X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe Mamusie 2014
Odpowiedz

Lipcowe Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie widzę,że lipcówki się rozpakowują:) mam już stresa:P

Paula_29 lubi tę wiadomość

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej dziewczyny
    Nie wiem czy widziałyście wpis na liście ciężarówek, kolejna lipcówka urodziła xAlicee miała termin na 16/17 lipca
    Także zaczyna się powoli...

O kurcze czyli urodziła 4 tygodnie przed terminem.
    To wszystko zaczyna się robić bardzo realne :-)

Paula_29, Plumb80 lubią tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojtam ojtam :P

Ja ciągle uważam, ze mam jeszcze czas. Wg BBF dopiero dziś wkroczyłam w 9 miesiąc :)

Paula_29, Camilia lubią tę wiadomość

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skurczy coraz więcej, od wczoraj biegunkę i też spadłam z wagi 1 kg, ale mam nadzieję, że jeszcze nie to:)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo, dzięki za pocieszenie, miejmy nadzieję, że będzie jak piszesz :)

Ja coś czuję, że przenoszę tą ciążę i urodzę po wielkich męczarniach dzidziusia ponad 4 kg...

Iwo lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • Paulina23 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ja mam skurczy coraz więcej, od wczoraj biegunkę i też spadłam z wagi 1 kg, ale mam nadzieję, że jeszcze nie to:)

nic się nie martw ja już od 3 dni mam biegunkę, także myślę,że to normalne:)

8p3ovfxmkhui00ao.png gpedxzdv7oki5wqi.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Krakowa mam pytanie, robiłyście już GBS? ile czekałyście na wynik

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • am Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:

Ja robiłam w środę a wynik był do odbioru w poniedziałek (5 dni się czeka), robiłam na Sławkowskiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 15:48

dxom6iyec1xrevh9.png a22c285df4fa527a.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w SMyk-online jest do 17 czerwca promocja. Jak się kupi ubranka powyzej 280zl, 100zl sie dostaje gratis. Ja wlasnie kupowalam rzeczy, których mi brakowało, dokupilam tez kilka juz wiekszych na jesien...moze ktoras skorzysta :)
    Kod promocyjny: zyskaj100

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • am Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam do domu po badaniach. Ktg w porządku, na następne mam się zgłosić za tydzień w poniedziałek. Miałam też usg - mały szkrab waży ok. 3100 :) ale lekarz stwierdził żeby sobie jeszcze tydzień posiedział. A że moje dziecko ostatnio takie usłuchane to mam nadzieję że tak będzie :)
    Dzisiaj też odstawiłam magnez i nospę i zobaczymy.

lolka83, Paula_29, Plumb80 lubią tę wiadomość

• BiB Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:

Ja robiłam w diagnostyce na olszańskiej w zeszłą środę. Na wynik czeka się 5-7 dni roboczych.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie jakis patent na nude? juz nie wiem co ze soba zrobic juz wspominalam ze meszkam u tesciow i poprawdzie caly czas prawie przesiaduje u siebie w pokoju ....i tA nuda to juz mnie wykancza tylko cos bym gryzla a to znowu na wage wplywa .prania jeszcze nie mam tyle zeby wlaczyc pralke poza tym miec ja tu wolna to cud a nie chce swoich rzeczy niesc do kosza bo jak wstane to juz bedzie wyprane zapewne a potem nawet moje majtki w kostke zlozone .... nie lubie czegos takiego jak kilka z was jestem zosia samosia ale tu sie nie da i jakos choc juz prawie rok tu jestem to sie nie przyzwyczaje ......aa pytanie z innej beczki czy was tez staniki pod piersiami cisna? ja juz wiele rozmiarow probowalam i tak gdzies sie to wpija ....ehh az mi sie jakis siniak zrobil z jednej strony

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png

Wysłany: 16 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka, współczuję Ci - rozumiem że mąż jest w pracy? Ja to w ogóle mam jakieś wahania nastrojowe, rano miałam dobry humor, a teraz znowu jestem jakaś smutna. Na SR chyba będę jechała sama, bo mąż dzisiaj nie bardzo może :( A może idź na spacer lub skompletuj torbę do szpitala całkowicie, powybieraj ciuszki dla dziecka, poczytaj jakiś poradnik lub książkę - coś co Ci sprawia przyjemność.
    Staniki mnie cisną też, chociaż to zależy od dnia - czyli zależy od tego mojego puchnięcia - dzisiaj np. jest ok.

lolka83 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzis dziwny dzien...wstalam o 9, mala tak dawala nie moglam spac, ale w nocy dopiero o 3 sie polozylam bo sie zaczytalam, wiec u mnie 6 godzin spania to w wogole jak nie sen :(
    Do 11 posiedzialam, zjadlam sniadanie i ok. 12 tak mnie zmulilo, ze sie polozylam na 2 godziny,wstalam, porobilam cos na necie, zjadlam i juz 16. Co za licho... :( Dzis nawet czuje sie ok, ale pol dnia mi przelecialo przez palce :(
    Mam jeszcze sporo roboty, mialam ogarnac w domu, a ja nic...

