X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka no to też pozazdrościć, że dobrze wyglądasz i że teściowie hojni :)

lolka83, maja89waw, Paula_29 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Lolka no to też pozazdrościć, że dobrze wyglądasz i że teściowie hojni :)

hehe, ja sie tak zupelnie nie czuje :)
    Czuje sie jak wieloryb, chociaz wiem, ze nie jest tak zle :)

Wlasnie przegladam dlugie kiecki na lato, zeby miec kilka w razie co, dlugie, zeby brzuszek zakryly i jakies rozpinane na gorze...spory wybor na allegro ale cos zamowie na dniach :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 00:57

maja89waw lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 16 czerwca 2014, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polubiłam długie kiecki, kupiłam nawet 2 nowe, jedną mam fajną starą. Tylko po zakupie dotarło do mnie, że są tak uszyte, że aby nakarmić dziecko musiałabym ją podwinąć od dołu :P także zaszalałam :D
    zastanawiam się nad jakąś długą spódnicą no i kombinezony mi się mega podobają - no ale znowu niepraktyczne np. do sikania :) ale chyba się zdecyduję na jakiś :]

lolka83, maja89waw, Paula_29 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh :) Kombinezony mam sprzed ciazy, sa akurat na guziki, wiec moze sie przydadza, tylko czy w nie wejde :)
    Spodnic dlugich w ogole nie nosilam, ale teraz mi sie podobac zaczely :)
    Kupialam dwie dlugie spodnice, poluje na jakas dluga sukienke z guzikami lub z latwym dojsciem pozniej do piersi :P
    Mam kilka na allegro wybranych i chyba sie skusze :P

maja89waw, Karola:) lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się długie spódnice podobają od dawna, ale niestety wyglądam w nich jak snopek siana :(

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • ewelina84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też poszalałam i kupiłam kiecke dżinsową ale już taką po ciąży,ciekawe czy będzie dobra bo nie przymierzałam :P

• maja89waw Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 3 miesiącu ciąży kupiłam kombinezon w Stradivariusie, rozmiar większy niż normalnie noszę, ale ze względu na to, że on ogólnie ma fason raczej luźny, jeszcze teraz szelki mam nieco skrócone. Ale sprawdza się rewelacyjnie ! Nic mnie w pasie nie uciska, a że są czarne - wszyscy mówią, że brzucha nie widać prawie haha. Także jak chce się poczuć lepiej, to do znajomych je zakładam ,wtedy każdy mówi "ooo jaki mały brzuszek " ;)))) Teraz mają białe - ale bardziej eleganckie, nie mniej jednak czekam na przecenę i tez kupie :D

lolka83, Karola:), ewelina84 lubią tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba ja jakas inna mysle ze zostalo mi tydzien czy 2 znaczy taka mam nadzieje to nic sobie juz nie kupuje poczekam az troche spadnie mi waga mam taka cicha nadzieje no o ile jeszcze bede miala wyjsc z domu;) aa co do rozstepow to poprawiam pisalyscie i ja oczywiscie zrobilam w koncu porzadny przeglad bo pod brzuchem nic tam nie widzialam a pytajac M on tam nigdy nic nie widzial ale jest;/ z 5 robaczkow z samego dolu mam nadziejeze to bedzie bardzo bisko i nie tak widoczne....

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat kupuje teraz takie ubrania, aby miec po ciazy, bo teraz raczej w te rzeczy się nie zmieszcze :) Znam swoje ciało, patrze na biust, a na dol staram się brac lekko rozszerzone.
    Mysle, ze pozniej nie bedzie mi sie chcialo takimi rzeczami zajmowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 10:40

Karola:) lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wstałam :) ale cieplutko dzisiaj, bynajmniej tak wygląda przez okno :P
    Dzisiaj wyjątkowo w poniedziałek - SR, przedostatnie zajęcia, będzie spotkanie z pediatrą.
    Miałam sprzątać, ale nie mam dzisiaj nastroju :P i juz się tym nie przejmuje! Na jutro nie mam żadnych planów, więc zrobię to jutro :)

Nie wiem co na obiad - chyba brokułową zrobię ...szybko i smacznie.

