inni mówią, że ładnie wyglądam.
Wyobraźcie sobie, że termin mojego kontrolnego USG (tego w kierunku makrosomii) przesunął się o tydzień, czyli będzie dopiero za 2 tyg Będę już wtedy w ciąży donoszonej i mam nadzieję, że zdążymy zrobić to badanie.. W dodatku widziałam się z lekarzem prowadzącym ostatni raz, on będzie dopiero w sierpniu, co za niespodzianka.. Jeśli usg potwierdzi makrosomię, to mam umawiać się w szpitalu na cc.
Teraz zaczynam 36 tc i mam zrobić gbs - powiedzcie, czy przed tym badaniem wolno współżyć?