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    am wrote:
    Ja wróciłam do domu po badaniach. Ktg w porządku, na następne mam się zgłosić za tydzień w poniedziałek. Miałam też usg - mały szkrab waży ok. 3100 :) ale lekarz stwierdził żeby sobie jeszcze tydzień posiedział. A że moje dziecko ostatnio takie usłuchane to mam nadzieję że tak będzie :)
    Dzisiaj też odstawiłam magnez i nospę i zobaczymy.

Kurcze a jak ja pytalam swojego ginia to mowi,ze na razie ktg nie potrzebne, co prawda i tak chodze co tydzien teraz na wizyty, na chwile wtedy patrzy na usg, jak serduszko itd, ale nie wiem...
    Pytalam dwoch giniow to twierdza, ze to sie robi ok 38-39 tyg albo jak cos nie tak ;/ Jutro znow wizyta u mojej gini...zobaczymy jak mala.

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • am Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolka83 wrote:
    Kurcze a jak ja pytalam swojego ginia to mowi,ze na razie ktg nie potrzebne, co prawda i tak chodze co tydzien teraz na wizyty, na chwile wtedy patrzy na usg, jak serduszko itd, ale nie wiem...
    Pytalam dwoch giniow to twierdza, ze to sie robi ok 38-39 tyg albo jak cos nie tak ;/ Jutro znow wizyta u mojej gini...zobaczymy jak mala.
    Lolka to jak kiedyś rozmawiałyśmy co lekarz to inna opinia, a tez jak się widziałam z położną to powiedziała że dobrze jak przed Bożym Ciałem zrobią mi ktg. Ja się cieszę że mi lekarz kazał sam z siebie przyjść dzisiaj, a że już nie mam żadnej umówionej wizyty w gabinecie, to za tydzień w szpitalu się zobaczymy.
    Teraz dzwoniłam do przychodni czy są moje wyniki mocz i morfologia, które mi się przydadzą do szpitala, to mi babka uświadomiła że mój lekarz wyjeżdża na długi weekend, więc plan czekania do następnego poniedziałku musi wypalić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 16:14

• BiB Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    .aa pytanie z innej beczki czy was tez staniki pod piersiami cisna? ja juz wiele rozmiarow probowalam i tak gdzies sie to wpija ....ehh az mi sie jakis siniak zrobil z jednej strony

No niestety wpijają się i to ostro, najgorzej jest podczas leżenia :( mam nadzieję, ze to minie jak mi brzuch opadnie.

Co do patentu na nudę- ja zaczęłam oglądać serial. 4 serie po 25 odcinków każda- powinno mi wystarczyć do porodu.

Pracy w domu mam sporo bo w czwartek u mnie spora imprezka będzie, a totalnie mi się nie chce- liczę na męża. Na dodatek od zeszłego tygodnia macica mi się stawia i wolę jednak poleżeć i nie kusić losu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 16:17

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka to widzę, że dzisiaj mamy podobne ;-) Ja też mam wrażenie, że nic nie zrobiłam a tu już godzina 16. Nawet naczyń ze zmywarki nie chce mi się wyjąć, widocznie coraz bliżej końca mamy coraz mniej sił :-/
    Ja też jutro idę do lekarza :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 16:15

lolka83 lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • am Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka współczuję sytuacji, a co do nudy to dziewczyny dobrze radzą, układanie ciuszków, czytanie i seriale to idealne pomysły. Zwłaszcza jeśli chodzi o seriale, to przetestowałam na sobie :) można się tak wciągnąć że potem ciężko się oderwać, bo kusi żeby jeszcze jeden odcinek oglądnąć :)

Lolka, Camilia ja też tak mam że dni przeciekają mi przez palce, niby niczym szczególnym się nie zajmuję, a tu nagle późne popołudnie, wieczór i kolejny dzień ucieka... ciekawe czy potem też tak będzie, pewnie tak :)

lolka83, Camilia lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też generalnie za dużo nie robię i mam mega wyrzuty sumienia :( cos tam dzisiaj zrobiłam, ale nie za bardzo, sprzątanie zostawiam na jutro, ale jak sobie o tym pomyślę, to już mi się nie chce ;p mamy jednak 120 metrów...

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