Camilia, lolka83 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi się przypomniało coś istotnego przy karmieniu piersią - mam gruczolakowłókniaki w piersiach. Jeden miałam usuwany operacyjnie, drugi poprzez biopsję, jednak gruczolakowłókniaki nadal narastały i wszyscy lekarzy przez których "przeszłam", stwierdzili że na razie to zostawiamy, zobaczymy jak po ciąży. I teraz dotarło do mnie, że mogę przecież mieć problem z karmieniem...w jednej piersi jest ich chyba z 7, w drugiej chyba 1 lub 2. Czy któraś z Was to ma lub może coś słyszała na ten temat?

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ja po wczorajszym wieczorku w świetnym humorku:) hehe:) dzisiaj nic nie robię, siedzę przed telewizorem, ja dziś sobie zrobię młode ziemniaczki z koperkiem, jajo sadzone i kefir...ooo taką mam zachciankę :)

ewelina84, Camilia, Karola:) lubią tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa zapomniałam, dziś o 17.00 jedziemy z mężem do szpitala w którym będę rodzić do mojego lekarza, ma mi zrobić ktg, i zbadać czy malutka jest już dobrze ułożona do porodu:) mam nadzieję,że tak bo jak nie to ustali mi termin cesarki:( i właśnie się zestresowałam:P hehe

Karola:), lolka83 lubią tę wiadomość

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    hej dziewczyny, ja po wczorajszym wieczorku w świetnym humorku:) hehe:) dzisiaj nic nie robię, siedzę przed telewizorem, ja dziś sobie zrobię młode ziemniaczki z koperkiem, jajo sadzone i kefir...ooo taką mam zachciankę :)

dobry pomysl chyba też się skusze:)

• ewelina84 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina23 wrote:
    aaa zapomniałam, dziś o 17.00 jedziemy z mężem do szpitala w którym będę rodzić do mojego lekarza, ma mi zrobić ktg, i zbadać czy malutka jest już dobrze ułożona do porodu:) mam nadzieję,że tak bo jak nie to ustali mi termin cesarki:( i właśnie się zestresowałam:P hehe

Trzymam kciuki żeby było po Twojej mysli:)

• Paulina23 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie jakoś ta cesarka nie za bardzo mi się widzi...zawsze chciałam naturalnie, ale cóż dostosuję się, moja Antosia jest najważniejsza:)

Kunita, ewelina84 lubią tę wiadomość

• Camilia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Paulina dzięki za pomysły na obiad, może coś wybiorę bo też zupełnie nie wiem co zrobić. Wstałam dzisiaj późno bo przed 10, ogarnęłam się i zupełnie nic mi się nie chce :-/ A powinnam pojechać odebrać wyniki hemoglobiny glikowanej bo jutro idę do diabetologa. Jutro też wieczorem podglądamy moją Kluseczkę- już nie mogę się doczekać :-)

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Iwo Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 23:09

Karola:) lubi tę wiadomość

17u93e5e8a1j9elc.png 6b9cca1390b828e5.png
  • Kunita Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Dziewczyny:)
    Ale weekend szybko minął. Podczytywałam Was, ale zupełnie nie było czasu ani sił, żeby coś skrobnąć. Też czuję się jak słonica pod koniec 24 mca ciąży, choć inni mówią, że ładnie wyglądam.
    Wyobraźcie sobie, że termin mojego kontrolnego USG (tego w kierunku makrosomii) przesunął się o tydzień, czyli będzie dopiero za 2 tyg :/ Będę już wtedy w ciąży donoszonej i mam nadzieję, że zdążymy zrobić to badanie.. W dodatku widziałam się z lekarzem prowadzącym ostatni raz, on będzie dopiero w sierpniu, co za niespodzianka.. Jeśli usg potwierdzi makrosomię, to mam umawiać się w szpitalu na cc.

Teraz zaczynam 36 tc i mam zrobić gbs - powiedzcie, czy przed tym badaniem wolno współżyć?

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Nie wiem czy widziałyście wpis na liście ciężarówek, kolejna lipcówka urodziła xAlicee miała termin na 16/17 lipca
    Także zaczyna się powoli...

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